Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Δημόσια... ταλαιπωρία στο Νοσοκομείο Άγ. Ανδρέας της Πάτρας, την "άκουσαν" κι οι μετανάστες- ΦΩΤΟ

Δημόσια... ταλαιπωρία στο Νοσοκομείο Άγ. Ανδρέας της Πάτρας, την "άκουσαν" κι οι μετανάστες- ΦΩΤΟ Τα δύσκολα συνεχίζονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας      Τριτοκοσμικές καταστάσεις που αποδεικνύουν στην πράξη ότι παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται καθημερινά για τη βελτίωση των συνθηκών στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, η ταλαιπωρία των πολιτών συνεχίζεται, εκτυλίχθησαν και σήμερα, Τετάρτη, στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας. Το thebest.gr βρέθηκε το πρωί στο κτίριο «Γεννηματάς» του νοσηλευτικού ιδρύματος της αχαϊκής πρωτεύουσας κι όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που ακολουθούν, είχε δημιουργηθεί το αδιαχώρητο.
      Ο κόσμος που έπρεπε να εξυπηρετηθεί ήταν πάρα πολύς κι έτσι υποχρεωνόταν να συνωστίζεται στους διαδρόμους του κτιρίου, όρθιος επί ώρες περιμένοντας να έρθει η σειρά του για να εξεταστεί από κάποιον γιατρό. Οι ώρες των ραντεβού είχαν και πάλι τιναχθεί στον αέρα καθώς όπως μας έλεγαν ασθενείς με τους οποίους συνομιλήσαμε περίμεναν μια, μιάμιση ή και παραπάνω ώρες πέραν του προκαθορισμένου ραντεβού τους με τους γιατρούς.
      Όπως αντιλαμβάνεστε τα νεύρα χτυπούσαν κόκκινο καθώς οι πολίτες διαμαρτύρονταν έντονα λέγοντας σε γιατρούς και νοσοκόμους ότι δεν μπορούν να περιμένουν επ’ αόριστο, ρωτώντας παράλληλα τι νόημα έχουν οι ώρες στα ραντεβού αφού δεν τηρούνται κ.α.. Δεν ήταν λίγοι όσοι έφευγαν χωρίς τελικά να εξυπηρετηθούν έχοντας χάσει, τζάμπα και βερεσέ ώρες από την ζωή τους          
      Στην μέση, «θύματα» ορισμένων, ελάχιστον ευτυχώς συμπολιτών, και περίπου 10 μετανάστες τους οποίους είχαν φέρει αστυνομικοί για προληπτικές εξετάσεις. Κάποιοι «ευέξαπτοι», με τα νεύρα ήδη τεντωμένα από τη δική του ταλαιπωρία, διαμαρτύρονταν για την παρουσία των αλλοδαπών, επειδή τάχα μπορεί να τους κολλήσουν κάτι, λες κι αυτοί δεν έχουν δικαίωμα ιατρικής παρακολούθησης       
Όπως μας περιγράφουν συμπολίτες, ανάλογες εικόνες καθυστερήσεων στην εξέταση και ταλαιπωρίας επικρατούν και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, με αναγνώστη του thebest.gr να μας καταγγέλλει ότι του είχαν κλείσει ραντεβού με γιατρό στις 9:20 παρά το γεγονός ότι σχεδόν ποτέ δεν κατεβαίνει από τις κλινικές πριν από τις 10:00+.
Αναδημοσίευση από Best.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: