Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Επερώτηση Ι. Φωτήλα: Δίνεται ακόμα μισθός Διοικήτριας Νοσοκομείου που έχει συγχωνευτεί στο Γενικό Κρατικό «Άγιος Ανδρέας»;

       Στο θέμα της καταβολής μισθού Διοικήτριας σε Νοσοκομείο που πλέον δεν υφίσταται επί ένα χρόνο αναφέρθηκαν με ερώτησή τους προς τους αρμόδιους Υπουργούς Υγείας, Δικαιοσύνης και Οικονομικών ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας Ιάσονας Φωτήλας και ο Τομεάρχης Υγείας Βασίλης Οικονόμου.
Σε δήλωση τους ανέφεραν ότι «είχαμε επισημάνει εδώ και καιρό τα πρωτοφανή και ανήκουστα που συμβαίνουν στη Δημόσια Υγεία από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Απροκάλυπτα έχουν στήσει εδώ και 3 χρόνια ένα σχέδιο κατάληψης του Κράτους. Τα ρουσφέτια και ο κομματισμός είναι εκτός ορίων με τα δικά τους παιδιά να προστατεύονται με προκλητικό τρόπο.
Η Διοικήτρια που όρισαν στο Νοσοκομείο Θώρακος Πατρών – που εντελώς τυχαία ήταν κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ – χωρίς να έχει το δικαίωμα, λάμβανε επί 22 χρόνια παράνομα τη σύνταξη του θανόντα πατέρα της, αφού εργαζόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών. Όταν συνταξιοδοτήθηκε της καταλογίστηκαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους πάνω από 100.000 ευρώ. Η εν λόγω Διοικήτρια όμως όχι μόνο απολαμβάνει προνομιακής μεταχείρισης από την εφορία αλλά επιβραβεύτηκε για την πράξη της.
Και το παράδοξο συνεχίζεται… Εδώ και ένα (!) έτος το Νοσοκομείο Θώρακος έχει μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” Πατρών. Όμως, ενώ το Νοσοκομείο πλέον δεν υφίσταται – καθώς έχει συγχωνευτεί -, η θέση της Διοικήτριας δεν έχει ακόμη καταργηθεί αφού η κυβέρνηση έχει φροντίσει να μην εκδοθεί το νέο οργανόγραμμα του Νοσοκομείου. Το αποτέλεσμα είναι η Διοικήτρια να λαμβάνει ακόμη κανονικά το μισθό της!
Ο κ. Πολάκης που είναι λαλίστατος στο (δήθεν) ηθικό πλεονέκτημα της παράταξής του, τι έχει να πει για την περίπτωση της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Θώρακος; Θα προχωρήσει στην κατάργηση της θέσης ή θα συνεχίσει να αποδέχεται το προνομιακό καθεστώς για τα δικά του παιδιά;».
Για το λόγο αυτό, όπως αναφέρει ο κ. Φωτήλας, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί αν αληθεύουν τα συγκεκριμένα γεγονότα, αν με την προνομιακή μεταχείριση που έχει λάβει η Διοικήτρια από την εφορία θα αποπληρωθεί κάποια στιγμή το χρέος προς το Ελληνικό Δημόσιο, αν της έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για την – εν γνώσει της – παράνομη λήψη σύνταξης του θανόντος πατέρα της και για ποιο λόγο δεν έχει προχωρήσει η έκδοση του νέου οργανογράμματος του ΓΝ Πατρών «Άγιος Ανδρέας» ώστε να αποφεύγονται τέτοιου είδους φαινόμενα.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης προς τους Υπουργούς
- Υγείας-Δικαιοσύνης,Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-Οικονομικών
    Είναι πρωτοφανή και ανήκουστα όσα συμβαίνουν στη Δημόσια Υγεία από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Απροκάλυπτα έχουν στήσει εδώ και 3 χρόνια ένα σχέδιο κατάληψης του Κράτους. Τα ρουσφέτια και ο κομματισμός είναι εκτός ορίων με τα δικά τους παιδιά να προστατεύονται με προκλητικό τρόπο.
    Στο Νοσοκομείο Θώρακος Πατρών ορίστηκε Διοικήτρια κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο επί 22 έτη λάμβανε παράνομα τη σύνταξη του θανόντα πατέρα της, ενώ εργαζόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών. Για το λόγο αυτό, όταν συνταξιοδοτήθηκε, της καταλογίστηκαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους πάνω από 100.000 ευρώ ως ποσό επιστροφής. Όμως, όχι μόνο απολαμβάνει καθεστώς προνομιακής μεταχείρισης από την εφορία – τη στιγμή που συμπολίτες μας με αντίστοιχα προβλήματα κινδυνεύουν να χάσουν την περιουσία τους και γίνεται κατάσχεση στους λογαριασμούς των -, αλλά επιβραβεύτηκε για την πράξη της να εξαπατήσει το Ελληνικό Δημόσιο μέσω του ορισμού της ως Διοικήτρια στο Νοσοκομείο Θώρακος Πατρών.
     Τα προνόμια συνεχίστηκαν ακόμη και όταν το Νοσοκομείο Θώρακος συγχωνεύτηκε με το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας». Ενώ λοιπόν το εν λόγω νοσοκομείο εδώ και ένα (!) έτος δεν υφίσταται, η συγκεκριμένη κυρία καταλαμβάνει τη θέση της Διοικήτριας και τον αναλογούντα μισθό. Και αυτό γιατί η κυβέρνηση έχει φροντίσει να μην εκδώσει ακόμη το νέο οργανόγραμμα του ΓΝ Πάτρας «Άγιος Ανδρέας» (για το οποίο έχει κατατεθεί και σχετική ερώτηση στις 28.02.2018 χωρίς να έχει δοθεί απάντηση).
Βάσει των παραπάνω ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
1.            Είναι σε γνώση τους το ως άνω περιγραφόμενο προνομιακό καθεστώς που απολαμβάνει η Διοικήτρια Νοσοκομείου Θώρακος που έχει συγχωνευθεί με το Γ.Ν Πατρών «Άγιος Ανδρέας»; Γιατί συνεχίζει να παραμένει Διοικήτρια Νοσοκομείου το εν θέματι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ;
2.            Αληθεύει το γεγονός ότι η εν θέματι Διοικήτρια έχει τύχει προνομιακής μεταχείρισης από την εφορία με διακανονισμό εξόφλησης του οφειλόμενου ποσού από παράνομα καταβληθείσα σύνταξη σε πολύ μικρές δόσεις με χρονικό διάστημα αποπληρωμής άνω των 50 ετών; Με ποια λογική έγινε ο συγκεκριμένος διακανονισμός; Με βάση αυτό μπορεί να επιβεβαιωθεί και αποπληρωμή του χρωστούμενου ποσού;
3.            Έχει ασκηθεί ποινική δίωξη στην εν θέματι δημόσια υπάλληλο για την - εν γνώσει της- παράνομη λήψη σύνταξης του θανόντος πατέρα της; Αν όχι, πότε προβλέπεται;
4.            Για ποιους λόγους δεν έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα η έκδοση του οργανογράμματος του Γ.Ν Πατρών «Άγιος Ανδρέας»; Ποιο είναι το σχετικό χρονοδιάγραμμα έκδοσής του;

Δεν υπάρχουν σχόλια: