Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Βαριά τα χρέη στο Νοσοκομείο "Αγ. Ανδρέας" - Δανείζονται φάρμακα από το ΠΠΝΠ

      Ο υπουργός Υγείας θα εξαγγείλει νέο κτιριακό συγκρότημα στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα, αλλά το εν λόγω νοσοκομείο δεν έχει χρήματα προκειμένου να πληρώνει τα φάρμακα που χρειάζονται για τους ασθενείς, ακόμα και ακριβά φάρμακα, για σοβαρές περιπτώσεις που αφορούν ογκολογικούς η νευρολογικούς ασθενείς κ.α.  
Συγκεκριμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση του νοσοκομείου ορισμένες φορές δανείζεται φάρμακα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου ενώ σε άλλες περιπτώσεις, καθυστερεί εβδομάδες ολόκληρες την χορήγηση απαραίτητων φαρμάκων σε ασθενείς μέχρι να βρει τρόπο να τα προμηθευτεί.
Ήδη το νοσοκομείο χρωστά 100.000 ευρώ στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο μόνο για το τελευταίο δεκαήμερο.
      Το… κερασάκι στην τούρτα είναι το γεγονός ότι η μεταφορά των κλινικών στο ανακαινισμένο κτίριο του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας», έγινε με χρήματα που υπήρχαν στο ταμείο για τις λειτουργικές δαπάνες και όχι με κρατική επιχορήγηση όπως είχε ανακοινωθεί.
      Το κόστος της μεταφοράς είχε υπολογιστεί στις 600.000 ευρώ, και σύμφωνα με δηλώσεις , πριν μερικούς μήνες, του υποδιοικητή Δημήτρη Κωστακιώτη στο best tv Αχαίας, το ποσό αυτό θα το έστελνε η κυβέρνηση, κάτι που προφανώς δεν έγινε.
       Έτσι, κάτω από το βάρος των διαμαρτυριών συλλογικοτήτων, σωματείων και της Κοινής Γνώμης, άνοιξαν το ανακαινισμένο κτίριο κάνοντας «εσωτερικό δανεισμό» με αποτέλεσμα το ταμείο του νοσοκομείου να μην είναι σε θέση να πληρώσει τα φάρμακα.
        Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του best tv Αχαίας, ο διευθυντής της νευρολογικής κλινικής, Νίκος Μακρή, επιβεβαίωσε τα παραπάνω τονίζοντας: "Κάθε μέρα ζούμε με την αγωνία αν θα πάρουμε η όχι φάρμακα απο το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο".
Αναδημοσίευση από το AchaiaNews - ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΙΡΑΚΤΑΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: