Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Τα 140 προαπαιτούμενα της συμφωνίας με τους δανειστές

      Με νομοθετικές ρυθμίσεις, υπουργικές αποφάσεις ή εφαρμοστικές εγκυκλίους θα πρέπει η Ελλάδα να υλοποιήσει τα 140 προαπαιτούμενα εντός ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.
      Από τα 140 προαπαιτούμενα τα 80 χρειάζεται νομοθετική παρέμβαση ή υπουργικές αποφάσεις. Ο συνολικός κατάλογος με τα όσα έχουν συμφωνηθεί μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών, όπως τον δημοσιεύει η εφημερίδα Ναυτεμπορική, έχει ως εξής:
  1. Υιοθέτηση προϋπολογισμού για το 2017
  2. Υιοθέτηση παραμετρικών μέτρων για την επίτευξη συμπεφωνημένων δημοσιονομικών στόχων έως το τέλος του 2018, συμπεριλαμβανομένων των πρώτων μέτρων για την αναθεώρηση του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας.
  3. Μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική στρατηγική για 2018-21 με βάση τους μεσοπρόθεσμους στόχους που έχουν συμφωνηθεί και οι οποίοι θα πρέπει να επιτευχθούν χωρίς μέτρα επιβλαβή για την ανάπτυξη.
  4. Συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση με στόχο σταθερή μείωση του κόστους κατά 1% του ΑΕΠ το 2019-21.
  5. Μεταρρύθμιση φόρου ατομικού εισοδήματος και μείωση δαπανών καθαρού κόστους της τάξης του 1% επί του ΑΕΠ το 2020 και (2021).
  6. Φορολογικό πακέτο τόνωσης της ανάπτυξης που να αντιστοιχεί σε καθαρούς όρους με τα έσοδα από τη μεταρρύθμιση του φόρου ατομικού εισοδήματος.
  7. Στοχευμένο πακέτο δαπανών αντίστοιχο σε καθαρούς όρους με τα έσοδα από τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση που περιλαμβάνει αύξηση στις δαπάνες για στοχευμένες παροχές κοινωνικής πρόνοιας, υψηλής ποιότητας επενδύσεις σε δημόσιες υποδομές και πολιτικές στην αγορά εργασίας.
  8. Nα γίνει νομική γνωμοδότηση ότι η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση συνάδει με το ελληνικό σύνταγμα και με τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και λεπτομερής ποσοτική έκθεση του αναδιανεμητικού οφέλους της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης.
  9. Αναθεώρηση της εταιρικής φορολογικής νομοθεσίας που καλύπτει εξαγορές και συγχωνεύσεις και εφαρμογή των αρχών του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος όσον αφορά στις συγχωνεύσεις και μεταβίβαση των τιμολογίων.
  10. Παράταση της προσωρινής εθελοντικής συνεισφοράς της ναυτιλιακής κοινότητας το 2018.
  11. .......................................................................................................................................... Διαβάστε ολόκληρη την λίστα στον σύνδεσμο που ακολουθεί:  https://www.patrasevents.gr/article/282741-ta-140-proapetoumena-tis-simfonias-me-tous-daneistes

Δεν υπάρχουν σχόλια: