Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

ΠΟΕΔΗΝ: Πόρισμα κόλαφος για την Κυβέρνηση των συμβάντων στα χειρουργεία του Νοσοκομείου Ζακύνθου.

       Τα κόμματα της Αντιπολίτευσης πλην Χρυσής Αυγής, ζήτησαν το πόρισμα να κατατεθεί στη Βουλή και να ελεγχθεί κοινοβουλευτικά η κυβέρνηση για τις αναίτιες ποινικές και πειθαρχικές διώξεις εναντίον εργαζομένων, φορέων που ανέδειξαν ευθύνες και παραλήψεις των Διοικούντων και της κυβέρνησης.
         Δικαιώνει απόλυτα την ΠΟΕΔΗΝ, το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ζακύνθου, τους φορείς της Ζακύνθου και τους εργαζομένους του Νοσοκομείου το πόρισμα της Επιτροπής «Πέτρου» που είδε το φως τη δημοσιότητας. Όλοι εμείς καταγγείλαμε τις αλλοπρόσαλλες κυβερνητικές ενέργειες, οι οποίοι δεν δίστασαν να παίζουν με την υγεία των ασθενών προκειμένου να στοχοποιήσουν γιατρούς, Νοσηλευτές για πολιτικές σκοπιμότητες. Κόλαφος είναι το πόρισμα «Πέτρου» της Επιτροπής που σύστησε ο Υπουργός Υγείας για την διενέργεια ελέγχων στο Γ.Ν. Ζακύνθου για τα αίτια των μετεγχειρητικών επιπλοκών σε πέντε ασθενείς εκ των οποίων η μία γυναίκα κατέληξε.
      Το πόρισμα παρεδόθη στον Υπουργό Υγείας αρχές Οκτωβρίου 2017, ο οποίος ως όφειλε το διαβίβασε αμέσως στη Διοίκηση του Γ.Ν. Ζακύνθου.
       Δύο μήνες τώρα έχει στα χέρια της το πόρισμα η Διοίκηση του Νοσοκομείου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης κος Κοντονής τότε λαλίστατος, ο Αν. Υπουργός Υγείας που πραγματοποίησε το χειρουργικό σόου και τηρούν σιγή ιχθύος. Γιατί;
        Θυμίζουμε ότι για τις καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων του ΓΝ Ζακύνθου, της ΠΟΕΔΗΝ ο κος Κοντονής τοπικός βουλευτής παρενέβη στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ζακύνθου.     Την παρακάλεσε εγγράφως να προβεί σε ενέργειες ενάντια της ΠΟΕΔΗΝ και κύκλου προσώπων χωρίς να τους κατονομάζει προβαίνοντας σε κρίση για το υλικό που διαβίβασε. Γράφει ότι προκύπτει συστηματική προσπάθεια ενός κύκλου προσώπων που ενεργεί αποκλειστικά και μόνο με σκοπό την εξυπηρέτηση ιδίων συμφερόντων, να κατατρομοκρατήσει τους πολίτες του νησιού δημιουργώντας κλίμα πλήρους απαξίωσης του συστήματος Δημόσιας Υγείας παραβιάζοντας απροκάλυπτα βασικούς κανόνες ηθικής και δικαίου.
        Στη δράση τους αυτή καταλήγει η επιστολή στην Εισαγγελέα βρίσκουν συμμάχους σε συγκεκριμένα δημοσιογραφικά και συνδικαλιστικά κέντρα, καθένας για τους δικούς του λόγους να στηρίζουν καταφανώς αβάσιμες αιτιάσεις για να διασπείρουν την ψευδολογία και την κατασυκοφάντηση δημόσιων δομών και προσώπων που υπηρετούν σε αυτήν.
Ποιοι συκοφαντούν;
................................................................................................................................................................
...............................................................................................................................................................
Διαβάστε ολόκληροτο σχετικό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΠΟΕΔΗΝ στον σύνδεσμο που ακολουθεί: 

Δεν υπάρχουν σχόλια: