Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

ΣΑΛΟΣ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ: «Κουκουλώνουν» την υπόθεση με τον γιατρό που χειρούργησε… με όνομα άλλου!

       Το περιστατικό προκάλεσε αναστάτωση στον ιατρικό κόσμο της Πάτρας, πόσο μάλλον η δημοσιοποίησή του από την εφημερίδα ΚΟΣΜΟΣ την περασμένη εβδομάδα. Αλλά και πάλι… δεν είδαμε κάποια παρέμβαση από την Διοίκηση του Νοσοκομείου. Αναφερόμαστε στην υπόθεση της οικειοποίησης του ονόματος ιατρού του Νοσκομείου από άλλον γιατρό προκειμένου να κάνει επέμβαση σε μικρό ασθενή. Μάλιστα η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διενεργήθηκε με εντολή της Διοίκησης του Νοσοκομείου… επέβαλε ποινή χάδι στον γιατρό που είχε καταγγελθεί!
       Να ζητήσει απλά συγγνώμη από τον συνάδελφό του! Σιγά τα «ωά» δηλαδή! Είναι προφανές ότι κάποιοι ήθελαν να συγκαλυφθεί η υπόθεση. Όλα συνέβησαν τον περασμένο Απρίλιο όταν γονείς ενός παιδιού προσήλθαν στο Νοσοκομείο για να χειρουργήσουν το παιδί τους. Ζήτησαν συγκεκριμένο γιατρό ο οποίος όμως εκείνη την στιγμή απουσίαζε! Τότε, κατά την καταγγελία του γιατρού αλλά και της μητέρας του παιδιού η οποία έχει δώσει έγγραφη κατάθεση, «πετάχτηκε» άλλος γιατρός δηλώνοντας πως… εκείνος είναι ο χειρουργός που ζητούσαν οι γονείς!
      Όντως έκλεισαν ραντεβού και το παιδί χειρουργήθηκε! Μάλιστα το χειρουργείο κλείστηκε στο όνομα του γιατρού… τον οποίον είχαν ζητήσει οι γονείς!
      Η επέμβαση ολοκληρώθηκε και κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης μία άλλη μητέρα ενημέρωσε την μητέρα του συγκεκριμένου παιδιού πως ο γιατρός που τον χειρούργησε…. δεν είναι αυτός που αρχικά ζητούσε! Η γυναίκα δεν πίστευε στα αυτιά της, και τελικά το συμβάν… έφθασε μέχρι και τον γιατρό ο οποίος επρόκειτο να κάνει την επέμβαση, αφού για εκείνον είχαν έρθει «συστημένοι» οι γονείς του παιδιού.
      Ο γιατρός έγινε πυρ και μανία, ενημέρωσε την Διοίκηση, έγινε καταγγελία και από την μητέρα και διετάχθη ΕΔΕ. Αξίζει να σημειωθεί πως το παιδί παρουσίασε μετεγχειρητική επιπλοκή, η μητέρα δεν εμπιστευόταν πλέον το Νοσοκομείο (μετά από όλα όσα είχαν συμβεί) και το μετέφερε στην Αθήνα, όπου τελικά έγινε η δεύτερη επέμβαση.
       Και ενώ όλοι περίμεναν πως το αποτέλεσμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης θα ήταν  καταδικαστικό για τον γιατροί που έκανε αντιποίηση ονόματος, έπαθαν την πλάκα τους αφού στο κείμενο αναφέρεται πως «επρόκειτο για παρανόηση της μάνας, του πατέρα… και όλων των συγγενών του παιδιού». Δηλαδή πως άλλα τους είχε πει ο γιατρός που τελικά χειρούργησε το παιδί και πως σε καμία περίπτωση δεν οικειοποιήθηκε το όνομα του συναδέλφου του. Παράλληλα όμως τον καλεί… να ζητήσει συγγνώμη από τον συνάδελφό του για την αναστάτωση που προκλήθηκε!
      Πληροφορίες του «Κόσμου» αναφέρουν πως όλες τις προηγούμενες ημέρες, ασκήθηκαν έντονες πιέσεις από το Νοσοκομείο, ώστε η υπόθεση να «καλυφθεί»! Απομένει να δούμε… τι θα πράξει και αυτή την εβδομάδα η Διοίκηση, εκτός και αν εκτιμά πως οι καταγγελίες του θιγόμενου γιατρού αλλά και της μητέρας του παιδιού, δεν αξίζουν έρευνας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: