Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

ΚΑΥΣΩΝΑΣ Νο 2, ΠΟΕΔΗΝ:. Ο κος Πολάκης αδιόρθωτος. Ακόμη και τώρα μετά τις καταγγελίες άφησε τα πλεονασματικά Νοσοκομεία χωρίς κλιματισμό

      Πριν τον προηγούμενο καύσωνα επισημάναμε τα προβλήματα σε κλιματισμό που έχουν τα Νοσοκομεία. Τα προβλήματα προέκυψαν επειδή τα Νοσοκομεία δεν διαθέτουν χρήματα για συντήρηση και ανανέωση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.
       Ταυτόχρονα οι τεχνικές υπηρεσίες των Νοσοκομείων έχουν αποδεκατιστεί από τεχνίτες, ψυκτικούς με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η συντήρηση εκ των έσω.
      Οι Διευθύνσεις των Τεχνικών Υπηρεσιών σηκώνουν τα χέρια ψηλά αφού δεν υπάρχουν χρήματα να συντηρήσουν και να ενισχύσουν τους κεντρικούς κλιματισμούς. Δεν υπάρχουν χρήματα να συντηρήσουν τα κλιματιστικά ή να τοποθετήσουν νέα σε χώρους νοσηλείας και υποδοχής Ασθενών και συνοδών.
      Ακόμη και μετά τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ, των ΜΜΕ από συγκεκριμένα Νοσοκομεία που έβρασαν οι Ασθενείς ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας δεν πήρε καμία πρωτοβουλία. «Σιγή ιχθύος».
       Πίστευαν ότι δεν θα ξανάρθει καύσωνας. Αλλά ο καιρός δεν τους έκανε την χάρη. Εμφανίστηκε και πάλι καύσωνας. Η συντήρηση και η ενίσχυση του κλιματισμού ειδικά στους ευαίσθητους χώρους του συνόλου των Νοσοκομείων της χώρας δεν υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ. Ο κος Πολάκης δεν διέθεσε ούτε ευρώ. Μεγάλα Νοσοκομεία κορμός των εφημεριών με κόστος λιγότερο των 20.000 ευρώ, θα μπορούσαν να διορθώσουν επαρκώς την κατάσταση. Θα ήταν σε θέση να κάνουν συντήρηση των κλιματιστικών και να αγοράσουν απαραίτητα κλιματιστικά για κλινικές, χειρουργεία, Μονάδες.
        Αυτό δεν έγινε. Όχι γιατί φταίνε τα Νοσοκομεία. Συνέβη επειδή ο λαλίστατος Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας άφησε τα Νοσοκομεία «πανί με πανί». Αν είναι δυνατόν!!! Φέρνουν οι Ασθενείς ανεμιστήρες από το σπίτι τους. Τα περισσότερα Νοσοκομεία έχουν μεγάλα προβλήματα σε κλιματισμό, είναι ασυντήρητοι οι κεντρικοί κλιματισμοί και τα air conditions. Κλιματιστικά για λίγα ευρώ είναι εκτός λειτουργίας.
       Μονάδες νεογνών, ΜΕΘ, ΤΕΠ, ευαίσθητες κλινικές όπως οι πνευμονολογικές, οι Παθολογικές, χειρουργεία δεν διαθέτουν κλιματισμό. Ασθενείς με χαμηλό κορεσμό που έχουν ανάγκη οξυγόνου βράζουν στη ζέστη περιμένοντας 8 ώρες να εξεταστούν στα ΤΕΠ. Νοσηλεύονται στις κλινικές φέρνοντας μαζί τους τον ανεμιστήρα!!!
      Από τα Νοσοκομεία που αναφέρουμε στα προηγούμενα Δελτία Τύπου έγιναν οριακές διορθώσεις σε ελάχιστα όπως το Αττικό, Άγιος Νικόλαος Κρήτης. Τοποθετήθηκαν ελάχιστα μηχανήματα ψυγείο air coοler. Βελτιώθηκε κάπως η κατάσταση αλλά συνεχίζει να υπάρχει πρόβλημα. Σε άλλα αγόρασαν δύο – τρεις ανεμιστήρες για στάχτη στα μάτια.
ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: Ασυντήρητος ο κεντρικός κλιματισμός. Χαλασμένα τρία μοτέρ από τα δέκα που είναι εγκατεστημένα στις πέντε κεντρικές μονάδες. Χωρίς επαρκή κλιματισμό τα ΤΕΠ, χειρουργεία, ΜΕΘ, Μονάδα Εμφραγμάτων, Αιμοδοσία Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, Ακτινολογικό εργαστήριο, Γυναικολογική, Μαιευτική κλινική, χειρουργική κλινική, παιδιατρική κλινική. Στο χώρο φροντίδας νεογνών αλλά και πολλούς θαλάμους νοσηλείας δεν υπάρχουν καθόλου κλιματιστικά. Η ζέστη είναι αφόρητη. Δημιουργεί προβλήματα στις θεραπευτικές και διαγνωστικές επεμβάσεις και επιβαρύνει την υγεία χειρουργημένων ασθενών.
ΕΛΕΝΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ: Ίδια απαράδεκτη κατάσταση. Διαλυμένα κλιματιστικά. Μείζον πρόβλημα με την ζέστη σε όλες τις κλινικές και την Μονάδα νεογνών. Βράζουν οι Ασθενείς. Δεν διαθέτουν καθόλου κλιματισμό οι αίθουσες ανάνηψης χειρουργείων και καισαρικών τομών. Τα κλιματιστικά είναι για τα μπάζα. Με ανεμιστήρες και βεντάλιες προσπαθούν να δροσιστούν οι Ασθενείς. Δείτε σχετικά βίντεο.
ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ: Ασυντήρητα τα κλιματιστικά στη Μονάδα νεογνών. Δεν αποδίδουν. Βράζουν τα νεογνά. Διαμαρτύρονται οι γονείς.
ΚΑΤ: Ασυντήρητος ο κεντρικός κλιματισμός λόγω έλλειψης κονδυλίων. Δεν αποδίδει σε υψηλές θερμοκρασίες. Οι ασθενείς νοιώθουν έντονα τη ζέστη.
ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: Ασυντήρητος ο κλιματισμός. Έντονη ζέστη στον 8ο όροφο που στεγάζεται η χειρουργική κλινική. Επιβαρύνεται η υγεία των χειρουργημένων ασθενών.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΙΟΥ: Μετά τις καταγγελίες τοποθετήθηκαν κάποιοι ανεμιστήρες. Το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται. Βράζουν οι Ασθενείς.
ΓΟΝΚ: Επαρκής κλιματισμός. Το κρατάνε σε λειτουργία με το ζόρι το αποδεκατισμένο τεχνικό προσωπικό. Δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα να προμηθευτούν εξαρτήματα ρύθμισης της θερμοκρασίας αξίας 5.000ευρώ. Κάνουν τη δουλειά χειροκίνητα.
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: Δεν υπάρχει καθόλου κλιματισμός στη χειρουργική και παθολογική κλινική.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΙΟΥ: Βράζουν οι Ασθενείς. Αντί για κλιματιστικά η Διοίκηση τοποθέτησε ανεμιστήρες!!!
      Ίδια κατάσταση στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία, το Σισμανόγλειο, το Γεννηματάς Αθηνών, το Γενικό Λάρισας, του Αγίου Νικολάου Κρήτης, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων (κλιματισμός μόνο στις διοικητικές υπηρεσίες), Γενικό Ιωαννίνων «Χατζηκώστα» (καθόλου κλιματισμός), Πρέβεζα, Λευκάδα, Φλώρινα, Άγιος Παύλος Θεσσαλονίκης, Τρίπολης, Κοζάνης, Γρεβενών και στα Κέντρα Υγείας.
Αναμένοντας τον καύσωνα Νο3...
Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: