Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Νέα παράταση στους παλιούς επικουρικούς

      Την παράταση των συμβάσεων των επικουρικών (ιατρών και λοιπού προσωπικού) για άλλο ένα χρόνο  (μέχρι 30/9/2017) προβλέπει η τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Υγείας σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που ψηφίζεται την Τετάρτη 27/7 στην ολομέλεια της Βουλής.
      Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά τις έντονες πιέσεις και κινητοποιήσεις που αναπτύσσονται σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας για την έλλειψη προσωπικού. Βέβαια η παράταση των ήδη επικουρικών ιατρών αποτελεί απλά ένα ημίμετρο, καθώς αφενός παρατείνει την αβεβαιότητα ιατρών που ήδη υπηρετούν για αρκετά χρόνια στο ΕΣΥ αφετέρου σε ένα χρόνο τα νοσοκομεία θα κληθούν να αντιμετωπίσουν εκ νέου το πρόβλημα.
     Αρκετοί υγειονομικοί φορείς θεωρούν ότι μία ιδανική λύση θα ήταν η  μονιμοποίηση των επικουρικών με μετατροπή των συμβάσεων τους  σε αορίστου χρόνου. Όμως το συγκεκριμένο αίτημα συναντά αντιδράσεις και από μερίδα των ιατρών, καθώς θεωρείται ότι κάτι τέτοιο θα σημάνει διορισμούς μόνιμων ιατρών στο ΕΣΥ με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Κάποιοι θα διορίζονται με τις συνήθεις διαδικασίες των προκηρύξεων θέσεων οι οποίες απαιτούν αυξημένα προσόντα και κάποιοι απλά με μία επετηρίδα και άνευ άλλης αξιολόγησης. Πάντως, το μόνο βέβαιο είναι ότι για τους παλιούς επικουρικούς θα ισχύσει η παράταση του ενός έτους με λήξη το Σεπτέμβρη του 2017.
Συντάκτης: Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου-iatronea.gr
Share Button Νέα παράταση στους παλιούς επικουρικούς
Share

Διάφορα Δημοσιεύματα.

      Διαβάστε διάφορα δημοσιεύματα, σχετικά με τον χώρο μας και όχι μόνον, κάνοντας κλικ στούς συνδέσμους που ακολουθούν:

ΠΑΤΡΑ: Σκάνδαλο με τα τοξικά στο Νοσοκομείο Ρίου - ΤΑ ΑΡΑΙΩΝΟΥΝ ΜΕ ΝΕΡΟ… ΚΑΙ ΚΟΝΟΜΑΝΕ......

       Νέο σκάνδαλο στο Νοσοκομείο Ρίου, αυτή τη φορά με τα τοξικά απόβλητα. Όπως δήλωσε στον Max Fm ο Διοικητής του Ιδρύματος κ. Πισιμίσης διαπιστώθηκε πως κάποιοι «αραιώνουν» τα τοξικά με νερό, ώστε να έχουν πολύ περισσότερο βάρος από το κανονικό και φυσικά κάποιοι να κονομάνε!     
      Μέχρι και μήνυση έχει κατατεθεί για το συγκεκριμένο θέμα. Ο διοικητής δήλωσε τα εξής: «Έχει διαπιστωθεί ότι τα τοξικά απόβλητα του θεραπευτηρίου, ενώ υπολογίζονται για παράδειγμα σε 200 λίτρα μέσα στο βαρέλι, καταλήγουν να είναι ένας τόνος, γιατί κάποιοι επιτήδειοι γεμίζουν τη δεξαμενή με νερό: Πληρώνουμε 2,4 ευρώ το λίτρο την εταιρία που έρχεται για να τα πάρει. Καταλαβαίνετε πόσα κεδίζουν κάποιοι» τόνισε.
     Μάλιστα όπως μας είπε μέχρι και λουκέτα τοποθέτησε στην πόρτα και βρέθηκαν σπασμένα. Έχω βάλει λουκέτα και τα σπάσανε, γι' αυτό έκανα μήνυση».
     Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κάλεσε ήδη το Χημικό Τμήμα προκειμένου να ελέγξει τι ρίχνουν μέσα στο βαρέλι και πως αραιώνουν τα τοξικά, αυξάνοντας το βάρος και κερδίζοντας από αυτή την υπόθεση. Αν ισχύουν οι καταγγελίες τότε εμπλεκόμενη θα είναι σίγουρα η εταιρεία (που κόβει τα τιμολόγια) και προφανώς και κάποιος υπάλληλος του Ιδρύματος (που παίρνει χρήματα για να συναινεί στο «κόλπο»)!
     «Αν για παράδειγμα έχουμε 1000 λίτρα τοξικά την εβδομάδα, τότε κονομάνε 2.400 ευρώ σε εβδομαδιαία βάση» μας είπε ο κ. Πισιμίσης, τονίζοντας ότι οι αριθμοί είναι ενδεικτικοί!
Το σκάνδαλο με τα σεντόνια
     Κάθε χρόνο χάνει... 6.000 σεντόνια (!) το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου! «Το νοσοκομείο θεραπεύει, δεν προικίζει. Μέχρι και στα πλοία της γραμμής Πάτρα - Αγκόνα έχουμε βρει κλινοσκεπάσματα με το σήμα του νοσοκομείου μας» λέει ο διοικητής του θεραπευτηρίου στην Πάτρα Θεόδωρος Πισιμίσης, στέλνοντας μήνυμα σε κυκλώματα που κλέβουν νοσοκομειακά σεντόνια και κουβέρτες ότι θα μπει τάξη και θα προστατεύσει τα χρήματα των πολιτών!
     Ο νέος διοικητής έχει δώσει εντολή κάθε ασθενής με την εισαγωγή του να υπογράφει για τον ιματισμό που παραλαμβάνει και θα παίρνει εξιτήριο αφού υπογράφει ότι τον παρέδωσε.
     «Εξαφανίζονται ακόμη και τα πράσινα σεντόνια του χειρουργείου που χρησιμοποιούν και ιδιωτικές κλινικές» σημειώνει ο κ. Πισιμίσης. Ηδη η διοίκηση αποφάσισε να αγοράζει τόπια ύφασμα καλής ποιότητας, καθώς εκτός από εκείνα που κάνουν φτερά από τα ντουλάπια και τα πλυντήρια, πολλά σκίζονται.
     Μάλιστα, μια μοδίστρα θα ράβει τα σεντόνια (αντί 0,40 ευρώ το κομμάτι) στις τρεις ανενεργές ραπτομηχανές του νοσοκομείου!
Aναδημοσίευση απο Dete.gr

Ίδρυμα δωρίζει μηχάνημα ακτινοθεραπείας στο ΠΠΝΠ και κάποιοι σφυρίζουν «κλέφτικα»

                   H «KOΛΟΝΙΑ» ΚΡΑΤΑΕΙ… 18 ΜΗΝΕΣ!
         Παίζουν με ανθρώπινες ζωές και τον πόνο καρκινοπαθών 
          H παθογένεια ενός συστήματος το οποίο επί δεκαετίες παραμένει ίδιο, με αποτέλεσμα το «μάρμαρο» να το πληρώνει πάντα ο πολίτης έρχεται στο προσκήνιο μέσα και από μια απίστευτη υπόθεσης  δωρεάς ιατρικού μηχανήματος αξία δεκάδων χιλιάδων ευρώ από ίδρυμα με αποδέκτες τους κατοίκους της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής.,
       Η …κολόνια κρατάει πάνω από 1 ½ χρόνο και κατά τα φαινόμενα θα κρατήσει πολλά ακόμα χρόνια και έχει την αφετηρία της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και συγκεκριμένα στο ευαίσθητο τμήμα ακτινοθεραπείας για την αντιμετώπιση καρκινικών όγκων.
     Το τμήμα διαθέτει μόλις ένα μηχάνημα – καταστρέφει μόνο τα καρκινικά κύτταρα – και δεν επηρεάζει τα υγιή, με αποτέλεσμα να υπάρχει αναμονή 30 ογκολογικών ασθενών οι οποίοι περιμένουν πότε θα έρθει η σειρά τους για ακτινοθεραπεία.
    Το γεγονός αυτό όπως φαίνεται καθόλου δεν επηρεάζει την ελληνική γραφειοκρατία και όσους εντός αλλά πολύ περισσότερο και εκτός Νοσοκομείου κινούν εδώ και 1 ½ χρόνο τα νήματα, δεδομένου ότι γνωστό  ίδρυμα έχει προσφερθεί να κάνει δωρεά ένα ακόμα μηχάνημα ακτινοθεραπείας .
    Με την απόκτησή του θα σταματούσαν οι λίστες αναμονής αλλά και η αγωνία δεκάδων ογκολογικών ασθενών οι οποίοι περιμένουν πότε θα έρθει η σειρά τους για να «μπουν» στο μηχάνημα.
    Το μόνο προαπαιτούμενο από την πλευρά του δωρητή είναι, να υπάρξουν τρία άτομα τα οποία θα ενταχθούν στη δύναμη του τμήματος ακτινοθεραπείας, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του μηχανήματος.
     Το γεγονός ότι προσλήψεις δεν γίνονται και όταν αυτές γίνονται κάποιοι αξιολογούν τις ανάγκες με τα δικά τους μέτρα και σταθμά , είναι η αιτία που μέχρι σήμερα, παρά την ενεργή έως και τώρα πρόθεση του ιδρύματος να κάνει τη δωρεά, αυτή  δεν γίνεται.
    Ουσιαστικά κάποιοι παίζουν με ανθρώπινες ζωές στη Δυτική Ελλάδα, με άλλοθι τη μη ύπαρξη προσωπικού, αλλά και την απαγόρευση πραγματοποίησης προσλήψεων στον ευαίσθητο χώρο της υγείας.
     Να σημειωθεί πως ο ίδιος ο δωρητής έχει δεσμευθεί σε καθηγητή  του ΠΠΝΠ πως όποια στιγμή κι αν λυθεί ο… γόρδιος δεσμός με τις τρείς προσλήψεις που απαιτούνται για να λειτουργήσει το μηχάνημα ,  αυτός αμέσως θα το παραδώσει στο τμήμα ακτινοθεραπείας
Aναδημοσίευση από Dete.gr

Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Διάφορα Δημοσιεύματα.

Πάτρα: Έπαιξαν ξύλο για ένα κρεβάτι στο ΠΠΝΠ.

       Τραγελαφικές καταστάσεις την ώρα που στα επείγοντα 
             αντιστοιχεί ένας νοσηλευτής σε 10 περιστατικά 
       Σκηνές βγαλμένες από Κόμικς εκτυλίχθηκαν πριν  από  λίγες ημέρες στην ορθοπεδική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου με πρωταγωνιστές ασθενείς και συγγενικά τους πρόσωπα τα οποία πρωταγωνίστησαν σε θερμό επεισόδιο.
     Αιτία του κακού η έλλειψη κλινών η οποία έχει ως αποτέλεσμα, η εξασφάλιση ενός κρεβατιού να θωρείται …χρυσός.
     Όλα ξεκίνησαν με αφορμή το γεγονός ότι όλα τα κρεβάτια ήταν πιασμένα μέσα στους θαλάμους, με αποτέλεσμα να γίνεται νοσηλεία και σε διαδρόμους.
     Η  απελευθέρωση ενός κρεβατιού, μετά τη λήψη εξιτηρίου από νοσηλευόμενο, προκάλεσε έντονη κινητικότητα μεταξύ ασθενών που νοσηλεύονται στο διάδρομο. και των συνοδών τους .
     Όταν μάλιστα ο ασθενής άφησε το κρεβάτι , τότε άρχισαν οι τρελές καταστάσεις, με δύο ασθενεί να έρχονται μια ανάσα από το να πιαστούν ακόμα και στα χέρια, για το ποιος είχε σειρά να  «καπαρώσει» το κρεβάτι και να εξασφαλίσει κατ’ επέκταση το προνόμιο της νοσηλείας μέσα σε θάλαμο.
     Όλα αυτά συνέβησαν μπροστά στα έκπληκτα μάτια τόσο του ασθενούς που μόλις είχε πάρει εξιτήριο όσο και νοσηλευτών οι οποίοι μάταια προσπαθούσαν να εξηγήσουν πως η επιλογή του ατόμου το οποίο θα μπει σε κρεβάτι εντός θαλάμου θα γίνει από την κλινική με γνώμονα τη σοβαρότητα της κατάστασης των περιστατικών.
    Παρά την προσπάθεια να κατέβουν οι τόνοι στο επεισόδιο παρενέβησαν και συγγενικά πρόσωπα των ασθενών με αποτέλεσμα η κατάσταση να βγει εκτός ελέγχου και να υπάρξει ακόμα και ανταλλαγή «Γαλλικών».
Τριτοκοσμικές καταστάσεις
     Αποκαλυπτικό της κατάστασης ου επικρατείς την αποκαλούμενη «ναυαρχίδα» της δημόσιας υγείας στην Δυτική Ελλάδα, στο γνωστό και μη εξαιρετέο ΠΠΝΠ, είναι και το γεγονός, πως  στο τμήμα επαγόντων όπου όταν υπάρχει εφημερία γίνεται παρέλαση εκατοντάδων περιστατικών  αντιστοιχεί μόλις  ένας νοσηλευτής για 10 περιστατικά .
       Εκεί που η λογική αποτελεί άγνωστη έννοια είναι στο ογκολογικό, όπου η αντιστοιχία ασθενών με ιδιαίτερες ανάγκες  και νοσηλευτών είναι 1 στους 10,  δηλαδή στους 60 ογκολογικούς ασθενείς αντιστοιχούν 6 νοσηλευτές μαζί με την προϊσταμένη, ενώ στην αναμονή βρίσκονται άλλα 70- περιστατικά. 
Του Γιάννη Γεωργόπουλου στο patrastimes.gr

Συντάξεις: Διπλό «ψαλίδι» στις κατώτατες και πρόωρες - ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΦΩΤΙΑ.....

       Συντάξεις με βάση τις εισφορές, αντί της κατώτατης σύνταξης, θα λαμβάνουν όσοι και όσες συνταξιοδοτήθηκαν από την 1η Ιουλίου του 2015 και μετά (με ή χωρίς διαδοχική ασφάλιση) με 15ετία χωρίς να εχουν συμπληρώσει το 67ο έτος, ενώ πρόσθετη μείωση 10% θα επιβάλλεται στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις για όσους θεμελίωσαν δικαίωμα μειωμένης σύνταξης από 19/8/2015 και μετά. Το διπλό «ψαλίδι» προβλέπει εγκύκλιος του ΙΚΑ που εκδόθηκε σε εφαρμογή νόμων οι οποίοι ψηφίστηκαν και ισχύουν από πέρυσι το καλοκαίρι.
      Με βάση την εγκύκλιο, όταν το αίτημα κρίνεται με τις διατάξεις της διαδοχικής ασφάλισης και το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ είναι απονέμων φορέας, κατά τον υπολογισμό της τμηματικής σύνταξης και ειδικότερα για την εύρεση του ποσού που αντιστοιχεί στον επιμερισμό του Κατώτατου Ορίου, για αιτήσεις που εμπίπτουν στο νομοθετικό πλαίσιο που ίσχυε πριν το Ν.4387/2016, θα λαμβάνεται υπόψη το ΚΟ γήρατος όπως ισχύει δηλ. 486,84 ευρώ για παλαιούς ασφαλισμένους (μέχρι 31-12-1992) και 495,74 ευρώ για νέους ασφαλισμένους (από 1-1-1993 και μετά), μειωμένο στις περιπτώσεις μειωμένων συντάξεων λόγω ορίου ηλικίας χωρίς προσαυξήσεις Οικογενειακών Βαρών και Επιδόματος Απολύτου Αναπηρίας, το οποίο θα πολλαπλασιάζεται με τον αριθμό ημερών ασφάλισης που πραγματοποιηθήκαν στην ασφάλιση του Ιδρύματος και το γινόμενο θα το διαιρούμε με το συνολικό αριθμό ημερών διαδοχικής ασφάλισης.
      Εφόσον, όμως, η συνταξιοδότηση λόγω γήρατος αρχίζει από την 1.7.2015 και εφεξής, ανεξαρτήτως ημερομηνίας θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος, χορηγείται μόνον το ποσό της σύνταξης που προκύπτει με βάση τις καταστατικές και γενικές διατάξεις, δηλαδή το οργανικό ποσό, ακόμα και εάν αυτό είναι μικρότερο του εκάστοτε προβλεπόμενου κατωτάτου ορίου.
       Μετά τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας (με την επιφύλαξη των διατάξεων της παρ. 3 του άρθρου 11 του ν. 3863/2010) καταβάλλεται το εκάστοτε προβλεπόμενο ποσό του κατωτάτου ορίου σύνταξης, εφόσον υπάρχει δικαίωμα σε αυτό, σύμφωνα με τις ειδικές διατάξεις περί κατωτάτου ορίου σύνταξης λόγω γήρατος.
ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ 10%
Πρόσθετη μείωση ύψους 10% επιβαλλεται στις συντάξεις για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα μειωμένης σύνταξης λόγω γήρατος από 19.8.2015 και μετά. Η μείωση αυτή υπολογίζεται επί του ποσού της σύνταξης που προκύπτει μετά την προβλεπόμενη στο άρθρο 145 παρ. 3 του Ν.3655/2008 μείωση (6% για κάθε χρόνο και συνολικά 30%, για 5 χρονια νωρίτερης εξόδου) και επιβάλλεται μέχρι τη συμπλήρωση του διαμορφούμενου, κατά περίπτωση, νέου ορίου ηλικίας πλήρους συνταξιοδότησης. Όταν δηλαδή ο συνταξιούχος θα συμπληρώνει το νέο (αυξημένο) οριο ηλικίας θα παύει να επιβάλλεται η πρόσθετη μείωση του 10%.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΟΙΝΗΣ 10%
Έστω ασφαλισμένη συνταξιοδοτείται πέντε έτη νωρίτερα από το πλήρες όριο ηλικίας: η σύνταξή της αντί των 1.000 ευρώ περιορίζεται κατά 60/200, δηλ. στα 700,00 ευρώ. Σε αυτήν την περίπτωση επιβάλλεται η πρόσθετη μείωση του 10%, οπότε το ποσό της σύνταξης ανέρχεται τελικά σε 630,00 ευρώ (700,00
€ - (700,00 ευρώ * 10%)= 630,00 ευρώ). Η πρόσθετη μείωση θα διατηρηθεί μέχρι τη συμπλήρωση του διαμορφούμενου νέου ορίου ηλικίας πλήρους συνταξιοδότησης μετά τις αυξήσεις που ισχύουν από πέρυσι.
Πόσο μειώνονται τα κατώτατα όρια συντάξεων
Χορήγηση μόνο του οργανικού ποσού, με βάση τις εισφορές, έως την ηλικία των 67 ετών
Στο ΤΕΒΕ
Με 15ετία στην 6η ασφαλιστική κατηγορία θα καταβάλλεται σύνταξη 420 ευρώ αντί 640 ευρώ
Στο ΙΚΑ
Με 4.500 ημέρες ασφάλισης και συντάξιμες αποδοχές 700 ευρώ, θα καταβάλλεται σύνταξη 315 ευρώ αντί 486 ευρώ
Με 20 έτη ασφάλισης και 500 ευρώ αποδοχές, η σύνταξη που αναλογεί είναι 297 ευρώ και με αποδοχές 700 ευρώ, 352 ευρώ
Του Γιώργου Γάτου στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ.

Δεύτερη ευκαιρία για τα χρέη 24 δισ. στα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία από καθυστερούμενες εισφορές, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, έχουν ξεπεράσει τα 24 δισ. ευρώ. Ένα ποσό τεράστιο, ακόμη και για τα μεγέθη των Ταμείων των οποίων οι ετήσιες δαπάνες για συντάξεις , μαζί με εκείνες του Δημοσίου, πλησιάζουν τα 30 δισ. ευρώ. Το χειρότερο είναι ότι αυτό το καθυστέρημα αυξάνεται κατά 300 με 400 εκατ. τον μήνα. Όλα αυτά, βέβαια, με βάση τα στοιχεία  που δηλώνονται γιατί ο έλεγχος είναι ανύπαρκτος και επομένως κανένας δεν μπορεί να είναι ακριβής στις εκτιμήσεις του.
Έγινε η ρύθμιση για τις 100 δόσεις και παρουσιάστηκε ως μεγάλη επιτυχία από την κυβέρνηση. Οι οφειλέτες βέβαια και όσοι παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στον χώρο της ασφάλισης,  γνωρίζουν  ότι ανάλογες ρυθμίσεις έχουν γίνει πολλές στο πρόσφατο και το απώτερο   παρελθόν. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ήταν και αυτή των 100 δόσεων μια ευνοϊκή ρύθμιση.
Είναι γεγονός ότι κανένας δεν θα μπορούσε να περιμένει θεαματικά αποτελέσματα σε σχέση με την είσπραξη των καθυστερούμενων εισφορών, σε αυτές τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στην οικονομία.
Υπήρξαν όμως και υπάρχουν τρία τουλάχιστον εγγενή  προβλήματα που  αφορούν όσους είχαν και τη θέληση και τη δυνατότητα να ανταποκριθούν και τα οποία έχουν οδηγήσει σε απένταξη δεκάδες χιλιάδες οφειλέτες.
Το πρώτο πρόβλημα, για το οποίο δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία εντοπίζεται στη συνεργασία Ταμείων-Τραπεζών. Ποιος ευθύνεται περισσότερο ή λιγότερο δεν ενδιαφέρει τον επαγγελματία που έχει δώσει πάγια εντολή στην Τράπεζα για πληρωμή της δόσης του και ανακαλύπτει μετά από 2-3 μήνες ότι έχει απολέσει τη ρύθμιση επειδή δεν μεταφέρθηκαν τα χρήματα. Είναι πολλές χιλιάδες οφειλέτες πάνω από 30 χιλιάδες, που έχουν τεθεί εκτός ρύθμισης όχι γιατί δεν είχαν να πληρώσουν, αλλά γιατί δεν υπάρχει σύστημα ενημέρωσης ούτε από τις Τράπεζες ούτε από τα Ταμεία.
Το δεύτερο πρόβλημα που συνδέεται και με το πρώτο έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία. Ένας οφειλέτης που χάνει τη ρύθμιση, η μόνη δυνατότητα που έχει πλέον είναι να επιλέξει τις 12 δόσεις του «παγίου» συστήματος. Αυτό σημαίνει ότι καλείται να πληρώσει ως δόση ένα πολλαπλάσιο της προηγούμενης ποσό που είναι μάλιστα προσαυξημένο με νέα πρόσθετα τέλη. Το αποτέλεσμα είναι να σταματήσει να πληρώνει και μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις και τις τρέχουσες οφειλές, αφού κυριαρχεί αυτό που λέει η λαϊκή ρήση «με τα πολλά στη φυλακή και με τα λίγα μέσα».
Το τρίτο πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν κάποιοι από τους έχοντες την ευθύνη για τις  νομοθετικές ρυθμίσεις, είχαν τη φαεινή ιδέα να εντάξουν στο νέο σύστημα των 100 δόσεων και όσους είχαν ενταχθεί σε προηγούμενες πιο ευνοϊκές ρυθμίσεις. Μια τέτοια ρύθμιση ήταν εκείνη που ίσχυσε από το 2011 και προέβλεπε μηνιαία δόση ίση με το 20% των τρεχουσών εισφορών, με την υποχρέωση να καταβάλλονται οπωσδήποτε οι τρέχουσες. Είχε αποδώσει η συγκεκριμένη ρύθμιση γιατί ήταν πιο κοντά στις δυνατότητες μιας επιχείρησης. Όταν μια επιχείρηση είχε δημιουργήσει μια οφειλή, όταν απασχολούσε 50 εργαζόμενους και σήμερα απασχολεί 10 είναι αδύνατο με το νέο μειωμένο κύκλο εργασιών την περίοδο της κρίσης να εξυπηρετήσει μια δυσανάλογα μεγάλη οφειλή.
Έτσι λοιπόν με την υποχρεωτική υπαγωγή που έγινε στη νέα ρύθμιση των 100 δόσεων περίπου 15.000 επιχειρήσεις που εξυπηρετούσαν μέχρι τότε την οφειλή , απεντάχθηκαν και έχουν σταματήσει πλέον να πληρώνουν.
Όλα αυτά δείχνουν ότι οι δυσκολίες πολλές φορές γίνονται πολύ μεγαλύτερες όταν υπάρχουν πράξεις και παραλείψεις  που δεν «υπακούουν» στην κοινή λογική. Έγινε μια ρύθμιση. Υπήρξε παρακολούθηση, αξιολόγηση, απολογισμός για να δούμε τι μπορεί να διορθωθεί, πού χρειάζονται βελτιώσεις και αλλαγές; Από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα δεν φαίνεται το θέμα να έχει απασχολήσει  τους αρμόδιους κυβερνητικούς αξιωματούχους.
Δεν είναι το μόνο θέμα και δεν είναι η πρώτη φορά που λειτουργούμε στη χώρα αυτή με τόση ελαφρότητα και πολλές αστοχίες.
Η διαφορά σε σχέση με το παρελθόν είναι ότι σήμερα έχουν εξαντληθεί και  τα τελευταία αποθέματα αντοχής. Και κυρίως τέλειωσαν τα ψέματα.
Μια ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τα επικουρικά ταμεία που έγινε σημαία της αντιμνημονιακής ρητορείας, σήμερα έχει γενικευτεί με την καθιέρωση του γνωστού «κόφτη». Όσοι από τους κυβερνώντες και τους συμπολιτευόμενους  δεν το έχουν συνειδητοποιήσει και όσοι από τους αντιπολιτευόμενους θεωρούν ότι με την αποτυχία επίτευξης των στόχων και την εφαρμογή του «κόφτη» θα αποκομίσουν κομματικά οφέλη, απλά δεν έχουν αντιληφθεί την τραγική κατάσταση την οποία βιώνει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αυτής της χώρας.
 Αναδημοσίευση από ΗΜΕΡΗΣΙΑ (Γιώργος Κουτρουμάνης, Πρώην Υπουργός Εργασίας)

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Σχετικά με την ΚΑΤΑΛΗΨΗ για την ΜΗ ΣΥΝΝΟΜΗ σύνθεση του ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.

       Αναβλήθηκε η χθεσινή προγραμματισμένη συνεδρίαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Νοσοκομείου μας, μετά την σχετική ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ-ΚΑΤΑΛΗΨΗ που πραγματοποίησαν στον χώρο της Συνεδρίασης τα μέλη του Δ.Σ του Σωματείου μας. Μια παράσταση-κατάληψη που είχε να κάνει με την μη σύννομη σύνθεση και συγκρότηση του συγκεκριμένου Υπηρεσιακού Συμβουλίου.
     Η προαναφερόμενη παράσταση-κατάληψή που συνετέλεσε στην αναβολή της συνεδρίασης του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, έγινε μετά από ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ των μελών του Δ.Σ του Σωματείου μας στη σχετική σύσκεψη που προηγήθηκε στο Σωματείο και αφού εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια των σχετικών παρεμβάσεών μας, δεδομένου ότι η προαναφερόμενη μη σύννομη σύνθεση του ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ είχε επισημανθεί πολλές φορές από την πλευρά μας.
ü Τόσο με την υπ΄ αριθ. 137/21.6.16 επιστολή μας προς το Υπουργείο Υγείας, την 6η Υ.Πε και την Διοίκηση.
ü Όσο και με την υπ΄ αριθ. 165/20.7.16 επιστολή προς την Διοίκηση του Νοσοκομείου, επιστολή του Προέδρου του Σωματείου μας και Εκπροσώπου των Εργαζόμενων στο Δ.Σ του Νοσοκομείου.
ü Αλλά και προφορικά μέσω του εκπροσώπου των Εργαζόμενων στο Δ.Σ του Νοσοκομείου στις Συνεδριάσεις  της Διοίκησης.
και  παρ΄ όλα αυτά  οι Διοικούντες, αντί να συμβουλευτούν ως όφειλαν τον Νομικό Σύμβουλο του Νοσοκομείου για τις επισημάνσεις μας, προχώρησαν στον προσδιορισμό της συνεδρίασης  αυτού του μη σύννομου Υπηρεσιακού Συμβουλίου, θέτοντας έτσι υπό αμφισβήτηση τις όποιες αποφάσεις του.
        Αφού λοιπόν οι Διοικούντες δεν ευαισθητοποιήθηκαν από τις καλοπροαίρετες επισημάνσεις μας, ή αν το θέλετε δεν έλαβαν υπ΄ όψιν τους ως όφειλαν τις καταγγελίες μας,
                                         αναγκαστήκαμε χθες το πρωί
για την διασφάλιση πάνω απ΄ όλα της νομιμότητας των αποφάσεων που θα έπαιρνε αυτό το όργανο, κάτι που θα έπρεπε να ήταν βασική επιδίωξη των Διοικούντων
                         να προχωρήσουμε στην προαναφερόμενη σύσκεψη
των μελών του Δ.Σ του Σωματείου μας, στο Σωματείο, όπου αποφασίσαμε την προαναφερόμενη παράστασή μας. Μια παράσταση – παρέμβαση, που αξίζει να επισημάνουμε, πρώτα στην Διοίκηση, δίνοντας της έτσι ακόμη μια ευκαιρία να επαναπροσδιοριστεί στην νομιμότητα  και στη συνέχεια εάν και εφ΄ όσον η Διοίκηση συνέχιζε την ίδια αρνητική στάση τότε να προχωρούσαμε στην ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΚΑΤΑΛΗΨΗ  στο χώρο συνεδρίασης του Υπηρεσιακού.
          Δυστυχώς στην προαναφερόμενη Συνάντησή μας, που παρ΄ ότι έγινε με τον ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ που βρισκόταν στο χώρο της Διοίκησης, δεδομένου ότι χθες δημοσιεύθηκε και επίσημα ο σχετικός διορισμός του, δεν βρήκαμε κάτι το διαφορετικό κάτι σημαντικό και πειστικό, κάτι συγκεκριμένο που να αποδείκνυε την νομιμότητα της σύνθεσης και συγκρότησης του συγκεκριμένου Υπηρεσιακού Συμβουλίου, με αποτέλεσμα να προχωρήσουμε στην προαναφερόμενη κατάληψη  και κατ΄ επέκταση αναβολή της συνεδρίασης αυτού του μη σύννομου Υπηρεσιακού Συμβουλίου.
         Δεν ξέρουμε αν αυτές οι πρακτικές,  που ξεφεύγουν από τα όρια της νομιμότητας, όπως είναι και η περίπτωση της ανάθεσης των παράλληλων καθηκόντων σε Εργαζόμενους (ακόμη μια παράνομη πράξη), είναι στα πλαίσια σχετικής κυβερνητικής κατεύθυνσης, ή της ανικανότητας, ή ακόμη και της συνειδητής επιλογής , όπως και  νάχει πάντως δεν είναι δυνατόν να τις αποδεχθούμε,
                                          γι΄ αυτό τον λόγο
επιμένουμε και ζητάμε την ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΣΝΑΦΟΡΑ της ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ και στις δύο προαναφερόμενες παράνομες πράξεις.
                                      O Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων
                          k΄ Εκπρόσωπος των Εργαζόμενων στο Δ.Σ του Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ
                                                  ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ  ΚΩΣΤΑΣ

Ξεμπλόκαρε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η καταβολή του εφάπαξ.

        Από την περασμένη Παρασκευή άρχισαν να αποστέλλονται ταχυδρομικώς τα ειδοποιητήρια (κοινοποιήσεις) για τη χορήγηση του εφάπαξ στους πρώτους 3.750 δικαιούχους που περιμένουν στην ουρά εδώ και τρία χρόνια.
      Από το ποσό της δόσης που προορίζεται για την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου
Α) δόθηκαν στο Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω 33.000.000 ευρώ,
Β) στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων υπαλλήλων 35.000.000 ευρώ.
Γ) και στο ΙΚΑ (τηρείται λογαριασμός εφάπαξ για τους υπαλλήλους) σαν πρώτη δόση 6.423.000 ευρώ.
     Τα ποσά πρέπει να απορροφηθούν-ενταλματοποιηθούν μέχρι 29/7/2016.
Η προβλεπόμενη χρηματοδότηση από το υπουργείο θα ανέλθει συνολικά μέχρι και τον Ιούνιο του 2017 στα 1.594 εκατ. ευρώ.
Οι προβλέψεις για το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου του 2016 έχουν ως εξής:
1.1.500 περίπου εφάπαξ για το ΤΠΔΥ
2.1.000 περίπου εφάπαξ για το ΤΑΥΤΕΚΩ
3.250 περίπου εφάπαξ για τον Ειδικό Λογαριασμό Πρόνοιας ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
      Οι δικαιούχοι θα λάβουν το ένταλμα από τα υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας, προσκομίζοντας εκκαθαριστικό της εφορίας και ταυτότητα.
     Η απονομή των 62.000 εφάπαξ που εκκρεμούν από τον Σεπτέμβριο του 2013 θα γίνει σταδιακά.  Ειδικότερα το ταμείο πρόνοιας του Δημοσίου έλαβε αυτές τις ημέρες και τη δεύτερη δόση, άλλα 35 εκατ. ευρώ τα οποία θα καλύψουν άλλους 1500 δικαιούχους ενώ τον Σεπτέμβριο θα λάβει 40 εκατ. για να πληρωθούν άλλοι 2.000 συνταξιούχοι.
      Οι περικοπές εκτιμάται ότι θα αγγίξουν το 20% σε εφάπαξ πρώην ΔΕΚΟ ενώ και στο Δημόσιο οι μειώσεις θα φθάσουν 15%-18%. Αντίθετα αυξημένο κατά 5% ως και 10% είναι το ποσό του εφάπαξ για τους εμποροϋπαλλήλους.
      Το εφάπαξ για τον χρόνο ασφάλισης από την 1.1.2014 και μετά θα υπολογίζεται με βάση τη συσσωρευμένη αξία των εισφορών κατά την ημερομηνία αποχώρησης και για τον χρόνο πριν από την 1.1.2014 το ποσό της εφάπαξ παροχής αποτελείται από δύο τμήματα και θα προκύπτει από έναν περίπλοκο μαθηματικό τύπο.
      Για μισθωτούς με εισφορά ύψους 4% επί των αποδοχών, η εφάπαξ παροχή αποτελείται από το γινόμενο του 60% των αποδοχών επί των οποίων έγιναν οι νόμιμες κρατήσεις, επί τα έτη ασφάλισης. Για τον υπολογισμό της παροχής λαμβάνονται υπόψη οι μηνιαίες αποδοχές  της πενταετίας έως και την 31.12.2103.
      Ειδικά για τους αυτοαπασχολούμενους με εισφορά 4% για τον υπολογισμό του εφάπαξ λαμβάνεται υπόψη ο μέσος όρος των ασφαλιστικών εισφορών κατηγοριών ασφάλισης επί των οποίων επιβλήθηκαν οι εισφορές την τελευταία πενταετία ως 31/12/2013.
      Σύμφωνα με παράγοντες της ασφάλισης το νέο εφάπαξ ποσό ανάλογα με τα χρόνια ασφάλισης και την κατηγορία εκπαίδευσης διαμορφώνεται ως εξής:
Έτη ασφάλισης    Νέο ποσό εφάπαξ
        ΠΕ   35             33.973 ευρώ
        ΠΕ   30             27.540 ευρώ
        ΠΕ   25             21.255 ευρώ
        ΔΕ   35             28.774 ευρώ
        ΔΕ   30             23.306 ευρώ
        ΔΕ   25             17.985 ευρώ
        ΥΕ  35              24.637 ευρώ
        ΥΕ  30              19.951 ευρώ
        ΥΕ  25              15.405 ευρώ
Αναδημοσίευση από  patrasevents

Διάφορα Δημοσιεύματα.

Εκτινάχθηκαν τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία - Σε 16,6 δισ. ευρώ οι οφειλές

       Σημαντική αύξηση της τάξης των 900 εκατ. ευρώ παρουσίασαν μέσα σε ένα τρίμηνο οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία καθώς από 15,7 δις. που ήταν το πρώτο τρίμηνο του 2016 ανήλθαν σε 16,6 δις. το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση του Κέντρου Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών (ΚΕΑΟ).
       Οι οφειλές αυτές αφορούν χρέη εργοδοτών και ασφαλισμένων προς το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ, το ΕΤΑΑ και τον ΟΓΑ, άνω των 5.000 ευρώ κατ' άτομο.
Όπως επισημαίνεται στη σχετική έκθεση, το τρέχον υπόλοιπο μεταβάλλεται καθημερινά καθώς οι οφειλές, είτε επιβαρύνονται με πρόσθετα τέλη, είτε μειώνονται από τμηματικές καταβολές, είτε εξοφλούνται.
     Στο τέλος Ιουνίου 2016 το συνολικό ποσό των οφειλών που εντάχθηκαν στο ΚΕΑΟ ανέρχεται στα 13.604.182.364,42 €.
    Από τα στοιχεία προκύπτει ότι για τις οφειλές ύψους 16.613.714.105 €, το 19,99% (ποσό 3.321.681.127 €) του συνολικού χρέους δημιουργήθηκε από οφειλέτες που ξεκίνησαν να δημιουργούν οφειλές για πρώτη φορά από το 2010 και μετά, ενώ το 80,01% (ποσό 13.292.032.979 €) δημιουργήθηκε από οφειλέτες που ξεκίνησαν να δημιουργούν οφειλές για πρώτη φορά από το 2009 ή παλαιότερα.
      Από την έναρξη της λειτουργίας του Κ.Ε.Α.Ο. και μέχρι τον Ιούνιο του 2016 έχουν ενταχθεί στο Κ.Ε.Α.Ο. συνολικά 125.888 οφειλέτες από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (περίπου το 25% των οφειλετών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ). Από τον ΟΑΕΕ έχουν ενταχθεί οι οφειλέτες με οφειλές από 5.000 έως 15.000 ευρώ και από 40.000 ευρώ και άνω. Από τον ΟΓΑ και το ΕΤΑΑ έχουν ενταχθεί αντίστοιχα 50.299 και 1.925 οφειλέτες.
     Από την έκθεση του δευτέρου τριμήνου προκύπτει ότι υπάρχει συγκέντρωση πλήθους οφειλετών στις χαμηλότερες κλίμακες οφειλών και συγκεκριμένα:
124.091 οφειλέτες (41% των οφειλετών) έχουν οφειλή έως 15.000 € ο καθένας
το 65% των οφειλετών (196.562 οφειλέτες) έχουν οφειλή έως 30.000 € ο καθένας.
το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών αφορά 60.307 οφειλέτες που έχουν οφειλή από 50.000 € - 100.000 € (περίπου 25% του τρέχοντος υπολοίπου). Μεγάλο μέρος του υπολοίπου οφειλών αφορά λίγους μεγαλοοφειλέτες (1.087 οφειλέτες που συγκεντρώνουν το 23% του υπόλοιπου οφειλών).
Ολόκληρη η έκθεση του Κ.Ε.Α.Ο.

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ η ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.

          Αναβλήθηκε η χθεσινή προγραμματισμένη συνεδρίαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Νοσοκομείου μας, μετά την σχετική ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ-ΚΑΤΑΛΗΨΗ που πραγματοποίησαν στον χώρο της Συνεδρίασης τα μέλη του Δ.Σ του Σωματείου μας. Μια παράσταση-κατάληψη που είχε να κάνει με την μη σύννομη σύνθεση και συγκρότηση του συγκεκριμένου Υπηρεσιακού Συμβουλίου, όπως έχει επισημανθεί πάρα  πολλές φορές, τόσο με επιστολές μας στην Διοίκηση, στο Υπουργείο, στην ΠΟΕΔΗΝ κλπ,  αλλά και προφορικά μέσω του εκπροσώπου των Εργαζόμενων στο Δ.Σ του Νοσοκομείου στις σχετικές Συνεδριάσεις  του.
        Αξίζει να επισημάνουμε ότι, επειδή οι Διοικούντες προχώρησαν στον προσδιορισμό της συνεδρίασης  αυτού του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, χωρίς να ευαισθητοποιηθούν, ή άν το θέλετε να  λάβουν υπ΄ όψιν τους ως όφειλαν τις καταγγελίες μας, αναγκαστήκαμε χθες το πρωί να προχωρήσουμε σε μια σχετική σύσκεψη των μελών του Δ.Σ του Σωματείου μας, στο Σωματείο, μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Σωματείου μας, όπου αποφασίσαμε την προαναφερόμενη παράστασή μας. Μια παράσταση - παρέμβαση πρώτα στην Διοίκηση και στη συνέχεια εάν δεν μας έπειθε η Διοίκηση, να προχωρούσαμε στην ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΚΑΤΑΛΗΨΗ  στο χώρο συνεδρίασης του Υπηρεσιακού.
          Δυστυχώς στην προαναφερόμενη Συνάντησή μας, που έγινε με τον ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ που βρισκόταν στο χώρο της Διοίκησης, δεδομένου ότι χθες δημοσιεύθηκε και επίσημα ο διορισμός του, δεν προσκομίστηκε κάτι πειστικό, κάτι συγκεκριμένο που να αποδείκνυε την νομιμότητα της σύνθεσης και συγκρότησης του συγκεκριμένου Υπηρεσιακού Συμβουλίου, με αποτέλεσμα να προχωρήσαμε στην προαναφερόμενη κατάληψη. και κατ΄ επέκταση αναβολή της συνεδρίασης του ¨Υπηρεσιακού Συμβουλίου¨.

Υπόμνημα στο Υπουργείο Εργασίας κατέθεσε η ΠΟΕΔΗΝ

ΠΡΟΣ: 1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ κο. ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ                    ΑΘΗΝΑ 25/7/2016             
              2. ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ κο. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ          ΑΡ. ΠΡΩΤ. 1998

ΥΠΟΜΝΗΜΑ
Κύριοι Υπουργοί,
      Επιχειρήσαμε αρκετές φορές να σας συναντήσουμε και αντί συνάντησης μας περιποιήθηκαν τα ΜΑΤ.
     Μάλιστα την τελευταία φορά είχαμε τραυματισμό συναδέλφου, από άνδρα των ΜΑΤ που διεκομίσθει στο Νοσοκομείο, με τραύματα στον αυχένα.
      Η βία και τρομοκρατία που συναντήσαμε έξω από το Υπουργείο Εργασίας ασφαλώς ήταν εν γνώσει της πολιτικής ηγεσίας.
       Ζητάμε για άλλη μία φορά την απόσυρση των αντιασφαλιστικών διατάξεων του Ν. 4387/2016 που αποδιαλύει την Κοινωνική Ασφάλιση.
       Ζητάμε την ένταξη των εργαζομένων στη Δημόσια Υγεία, το ΕΚΑΒ και την ΠΡΟΝΟΙΑ στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
       Εργάζονται αποδεδειγμένα και θεσμοθετημένα σε Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και το έγκλημα τους είναι ότι έχουν ασφάλισης Δημοσίου (Γ.Λ.Κ.).
        Θέτουμε επίσης μια σειρά από εκκρεμότητες σε ασφαλιστικά ζητήματα και ζητάμε την επίλυσή τους με βάση τις προτάσεις μας, τις αποφάσεις των δικαστηρίων και της ίσης μεταχείρισης των ασφαλισμένων.
....................................................................................................................................................................
......Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί
http://www.poedhn.gr/paremvaseis/item/download/1929_48b4409ba6b37fcf6ea064619a143a3e
καθώς επίσης στον σύνδεσμο που ακολουθεί τούς σχετικούς πίνακες: 
http://www.poedhn.gr/paremvaseis/item/download/1930_91dc3eebc805ab3e8533ecc9c072b735

Επιστολή-Παρέμβαση του Προέδρου του Σωματείου μας με την ιδιότητα του ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ της ΑΔΕΔΥ για ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ.

   Επειδή την όποια αναφορά μου για τα προβλήματα του ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟΥ, που είναι απόρροια καταγγελιών από τους εκεί εργαζόμενους, καταγγελίες σοβαρές και που πολλές απ΄ αυτές δεν έχουν δει ακόμη το φως της δημοσιότητας, η κα Γατοπούλου τις αναγάγει σε προσωπικό επίπεδο, αν και δεν αξίζει τον κόπο απάντησης και ενασχόλησης, σας γνωρίζω τα εξής:
         Κατ΄ αρχήν οι Συνδικαλιστές και οι Εργαζόμενοι δεν είναι τρομοκράτες, δεν απειλούν κανένα, δεν το έπραξαν ποτέ και δεν το πράττουν ούτε και τώρα και βεβαίως δεν τους αγγίζουν και δεν τους αφορούν οι φαντασιόπληκτες απόψεις της Κας Γατοπούλου, η οποία ακόμη μια φορά συλλαμβάνεται ΨΕΥΔΟΜΕΝΗ και δυστυχώς αυτήν την φορά ΣΥΚΟΦΑΝΤΩΝΤΑΣ τους πάντες και τα πάντα, υποδυόμενη ακόμη και τον ρόλο του Ντέτεκτιβ.
          Οι Εργαζόμενοι στο ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι υποφέρουν και υποφέρουν όλοι, όπως φαίνεται και από το συνημμένο έγγραφο το πρώτο που δημοσιοποιούμε, έγγραφο που μπορείτε να διαβάσετε στον σύνδεσμο που ακολουθεί (https://files.acrobat.com/a/preview/7f255db8-04d3-401c-bbdb-17b4e28fd371), έγγραφο που ήδη έχει κατατεθεί στην 6η Υ.Πε σε μία και μάλιστα προ πολλού παράσταση πολυμελούς αντιπροσωπείας τους και δυστυχώς η 6η Υ.Πε τίποτε απολύτως, καμία παρέμβαση. Άφησε το Νοσοκομείο στην τύχη του χωρίς Διοικητή, χωρίς Δ.Σ, με έναν Πρόεδρο ανενεργό και δυστυχώς στα χέρια της Δντριας της Ιατρικής Υπηρεσίας της οποίας η θητεία έχει λήξει προ πολλού.
         Δυστυχώς η 6η Υ.Πε, δεν παρενέβη ποτέ,  ούτε στα ψευτοεγκαίνια προσωπικής προβολής, ούτε στις μη σύννομες καθαιρέσεις και αναθέσεις θέσεων ευθύνης, ούτε στις παρεμβάσεις της στους διαγωνισμούς, ούτε στον εξαναγκασμό των μετακινήσεων -αποσπάσεων και άλλα πολλά συμβαίνοντα, αφήνοντας σε όλους εμάς παράλληλα με τα προαναφερόμενα να πιστεύουμε ότι όλα αυτά είναι υπό την κατεύθυνση και στήριξη της 6ης Υ.Πε και δη του Υποδιοικητή και κατ΄ επέκταση του Υπουργού Υγείας, όπως η ίδια διατείνεται.
             Γι΄ αυτό λοιπόν ρωτάω την Διοίκηση της 6ης Υ.Πε και θέλω ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
-         Τι έκανε για το προαναφερόμενο 4σέλιδο υπόμνημα των εργαζόμενων, το υπόμνημα των 17 σημείων που γραπτώς καταγγέλλουν οι Εργαζόμενοι, αλλά και όλα εκείνα τα προφορικά που κατέθεσαν στην προαναφερόμενη παράστασή τους στην Υ.Πε.
-                  Τι έκανε για τους διαγωνισμούς με τα φίλτρα που είναι και η κύρια αιτία της φυγής των Εργαζόμενων. Καλύφθηκε μέσα από την μετακίνηση των Εργαζόμενων σε άλλα τμήματα και την Υ.Πε και μάλιστα παρά την θέλησή τους.
-               Τι έκανε για την απαλοιφή της ποινής και την κατ΄ επέκταση σχετική ανάθεση σε θέσης ευθύνης στην Νοσηλευτική Υπηρεσία…..
      Κλείνοντας λοιπόν σε αυτήν την φάση την πρώτη μου δημοσιοποίηση για τα τεκταινόμενα στο ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ, ΚΑΛΩ την Κα Γατοπούλου να πει δημόσια και υπεύθυνα και βεβαίως στις Eισαγγελικές αρχές όλα εκείνα για τα οποία όπως λέει ότι απειλήθηκε,
         ειδάλλως
θα θεωρηθεί στυγνός συκοφάντης με τον οποίο βεβαίως δεν θα αξίζει το κόπο στο μέλλον να ασχοληθεί και πάλι κάποιος σοβαρά μαζί της.

                                          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ
                                                   Και ΓΕΝΙΚΟΣ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ  ΑΔΕΔΥ

                                                                             ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ  ΚΩΣΤΑΣ

Διάφορα Δημοσιεύματα.

     Διαβάστε διάφορα δημοσιεύματα, σχετικά με τον χώρο μας και όχι μόνον, κάνοντας κλικ στούς συνδέσμους που ακολουθούν:

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ η ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ των ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ του 2015.

          Κάνουμε γνωστό σε όλους τούς Συναδέλφους, ότι με το Α΄ 15νθήμερο του Αυγούστου, που καταβάλλεται σήμερα, αποπληρώνεται και η τελευταία εναπομείνασα περικοπή των Αργιών -Νυκτερινών του 2015, που ήταν ο Μάϊος Μήνας.
          Δοθείσης της ευκαιρίας να σας επισημάνουμε ότι η διεκδίκησή μας συνεχίζεται για την καταβολή των περικοπών των προηγούμενων ετών, μέσα από τις αδιάθετες σχετικές πιστώσεις από τις περικοπές του 2015, διεκδίκηση που δυστυχώς βρίσκει αντίθετους τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Νοσοκομείου μας.

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ το ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.

      Σας κάνουμε γνωστό ότι σήμερα συνεδριάζει και μάλιστα μετά από πολύ καιρό το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Νοσοκομείου, βάσει της πρόσκλησης και των θεμάτων που μπορείτε να διαβάσετε στον σύνδεσμο που ακολυθεί:
        Δοθείσης της ευκαιρίας να σας θυμίσουμε, την σύνθεση αλλά και την διαφωνία μας γι΄ αυτήν, όπως την είχαμε εκφράσει και με σχετική ανάρτηση μας στο site του Σωματείου μας, μια ανάρτηση που μπορείτε να ξαναδιαβάσετε κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί:
         Αξίζει να επισημάνουμε ότι η ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ του ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ δεν πληρεί τις προϋποθέσεις των κείμενων διατάξεων, της παραγρ. 2 του άρθρου 158 του Υπαλληλικού κώδικα, βάσει του οποίου συγκροτείται, σε ότι αφορά τον ορισμό της  Προέδρου, η οποία δεν μπορεί να είναι μέλος του Υπηρεσιακού μας Συμβουλίου στο οποίο δεν ανήκει οργανικά, διατάξεις που μπορείτε να διαβάσετε στον σύνδεσμο που ακολουθεί:
                                                        ....................................................
      Σχετική με όλα αυτά τα προαναφερόμενα, η παρακάτω πρόσκληση του Προέδρου του Σωματείου μας, πρός τα μέλη του Δ.Σ του Σωματείου και τα εκλεγμένα μέλη του Υπηρεσιακού
                       Συνάδελφοι
          Στην 4η/13.6.16  Συνεδρίαση του Δ.Σ του Σωματείου μας, είχαμε αποφασίσει την παρέμβασή μας στον Υπουργό Υγείας και την ΠΟΕΔΗΝ για την ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ του ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, η οποία αντίκειται στις σχετικές διατάξεις που σας επισυνάπτω, μια παρέμβαση που έγινε με το υπ΄ αριθ. 137/21.6.16 έγγραφό μας.
         Δυστυχώς παρά τις παρεμβάσεις στον Υπουργό Υγείας και όχι μόνον, τόσο την δική μας όσο και της ΠΟΕΔΗΝ, όχι μόνον δεν είδαμε κάποια σχετική αντίδραση, απεναντίας προσδιορίστηκε και η πρώτη συνεδρίαση αυτού του οργάνου, για την ΤΕΤΑΡΤΗ 27/7/16 και ώρα 12:00.
          Επειδή δεν είναι δυνατόν να αποδεχθούμε, βάσει και των σχετικών αποφάσεών μας, αυτήν την συγκρότηση και λειτουργία
                     ΣΑΣ ΚΑΛΩ την 27/7/16 και ώρα 11:00 στο Σωματείο
Στην 6η/2016 σχετική ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ – ΣΥΣΚΕΨΗ, προκειμένου να εκτιμήσουμε την παραπέρα στάση μας.

                                                         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Δ.Σ

                                                   ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ  ΚΩΣΤΑΣ