Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Υγεία: Διυπουργική για επίδομα ανθυγιεινής εργασίας ανήγγειλε ο Ξανθός

      Τη σύσταση Διυπουργικής Επιτροπής (Εργασίας, Υγείας, Οικονομικών), που θα εξετάσει το θέμα του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζόμενους στην Υγεία, ανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στου εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), κατά τη διάρκεια σχετικής τους κινητοποίησης.
      Ο ίδιος, σε μια προσπάθεια να «διασκεδάσει» τις ανησυχίες για μελλοντική περικοπή του επιδόματος, είπε στους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας ότι η αξιολόγηση αυτή «ουδεμία σχέση έχει με περικοπή κονδυλίων αλλά αφορά έναν συνολικό εξορθολογισμό του καθεστώτος χορήγησης του επιδόματος που θα διασφαλίσει περαιτέρω ότι όλοι όσοι εργάζονται σε ανθυγιεινές συνθήκες λαμβάνουν το επίδομα που δικαιούνται». Και λίγο αργότερα, τους επανέλαβε πως η Διυπουργική «θα αξιολογήσει το καθεστώς που διέπει την ανθυγιεινή εργασία και οι εργαζόμενοι που δικαιούνται επιδόματος, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας εναρμόνισης με τα ισχύοντα στην Ευρώπη».
      Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι του κλάδου διαμαρτύρονται, καθώς το επίδομα αναμένεται να καταργηθεί από το 2019, με αποτέλεσμα το εισόδημα των υγειονομικών να υποστεί επιπλέον κούρεμα.
        Επιπρόσθετα τέθηκε και το θέμα της συνέχισης των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να επιμένει ότι «διασφαλίζει με τις απαραίτητες ενέργειας την ομαλή και απρόσκοπτη πληρωμή των επικουρικών γιατρών και του λοιπού επικουρικού προσωπικού των νοσοκομείων μέχρι την ολοκλήρωση τους στα τέλη του 2018».

Δεν υπάρχουν σχόλια: