Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

ΑΠΟΦΑΣΗ της 17ης-6ης/13.6.17 Συνεδρίασης του Δ.Σ του Σωματείου μας.

       Την ΤΡΙΤΗ 13/6/17, συνεδρίασε  το Δ.Σ του Σωματείου μας,  μετά από σχετική πρόσκληση του Προέδρου του Σωματείου μας, με  τα παρακάτω θέματα στην ημερήσια διάταξη:                           
 I.   Οι εξελίξεις στον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ του Νοσοκομείου.
II.   Οι εξελίξεις στις Υπηρεσίες του ΜΟΡΙΑΚΟΥ k΄ ΙΟΛΟΓΙΚΟΥ Ελέγχου.
III. Το αίτημα μας για συνάντηση με Διοικήσεις, Γ.Ν ΠΑΤΡΑΣ και 6η Υ.Πε και η προκλητικότατη καθυστέρηση στην ανταπόκρισή τους.
IV.  Η συνεχιζόμενη ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.
V.   Διάφορα τρέχοντα ζητήματα και Ενημερώσεις. 
        Σ΄  αυτήν  την Συνεδρίαση, από την οποία  απουσίαζαν ο Αρβανίτης, ο Σταματόπουλος  και ο Αναγνώστου, ο  Πρόεδρος του Σωματείου μας, εισηγούμενος τα θέματα της προαναφερόμενης ημερήσιας διάταξης,  αναφέρθηκε:
Ι. Κατ΄ αρχήν  στις εξελίξεις που υπήρχαν στον Οργανισμό του Νοσοκομείου, εξελίξεις που σαφώς θα έπρεπε να μας προβληματίσουν και να μας απασχολήσουν ως Δ.Σ, δεδομένου ότι σήμερα τρίτη 13/6/17 ο Διοικητής του Νοσοκομείου, με πάρα πολύ αργά και καθυστερημένα αντανακλαστικά φέρνει προς συζήτηση στο Δ.Σ του Νοσοκομείου τον Οργανισμό του Νοσοκομείου, γι αυτό και αυτή η δική μας έκτακτη Συνεδρίαση, έναν οργανισμό που έχει ολοκληρωθεί σε επίπεδο Υπουργείου και που έχει αποσταλεί ήδη για την σχετική έγκριση στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και όπως αντιλαμβάνεστε αυτή η συζήτηση στο Δ.Σ του Νοσοκομείου, που θα έπρεπε να είχε προηγηθεί πολύ πριν, είναι ΑΝΟΥΣΙΑ και ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΗ.
      Θα είχε αξία η Συνεδρίαση του Δ.Σ του Νοσοκομείου, αν αυτή γινόταν προτού αυτός ο οργανισμός φθάσει στο στάδιο  της επεξεργασίας του από το Υπουργείο. Δυστυχώς κάτι τέτοιο, που επιβαλλόταν εκ του νόμου να γίνει, δεν έγινε παρ΄ ότι το έθετε  ο εκπρόσωπος μας στο Δ.Σ και ο Διοικητής απαντούσε  δυστυχώς όπως αποδείχθηκε με ψέματα,  ¨ότι δήθεν τον επεξεργάζεται και πως όταν θα είναι έτοιμος θα τον φέρει προς συζήτηση και έγκριση¨, ψεύτικες δυστυχώς απόψεις και ¨διαβεβαιώσεις¨ από ανθρώπους που βρίσκονται σε υπεύθυνες θέσεις και καλούνται να διοικήσουν μια υπηρεσία στις πιο δύσκολες περιόδους της.
      Παρ όλα αυτά όμως εμείς, κάνοντας μία εκτίμηση αυτού του τελικού σχεδίου, όπου βλέπουμε ότι αυτός ο ολοκληρωμένος πλέον  οργανισμός:

ü Αν και περιλαμβάνει όλες εκείνες τις προτάσεις που είχαμε καταθέσει, δεν φθάνει τις 500 κλίνες που διεκδικούσαμε, αλλά σαφώς είναι πάνω από το όριο των 450 κλινών που επίμονα θέταμε, γιατί το θεωρούσαμε ως όριο διαχωρισμού του περιφερειακού χαρακτήρα των Νοσοκομείων, όπως και εντέλει γίνεται.  
ü Φθάνει τις 465 κλίνες, διασφαλίζοντας έτσι, όπως το  επιδιώκαμε, όλες τις δομές και υπηρεσίες  και όλο το Προσωπικό του Νοσοκομείου μας. Βέβαια η κατανομή των κλινών στους τομείς δείχνει ότι το διασυνδεόμενο με εμάς ΝΝΘώρακος έρχεται εδώ για να λειτουργήσει  ως μία κλινική των 25 κλινών  και αυτό είναι ζητούμενο για εμάς,  που θα πρέπει να συνεχίσουμε την αρχική μας διεκδίκηση, για έναν Οργανισμό 500 κλινών έτσι ώστε μέσα σ΄ αυτόν να επανέλθουν και να συμπεριληφθούν όλες οι υπολειπόμενες 25 κλίνες του ΝΝΘώρακος, όπως ζητούμενο είναι και η εφαρμογή του, δεδομένου ότι αφήνει πάρα πολλά πράγματα αιωρούμενα και ασαφή.
ασχολούμαστε με το θέμα για  να επισημάνουμε όλα αυτά τα ζητήματα και τις εκκρεμότητες και βεβαίως για να είμαστε πανέτοιμοι και σε μια διαρκή επαγρύπνηση, για όλα εκείνα τα ζητήματα του οργανισμού, που θα κληθούμε να διαχειριστούμε με τις θέσεις και απόψεις, που έχουμε διαμορφώσει μέσα από αυτές τις σχετικές διαδικασίες και αποφάσεις μας, όπως και η σημερινή που γίνεται γι΄ αυτόν ακριβώς τον λόγο.

II. Στη συνέχεια στις εξελίξεις για τον ΜΟΡΙΑΚΟ και ΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ, υπηρεσίες που μετά από 33 ολόκληρα  χρόνια φεύγουν από το Νοσοκομείο μας, για το Πανεπιστήμιο Πατρών. Με αφορμή λοιπόν αυτήν την εξέλιξη και τις κινήσεις που έγιναν για παράλληλη μεταφορά και του σχετικού προσωπικού, μέσα από την σχετική εκδήλωση ενδιαφέροντος, που ευτυχώς απέβη άκαρπη ελλείψει ενδιαφέροντος εκ μέρους των Συναδέλφων μας  και οι φήμες που εκ νέου κυκλοφορούν για την μεταφορά στη συνέχεια και της Αιμοδοσίας μας στο ΠΠΝΡΙΟΥ, εξυπακούεται ότι θα πρέπει να αντιδράσουμε και  να είμαστε στις επάλξεις,  έτσι ώστε να μην χάσουμε ούτε έναν Εργαζόμενο και βεβαίως να διεκδικήσουμε την αναβάθμιση της Αιμοδοσίας, την επαναφορά της λειτουργίας της, ως ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ, όπως την κατατάσσουν τα σχετικά στατιστικά στοιχεία, ή λειτουργία της και η εμβέλειά της.
III. Αναφέρθηκε επίσης στην ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ, την προκλητικότατη αποφυγή της συνάντησης τους μαζί μας, τόσο της Διοίκησης της 6ης Υ.Πε, όσο και του Νοσοκομείου που είναι υποχρεωμένη να συναντάται μαζί μας ανά τακτά χρονικά διαστήματα και όποτε το ζητήσουμε. Με δεδομένο ότι εκκρεμούν και γραπτά αιτήματα συναντήσεων μας, από την 5/5/17, μία εκκρεμότητα που έχει ως αποτέλεσμα να μην συζητούνται και κατ΄ επέκταση  να μην επιλύονται τα προβλήματά μας, που δυστυχώς συσσωρεύονται, προτείνω απέναντι σ΄ αυτό το βάλτωμα, αυτήν την αδιαφορία, αυτήν την στάση και δυστυχώς απ΄ ότι φαίνεται  συνειδητή πρακτική, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ με ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ.

III. Αναφέρθηκε επίσης στην ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ, την προκλητικότατη αποφυγή της συνάντησης τους μαζί μας, τόσο της Διοίκησης της 6ης Υ.Πε, όσο και του Νοσοκομείου που είναι υποχρεωμένη να συναντάται μαζί μας ανά τακτά χρονικά διαστήματα και όποτε το ζητήσουμε. Με δεδομένο ότι εκκρεμούν και γραπτά αιτήματα συναντήσεων μας, από την 5/5/17, μία εκκρεμότητα που έχει ως αποτέλεσμα να μην συζητούνται και κατ΄ επέκταση  να μην επιλύονται τα προβλήματά μας, που δυστυχώς συσσωρεύονται, προτείνω απέναντι σ΄ αυτό το βάλτωμα, αυτήν την αδιαφορία, αυτήν την στάση και δυστυχώς απ΄ ότι φαίνεται  συνειδητή πρακτική, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ με ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ.
IV. Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη ΑΜΕΣΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ, για τα παρακάτω επίσης σημαντικά και χρονίζοντα ζητήματα, που η Διοίκηση τα άφησε στη τύχη τους, όπως είναι:
ü Η μη λειτουργία του ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, που επί 7 ολόκληρους μήνες δεν έχει κληθεί να συνεδριάσει ούτε μία φορά, με αποτέλεσμα την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ συσσώρευση αρκετών ζητημάτων-αιτημάτων των Συναδέλφων μας,  που εξαιτίας αυτής της κατάστασης και των εμμονών της Διοίκησης, έχουν  Μισθολογικές απώλειες κλπ άλλες εργασιακές και προσωπικές επιπτώσεις.
ü Η Ανυπαρξία της άκρως αναγκαίας και απαραίτητης, ειδικά  σ΄ αυτήν την περίοδο με την  λειτουργία του ΝΝΘώρακος, ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ για την ΥΓΙΕΙΝΗ και ΑΣΦΑΛΕΙΑ των Εργαζόμενων στους χώρους δουλειάς.
ü Η  μη ανταπόκριση της Υπηρεσίας-της Διοίκησης στην  βασική της υποχρέωση,  σε ότι αφορά την ανά τακτά χρονικά διαστήματα χορήγηση Στολών και Παπουτσιών στο Προσωπικό της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και όχι μόνον. Η μη τήρηση αυτής της υποχρέωσης έχει ως αποτέλεσμα, οι Συνάδελφοι μας να αγοράζουν μόνοι τους και με δικά τους χρήματα την στολή τους, πρακτική και τακτική που θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να πάρει τέλος και που θα πρέπει να αναδειχθεί σε ειδική κινητοποίηση σε σχέση με την απουσία και την αδιαφορία των Διοικούντων για τα αποδυτήρια του Προσωπικού, που εξαιτίας της ανυπαρξίας τους οι Συνάδελφοι μας έρχονται με τις στολές τους από τα σπίτια τους.
V.  Τέλος με αφορμή την χαοτική  κατάσταση στα χωροταξικά και λειτουργικά ζητήματα του Νοσοκομείου, εξαιτίας των επιλογών της Διοίκησης και προσωπικά του Διοικητή, τα ζητήματα και οι εκκρεμότητες του ΝΝΘώρακος που διασκορπίστηκαν οι υπηρεσίες του άναρχα και δυσλειτουργικά και οι σχετικές μετά από πολλά χρόνια διακομιδές περιστατικών στην Αθήνα, ή μεταστέγαση  της ΜΧΜΘ και του ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟΥ, η εγκατάσταση  ιατρείου στις Διοικητικές Υπηρεσίες, η μεταφορά του Νεφρολογικού Τμήματος κατά παράβαση των κανόνων λειτουργίας του, κλπ άλλες ενέργειες  μας αναγκάζουν να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις, όπως:
ü Κατάληψη στο προαναφερόμενο ιατρείο, για την εγκατάσταση του οποίου διαμαρτυρόμενο στέλεχος της Διοικητικής υπηρεσίες υπέστη απρεπέστατη και χυδαιότατη επίθεση από τον ¨Διοικητή¨ Σερεμέτη. 
ü Κατάληψη στο χώρο που κακώς και σε αντίθεση με την κείμενη νομοθεσία, προορίζεται για τον Νεφρό, μπλοκάροντας τις σχετικές εργασίες, που καθυστερούν ελλείψει πιστώσεων. 
Κινητοποιήσεις για να μπει τέλος στην ασυδοσία, την όποια  ανοχή στις  πρακτικές του Διοικητή που γράφοντας όλους στα παλιά του τα παπούτσια και με τις λαθεμένες επιλογές του, που πιθανά να είναι συνειδητές -ίσως και να απορρέουν  από άγνοια ακόμη και ανικανότητα,  μία ¨ΕΥΚΑΙΡΙΑ¨ που μας έδωσε η κτιριακή ολοκλήρωση του 7ορόφου κτιρίου δυστυχώς την μετέτρεψε σε ΕΦΙΑΛΤΗ, που θα μας ταλαιπωρεί για πάρα πολλά χρόνια. 
VI.  Κλείνοντας ο πρόεδρος τις εισηγήσεις του αναφέρθηκε στην  πρόσφατη  απόφαση του Δ.Σ του Νοσοκομείου, σε ότι αφορά τα παρακλινικά, όπου αντικαταστάθηκε επιτέλους η μονοπρόσωπη και αναποτελεσματική εκεί λειτουργία, όπως διεκδικούσαμε, με 4μελές  γκρούπ, επισημαίνοντας παράλληλα ότι αυτή η εξέλιξη, παρά τις πάμπολλες επισημάνσεις μας ήλθε με αρκετά μεγάλη καθυστέρηση, με αποτέλεσμα να ζημιώσει το Νοσοκομείο με 500.000 € και να υπάρχει κίνδυνος και νέας σχετικής παραγραφής-απώλειας που θα ξεπεράσει το 1,5 εκ €, πέρα από τις άσκοπες αμοιβές που καταβλήθηκαν  επί 13 μήνες και που ξεπερνούν τις 6000 €. 
        Γι΄ αυτήν την εξέλιξη, που την αποκλειστική ευθύνη την έχει ο Διοικητής, αλλά και το Δ.Σ του Νοσοκομείου, που γνώριζε αυτήν την υπόθεση από τις σχετικές παρεμβάσεις του Εκπροσώπου μας στις συνεδριάσεις αυτού του οργάνου, παρεμβάσεις που δεν έλαβε υπ΄ όψιν της η πλειοψηφία του Δ.Σ και δεν  πίεσε τον Διοικητή για την λύση που ζητούσαμε, σαφώς δεν θα πρέπει να σιωπήσουμε.
        Με την απαράδεκτη και προκλητικότατη εγωιστική στάση και εμπαθέστατη  συμπεριφορά  του Διοικητή, τακτική ένεκα της οποίας δεν ήθελε να δείξει ότι ενδίδει σε πιέσεις και παρεμβάσεις μας, ή αν το θέλετε σε υποδείξεις  μας  και ότι προχωρά σε μία διαδικασία που επίμονα και πιεστικά έθετε το Σωματείο μας, αντί να δώσει ΑΜΕΣΑ τις ΛΥΣΕΙΣ που του προτείναμε για να μην έχουμε τις  οικονομικές επιπτώσεις που του επισημαίναμε για το Νοσοκομείο, καθυστέρησε αισθητά να παρέμβει και μακάρι οι απώλειες να παραμείνουν στα επίπεδα που προαναφέρουμε και να μην κοστίσει ακριβά η παρουσία Σερεμέτη στο Νοσοκομείο.
       Στην Συνέχεια:
    Μετά τις προαναφερόμενες εισηγήσεις και αφού ακολούθησε,  η διαδικασία των ερωτήσεων και των τοποθετήσεων, όπου επισημάνθηκαν ιδιαιτέρως:
ü ή διαδικασία που τηρείται στις κανονικές άδειες των ιατρών, 
ü ή παρέμβαση κωστακιώτη  (Υπδκτη 6ης Υ.Πε),  για την προκλητική ίσως και επικίνδυνη και μη σύννομη παρέμβαση του για τις Αργίες -τα Νυκτερινά και τις εφημερίες του ΝΝΘώρακος, από τον δικό μας προϋπολογισμό,
ü  ή προχειρότητα και η μυστικοπάθεια του Διοικητή στα ζητήματα του Νοσοκομείου για τις ερήμην όλων μας επιλογές του,  που αποβαίνουν δυστυχώς μοιραίες,
ü  αλλά και η συμπεριφορά του έναντι των Εργαζόμενων και των Ιατρών
    Και βεβαίως ο σχετικός και απαραίτητος διάλογος μεταξύ των μελών του Δ.Σ. 
                      Το Δ.Σ του Σωματείου μας   ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ: 
1.     Αφού Καταγγείλει την επικείμενη συνεδρίαση παρωδία του Δ.Σ του Νοσοκομείου για τον οργανισμό και ιδιαιτέρως την απουσία της Διοίκησης απ΄ αυτό το σοβαρό ζήτημα, όταν αυτό έπρεπε να γίνει, να συνεχίσει την διεκδίκηση των 500 κλινών, όπου θα συμπεριλαμβάνονται όλες οι υπολειπόμενες κλίνες του ΝΝΘώρακος κλπ διεκδικήσεις σε ότι αφορά την σύσταση, την ανάπτυξη και λειτουργία των κλινικών και όχι μόνον. 
2.     Να μην αποδεχθούμε καμία μεταφορά προσωπικού με αφορμή την μεταφορά του Μοριακού και Ιολογικού ελέγχου και να διεκδικήσουμε την επαναφορά της λειτουργίας της Αιμοδοσίας μας ως  ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ.
3.     Άμεσα παρέμβαση για την επαναλειτουργία του ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ Συμβουλίου, με σύνθεση όπως οι κείμενες διατάξεις ορίζουν, καταγγέλλοντας παράλληλα όλα όσα συνέβησαν σ΄ αυτό το ζήτημα που μας ταλαιπωρεί για πάνω από ένα έτος.
4.     Άμεσα κίνηση των διαδικασιών επαναλειτουργίας της άκρως αναγκαίας και απαραίτητης επιτροπής, για την ΥΓΙΕΙΝΗ και Ασφάλεια των Εργαζόμενων στους χώρους δουλειάς, όπως οι κείμενες διατάξεις ορίζουν.
5.     Άμεσα ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ για την εφαρμογή των κείμενων διατάξεων σε ότι αφορά την χορήγηση Στολών κλπ ειδών στο Προσωπικό, όπου και όπως αυτό προβλέπεται, αναδεικνύοντας παράλληλα και το μεγάλο έλλειμμα των σχετικών και άκρως αναγκαίων αποδυτηρίων του Προσωπικού.
6.     Ανάδειξη της απώλειας των χρημάτων του Νοσοκομείου εξαιτίας των επιλογών του Διοικητή σε συνάρτηση και με την υποχρηματοδότηση και την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Νοσοκομείο, παραπέμποντας το θέμα και στην Δικαιοσύνη.
7.     Τέλος στην Ανοχή των επιλογών και πρακτικών  του Διοικητή  και της αδιάφορης και αρνητικής του στάσης απέναντι στο Σωματείο και στα προβλήματα μας, με Κινητοποιήσεις:
ü Αρχής γενομένης με την κινητοποίηση-κατάληψη του Ιατρείου στις Διοικητικές Υπηρεσίες, αναδεικνύοντας παράλληλα την προχειρότητα και τις χωρίς σχέδιο, λαθεμένες και βεβιασμένες επιλογές τους.
ü Κατάληψη του χώρου που κακώς προορίζεται για τον Νεφρό, με την έναρξη των εργασιών, αναδεικνύοντας παράλληλα όλο το χάλι των επιλογών τους γι΄ αυτήν την κακήν - κακώς  μεταστέγαση.

ü 3ωρες Στάσεις Εργασίας και παραστάσεις με καταλήψεις στις Διοικήσεις του Νοσοκομείου και της 6ης Υ.Πε.

                              Δ.Σ  ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ  ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: