Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Υπέροχη πρωτοβουλία - Πατρινοί καλλιτέχνες δημιούργησαν μια μίνι "γκαλερί" στο νοσοκομείο του "Αγίου Ανδρέα"!

       Αναζητάμε την έμπνευση και τις ιδέες που θα μας βοηθήσουν να δούμε τα πράγματα από μία διαφορετική όψη...
       Γι αυτό και ενθουσιαστήκαμε τόσο για την πρωτοβουλία των Πατρινών Καλλιτεχνών να δημιουργήσουν με χρώματα και φαντασία μια μικρή γκαλερί -αν μπορούμε να το πούμε αυτό- στον 7ο όροφο του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών "Άγιος Ανδρέας".
       Πρόκειται ουσιαστικά για μια εικαστική παρέμβαση που κοσμεί την είσοδο του νέο-ανακαινισθέντος κτιρίου του νοσηλευτικού ιδρύματος  και που ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες και πιο συγκεκριμένα την περασμένη Πέμπτη 18 Μάιου, με την τοποθέτηση των έργων.
          Είναι ένα εγχείρημα για το οποίο τόσο η κα. Κανέλλα Κοντονή που είναι μία εκ των υπευθύνων του συντονισμού, όσο και οι υπόλοιποι εθελοντές εργάστηκαν 5 μήνες από τη φάση της σύλληψης της ιδέας, του σχεδιασμού μέχρι και την  υλοποίηση.
Όπως αναφέρει η κα. Κοντονή στο patrasenvets.gr “Συνεργαστήκαμε πολλοί άνθρωποι από διαφορετικούς χώρους για το καλύτερο αποτέλεσμα . Το σημαντικό είναι ότι ευαισθητοποιήσαμε πολίτες και επιχειρήσεις  για το νοσοκομείο  της πόλης τους οι οποίοι και έγιναν αρωγοί στην προσπάθειά μας.
Το νοσοκομείο αλλά και τα  έργα της εικαστικής παρέμβασης τα οποία είναι πανέμορφα και ικανά να σε κάνουν να νιώσεις πιο όμορφα από την παραμονή σου στο ίδρυμα, θα πρέπει να προσεχτούν από τους πολίτες ώστε να αντέξουν στο χρόνο."
...............................................................................................................................................................
Δείτε και διαβάστε ολόκληρο το σχετικό ρεπορτάζ, στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

Δεν υπάρχουν σχόλια: