Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

ΑΠΟΦΑΣΗ της 13ης-2ης/28.2.17 Συνεδρίασης του Δ.Σ του Σωματείου μας.

      Την ΤΡΙΤΗ 28/2/17, συνεδρίασε  το Δ.Σ του Σωματείου μας,  μετά από σχετική πρόσκληση του Προέδρου του Σωματείου μας,  με  τα παρακάτω θέματα:
I.            Οι  επικείμενες Κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ.
II.         Οι Εξελίξεις  στα ΚΤΙΡΙΑΚΑ.
III.     Σχετικά με την ΠΡΟΤΑΣΗ-ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ  του Υπουργείου Υγείας για την ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ της  ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ των ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ.
IV.       Οι ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ εξελίξεις στα ζητήματα των πρόσφατων Συναντήσεων με Διοίκηση.
V.       Διάφορα τρέχοντα ζητήματα και Ενημερώσεις.
         Σ΄  αυτήν  την Συνεδρίαση, όπου απουσίαζαν οι:  Χατζηλάμπρου, Σταματόπουλος, Χαβελέ,  και Αναγνώστου, ο  Πρόεδρος του Σωματείου μας, εισηγούμενος τα θέματα της προαναφερόμενης ημερήσιας διάταξης,  αναφέρθηκε:
1.     Κατ΄ αρχήν στις εξελίξεις για τα Κτιριακά μας, τις εξελίξεις που υπάρχουν γι΄ αυτά, αναφέροντας χαρακτηριστικά:
üτην ολοκλήρωση  επιτέλους της παράδοσης του 7ορόφου, μια γραφειοκρατική διαδικασία που θα έπρεπε να γίνει μέσα σε 5 ημέρες και που δυστυχώς κράτησε δύο ολόκληρους μήνες.
ü το ξεκίνημα του καθαρισμού του,
ü στην συνάντησή μας που έγινε μεταξύ Διοικητή, περιφερειάρχη και διαχειριστικής Αρχής, μετά από  πρωτοβουλία του Προέδσρου του Σωματείου μας, για τον χώρο της πνευμονολογικής και όχι μόνον
ü και βεβαίως την  συνεδρίαση του Δ.Σ του Νοσοκομείου, όπου μετά από σχετικό αίτημα του εκπροσώπου μας σ΄ αυτό, μπήκε ως θέμα το ζήτημα της μεταστέγασης, το πλαίσιο, το χρονοδιάγραμμα της επαναλειτουργίας του 7ορόφου, κάτι που διαφαίνεται να μην είναι ΑΜΕΣΟ, αλλά ΣΤΑΔΙΑΚΟ και μάλιστα σε βάθος χρόνου, δεδομένου ότι ακόμη δεν έχουν αποσταλεί από το Υπουργείο, που σφυρίζει αδιάφορα, οι απαιτούμενες και απαραίτητες πιστώσεις και γι΄ αυτόν τον λόγο προτείνω σχετικές κινητοποιήσεις με 5ωρες Στάσεις Εργασίας, με παραστάσεις και  καταλήψεις, στην είσοδο του Νοσοκομείου, την Διοίκηση του Νοσοκομείου και την Διοίκηση της 6ης Υ.Πε, έτσι ώστε  να επισπεύσουμε τις σχετικές διαδικασίες, την ΑΜΕΣΗ και  ΠΛΗΡΗ επαναλειτουργία του 7ορόφου, για το οποίο δώσαμε μεγάλο αγώνα όλα αυτά τα χρόνια, πολλές φορές μόνοι μας και μάλιστα κάτω από πολλές και δύσκολες καταστάσεις και με πάρα πολλούς απέναντί μας  και είμαστε ίσως οι μοναδικοί που πιστέψαμε ότι αυτό το έργο μπορούσε να γίνει, όπως και έγινε.
     Για τις προαναφερόμενες κινητοποιήσεις θα πρέπει να αναρτηθούν σχετικά πανό, όπου θα  συμπεριληφθούν και τα ζητήματα της ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ, του εκκρεμούς ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ και των ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ σε Προσωπικό  και Ιατρούς.
2.    Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο Σχέδιο Νόμου που προετοιμάζει η Κυβέρνηση για τον ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΧΑΡΤΗ της χώρας μας, όπου μεθοδεύουν:
ü Συρρικνώσεις και Συγχωνεύσεις Νοσοκομείων τα οποία θέλουν να φέρουν σε διψήφιο αριθμό.
ü Συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων, όπου θέλουν τα 2.100 τμήματα που σήμερα υπάρχουν να τα φθάσουν στα 1.400.
ü Αλλαγή των συντελεστών υπολογισμού των οργανικών θέσεων Ιατρών και Εργαζόμενων, συντελεστές που μειώνονται δραματικά στις Διοικητικές και Τεχνικές Υπηρεσίες
ü και άλλα πολλά που θα αναλύσουμε στην επικείμενη Γενική Συνέλευση.
3.    Στις επικείμενες Κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ, τόσο για τους Εργολαβικούς Εργαζόμενους, όσο και για την 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ και το σχετικό ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ της Αθήνας, την Τετάρτη 15/3/17,  όπου προτείνω πέρα από την συμμετοχή μας στην Απεργία να συμμετάσχουμε και στο Συλλαλητήριο της Αθήνας με όσο το δυνατόν περισσότερους Συναδέλφους μπορούμε, ναυλώνοντας γι΄αυτό τον σκοπό Λεωφορείο, και βεβαίως την ανάγκη πραγματοποίησης ΑΜΕΣΑ της Γ.Σ που ήδη έχουμε αποφασίσει από την προηγούμενη συνεδρίασή μας.
4.   Στην προαναφερόμενη απεργία στο σχετικό διεκδικητικό πλαίσιο της ΠΟΕΔΗΝ προτείνω να συμπεριληφθεί η εκκρεμότητα στα κτιριακά μας, αλλά και οι ανύπαρκτες εξελίξεις στις διεκδικήσεις μας, στα αιτήματα που καταθέσαμε στη Διοίκηση στην πρόσφατη συνάντησή μας, στη πρώτη και μοναδική μετά την εθιμοτυπική, με τον νέο Διοικητή, ό οποίος επί της ουσίας όχι μόνον δεν έχει επιλύσει κανένα πρόβλημα μας, απεναντίας προκαλεί και με την στάση του και με την αθέτηση των δεσμεύσεών του, την αδιαφορία του, δεδομένου ότι:
ü Δεν έκανε τίποτε για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο, όπου δεν έδωσε καμιά απάντηση για τις κινήσεις του, όπως είχε δεσμευτεί απέναντί μας.
ü Δεν έδωσε λύση στα παράλληλα καθήκοντα και το χάος που επικρατεί στον τομέα της επιστασίας.
ü Δεν έδωσε καμία λύση στους Τραυματιοφορείς, όπου και στην ευκαιρία που του δόθηκε, με τον νέο Τραυματιοφορέα που ήλθε και αφορούσε το Νοσοκομείο μας, αντί να τους τον διαθέσει και να υλοποιήσει έτσι μέρος των  σχετικών  δεσμεύσεών  του, τον έστειλε στο ΝΝΘώρακος, το οποίο βλέπει με άλλο μάτι, όχι δηλ. με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις με εμάς, πιθανά γιατί αυτοί πιστεύουν τα χωρίς αντίκρισμα λεγόμενά του.
ü Δεν έφερε στο Δ.Σ για ενημέρωση και συζήτηση τις καρατομήσεις που έκανε, όπως είχε δεσμευτεί.
ü Και  άλλα πολλά, που έχουν να κάνουν, με τις περικοπές του 2013 και 2014, τις χαριστικές πληρωμές κλπ.
5.    Αναφέρθηκε επίσης στην επιστολή του Γρ. Μισθοδοσίας κλπ άλλων που διαμαρτύρονται για μια ανάρτηση στο site του Σωματείου μας, ένεκα της οποίας θεωρούσαν ότι θίγονταν, μια ανάρτηση για την καταβολή των Αργιών και Νυκτερινών του Δεκέμβρη, η οποία ήταν πέρα για πέρα αληθής, γιατί αποτύπωνε την πραγματικότητα. Ιδιαίτερα καυστικός ήταν ο Πρόεδρος στο ότι αυτή η επιστολή που αφορούσε την συνδικαλιστική μας λειτουργία, εστάλη από τους συντάκτες στον αναρμόδιο γι΄ αυτά τα θέματα Διοικητή του Νοσοκομείου, αναρωτώμενος για το  τι ήθελαν και επεδίωκαν οι συντάκτες μ΄ αυτή την κίνηση. Επεδίωκαν την ανάμειξη του Διοικητή στα Συνδικαλιστικά δρώμενα, επεδίωκαν να παρουσιάσουν ότι εργάζονται σκληρά για να δικαιολογήσουν κάποιοι απ΄ αυτούς την υπερωριακή τους αμοιβή που για κάποιους απ΄ αυτούς είναι υπερβολική και προκλητική, γι΄ αυτό και πρότεινε να σταλεί σχετική απαντητική  επιστολή.
6.    Επίσης στα σενάρια που κυκλοφορούν για την συγχώνευση των οργανικών θέσεων Προϊσταμένων, όπως της Οφθαλμολογικής, της ΩRL, της Πλαστικής και της Ουρολογικής, συγχωνεύσεις που βάσει καταγγελιών εκπορεύονται, από την Διευθύντρια της Νοσηλευτικής, η οποία εάν αυτό αληθεύει, προτρέχει, γίνεται προπομπός των νέων επιδιώξεων της κυβέρνησης που θέλει την συρρίκνωση των Νοσηλευτικών τμημάτων και αυτό για εμάς είναι σοβαρό ατόπημα.
7.    Αναφέρθηκε στην καταγγελία της Συναδέλφισσας Ζαμπάντη που ζήτησε στήριξη από το Σωματείο και προστασία, για την επίθεση που δέχθηκε από τον Συνάδελφο Αμτζόπουλο, μια καταγγελία που ήθελε την παρέμβασή μας στη Διοίκηση για την σχετική προστασία της, καθώς επίσης και στην φραστική επίθεση της Συναδέλφισσας Κατσιμπέρη προς τον Αντιπρόεδρο του Σωματείου Σουγλέρη Χρήστο και ιδιαιτέρως τις προσβλητικές εκφράσεις της για το Σωματείο, ζήτημα για το οποίο πρότεινε να σταλεί και συγκεκριμένη σχετική επιστολή που να ζητάμε εξηγήσεις γι΄ αυτήν της την απρεπέστατη συμπεριφορά.
8.     Στα προβλήματα των Διοικητικών, τις αποσπάσεις από τον συγκεκριμένο κλάδο  και τις μεγάλες ελλείψεις,  ζητήματα για τα οποία πρότεινε άμεσα να γίνει σχετική συγκέντρωση αυτού του κλάδου.
9.     Στα προβλήματα των Εργατών, τις μεγάλες ελλείψεις του κλάδου τους, προβλήματα που πρότεινε να προωθηθούν ΑΜΕΣΑ στην Διοίκηση και να ζητηθούν οι σχετικές αναγκαίες και απαραίτητες λύσεις.
10.    Και τέλος στη φημολογία που τον τελευταίο καιρό είναι έντονη, που έχει να κάνει με την προετοιμασία του εδάφους από την Διοίκηση και όχι μόνον για νέες καρατομήσεις Προϊσταμένων, φημολογία που σαφώς θα πρέπει να καταγγελθεί.
Στην Συνέχεια:
    Μετά τις προαναφερόμενες εισηγήσεις και αφού ακολούθησε  η διαδικασία των ερωτήσεων και των τοποθετήσεων, όπου:
ü η ΑΚΕ έθεσε το ζήτημα της λειτουργίας της Νοσηλευτικής Δνσης ή οποία όπως είπε βάσει σχετικών καταγγελιών που έχει ασκείται από μη θεσμικούς, καθώς επίσης και την εφαρμογή των κείμενων διατάξεων σε ότι αφορά τον χρόνο παραμονής κάποιων Συναδέλφων στις θέσεις που διέπονται από ειδικές διατάξεις, όπως είναι η περίπτωση του ταμείου κλπ, καθώς επίσης και για την επίθεση της Συναδέλφισας Κατσιμπέρη
ü και ή ΕΣΥ κατέθεσε την διαφωνία της για το πλαίσιο των κινητοποιήσεων της ΠΟΕΔΗΝ και στις απαντητικές επιστολές στους Συναδέλφους της μισθοδοσίας κλπ.
Και βεβαίως ο σχετικός και απαραίτητος διάλογος μεταξύ των μελών του Δ.Σ,
                    Το Δ.Σ του Σωματείου μας κατά πλειοψηφία ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ:  
Ø Την Συμμετοχή μας στην επικείμενη κινητοποίηση  της ΠΟΕΔΗΝ, τόσο στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ της 15/3/17, όσο και στο σχετικό ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ της ΑΘΗΝΑΣ, με όσο το δυνατόν περισσότερους Συναδέλφους-Μέλη μας, εγκρίνοντας παράλληλα και την σχετική δαπάνη.
Ø 5ωρες ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ με σχετικές ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ και ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, στη ΠΥΛΗ στη Διοίκηση του Νοσοκομείου και στην Διοίκηση της 6ης Υ.Πε, εάν και εφ΄ όσον δούμε να καθυστερεί η μεταστέγαση και κατ΄επέκταση η πλήρη επαναλειτουργία του 7ορόφου, με αιτήματα:
ü Το ΚΤΙΡΙΑΚΟ.
ü Τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ που εκκρεμεί.
ü Τον ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ του Νοσοκομείου που φέτος είναι μειωμένος κατά 200.000 περίπου ευρώ έναντι του2016 και την ανάγκη αύξησής του κατά 40%.
ü Και βεβαίως την ανάγκη πρόσληψης Προσωπικού και Ιατρών.
Ø ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ των ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ μέσα στον Μάρτη.
ØΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για την λειτουργία της Νοσηλευτικής και τις μεθοδεύσεις συγχώνευσης οργανικών θέσεων Προϊσταμένων και καρατομήσεων.
Ø Επιστολή απάντηση στο έγγραφο του Γρ. Επιστασίας.
Ø Επιστολή προς Κατσιμπέρη για εξηγήσεις σε ότι αφορά την Συμπεριφορά της προς τον Αντιπρόεδρο του Σωματείου και ειδικά για τις απρεπείς εκφράσεις και χαρακτηρισμούς της για το Σωματείο.
Ø Επιστολή- Παρέμβαση στη Διοίκηση για την εφαρμογή των κείμενων διατάξεων σε ότι αφορά την τοποθέτηση και τον χρόνο παραμονής Συναδέλφων στις διάφορες θέσεις που διέπονται από ειδικές διατάξεις, όπως είναι το Ταμείο κλπ άλλες όπου δηλ αυτό προβλέπεται και καταστρατηγούνται, δεν εφαρμόζονται.
Ø Εκ νέου ανάδειξη των ζητημάτων, που έχουν τεθεί στον Διοικητή και δεν έχει δώσει λύσεις, όπως είναι:
ü Τα παράλληλα Καθήκοντα των Οδηγών.
ü Η καταβολή των περικοπών του 2013 και 2014.
ü Τα προβλήματα των Τραυματιοφορέων και των Εργατών.
ü Οι προκλητικές καταβολές-πληρωμές.
ü Η επιστροφή των μετακινημένων του χώρου μας.
 Και βεβαίως τα νέα δεδομένα με τις διενέξεις Συναδέλφων, τα σενάρια μείωσης 
  Προϊσταμένων, νέων καρατομήσεων, κλπ.
                                   Δ.Σ   ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: