Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

ΠΟΕΔΗΝ: Σε συνέχεια του πρόσφατου σχετικού δελτίου της, για τον εγκλεισμό σε Ψυχιατρικά Νοσοκομεία ατόμων του άρθρου 69 του Ποινικού Κώδικα.

                                Σε συνέχεια Δελτίου Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ
για τον εγκλεισμό σε Ψυχιατρικά Νοσοκομεία Ατόμων του άρθρου 69 του Ποινικού Κώδικα.
       Τα Δικαστήρια αποφασίζουν τον εγκλεισμό κατηγορουμένων που διέπραξαν σοβαρά ποινικά αδικήματα (φόνους, ληστείες, βιασμούς, οπλοχρησία, βίες συμπεριφορές κλπ) στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία.
     Το Δικαστήριο τους κηρύσσει αθώους των αξιόποινων πράξεων που τέλεσαν, λόγω ακαταλόγιστου με βάση το άρθρο 34 του Ποινικού Κώδικα και επιβάλλει το μέτρο ασφαλείας κατ’ άρθρο 69 του Ποινικού Κώδικα εγκλεισμού σε Δημόσιο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο.
     Οι κατά τόπους Εισαγγελείς διαβιβάζουν την απόφαση του Δικαστηρίου στο αναφερόμενο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο και συνοδεία αστυνομικών με χειροπέδες, μεταγάγονται για εγκλεισμό.
Εγκλείονται!!! σε Νοσηλευτικά τμήματα οξέων περιστατικών και νοσηλεύονται από μία Νοσηλεύτρια στη βάρδια για 30 – 35 ασθενείς (πολλοί της ίδιας κατηγορίας) οι οποίοι είναι διεγερτικοί, επικίνδυνοι, καθηλωμένοι.
      Τα Νοσηλευτικά τμήματα των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων είναι ανοικτοί χώροι νοσηλείας και το θεραπευτικό πρωτόκολλο δεν τροποποιείται για κανέναν ασθενή και για τίποτα. Δεν θα μετατραπούν σε φυλακές επειδή το θέλουν κάποιοι.
     Στην εφημερία της Πέμπτης 27/7/2017 εισήχθη μία τέτοια περίπτωση σε τμήμα οξέων περιστατικών του Δρομοκαϊτείου Νοσοκομείου.
     Με απόφαση του Τριμελούς Πρωτοδικείου Πατρών αθωώθηκε κατηγορούμενος λόγω ακαταλόγιστου των αξιόποινων πράξεων που τέλεσε της οπλοχρησία και της ενδοοικογενειακής απειλής (σε άλλες περιπτώσεις οι πράξεις είναι εγκλήματα). Το Δικαστήριο του επέβαλλε το μέτρο ασφαλείας!!! κατ’ άρθρο 69 Π.Κ. του εγκλεισμού σε Δημόσιο Ψυχιατρείο και ειδικότερα στο Δρομοκαϊτειο. Γιατί ειδικότερα στο ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ; Από την ΠΑΤΡΑ βρέθηκε στο Ψ.Ν.Α. ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ της ΑΤΤΙΚΗΣ. Γιατί; Γιατί κάποιοι θεωρούν τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία φυλακές.
      Στην ΠΑΤΡΑ υπάρχει η Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών. Γιατί ειδικά στο ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ ή το ΔΑΦΝΙ που είναι το ίδιο ανοικτοί χώροι νοσηλείας με την Ψυχιατρική Κλινική οποιουδήποτε Γενικού Νοσοκομείου, αν και διαθέτουν την ίδια επισφαλή κάλυψη σε προσωπικό και εφημερεύουν με τους ίδιους όρους για όλα τα ψυχιατρικά περιστατικά. Φυσικά τα εν λόγο άτομα δεν είναι ούτε για την Ψυχιατρική Κλινική Γενικού Νοσοκομείου, ούτε για τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία.
      Γιατί έγινε μεταγωγή!!! όπως λέει στα έγγραφά της η Διεύθυνση της Αστυνομίας Πατρών για εγκλεισμό στο ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ. Είναι σαφές ότι εν λόγω κατηγορούμενος εγκλείεται και για φύλαξη και για νοσηλεία. Μετάγεται με χειροπέδες από τρείς αστυνομικούς και παραδίδεται για φύλαξη και νοσηλεία σε μία Νοσηλεύτρια στη βάρδια. Πόσο ασφαλείς είναι το προσωπικό και οι άλλοι ασθενείς;
      Ο εν λόγω κατηγορούμενος τοξικομανής τα έκανε λίμπα στο τμήμα. Δεν αφήνει τίποτα όρθιο. Κλέβει, βρίζει, απειλεί, αναστατώνει τους ασθενείς και τη λειτουργία του τμήματος.
 Τι να πράξει το ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ; Να μετατραπεί σε φυλακή; Τι φταίνε οι άλλοι ασθενείς;
      Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει την ευθύνη φύλαξης των εν λόγω εγκλείστων κατηγορούμενων.
      Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ας αναζητήσει χώρους εγκλεισμού για φύλαξη και νοσηλεία των εν λόγω ατόμων. Δεν είναι δουλειά των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων.
Δεν θα μετατρέψουμε τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία σε φυλακές.
     Δεν φταίνε σε τίποτα ασθενείς και Νοσηλευτές των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων να κινδυνεύει η ζωή τους από την αδιαφορία και ολιγωρία του κράτους. Γιατί πρέπει πρώτα να θρηνήσουμε θύματα και μετά να βρεθεί οριστική λύση;
Το Υπουργείο Υγείας προωθεί λύσεις δημιουργίας ειδικών τμημάτων εγκλεισμού κατηγορούμενων του άρθρου 69 του Ποινικού Κώδικα στα δύο Ψυχιατρικά Νοσοκομεία ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ, ΔΑΦΝΙ (από δύο τμήματα έκαστο Νοσοκομείο).
       Αποφάσισαν την κατάργηση των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων. Θέλουν τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία να είναι χώροι υποδοχής εγκλείστων κατηγορούμενων του Π.Κ. άρθρο 69.
ΚΑΙ ΜΟΝΟ.
Δεν θα το επιτρέψουμε.
    Δεν θα επιτρέψουμε την δημιουργία τμημάτων εγκλείστων του άρθρου 69 Π.Κ. στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία.
       Σας κοινοποιούμε σχετική Δικαστική Απόφαση μεταγωγής κατηγορούμενου ακαταλόγιστου στο ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ, για να διαπιστώσετε για περί τίνος πρόκειται.
ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
....................................
Διαβάστε τα σχετικά Αρχεία στους παρακάτω συνδέσμους:

Δεν υπάρχουν σχόλια: