Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Τι προβλέπει η εγκύκλιος για την διαδοχική ασφάλιση

      Δημοσιοποιήθηκε πριν από λίγο η «πολυαναμενόμενη» εγκύκλιος για τη διαδοχική ασφάλιση, σε εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου, που υπέγραψε ο ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος.
       Ως γνωστόν με διαδοχική ασφάλιση συνταξιοδοτείται το 60% των ασφαλισμένων. Η απουσία διευκρινίσεων για τις αλλαγές στο καθεστώς διαδοχικής ασφάλισης «εμπόδιζε» την έκδοση τόσο των κύριων όσο και των επικουρικών συντάξεων. Ηταν δώρο «άδωρον» η σύσταση 100 κλιμακίων με υπαλλήλους που θα «έτρεχαν» τη διαδικασία με  κίνητρο το μπόνους των 250 ευρώ μηνιαίως αφού δεν είχαν αντικείμενο δουλειάς.
Συγκεκριμένα με την εγκύκλιο:
– Παρέχονται οδηγίες για την ενιαία εξέταση αιτήσεων που περιέχουν διαδοχικό χρόνο ασφάλισης και υποβάλλονται μετά την 13/05/2016.
– Απλοποιείται η διαδικασία υπολογισμού και έκδοσης κύριων και επικουρικών συντάξεων καθώς και εφάπαξ. Από την 01/01/2017 ο χρόνος ασφάλισης που είχε διανυθεί στον πρώην φορέα στον οποίο ο ασφαλισμένος είχε, με βάση την απασχόλησή του, υποχρέωση υπαγωγής, λογίζεται ως χρόνος ασφάλισης στον ΕΦΚΑ.
– Αίρονται στρεβλώσεις του παρελθόντος και επιταχύνεται η απονομή των παροχών, καθώς οι νέες διατάξεις εφαρμόζονται ενιαία στον ΕΦΚΑ και στο ΕΤΕΑΕΠ.
Διαβάστε εδώ την εγκύκλιο του υπουργείου εργασίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: