Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου για την αξιοποίηση του πρώην νοσοκομείου «409», ως κέντρου πρωτοβάθμιας φροντίδας και η απάντηση του Υπουργού.

        Ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κατέθεσε ο βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος, για την αξιοποίηση του πρώην νοσοκομείου «409». Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, "συζητήθηκε στη Βουλή η πρόταση του Ανδρέα Κατσανιώτη, βουλευτή Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, για τη δημιουργία στρατιωτικού νοσοκομείου στο πρώην «409». Υπό συζήτηση βρίσκεται η μελλοντική αξιοποίηση του ακινήτου, απάντησε ο αν. υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο.
       «Έχει γίνει μια συζήτηση με τη διεύθυνση του Επιτελείου για αυτή την περίπτωση»  απάντησε ο Δ. Βίτσας, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να λειτουργήσει το πρώην «409»
       Ο υπουργός ανέφερε ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποια μελέτη, ούτε έχει ενταχθεί το θέμα σε κάποιο προγραμματισμό, για δύο λόγους. Αφενός γιατί μέχρι σήμερα δεν παρουσιάστηκε ως επείγουσα μια τέτοια ανάγκη («όχι ότι δεν υπάρχουν ανάγκες») και ο δεύτερος είναι ο οικονομικός παράγοντας. «Χρειάζονται εκατομμύρια για την οικονομοκοτεχνική μελέτη και το ζήτημα του προσωπικού.
       Αν αύριο το κάναμε αυτό σημαίνει ότι θα αφαιρούσαμε προσωπικό από τα υπάρχοντα νοσοκομεία που θα ελάττωναν τη δυναμικότητά τους στα στρατιωτικά νοσοκομεία. Πάντως δεν υπάρχει κάποιος προγραμματισμός για να γίνει μια τέτοια μελέτη, ξέρουμε το πρόβλημα και θα δούμε τι θα κάνουμε…» είπε ο Δ. Βίτσας.
       Επειδή, προκειμένου μια υποδομή να ρημάξει είναι προτιμότερο να σκεφτόμαστε πώς θα τη βάλουμε ξανά στο σύστημα Υγείας.
Κατόπιν όλων τούτων ερωτάσθε:
       Προτίθεσθε να μετατρέψετε το «409» σε κέντρο πρωτοβάθμιας φροντίδας που να εξυπηρετούνται σε πρώτη φάση απλά καθημερινά περιστατικά;
       Ο Στρατός και οι τεχνικές του υπηρεσίες έχουν δυνατότητες, είτε να δουν, είτε να επισκευάσουν υποδομές που πραγματικά υπάρχουν ίσως με λιγότερο κόστος;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: