Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

ΑΔΕΔΥ: Στήριξη των αγώνων των συμβασιούχων στους ΟΤΑ – Παναττική στάση εργασίας, Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017

      Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προχωρά σε χιλιάδες απολύσεις συμβασιούχων στους ΟΤΑ επικαλούμενη την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η απόφαση αυτή αφορά όλους τους συμβασιούχους σε όλο το Δημόσιο και ανοίγει το δρόμο για μαζικές απολύσεις. Είναι στα πλαίσια της εφαρμογής των συμφωνιών με την Ευρωπαϊκή Ένωση για :
•    Συρρίκνωση του Δημοσίου και κατάργηση χιλιάδων θέσεων εργασίας.
•     Ραγδαία ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δημοσίου.
•     Μετακύλιση του κόστους στους εργαζόμενους και στον λαό.
•     Ανακύκλωση της ανεργίας και ακόμα μεγαλύτερη ελαστικοποίηση των
       εργασιακών σχέσεων
      Όπως εκτιμά και η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., η τελευταία πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτη έχει στόχο να διασπάσει και να αποπροσανατολίσει τον αγώνα των εργαζομένων, αφού η υιοθέτησή της θα στείλει στην ανεργία περίπου 10.000 εργαζόμενους, ενώ παράλληλα η κυβέρνηση μεταθέτει το πρόβλημα στους Δήμους με στόχο να ξεφύγει από την πίεση που δέχεται από το μαζικό, αποφασιστικό και ενωτικό μέτωπο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
      Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στους Δήμους που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους συμβασιούχους, μια διεκδίκηση που ενώνει όλους τους εργαζόμενους απέναντι στην πολιτική της εργασιακής ανασφάλειας και ανεργίας.
      Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν το “παρών” στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που διοργανώνει η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. την Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017, στις 11:00 π.μ. στην Πλατεία Καραϊσκάκη και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου. Τη συγκεκριμένη ημέρα η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έχει ήδη προκηρύξει νέα Γενική 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στους ΟΤΑ. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει Παναττική στάση εργασίας την Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017, από τις 11:00 π.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας όλων των υπηρεσιών.
                         Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Δεν υπάρχουν σχόλια: