Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Νοσημάτων Θώρακος: Αντιδράσεις του Συλλόγου Εργαζομένων για τη μείωση κλινών, λόγω μεταφοράς

     Σε  ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσημάτων Θώρακος αναφέρει ότι η μεταστέγασή του στον Άγιο Ανδρέα θα δόσει λύση σε κάποια προβλήματα, αλλά θα δημιουργήσει άλλα. Ο Σύλλογος προτάσει τη μείωση των κλινών από 50 σε 25 όπως επισημαίνει. Από την πλευρά του ο Διοικητής του ΓΝΠ Άγιος Ανδρέας Θεόδωρος Σερεμέτης τόνισε στο thebest.gr ότι τα τελευταία χρόνια οι ασθενείς στο Νοσημάτων Θώρακος (πνευμονολογικοί και μη) δεν ξεπερνούν τους 30.
Η ανακοίνωση
      "Η Νοσηλευτική Μονάδα Νοσημάτων Θώρακος Νοτιοδυτικής Ελλάδας έχει προσφέρει για δεκαετίες ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας σε ασθενείς με πνευμονολογικά νοσήματα τόσο στη πόλη της Πάτρας όσο και στην ευρύτερη περιφέρεια της νοτιοδυτικής Ελλάδας.
       Η άμεση αντιμετώπιση των ασθενών στο εξειδικευμένο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, η παροχή προσωποποιημένης και ποιοτικής φροντίδας των εισαχθέντων ασθενών στη προσφάτως ανακαινισμένη κλινική και η λειτουργία των ειδικών εργαστηρίων (σπειρομέτρησης, βρογχολογικό, μικροβιολογικό, ακτινολογικό, μελέτης ύπνου) συντελούν στην άριστη πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία ασθενειών.
       Η επικείμενη μεταστέγαση – συγχώνευση του νοσοκομείου μας με το Γ.Ν. Πατρών λύνει κάποια από τα προβλήματα παροχής ιατρικών υπηρεσιών, ωστόσο δημιουργεί νέα προβλήματα.
       Για άλλη μια φορά το Σωματείο Εργαζομένων της Νοσηλευτικής Μονάδας Νοσημάτων Θώρακος εκφράζει την πάγια θέση του, την οποία με πάσης φύσεως κινητοποιήσεις υποστηρίζει χρόνια τώρα απέναντι στις προθέσεις είτε συγχώνευσής του είτε μεταστέγασής του.
Τονίζουμε:
1. Τη διαφωνία μας με τη μείωση κλινών από 50 σε περίπου 25.
2. Λόγω της εξυπηρέτησης λοιμωδών νοσημάτων να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα.
3. Η μεταστέγασή μας χωρίς την επίσημη θέσπιση ενιαίου οργανισμού δημιουργεί ανησυχία για την αμφίβολη τύχη των οργανικών θέσεων του προσωπικού.
Ζητάμε:
1. Όχι μείωση κλινών – άμεσα να δοθούν λύσεις για την ανάπτυξη του συνόλου των 50 κλινών
2. Να τηρηθούν αυστηρά οι κανόνες υγιεινής και προφύλαξης απέναντι στα λοιμώδη νοσήματα για τους ασθενείς, τους επισκέπτες και τους εργαζόμενους.
3. Άμεση δημιουργία ενιαίου οργανισμού.
         Το σύνολο των εργαζομένων της Νοσηλευτικής Μονάδας Νοσημάτων Θώρακος θα εξακολουθεί να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες από όποια θέση κι αν βρεθεί.. Δεν θα πάψει να διεκδικεί την πλήρη ανάπτυξη των 50 κλινών που διαθέτει και που ανήκουν στο λαό της νοτιοδυτικής Ελλάδας".
                                            Δ.Σ. Σωματείου Εργαζομένων Ν.Ν Θώρακος.
                                                           .........................................
ΔΙΑΒΑΣΤΕ επίσης άλλα σχετικά:
     Tην Παρασκευή η μετεγκατάσταση του Νοσημάτων Θώρακος στον Άγιο Ανδρέα - To νοσοκομείο ενώνει τα κομμάτια του

Δεν υπάρχουν σχόλια: