Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

ΠΟΕΔΗΝ: ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ ΤΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ …..ΧΤΥΠΑΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ

         Οι κωδικοί των προϋπολογισμών των Νοσοκομείων για συντήρηση και ανανέωση του εξοπλισμού είναι ΜΗΔΕΝ. Εξαιτίας αυτού δεν διαθέτουν επαρκή κλιματισμό.
      Σε πολλά Νοσοκομεία ο κεντρικός κλιματισμός είναι χαλασμένος λόγω έλλειψης συντήρησης. Έπρεπε ο υδράργυρος να χτυπήσει 40 βαθμούς κελσίου για να γίνει προσπάθεια δήθεν επισκευής. Το χειμώνα γιατί δεν έγινε με δεδομένο ότι τα Νοσοκομεία Πολάκη είναι πλεονασματικά;
       Πολλά κλιματιστικά είναι χαλασμένα σε χώρους αναμονής κλινικών ή κλινικές. Νοσοκομεία όχι μόνο δεν διαθέτουν κεντρικό κλιματισμό δεν διαθέτουν ούτε καν ένα κλιματιστικό. Μόνο κάποιους ανεμιστήρες.
       Αν είναι δυνατόν!!! Τα Νοσοκομεία δεν έχουν χρήματα να τοποθετήσουν κλιματιστικά σε θαλάμους Νοσηλείας, σε Ιατρεία και σε χώρους αναμονής των Ασθενών.
      Λειτουργούν Παθολογικές, Καρδιολογικές, Πνευμονολογικές και άλλες κλινικές χωρίς κλιματισμό με καύσωνα!!! Μονάδες Τεχνητού Νεφρού χωρίς κλιματισμό. Επιβαρύνεται κατά πολύ η υγεία των ασθενών. Πλήρης διάλυση.
        Εντύπωση προκαλεί που στο Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων έχουν κλιματιστικά στη Διοικητική Υπηρεσία και όχι στους θαλάμους νοσηλείας.
Ενδεικτικά Νοσοκομεία με προβλήματα στον κλιματισμό:
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ: Χαλασμένος ο κλιματισμός στην Παθολογική κλινική. Εκεί οργανώνουμε το καραβάνι την Τετάρτη 28/6/2017
ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: Στο κτίριο Ν4 υπολειτουργεί ο κεντρικός κλιματισμός. Δεν αποδίδει. Στο κτίριο αυτό στεγάζονται η Μονάδα Τεχνικού Νεφρού, το Αιμοδυναμικό, δύο Παθολογικές κλινικές και μία Πνευμονολογική κλινική.
ΠΓΝΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Υπάρχει κλιματισμός στις διοικητικές υπηρεσίες . Δεν υπάρχει στις κλινικές. Με ανεμιστήρες γίνεται η ψύξη και όχι σε όλες τις κλινικές..
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ: Δεν υπάρχει καθόλου κλιματισμός. Βράζουν οι ασθενείς. Δεν υπάρχουν ούτε ανεμιστήρες.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Δεν υπάρχει κλιματιστική κάλυψη σε όλες τις κλινικές
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Υπάρχουν κλιματιστικά αλλά όχι σε όλους του θαλάμους. Λόγω έλλειψης χρηματοδότησης δεν υπάρχει συντήρηση των υπαρχόντων
ΕΛΕΝΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ: Τα κλιματιστικά υπολειτουργούν. Είναι ασυντήρητα, χαλασμένα. Τρέχουν νερά και τα μαζεύει με πανιά ή σφουγγαρίστρες το προσωπικό.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ: Όλο το Νοσοκομείο δεν διαθέτει κλιματισμό. Χάλασε ο κεντρικός κλιματισμός. Περιμένουν ανταλλακτικά. Γιατί δεν συντηρήθηκε το χειμώνα; Κρίμα για τους ασθενείς. Ψάχνουν να βρουν ανεμιστήρες για τους θαλάμους.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ: Ο χώρος αναμονής των Ασθενών στα ΤΕΠ και στα εξωτερικά ιατρεία δεν έχει κλιματισμό. Βράζουν οι Ασθενείς.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: Δεν γίνεται συντήρηση στα ήδη υπάρχοντα κλιματιστικά του Νοσοκομείου μας εδώ και μια 5ετία περίπου, ενώ ταυτόχρονα θεωρείται σχεδόν απαγορευτική η αντικατάσταση ενός πεπαλαιωμένου και μη αποδοτικού κλιματιστικού με καινούριο. Αιτία η μη ύπαρξη ικανοποιητικού ποσού στους ανάλογους κωδικούς για δαπάνες συντηρήσεων και τεχνικών βελτιώσεων (Απόφαση Σωματείου).
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ: Τα κλιματιστικά είναι ασυντήρητα. Εξαιτίας αυτού σε πολλούς θαλάμους νοσηλείας, χώρους επισκεπτηρίου και προσωπικού χαλασμένα. Βράζουν οι ασθενείς.
Π.Γ.Ν. ΡΙΟΥ: Σε πολλούς θαλάμους νοσηλείας τα κλιματιστικά είναι χαλασμένα. Δεν υπάρχει σεντς για συντήρηση. Μεγάλη η γκρίνια των ασθενών και συνοδών.
Προβλήματα υπάρχουν και σε πολλά άλλα Νοσοκομεία. Η καταγραφή συνεχίζεται.
Βίντεο – φωτογραφίες θα κοινοποιήσουμε αύριο.
                                                        Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: