Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Απόφαση Γενικού Συμβουλίου ΠΟΕΔΗΝ 16/03/2017

      Η κυβέρνηση παίζει τις καθυστερήσεις ενός στημένου αγώνα με τους Δανειστές, στον οποίο αγώνα «μας πήραν και τα σώβρακα». Με ανταλλάγματα την καρέκλα της εξουσίας και την πολιτική επιβίωσής τους, τσακίζουν μισθούς, συντάξεις και κοινωνικά δικαιώματα. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έσκισε τα Μνημόνια και δεν εφήρμοσε το παράλληλο πρόγραμμα ισοδυνάμων μέτρων, αλλά πρόλαβε μέσα σε δύο χρόνια να υπογράψει δύο Μνημόνια. Το 3ο και το 4ο που βρίσκεται προ των πυλών.
        Τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα αναζητούνται, από την καθήλωση των Δαπανών για την Υγεία, την μείωση των μισθών (μείωση αφορολόγητου, αύξηση εισφορών, περικοπή επιδομάτων, πάγωμα μισθολογικής ωρίμανσης κ.α.) και των συντάξεων (περικοπή προσωπικής διαφοράς, τρόπος υπολογισμού, συντελεστής βιωσιμότητας επικουρικών ταμείων και εφάπαξ κ.α.)
       Σε μια χώρα που έχει περιορισμένη παραγωγή και οικονομική δραστηριότητα, βυθισμένη κατανάλωση, υψηλή ανεργία, χαμηλούς μισθούς, capital control, ύφεση, τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, μπορεί να επιτευχθούν με την φτωχοποίηση της κοινωνίας και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Είναι σαφές πια ότι η κυβέρνηση θέλει να εφαρμόσει μοντέλο Βενεζουέλας. Φτωχή, εξαθλιωμένη κοινωνία, συσπειρωμένη γύρω από τον ηγέτη, ο οποίος θα μοιράζει συσσίτια και κοινωνικά επιδόματα.
...................................................................................................................................................................
.....Διαβάστε ολόκληρη την σχετική απόφαση στον παρακάτω σύνδεσμο:

Δεν υπάρχουν σχόλια: