Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ του Σωματείου μας στις εκφράσεις-δηλώσεις του Υπουργείου και της Διοίκησης για τα Οικονομικά μας.

         Ελεεινός και τρισάθλιος ο Αν. Υπουργός Υγείας με τα όσα είπε, απαντώντας σε επερώτηση για την όντως κακήν-κακώς πρόσφατη μεταστέγαση στο Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ, όπου αξίζει να επισημάνουμε ότι έχει σοβαρά χωροταξικά και λειτουργικά προβλήματα και δεν έχει ολοκληρωθεί ελλείψει πιστώσεων, αλλά και για τις διαπιστώσεις του, ότι για όλα φταίνε οι κακές γλώσσες των Συνδικαλιστών και όχι η δική τους πολιτική κλπ άλλα ευτράπελα που με περίσεια θράσους και ψευτιάς  ανέφερε μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
    Στα πλαίσια αυτά λοιπόν και ιδιαιτέρως με αφορμή τις πρόσφατες ωραιοποιημένες δημοσιοποιήσεις της Διοίκησης, περί αύξησης του προϋπολογισμού και εξτρά πιστώσεων στο Γ.Ν Πατρών, για κασσάνδρες κλπ άλλα πολλά, έχουμε να πούμε τα εξής:
-  Οι μόνες πιστώσεις πού ήλθαν για την μεταστέγαση, είναι αυτές οι  πρόσφατες των 400.000 Ευρώ, έναντι του ενός εκατομυρίου ευρώ που μας είχαν υποσχεθεί, πρίν από ενάμιση και πλέον χρόνο και μάλιστα μετά από μεγάλη καθυστέρηση.
- Το δε 1.510.000 ευρώ, δεν είναι ρευστό χρήμα, αλλά άνοιγμα του προϋπολογισμού, ένα άνοιγμα κατά 9,31 % και όχι 30% που μας διατυμπανίζουν, έναντι βεβαίως του 40% που διεκδικούσαμε ως Σωματείο και συνεχίζουμε να διεκδικούμε πλέον όλοι οι φορείς της πόλης μας.
    Τα προαναφερόμενα βεβαίως,  ήταν και είναι ΑΝΑΓΚΑΙΑ και ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ, δεδομένου ότι:
- Όπως προαναφέρουμε, ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ, έχουν σταματήσει οι παρεμβάσεις που χρειάζονται για την ολοκλήρωση της μεταστέγασης
-   Η υποχρηματοδότησή μας και η διάθεση των δικών μας πιστώσεων για τις ανάγκες της μεταστέγασης και βεβαίως η αυξημένη δουλειά, έχουν στεγνώσει ΟΛΟΥΣ τους ΚΩΔΙΚΟΥΣ, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να λειτουργήσουμε, να μην μπορούμε να προμηθευτούμε Φάρμακα και τις ανάγκες μας να τις καλύπτουμε με δανεισμό από το ΠΠΝΡΙΟΥ έναν δανεισμό που έχει ξεπεράσει ήδη σε κόστος τα 250.000 ευρώ, να μην μπορούμε να προμηθευτούμε Αντιδραστήρια καθώςεπίσης και αδυναμία κάλυψης άλλων και μάλιστα σοβαρών αναγκών μας.
     Τέλος να επισημάνουμε ότι η πρόσφατη ¨απόφαση¨ του Δ.Σ, για μεταφορά των αποθεματικών μας στην Τράπεζα Ελλάδος, όπου αντιδρούσαμε βάσει των προαναφερθέντων δυσκολιών και του κινδύνου που αυτά έχουν να χαθούν, όπως αυτή πάρθηκε, είναι μια απόφαση μη σύννομη που σαφώς προσβάλλεται, γιατί αντίκειται στις διατάξεις της λειτουργίας του Δ.Σ του Νοσοκομείου. Είναι μία απόφαση που πιθανά να την προσβάλλουμε νομικά και δικαστικά και για την οποία σήμερα θα κάνουμε ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στη ΝΕΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του Δ.Σ.                                
                                                  Aπο το Δ.Σ Σωματείου ¨ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨

Δεν υπάρχουν σχόλια: