Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Ανθυγιεινό: Παροχή οδηγιών από Χουλιαράκη μέχρι… νεωτέρας!

       Με έγγραφό του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης παρέχει οδηγίες προς τις υπηρεσίες, έπειτα από σχετικά ερωτήματα των αρμοδίων, για το θέμα της καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
      Όπως αναφέρει: «Σε συνέχεια πολλών ερωτημάτων, σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 18 του ν.4354/2015 (Α’ 176), σας πληροφορούμε ότι η αναφερόμενη στις ως άνω διατάξεις ημερομηνία, περί επιφύλαξης της επικείμενης ευθυγράμμισης του σχετικού καθεστώτος με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή νομοθεσία έως τις 31.12.2017, είναι ενδεικτική. Συνεπώς, οι Υπηρεσίες εκκαθάρισης των αποδοχών εξακολουθούν να καταβάλλουν το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους δικαιούχους υπαλλήλους στο ίδιο ύψος με τους ίδιους όρους και τις ίδιες προϋποθέσεις».
       Η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού δεν είναι παρά μια προσωρινή λύση που δίνεται στο όλο ζήτημα που απασχολεί χιλιάδες εργαζομένους σε δήμους, νοσοκομεία, ΔΕΚΟ κτλ., με το δεδομένο πως με το 3ο μνημόνιο το συγκεκριμένο επίδομα περνά… από τις «ευρωπαϊκές καλές πρακτικές», ήτοι… κόψιμο. Άλλωστε, εμμέσως πλην σαφώς, το αναφέρει και ο ίδιος στην εγκύκλιό του όταν λέει για «επικείμενη ευθυγράμμιση του σχετικού καθεστώτος με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή νομοθεσία».
             Μετά απ΄  αυτό οι μεγάλες Ομοσπονδίες του Δημοσίου, όπως η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΠΟΕΔΗΝ κτλ., που έχουν δικαιούχους του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, θα πρέπει να συντονιστούν και να αγωνιστούν από κοινού, ώστε να περάσει από τον «κόφτη» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των μνημονίων, αλλά να διατηρηθεί κι επιπλέον να δοθεί και σε αυτούς που το δικαιούνται, αλλά μέχρι σήμερα δεν τους έχει δοθεί.

ΕΔΩ το… διευκρινιστικό έγγραφο Χουλιαράκη (ΑΔΑ: 7ΧΔΦΗ-ΑΚΝ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: