Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

H ΠΟΕΔΗΝ για το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.

                  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΜΠΑΧΑΛΟ  ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ
ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΙ

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ

ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΥΛΙΚΩΝ

ΕΚΑΒ: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ
Ήδη έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος στα νησιά Κέρκυρα-Παξούς –Διαπόντια προβλήματα τα όποια υπάρχουν τόσο στην Πρωτοβάθμια Υγεία – Κέντρα Υγείας αλλά και στη Δευτεροβάθμια συνεχίζουν να είναι υπαρκτά και δυσβάσταχτα . Όσο και να προσπαθούν να τα υποβαθμίσουν η πραγματικότητα είναι διαφορετική  τόσο στην υποστελέχωση  προσωπικού όσο και στην υποχρηματοδότηση. Δυστυχώς  προσπαθούν να ανταπεξέλθουν τμήματα και κλινικές με όλες τις γνωστές  ελλείψεις σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό αλλά και σε υλικά .
Τα προηγούμενα χρόνια πρωτοστατούσαν οι διοικούντες να αντιπολιτεύονται για τα υπαρκτά και τότε προβλήματα και καλούσαν τους πολίτες για διεκδικήσεις .Τώρα όμως ζώντας σε άλλον πλανήτη βαφτίζουν το ψάρι κρέας λέγοντας δε ότι για πρώτη φορά έχουν λυθεί τα προβλήματα υποστελέχωσης με θετικό πλέον ισοζύγιο προσλήψεων.
Οι ελλείψεις σύμφωνα με τον οργανισμό ξεπερνούν τις 400 κενές οργανικές θέσεις  σε όλους τους κλάδους των εργαζομένων.
Το λιγοστό, γερασμένο και εξαντλημένο  προσωπικό έχει ξεπεράσει τα όρια αντοχής.
Η υπερεντατικοποίηση της εργασίας  επιφέρει σωματική και ψυχική εξάντληση προκαλώντας κινδύνους στην υγεία τους. Η αλήθεια είναι ότι κλινικές του Νοσοκομείου είναι με μία Νοσηλεύτρια στη βάρδια. Μία βοηθός θαλάμου καλύπτει όλα τα τμήματα και τις κλινικές του Νοσοκομείου κατά τις απογευματινές βάρδιες τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Στη νυχτερινή βάρδια δεν υπάρχει καμία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία τα τελευταία 5 έτη έχουν συνταξιοδοτηθεί περίπου 140 εργαζόμενοι, έχουν μετακινηθεί άλλοι 10 σε άλλα Νοσοκομεία. Οι προσλήψεις είναι  4 μόνιμοι Νοσηλευτές, 3 προσλήψεις διοικητικών υπαλλήλων και 18 άτομα επικουρικό Νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό.
Το νοσοκομείο παρότι  διαθέτει γιατρούς, υψηλών επιστημονικών δυνατοτήτων λόγω της ποιότητας του ιατρικού του δυναμικού, δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της δευτεροβάθμιας παροχής υπηρεσιών υγείας στο νομό, εξαιτίας της μεγάλης έλλειψης γιατρών σε πολλούς τομείς  κυρίως στον Παθολογικό τομέα αλλά και στον χειρουργικό. Είναι δυνατόν το τμήμα Τεχνητού Νεφρού να λειτουργεί με μία μόνιμη Ιατρό και μόλις πρόσφατα μια Επικουρικό όταν η  δυναμικότητα είναι για 80 και πλέον ασθενών;  Είναι δυνατόν η Νευρολογική κλινική να λειτουργεί με ένα γιατρό; Είναι δυνατόν να μην υπάρχει ο αναγκαίος αριθμός Παθολόγων ιατρών πώς λοιπόν μπορεί να συνταχθεί το μηνιαίο πρόγραμμα εφημεριών ;
Μέχρι σήμερα ενώ έχουν αποχωρήσει τρείς Παθολόγοι δεν έχει προσληφθεί  ούτε ένας μόνιμος  ή  Επικουρικός;  Η συνεχόμενη υπερεφημέρευση των ιατρών  μπορεί να επιφέρει σοβαρές συνέπειες και  στους ίδιους λόγω εξάντλησης αλλά κυρίως κινδυνεύει η ζωή των Ασθενών.
Πρόσφατη η παραίτηση του Δ/ντη της Χειρουργικής κλινικής κου Γατσούλη ενός από τα εμπειρότατα στελέχη του Ιατρικού κλάδου και μετά από 32έτη υπηρεσίας και προσφοράς αποκαλύπτει  την πραγματικότητα. Στην επιστολή παραίτησης είναι καταπέλτης για την κατάσταση του Νοσοκομείου.
Προσπαθούν να λύσουν τα προβλήματα διά της επιβολής και ανάθεσης μεγάλου φόρτου εργασίας στους εξαντλημένους πλέον εργαζόμενους. Η παράκαμψη των Δ/ντων των κλινικών αλλά και των αποφάσεων του Επιστημονικού Συμβουλίου γίνεται εσκεμμένα προκειμένου να υλοποιηθούν οι αποφάσεις τους είτε με εντέλλεσθε, είτε με άλλες πρακτικές λεκτικής συμπεριφοράς .
Οι Διοικητικοί Υπάλληλοι έκαναν γραπτή αναφορά των προβλημάτων τους στην υπηρεσία και ως  «επιβράβευση»  κλήθηκαν σε απολογία.
Έμπειροι εργαζόμενοι αναγκάζονται σε παραίτηση όπως εκείνης της  προϊσταμένης του γραφείου Προμηθειών η οποία προκλήθηκε ύστερα από πίεση και μεθοδεύσεις. Επίσης συμπεριφορές απαξιώνουν – μειώνουν τους εργαζόμενους και δεν συνάδουν με την Δημοκρατία .
Κανείς δεν έχει το δικαίωμα από οποιαδήποτε θέση ισχύος κατέχει να απαξιώνει ανθρώπους – εργαζόμενους όπως κάνει σήμερα ο Διοικητής του Νοσοκομείου.
Στα πλυντήρια 3 γυναίκες προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στον μεγάλο όγκο δουλειάς τους για όλα τα τμήματα και κλινικές τόσο του Νοσοκομείου όσο και του Ψυχιατρικού τομέα!
ΟΛΑ ΑΥΤΑ  κρύβονται κάτω από το χαλί και  ωραιοποιούνται οι υπηρεσίες και η λειτουργία του  για να δικαιολογείται οι διορισμένες τους θέσεις.
Ο μαγνητικός τομογράφος από πέρσι  τον Ιούλιο συνεχίζει και λειτουργεί μόνο δυο φορές  την εβδομάδα , τις υπόλοιπες ημέρες οι χρήστες του Νοσοκομείου αναγκάζονται να απευθύνονται στα ιδιωτικά κέντρα του Νομού. Για τον παλαιό πλέον μαστογράφο ούτε λόγος να γίνεται !!. Οι τακτικές εξετάσεις αίματος όπως μικροβιολογικές, βιοχημικές τα τελευταία 3 και πλέον έτη δεν γίνονται λόγω υποχρηματοδότησης .
Όσο αφορά τον πεπαλαιωμένο αξονικό τομογράφο συνεχώς επισκευάζεται και πάντα είναι χαλασμένος. Στις καλένδες παραπέμφθηκε προμήθεια μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ  η αγορά σύγχρονου εξοπλισμού, δηλαδή αξονικού τομογράφου και ψηφιακού μαστογράφου.
Σε ότι αφορά δε για τις συντηρήσεις του  κτηριακού η εικόνα είναι αποκαρδιωτική.
Σύμφωνα με  το νέο οργανόγραμμα του Νοσοκομείου το οποίο έχει προωθηθεί στο αντίστοιχο υπουργείο γίνεται αναφορά για την κατάργηση της μίας Παθολογικής κλινικής , την κατάργηση της Υποδιεύθυνσης Οικονομικού, την κατάργηση  του τομέα της Δημόσιας υγείας καθώς επίσης και κατάργηση οργανικών θέσεων. Φυσικά αυτό θα επιφέρει την υποβάθμιση των κλινικών , των τμημάτων με όλες τις συνέπειες και στους πολίτες-χρήστες του Νομού μας . Οι καταργήσεις, συγχωνεύσεις και συνενώσεις, είναι τα νέα «αριστερά - νεοφιλελεύθερα μέτρα» που στόχο έχουν την πλήρη υποβάθμιση των κοινωνικών παροχών στους πολίτες. Αν στόχος της κυβέρνησης είναι να εξαθλιώσουν και να οδηγήσουν τον κόσμο στα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία, τότε πράγματι βρίσκονται  στο σωστό δρόμο.!!!
Τι αν ειπωθεί σχετικά με το ανύπαρκτο υποστελεχωμένο ΕΚΑΒ στο Νομό. Τι να προλάβει σε καθημερινή βάση να καλύψει σε όλο το νησί με ένα και δύο ασθενοφόρα;;;
            Κινδυνεύουν έκτακτα περιστατικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: