Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

ΠΟΕΔΗΝ: Ενημέρωση από τον Γεν. Γραμματέα της Πρόνοιας για την χορήγηση πρόσθετων αμοιβών και την παράταση Επικουρικού προσωπικού

Συνάδελφοι,
      Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ με τον Γενικό Γραμματέα Πρόνοιας κο. Δημήτρη Καρέλλα την Δευτέρα 31/7/2017 ενημέρωσε ότι στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών ψηφίστηκαν πέντε διατάξεις του Υπουργείου Εργασίας, μεταξύ αυτών και η χορήγηση των δεδουλευμένων πρόσθετων αμοιβών (νυκτερινά, αργίες, ώρες). Ταυτόχρονα ψηφίστηκε τροποποίηση της διαδικασίας χορήγησης των πρόσθετων αμοιβών (χορήγηση από τους Προϋπολογισμούς των Προνοιακών Μονάδων).
      Για την παράταση του Επικουρικού προσωπικού ο Γενικός Γραμματέας είπε ότι θα παραταθούν οι συμβάσεις των Επικουρικών που λήγουν 30/9/2017 έως την έγκριση (ΠΥΣ), προκήρυξη και επιλογή του νέου Επικουρικού προσωπικού. Το αργότερο για ένα ακόμη εξάμηνο.
Αντιδράσαμε.
      Ο Γεν. Γραμματέας επικαλέστηκε προβλήματα που θα δημιουργηθούν με την χορήγηση της μισθοδοσίας από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ επέμενε στην θεσμοθέτηση ίδιας ρύθμισης με το Υπουργείο Υγείας (παράταση έως 31/12/2018) και υπενθύμισε την πεποίθηση του Υπουργού Υγείας ότι θα ξεπεραστούν τα εμπόδια του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Υποσχέθηκε ότι θα το ξαναδεί. Η όποια ρύθμιση θα ψηφισθεί στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη.
Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: