Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας των Σωματείων των Προνοιακών Μονάδων Αττικής ΣΗΜΕΡΑ έξω από το Υπουργείο Εργασίας.

                               Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας ΤΡΙΤΗ 5/9/2017 10 π.μ.
                 για την απόλυση του Επικουρικού Προσωπικού των Προνοιακών Μονάδων

      Η κυβέρνηση με το άρθρο 59 του ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ του Υπουργείου Εργασίας που είναι προς ψήφιση στη Βουλή απολύει 180 Επικουρικούς υπαλλήλους των Προνοιακών Μονάδων. Νοσηλευτές και λοιποί Επαγγελματίες Πρόνοιας.
      Η διάταξη προβλέπει ότι οι συμβάσεις μπορεί να παρατείνονται μέχρι την κατάρτιση προσωρινών πινάκων διοριστέων της εκκρεμούσης, κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου διαδικασίας επιλογής προσωπικού, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Ν. 3329/2005 (Α’ 81) και σε κάθε περίπτωση όχι πέραν της 31/1/2018. Οι συμβάσεις του προηγούμενου εδαφίου παρατείνονται μόνο εφόσον η δαπάνη καλύπτεται από τους οικείους προϋπολογισμούς των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας και του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, αντίστοιχα.
Ως εκ τούτω το πολύ έως 31/1/2018 θα έχουν όλοι απολυθεί.
       Ο Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας κος Καρελάς σε συνάντηση που είχαμε Πέμπτη 31/8/2017 μας ανακοίνωσε ότι το Επικουρικό Προσωπικό θα απολυθεί το πολύ έως 31/1/2018 και θα αντικατασταθούν από ίσο αριθμό νέων προσλήψεων. Δεν έχουμε χρήματα είπε να προσλάβουμε 180 νέους υπαλλήλους και να ανανεώσουμε και τις συμβάσεις των 180 υπηρετούντων συμβασιούχων. Εξάλλου είπε έχουν και άλλοι ανάγκη να δουλέψουν.
       Στις Προνοιακές Μονάδες υπηρετούν 2.700 εργαζόμενοι στις 6.000 οργανικές θέσεις. 3.300 οργανικές θέσεις είναι κενές. Υπάρχει ένας Νοσηλευτής τη βάρδια για 30 – 40 περιθαλπόμενους.
Σημαντικές είναι οι ελλείψεις σε όλα τα επαγγέλματα Πρόνοιας.
Οι λίστες αναμονής για φιλοξενία και νοσηλεία απέραντες.
        Η κυβέρνηση δεν έχει χρήματα να ανανεώσει τις συμβάσεις των 180 επαγγελματιών Πρόνοιας. Αν είναι δυνατόν και μετά λένε ότι διαθέτουν λεφτά για το κοινωνικό κράτος.
        Ζητήσαμε ανανέωση του επικουρικού προσωπικού όπως του Υπουργείου Υγείας έως 31/12/2018 χωρίς αστερίσκους.
Παρά ταύτα το Υπουργείο Εργασίας επιμένει στην απόλυση των Επικουρικών.
       Την Τρίτη 5/9/2017 με πρωτοβουλία των Σωματείων των Προνοιακών Μονάδων της Αττικής οργανώνουμε Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας 10 π.μ. έξω από το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 31) .
       Το Επικουρικό προσωπικό θα στήσει σκηνές και θα παραμείνει εκεί έως την επίλυση του ζητήματος.
ΚΟΙΝ:
1. ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ κα. Θ. ΦΩΤΙΟΥ
2. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ κο. Δ. ΚΑΡΕΛΛΑ
3. ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ
Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: