Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Ο αριθμός πρόσληψης συμβασιούχων το 2018 - “Τέλος” στις μετατροπές ΙΔΑΧ

       Για το έτος 2018, ο μέσος όρος του έκτακτου προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, μίσθωσης έργου και ωριαίας αποζημίωσης, που απασχολείται στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 4270/2014 (A΄ 143), πλην των φορέων που υπάγονται στο Κεφάλαιο Α΄ του ν. 3429/ 2005 (Α΄ 314), και η μισθοδοσία του οποίου επιβαρύνει τον Τακτικό Προϋπολογισμό του Κράτους, όπως αποτυπώνεται στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου, δεν μπορεί να υπερβαίνει τα οριζόμενα στον ακόλουθο πίνακα, όπως ορίζει το Άρθρο 241του δημοσιευμένου σε ΦΕΚ Ν.4512: 

Από τον περιορισμό εξαιρούνται και δεν συνυπολογίζονται οι προσλήψεις έκτακτου προσωπικού για την κάλυψη απρόβλεπτων αναγκών, όπως ιδίως οι ανάγκες που απορρέουν από τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές ή την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.
Όπως έχει ήδη παρουσιάσει το epoli.gr με την κατάθεση του νομοσχεδίου τότε, με το Άρθρο 242 του ίδιου Νόμου, οι διορισμοί και οι προσλήψεις προσωπικού στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 4270/2014 (A΄ 143), σε περιπτώσεις: α) συμμόρφωσης σε δικαστικές αποφάσεις, με τις οποίες αναγνωρίζεται η ορισμένης διάρκειας εργασιακή σχέση του υπαλλήλου ως αορίστου χρόνου, ή β) κάλυψης οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού ή προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, δύνανται να πραγματοποιηθούν εφόσον τηρούνται τα ορισμένα του Μεσοπροθέσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) 2018 – 2021 και τα όρια δαπανών για μισθούς και συντάξεις.
Για την τήρηση της προαναφερόμενης προϋπόθεσης, αναπροσαρμόζεται ανάλογα ο τιθέμενος μέσος όρος του έκτακτου προσωπικού με ΚΥΑ, κατόπιν σύνταξης σχετικής έκθεσης του ΓΛΚ.
Τέλος, απαγορεύεται η μετατροπή των εργασιακών σχέσεων του έκτακτου προσωπικού που προσλαμβάνεται με οιαδήποτε σχέση ορισμένης διάρκειας που καταρτίζεται κατά τους κανόνες του ιδιωτικού δικαίου σε συμβάσεις αόριστης διάρκειας.
Οι προσλήψεις αυτές θα διενεργούνται βάσει ισχυόντων κανόνων για τις προκηρύξεις και τις διαγωνιστικές διαδικασίες του δημοσίου, περιλαμβανομένου του ν. 2190/1994 (Α΄ 28) [Νόμος σύστασης ΑΣΕΠ].

Δεν υπάρχουν σχόλια: