Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Αλαλούμ: μπαινοβγάζουν το διοικητικό και τεχνικό προσωπικό του ΕΣΥ στο νόμο για την κινητικότητα

      Αρχικά, στο άρθρο 3 του νόμου για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων (ν. 4440/2016) αναφερόταν ότι από τις διατάξεις του νόμου εξαιρείται το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό του ΕΣΥ, και ουσιαστικά έμενε εντός των διατάξεων του νόμου μόνο το διοικητικό και τεχνικό προσωπικό των φορέων του ΕΣΥ (δείτε ΕΔΩ)
      Μερικούς μήνες μετά, σε τροπολογία  που περιλήφθηκε ως άρθρο 74 παρ. 11  του νόμου 4445/2016 αναφέρθηκε ότι στην εξαίρεση από τις διατάξεις του νόμου για την κινητικότητα εξαιρείται το ιατρικό, παραιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του ΕΣΥ, δηλαδή εξαιρέθηκαν από τις διατάξεις της κινητικότητας και οι διοικητικοί και τεχνικοί υπάλληλοι των φορέων του ΕΣΥ (δείτε ΕΔΩ).
      Το βράδυ της 15ης.3.17, με εκπρόθεσμη υπουργική τροπολογία που έγινε δεκτή στο σχέδιο νόμου για την ψυχική υγεία την παραμονή της ψήφισης του από την ολομέλεια της Βουλής (δείτε ΕΔΩ), η κυβέρνηση ξαναδιατυπώνει την αρχική ρύθμιση  και επαναφέρει εντός των διατάξεων για την κινητικότητα το διοικητικό και τεχνικό προσωπικό των φορέων του ΕΣΥ, καταργώντας την εξαίρεση που ή ίδια εισηγήθηκε και ψήφισε πριν από μερικούς μήνες.
         Πρόκειται για ένα απίστευτο κυβερνητικό αλαλούμ με πρόχειρούς και επιπόλαιους χειρισμούς για ένα σοβαρό θέμα, για το οποίο αγωνιούν εκατοντάδες  διοικητικοί και τεχνικοί υπάλληλοι των φορέων του ΕΣΥ που έχουν κάνει αιτήσεις μετάταξης και μέσα σε μερικούς μήνες βλέπουν να αλλάζει τρεις φορές η νομοθεσία για τη διαδικασία κινητικότητας τους

Δεν υπάρχουν σχόλια: