Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Μόνιμοι διορισμοί στην παιδεία και στην υγεία;

       Συμπληρώνεται σχεδόν ένας χρόνος από την πρώτη συνάντηση που είχαμε ,ως ΑΔΕΔΥ, με την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ.Γεροβασίλη ,όπου είχαμε θέσει το θέμα των μόνιμων διορισμών στο δημόσιο κι ιδιαίτερα στους τομείς της παιδείας και της υγείας όπου υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις.
       Τότε η υπουργός μας είχε ανακοινώσει ότι οι προσλήψεις που θα γίνουν με βάση το 1:4 θα είναι 2500 (είχαν αποχωρήσει 10.000) ,αλλά ο αριθμός αυτός θα αυξανόταν κατά πολύ λόγω των εκκρεμών δικαστικών αποφάσεων κλπ.
      Ένα χρόνο μετά,καμιά πρόσληψη μόνιμου προσωπικού δεν έχει γίνει πουθενά κι ούτε προβλέπεται να γίνει στο προσεχές μέλλον.Ούτε οι 20.000 μόνιμοι διορισμοί στην παιδεία ,ούτε οι 12.500 στην υγεία που υποσχέθηκαν τόσο ο πρωθυπουργός ,όσο και οι αρμόδιοι υπουργοί.Δεν τηρούν ούτε καν τις δεσμεύσεις του μνημονίου για το 1:4.
      Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει-παρασκηνιακά- με την Τρόικα να μην γίνει καμία πρόσληψη στην παιδεία και στην υγεία ,επειδή θεωρούν ότι αυτοί οι πολυπληθέστεροι τομείς του δημοσίου έχουν πλεονάζον προσωπικό.Κι ας αποχώρησαν τα τελευταία 6 χρόνια 30.000 εκπκοί και 20.000 υγειονομικοί.
Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα,ένα χρόνο μετά τις υποσχέσεις της κ.Γεροβασίλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: