Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Τι ερευνά η ΕΛ.ΑΣ. για τους «ληστές των νοσοκομείων»

       Η εξαιρετική πληροφόρηση που έχουν οι «ληστές των νοσοκομείων» προβληματίζει την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., καθώς η σπείρα γνωρίζει με… χειρουργική ακρίβεια τα σημεία που βρίσκονται τα μηχανήματα, τον τρόπο πρόσβασης σε ειδικές αίθουσες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και πότε μπορούν να «χτυπήσουν».
      Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην Ασφάλεια Αττικής συστήθηκε ειδική ομάδα μετά την κλοπή στον «Άγιο Σάββα» και τα τρία νοσηλευτικά ιδρύματα της περιφέρειας, με τους αστυνομικούς να αναζητούν  τυχόν συνεργάτες στο προσωπικό των νοσοκομείων, ακόμη και στα συνεργεία καθαρισμού ή τους security. Αν και τα στόματα είναι κλειστά στη ΓΑΔΑ, ο αν. υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, υποστήριξε πως «η εξάρθρωση της σπείρας είναι θέμα χρόνου». Σε αυτό ίσως να συντελεί και το γεγονός ότι οι κάμερες ασφαλείας του νοσοκομείου στο Βόλου έχουν καταγράψει τον ένα μέλος της σπείρας.
     Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως έχει ενημερωθεί και η Europol, καθώς εκτιμάται ότι οι κλεπταποδόχοι των ιατρικών μηχανημάτων θα επιχειρήσουν να τα διαθέσουν σε βαλκανικές χώρες π.χ. Αλβανία.
Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος policepress.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: