Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

ΕΥΧΕΣ


KAΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ σε ΟΛΟΥΣ

Διάφορα Δημοσιεύματα

Φόρο υπέρ συντάξεων στις τραπεζικές συναλλαγές σχεδιάζει η κυβέρνηση

        Εναλλακτικό σχέδιο για φόρο υπέρ συντάξεων στις τραπεζικές συναλλαγές φαίνεται να επεξεργάζεται η κυβέρνηση, σε περίπτωση που οι δανειστές απορρίψουν την πρόταση για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1%.
       Όπως αναφέρουν Τα Νέα, η πρόταση αφορά στη φορολόγηση των τραπεζικών συναλλαγών (ηλεκτρονικών και μη) ενδεχομένως άνω των 1.000 ευρώ με ένα τέλος της τάξης του ένα τοις χιλίοις.
      Οι πηγές που επικαλείται η εφημερίδα διευκρινίζουν ότι ο φόρος δεν αφορά τις συναλλαγές των 50, 100 ή 200 ευρώ.
       Πάντως, η διαπραγμάτευση για το Ασφαλιστικό έχει προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό που κατά πάσα πιθανότητα, όπως εκτιμά η εφημερίδα, οι δανειστές θα δεχθούν την πρόταση για αύξηση των εισφορών σε εργοδότες και εργαζομένους κατά 0,50% για κάθε μέρος.

Μέχρι τις 15 Ιανουαρίου θα κατατεθεί το νέο ασφαλιστικό

        Έως τις 15 Ιανουαρίου αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, ενώ έως τις 15 Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχει λυθεί και το θέμα των «κόκκινων» δανείων, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.
        Ο οδικός χάρτης για τις επόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, έως την πρώτη αξιολόγηση που υπολογίζεται περίπου στις 15 Φεβρουαρίου, συζητήθηκε το πρωί στην καθιερωμένη σύσκεψη της Δευτέρας, υπό τον πρωθυπουργό, με την συμμετοχή συνεργατών του και αρμόδιων υπουργών.
       Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στη σύσκεψη συζητήθηκαν και διατάξεις του νομοσχεδίου για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, και αναμένεται να υπάρξουν τροπολογίες για ζητήματα των οποίων οι προθεσμίες λήγουν τέλος του έτους.
      Επιπλέον, δεν αποκλείεται να συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο με αντικείμενο τον προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου, ενδεχομένως την Τετάρτη, αν και δεν έχει οριστικοποιηθεί.

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Ανησυχία για το πολυόροφο του "Αγ. Ανδρέα".


      Δείτε το ρεπορτάζ του Achaia News.gr, με δηλώσεις του Προέδρου του Σωματείου μας, Κώστα Πετρόπουλου σχετικά με τις εξελίξεις στα Κτιριακά μας, την μη παράδοση του 7ορόφου κτιρίου την 31/12/15, όπως προβλεπόταν βάσει των σχετικών συμβατικών δεσμεύσεων, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί:
http://achaianews.gr/index.php/videos/flash-news/15848-ανησυχία-για-το-πολυόροφο-του-αγ-ανδρέα-δείτε-το-ρεπορτάζ-του-αchaianews-gr

Σχετικά με τα Μισθολογικά μας.

        Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο τι πραγματικά προβλέπει το ΝΈΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ για τούς ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.
http://www.desyp.gr/index.php/anakoinoseis-di-sy-protoporias/91-ti-pragmatika-provlepei-to-neo-misthologio-gia-tous-dimosious-ypallilous
          Επίσης στον παρακάτω σύνδεσμο δείτε την ΣΥΓΚΡΙΣΗ των ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΩΝ του Ν.4024/2011 και του Ν.4354/2015.
https://files.acrobat.com/a/preview/c69d033a-b834-4a52-aa03-bf703db5f8dd

Παρέμβαση του Σωματείου μας για την μη πληρωμή των Εργαζόμενων του ΙΔ. ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ.

         Πάρα πολλές φορές, τόσο κατά το παρελθόν όσο και πρόσφατα, έχουμε μιλήσει για τα προβλήματα που δημιουργούνται  με τα Ιδιωτικά Συνεργεία ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, που λειτουργούν στο χώρο των Νοσοκομείων, προβλήματα που έχουν να κάνουν:
-         Τόσο με τις προσφερόμενες υπηρεσίες, που δεν είναι ότι το καλύτερο.
-        Όσο και με την συμπεριφορά τους απέναντι στο προσωπικό που απασχολούν και τις συνθήκες εργασίας που τους επιβάλλουν.
-         Και ιδιαιτέρως για  τις διαδικασίες της πληρωμής αυτού του Προσωπικού, που δεν αμείβονται  όπως πρέπει και που δυστυχώς πολλές φορές καθυστερεί η πληρωμή τους πέραν του δέοντος.
    Σε ότι αφορά το Νοσοκομείο ΑΓ.  ΑΝΔΡΕΑΣ, δεν πρόλαβε να κοπάσει ο θόρυβος των προβλημάτων που είχαμε αναδείξει πριν από λίγο καιρό και δυστυχώς τώρα βρισκόμαστε και πάλι μπροστά σε νέα προβλήματα, σε νέες σοβαρές καταγγελίες.  
      Προβλήματα που έχουν να κάνουν, τόσο με την μη καταβολή του Δώρου των Χριστουγέννων στους Εργαζόμενους  και από τα δύο Συνεργεία που εργάστηκαν τον τελευταίο καιρό στο Νοσοκομείο, όσο και με την μη καταβολή του μισθού τους από το Συνεργείο που σήμερα υπάρχει.
                                  και σαν να μην έφθαναν ΟΛΑ αυτά
βεβαίως έχουμε και την απρεπέστατη και μάλιστα απειλητική συμπεριφορά αυτού του Ιδιωτικού Συνεργείου, απέναντί  στους Εργαζόμενους, ειδικά σ΄ αυτήν την φάση, πιθανά  για να μην τολμήσουν να βγάλουν προς τα έξω αυτά που συμβαίνουν, να μην καταγγείλουν την μη πληρωμή τους, λέγοντάς τους ότι ¨έξω υπάρχουν πολλοί που περιμένουν για δουλειά¨.
        Καλούμε την Διοίκηση του Νοσοκομείου, αυτούς που έν πάσει περιπτώσει ασκούν σήμερα Διοίκηση, μετά τα τελευταία κυβερνητικά παιχνίδια και τεχνάσματα, να καλέσουν ΑΜΕΣΑ τον Εργολάβο και να του επιβάλλουν να καταβάλλει αμέσως τα οφειλόμενα στους Εργαζόμενους, ειδάλλως να κινηθούν οι σχετικές συμβατικές διαδικασίες, γνωστοποιώντας του παράλληλα ότι υπάρχουν και άλλοι έξω που θα ήθελαν  την δουλειά του Νοσοκομείου, αλλά και άλλες διαδικασίες καθαριότητας που θα τις επαναφέρουμε αμέσως μετά τις γιορτές.

Δυτ. Ελλάδα: Έτοιμα τα ΔΣ των νοσοκομείων - Σύντομα οι τοποθετήσεις των μελών

         Στη συγκρότηση των ΔΣ των νοσοκομείων της Δυτικής Ελλάδος αναμένεται να προχωρήσει το επόμενο διάστημα το υπουργείο Υγείας. Πληροφορίες του tempo24.gr αναφέρουν ότι η λίστα με τα μέλη των ΔΣ έχει ήδη διαμορφωθεί κι εγκριθεί από την ηγεσία του υπουργείου, οπότε η στελέχωση θεωρείται θέμα χρόνου, ίσως και μέσα στο 2015.
         Τα μέλη των νέων Δ.Σ θα συνδράμουν τους διευθυντές της ιατρικής υπηρεσίας του κάθε νοσοκομείου, δεδομένου ότι είναι τα πρόσωπα που στην παρούσα φάση αντικαθιστούν τους διοικητές οι οποίοι έχουν παυθεί από τις θέσεις τους.
          Όσο για τους νέους διοικητές θα οριστούν μέσα από διαδικασία διαγωνισμού, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.
Aναδημοσίευση από το Tempo24.
 

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Ο Πρόεδρος του Σωματείου μας στο Ράδιο Γάμμα την 28/12/2015.

      Ο Πρόεδρος του Σωματείου μας και Γενικός Σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ, Κώστας Πετρόπουλος, μίλησε χθες 28/12/15, στο Ράδιο Γάμμα, στην εκπομπή της Κωνσταντίνας Παλαιολόγου  σχετικά με το ότι άλλαξαν τα όρια συναξιοδότησης, για το ασφαλιστικό και για το τι θα επακολουθήσει.(Ακούστε την συνέντευξη εδώ) ή στον Σύνδεσμο που ακολουθεί: https://www.youtube.com/watch?v=2gkN3riysAA&feature=youtu.be

Aκόμη μια ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για τα ΚΤΙΡΙΑΚΑ ΜΑΣ.

          Βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν την εκπνοή του 2015, στις τελευταίες ημέρες του 2015 όπου βάσει των σχετικών συμβάσεων θα έπρεπε να είχαμε την παράδοση του 7ορόφου Κεντρικού Κτιρίου του Νοσοκομείου μας, μια παράδοση που δυστυχώς αν και δρομολογημένη και ¨δεδομένη¨, εξαιτίας των σχετικών κυβερνητικών χειρισμών,  ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.
        Με ΕΝΤΟΝΗ λοιπόν την ΟΡΓΗ και την ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ, παρακολουθούμε αυτές τις ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ εξελίξεις, όπου δυστυχώς παρά τις πάμπολλες παρεμβάσεις μας, με αποκλειστική ευθύνη της Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, το τελευταίο διάστημα δεν είχαμε τις αναγκαίες και απαραίτητες σχετικές εκταμιεύσεις, είχαμε καθυστερήσεις πέραν του δέοντος, καθυστερήσεις στη ροή των χρημάτων και στις εργασίες που είχαν διακοπεί επί δίμηνο, καθυστερήσεις επικίνδυνες - απαράδεκτες και χωρίς ουσιαστικό λόγο που δυστυχώς έθεσαν σε ΝΕΟ ΚΙΝΔΥΝΟ αυτό το άκρως αναγκαίο και απαραίτητο έργο, την  δρομολογημένη όπως προαναφέρουμε παράδοση του και μάλιστα μια παράδοση μαζί με τον εξοπλισμό, που θα καθιστούσε έτοιμο προς χρήση αυτό το 7όροφο κτίριο.
          Δεν ξέρουμε αν θα ευοδωθούν οι πάμπολλες και επίμονες προσπάθειες του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, σε ότι αφορά την τελευταία εκταμίευση των χρημάτων που χρειάζονται, μια εκταμίευση που θα καθορίσει και την τύχη του έργου, αν δηλ αυτό θα έχει ελπίδες παράδοσης μέσα στο επόμενο εξάμηνο ή αν θα παραπεμφθεί ακόμη μια φορά στις καλένδες με αβέβαιο το μέλλον του, δεδομένου ότι το ΕΣΠΑ όπου είναι ενταγμένο το έργο λήγει την 31/12/15 και δυστυχώς όχι μόνον δεν έχουμε ολοκλήρωσή του, απεναντίας κίνδυνο για νέο σταμάτημα των σχετικών εργασιών.
        Απέναντι σ΄ αυτήν την ΑΡΝΗΤΙΚΟΤΑΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ, που δυστυχώς οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες την παρακολουθούν εκ του μακρόθεν και κάποιοι εντελώς εξαφανισμένοι,  που την χειρίζονται επικίνδυνα και με αβέβαιη προοπτική, δεν θα μείνουμε ΘΕΑΤΕΣ, ΚΑΛΩΝΤΑΣ σε πρώτη φάση ΟΛΟΥΣ τους Εργαζόμενους – τα Συνδικάτα και τους Φορείς αλλά και τους πολίτες σε επαγρύπνηση.

Απεργιακή κινητοποίηση από την ΑΔΕΔΥ,με την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου

         Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., στη χθεσινή της συνεδρίαση (22/12/2015), αφού έλαβε υπόψη της την πρόθεση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για κατάθεση και ψήφιση, μέσα στο Γενάρη, του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό που δίνει το τελειωτικό χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση
                                         αποφάσισε
να εισηγηθεί στο Γενικό Συμβούλιο, που συνεδριάζει εκτάκτως στις 5 Γενάρη 2016, την κήρυξη απεργιακής κινητοποίησης κατά τη διάρκεια συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή.
          Η απάντηση των εργαζομένων, των συνταξιούχων και ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης που επιχειρείται να γίνει με το νομοσχέδιο, θα είναι μαζική και δυναμική με στόχο την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, που συνεχίζει να εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
                         Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Σχετικά με τα Μισθολογικά μας.

         Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο τι πραγματικά προβλέπει το ΝΈΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ για τούς ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.
http://www.desyp.gr/index.php/anakoinoseis-di-sy-protoporias/91-ti-pragmatika-provlepei-to-neo-misthologio-gia-tous-dimosious-ypallilous
          Επίσης στον παρακάτω σύνδεσμο δείτε την ΣΥΓΚΡΙΣΗ των ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΩΝ του Ν.4024/2011 και του Ν.4354/2015.
https://files.acrobat.com/a/preview/c69d033a-b834-4a52-aa03-bf703db5f8dd

Σ. Ρομπόλης: Εφικτή μια βιώσιμη λύση στο ασφαλιστικό, χωρίς μείωση των συντάξεων

Σ. Ρομπόλης: Εφικτή μια βιώσιμη λύση στο ασφαλιστικό, χωρίς μείωση των συντάξεων "Βιώσιμο ως το 2031"
        Με δεδομένη την αντίθεση της κυβέρνησης στη μείωση των συντάξεων και την άποψη των δανειστών ότι για να είναι βιώσιμο το ασφαλιστικό, οι δαπάνες του δεν θα ξεπερνούν το 15.5% του ΑΕΠ, σύμφωνα με την επιστημονική έρευνα και τις αναλογιστικές μελέτες, το ασφαλιστικό σύστημα μπορεί να είναι βιώσιμο ως το 2031.
        Ο χρόνος αυτός είναι δυνατό να παραταθεί ανάλογα με την ανάπτυξη και τη βελτίωση της κατάστασης της οικονομίας και δίνει μια απαραίτητη "ανάσα" στο ασφαλιστικό σύστημα
        Το Διεθνές γραφείο εργασίας αναγνώρισε τα σφάλματα που έχουν γίνει στους υπολογισμούς των δανειστών και με βάση αυτό, η διόρθωση από την πλευρά τους θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει, να καταλήγουμε στο ίδιο αποτέλεσμα χωρίς τη μείωση των συντάξεων.
          Ο Σ. Ρομπόλης υποστήριξε ότι η επίλυση του ασφαλιστικού αποτελεί ένα πολύ δύσκολο ζήτημα, ενώ τόνισε ότι οτιδήποτε αποφασίζεται στο παρόν και στο μέλλον  θα πρέπει να είναι υπολογίσιμο και μετρήσιμο με δεδομένο ότι «οι πόροι είναι πολλοί περιορισμένοι και οι ανάγκες της κοινωνίας απεριόριστες».
         Ανέφερε μάλιστα εδώ το γεγονός ότι πολλές ελληνικές οικογένειες βασίζονται στις συντάξεις των συνταξιούχων για να επιβιώσουν. Τόνισε ανέφερε ότι πρέπει να κάνουμε ένα σχεδιασμό, χωρίς όμως να οργανώνουμε τη μετέπειτα φτωχοποίηση ομάδων του πληθυσμού.
         Πρότεινε μάλιστα τη δημιουργία γραφείου, όπως γίνεται και στις χώρες του εξωτερικού, που κάθε χρόνο θα παρακολουθεί πως εξελίσσεται η ασφαλιστική δαπάνη.

ΠΗΓΗ: left.gr

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Η διπλή παγίδα στις συντάξεις - Ποιοι κινδυνεύουν να επιστρέψουν χρήματα

       Διπλή παγίδα για παλαιούς και νέους συνταξιούχους κρύβει ο νόμος που έρχεται από το υπουργείο Εργασίας ως τα μέσα Ιανουαρίου για τις σαρωτικές αλλαγές στο ασφαλιστικό.
        Οι μεν νέοι δικαιούχοι που αποχώρησαν από την εργασία μετά την 1η/9/2015, και έχουν πάρει προσωρινές συντάξεις από ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, και Δημόσιο, βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να επιστρέψουν μέρος των χρημάτων που έλαβαν. 
       Παράλληλα οι ήδη συνταξιούχοι δύσκολα θα αποφύγουν τις περικοπές των αποδοχών τους, καθώς το υπουργείο Εργασίας θα προχωρήσει στον επανυπολογισμό όλων των συντάξεων για να δικαιολογήσει τις μειώσεις που κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το Συμβούλιο της Επικρατείας.        Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Eλεύθερου Tύπου», το υπουργείο προσανατολίζεται στην κατάργηση των συντελεστών υπολογισμού των κύριων συντάξεων που προβλέπουν οι νόμοι 3863 και 3865 του 2010 και στην αντικατάστασή τους από τους συντελεστές που θα περιλαμβάνει ο νέος νόμος. Οι νέοι συντελεστές θα είναι σημαντικά μικρότεροι και θα καθορίζουν σε χαμηλότερα ποσά τις νέες συντάξεις.        Οι συντελεστές των Ν. 3863 και 3865/10 υπολόγιζαν τη σύνταξη με ποσοστά αναπλήρωσης που ξεκινούσαν από 0,80% επί του μισθού για τα πρώτα 15 έτη και έφταναν στο 1,5% του μισθού για ασφάλιση 45 ετών. Το σύ  στημα αυτό θα εφαρμοζόταν για όσους αποχωρούν από 1/9/2015 και μόνο για το τμήμα σύνταξης που αναλογεί στα έτη από το 2011 και μετά.        Με το νέο νόμο θα αλλάξουν τα ποσοστά αναπλήρωσης του Ν. 3863 και του Ν. 3865. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στα παραδείγματα που επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας το χαμηλότερο ξεκινά από 0,65%-0,70% για τα 15 έτη και το ανώτατο ποσοστό αναπλήρωσης καταλήγει στο 1,2%.        Αυτό σημαίνει ότι οι νέες συντάξεις θα έχουν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που θα προέκυπταν με την εφαρμογή των νόμων 3863 και 3865 του 2010. Σύμφωνα με υπολογισμούς, οι μειώσεις που επιφέρουν οι δύο νόμοι κυμαίνονται στο 3% ως 5%. Με τους νέους και μικρότερους συντελεστές αναπλήρωσης όμως και την κατάργηση ουσιαστικά των νόμων του 2010 ως προς το σκέλος του υπολογισμού οι μειώσεις στις νέες συντάξεις θα φτάνουν και το 15%.        Τα Ταμεία περιμένουν οδηγίες για να υπολογίσουν τις συνάξεις όσων αποχώρησαν από 1/9/2015 και μέχρι να δοθούν καταβάλλουν μόνο προσωρινή σύνταξη, την οποία υπολογίζουν με τις παλιές διατάξεις! Για το λόγο αυτό βάζουν τους ασφαλισμένους να υπογράφουν ότι τα ποσά που παίρνουν είναι με επιφύλαξη και τυχόν διαφορές που θα προκύψουν από το νέο σύστημα θα κληθούν να τις επιστρέψουν όταν πάρουν την οριστική σύνταξη!
Αναδημοσίευση από το The Best

Διάφορα Δημοσιεύματα

Πόσα φαντάζεστε κοστίζει το Δημόσιο κάθε χρόνο

        Διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη τα στοιχεία για το συνολικό κόστος μισθοδοσίας, στα οποία περιλαμβάνονται τακτικές και πρόσθετες αποδοχές υπαλλήλων, των ενταγμένων στο σύστημα πληρωμής της ΕΑΠ φορέων της Κεντρικής Κυβέρνησης, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και ΟΤΑ Α΄και Β΄βαθμού, κατά την τελευταία τριετία.

Όπως ειδικότερα προκύπτει, το 2013 το μισθολογικό κόστος ανήλθε σε 14.931.884.840,24 ευρώ και ο αριθμός των δικαιούχων ήταν 758.490.

          Το 2014 το μισθολογικό κόστος ανήλθε σε 15.243.935.699,49 ευρώ και ο αριθμός των δικαιούχων ήταν 769.543 ενώ το 2015 το μισθολογικό κόστος ανέρχεται σε 14.915.054.098,70 ευρώ και ο αριθμός των δικαιούχων ανήλθε σε 738.076.
          Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών διευκρινίζει ότι τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από τα αρχεία που με ευθύνη τους «ανεβάζουν» οι εκάστοτε εκκαθαριστές στο σύστημα της ΕΑΠ.
          Ο δε αριθμός των δικαιούχων μεταβάλλεται καθώς περιλαμβάνονται, συμβασιούχοι, εξωτερικοί συνεργάτες, υπάλληλοι σε καθεστώς διαθεσιμότητας ή αργίας, αλλά και ένας σημαντικός αριθμός υπαλλήλων που αποχωρούν λόγω συνταξιοδότησης.
Αναδημοσίευση από NEWSIT

Εκτός και πάλι η Δυτική Ελλάδα από τις νέες προμήθειες 51 ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ - Νέο πλήγμα στο χώρο της Υγείας

         Δεν συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των τεσσάρων Περιφερειών η Δυτική Ελλάδα, σχετικά με την παραλαβή 51 νέων ασθενοφόρων, οι συμβάσεις για την προμήθεια των οποίων υπεγράφησαν με το συνολικό κόστος να ανέρχεται τα 3 εκ. ευρώ.
        Όπως είχε γράψει το tempo24.gr παρά τις παρεμβάσεις τόσο της Διοίκησης του ΕΚΑΒ και του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα να "τρέξει" ο διαγωνισμός ώστε να αποκτηθούν σύγχρονα ασθενοφορά, προκειμένου να αντικατασταθεί ο "γερασμένος" στόλος του ΕΚΑΒ Δυτικής, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις φαίνεται πως η προμήθεια μηχανοκίνητου εξοπλισμού για ακόμα μια φορά "ναυάγησε".
        Σε πρόσφατο ρεπορτάζ του tempo24.gr, μετά από καταγγελίες εργαζομένων του ΕΚΑΒ, είχε αναδειχθεί η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο τόσο νευραλγικός τομέας για την παροχή υπηρεσίών πρώτων βοηθειών και άμεσης επέμβασης, αφού από το σύνολο των 24 ασθενοφορων τα 8 βρίσκονται "παροπλισμένα" λόγω μηχανικών προβλημάτων.
 
         Οι περιοχές που θα κατανεμηθούν τα 51 νέα ασθενοφορά είναι: Κρήτη (25 οχήματα), Δυτική Μακεδονία (14 οχήματα), Β.Αιγαίο (2 οχήματα) και Πελοπόννησος (10 οχήματα).
       Με την υπογραφή των συμβάσεων, μεταξύ του ΕΚΑΒ και της αναδόχου εταιρείας Mercedes Benz Ελλάς ΑΕ, ολοκληρώνεται μέρος του διαγωνισμού για τις ανάγκες της Κεντρικής Υπηρεσίας και των Παραρτημάτων του ΕΚΑΒ, στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2013.
         Ο διαγωνισμός αφορούσε στην αγορά 167 ασθενοφόρων και 19 Κινητών Μονάδων, αρχικού προϋπολογισμού 13,5 εκατ. ευρώ για τις 13 Περιφέρειες.
         Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 15 Δεκεμβρίου υπεγράφησαν αντίστοιχες συμβάσεις για την προμήθεια 39 ασθενοφόρων για τέσσερις ακόμη Περιφέρειες.
        Πιο συγκεκριμένα αφορούσαν τις Περιφέρειες, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (14 οχήματα), Ν.Αιγαίου (8 οχήματα), Ηπείρου (11 οχήματα) και Ιονίων Νήσων (6 οχήματα) με συνολικό κόστος 2,3 εκατ. ευρώ.
         Μέχρι σήμερα έχει συμβασιοποιηθεί η προμήθεια 90 ασθενοφόρων, συνολικού κόστους 5,3 εκατ. ευρώ.
         Σε ό,τι αφορά την προμήθεια των 96 οχημάτων και κινητών μονάδων για τις υπόλοιπες πέντε Περιφέρειες, δηλαδή της Αττικής (30 οχήματα και 15 Κινητές Μονάδες), της Κεντρικής Μακεδονίας (9 οχήματα και 4 Κινητές Μονάδες), της Θεσσαλίας (13 οχήματα), της Στερεάς Ελλάδας (10 οχήματα) και της Δυτικής Ελλάδας (15 οχήματα) γίνονται προσπάθειες ένταξης της δαπάνης αυτής στα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020 με επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού με τις ίδιες τεχνικές προδιαγραφές και συμφερότερους οικονομικούς όρους.
          Και όλα αυτά την ώρα που η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, αν και είχε εντάξει στο ΕΣΠΑ το έργο της προμήθειας των 15 ασθενοφόρων, η ολιγωρία της Κεντρικής Διοίκησης είχε ώς αποτέλεσμα να απενταχθεί και να "χαθούν" αφενός τα χρήματα αλλά κυρίως η ευκαιρία για άμεση αντικατάσταση των πεπαλαιωμένου στόλου. 

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Συντάξεις: Ολη η περιουσία των Ταμείων φτάνει μόνο για έξι μήνες!

        Για... έξι μήνες το πολύ θα μπορούσαν να πληρώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία τις συντάξεις στα 2.663.000 των συνταξιούχων της χώρας αν ρευστοποιούσαν ολόκληρη την κινητή και ακίνητη περιουσία τους, η οποία έχει περιοριστεί στα 16,3 δισ. ευρώ, από 25,6 δισ. ευρώ που ήταν στα τέλη του 2004.
         Την έλλειψη ικανού αποθεματικού να στηρίξει την κοινωνική ασφάλιση και την απομείωση της αξίας της περιουσίας των Ταμείων που «βυθίζονται» σε ολοένα και μεγαλύτερα ελλείμματα λόγω της παρατεινόμενης ύφεσης, των συνεπειών της και της περικοπής (για δημοσιονομικούς λόγους) της κρατικής επιχορήγησης, αποκαλύπτουν τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και αδημοσίευτη μελέτη του ομότιμου καθηγητή της Παντείου, Σ. Ρομπόλη.
Το αποθεματικό
        Με βάση τη μελέτη που δημοσιεύει η «Ημερησία», στις 31 Μαρτίου του 2015 (πριν από την επιδείνωση των δημοσιονομικών δεδομένων που οδήγησαν την κυβέρνηση στην υπογραφή του 3ου Μνημονίου και πριν από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που «κόστισε» στα Ταμεία - μετόχους), το σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας των φορέων κοινωνικής ασφάλισης δεν ξεπερνούσε τα 16,3 δισ. ευρώ.
.................................................................................................................................................................
...................Διαβάστε ολόκληρο το σχετικό άρθρο, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθιεί:

ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ ΓΚΕΚΑΣ: «Τους χλευάζουν για το…μόριό τους»! Βολές του γνωστού ανδρολόγου για γυναίκες που με τα σχόλια και την συμπεριφορά τους ωθούν ακόμα και νεαρούς άνδρες στη…στυτική δυσλειτουργία!

1
         «Οι νέες γυναίκες φέρουν μεγάλη ευθύνη για τα σεξουαλικά προβλήματα νέων ανδρών», δηλώνει ο γνωστός ανδρολόγος Αριστομένης Γκέκας με αφορμή την διαπίστωση ότι έχουν αυξηθεί οι πωλήσεις βιάγκρα και άλλων παρόμοιων, βοηθητικών φαρμάκων όχι μόνο στην Πάτρα αλλά γενικότερα στην χώρα μας.     
       «Οι νέες γυναίκες έχουν ξεπεράσει τα όρια του φεμινισμού και φέρονται στους άνδρες πολύ σκληρά. Ακόμη και όταν πρόκειται για ένα τέτοιο ευαίσθητο θέμα», τονίζει ο κ. Γκέκας. Μιλώντας» έφερε ένα προσωπικό του παράδειγμα: «Βρισκόμουν με ένα φίλο σε ένα καφέ και άκουγα τη συζήτηση δύο νέων γυναικών για έναν άνδρα. Αυτά που του έσουρναν και οι λέξεις που χρησιμοποιούσαν για να τον μειώσουν δεν χρησιμοποιούνταν ούτε στην …Τρούμπα. Είναι δυνατόν αυτές οι γυναίκες να ‘ανεβάσουν’ έναν άνδρα;».
        Δεκάδες είναι οι άνδρες ακόμα και την ηλικιακής ομάδας 20 – 30 ετών που ζητούν  πληροφορίες σε σχέση με το πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας που αντιμετωπίζουν.
Ο κ. Γκέκας περιγράφει ορισμένες από αυτές τις περιπτώσεις:
* Νεαροί που φθάνουν στο σημείο να μην μπορούν να έχουν σεξουαλική επαφή γιατί μία από τις ερωτικές τους συντρόφους …γέλασε και τους είπε ευθέως και με ψυχρότητα ότι έχουν πρόβλημα με …την διάσταση του πέους τους.
* Νεαροί αντιμετωπίζουν πρόβλημα γιατί η ερωτική τους σύντροφος τους έθιξε ευθέως και με ψυχρότητα για τον τρόπο με τον οποίον κάνουν έρωτα.
* Άνδρες νεαρής ηλικίας στους οποίους παρουσιάστηκε έστω και μία φορά (ή και για πρώτη φορά) πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας και η σύντροφός τους όχι μόνο τους αντιμετώπισε σαν σκουπίδι αλλά έφθασε στο σημείο …να τους βρίζει κιόλας!
* Άνδρες νεαρής ηλικίας που δηλώνουν ότι η σύντροφός τους έφθασε σε σημείο να τους χλευάζει (τόσο μετά από μία σεξουαλική επαφή όσο …και στις φίλες της) επειδή τους είχε τύχει κάποιο πρόβλημα.
«Από εκεί και πέρα δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος. Ο άνδρας μετά από μία τέτοια εμπειρία δεν μπορεί όχι μόνο να κάνει έρωτα με την ίδια κοπέλα, αλλά ούτε και με την επόμενη. Γιατί πάντα θα σκέφτεται ότι έχει πρόβλημα και ότι δεν μπορεί να το κάνει», προσθέτει ο κ. Γκέκας.
        Ο λεγόμενος «φαύλος κύκλος» είναι ο χειρότερος εφιάλτης για τους νέους άνδρες. Μπορεί να περάσουν μήνες και να μην έχουν ξεπεράσει το πρόβλημά τους. Και αν η σύντροφός τους δεν τους βοηθήσει, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα.
      Η καλύτερη λύση σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η επίσκεψη στον γιατρό. Μάλιστα ο γνωστός ανδρολόγος τόνισε ότι θα πρέπει το ζευγάρι να επισκέπτεται μαζί τον γιατρό του, ακόμη και αν το πρόβλημα αφορά μόνο τον άνδρα. Δυστυχώς όμως στις περισσότερες περιπτώσεις οι άνδρες έχουν ταμπού και προτιμούν να κρατούν «μυστικό» το πρόβλημά τους. Η προτιμούν να αναζητήσουν εύκολες λύσεις οι οποίες όμως στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι παροδικές και δεν εγγυώνται αποτελέσματα, κάποιες μάλιστα εξ αυτών μπορεί να είναι και επικίνδυνες.
Aναδημοσίευση από το Dete.gr

ΙΝ. ΚΑ. Ηλείας: Eπιστολή πρωτοβουλίας για την Υγεία.

        Η Απόφαση του ΙΝ.ΚΑ Ηλειας να καταθέσει «επιστολή  πρωτοβουλίας» για το θέμα της υγείας στον Νομό,  δεν βασίζεται μόνο στην πάγια  θέση του ΙΝ.ΚΑ ότι η υγεία αποτελεί το ύψιστο αγαθό για τον άνθρωπο , αλλά και στην ανάγκη ύπαρξης και λειτουργίας ενός νέου συστήματος υπηρεσιών υγείας για τους πολίτες του Νομού μας , που στην πρακτική  πράξη θα πρέπει,  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ , να εξασφαλίζει πλήρεις υγειονομικές υπηρεσίες σε όλον τον πληθυσμό. Αυτές είναι οι θέσεις του ΙΝ.ΚΑ. του νομού που κοινοποιούνται και μέσω σχετικής επιστολή σε μια πρωτοβουλία για την Υγεία.
       Συνεπώς , βασικός στόχος της παρούσας επιστολής του ΙΝ.ΚΑ Ηλείας , είναι να καταθέσει προτάσεις για την βελτίωση και ανάπτυξη ενός συστήματος υγείας στην Ηλεία , το οποίο κατά την σωστή δομή  λειτουργίας του θα αποτελεί ένα αποτελεσματικό εργαλείο  , καλύπτοντας με ποιότητα όλες τις ανάγκες πρωτοβάθμιας , δευτεροβάθμιας  και τριτοβάθμιας παροχής υπηρεσιών υγείας στον Νομό μας.
        Ειδικότερα το ΙΝ.ΚΑ απαιτεί από την 6 Υ.Π.Ε  με  τον νέο χάρτη , να υπάρξουν  νέες δομές,  όπως υπηρεσίες πρόληψης , προστασία της δημόσιας υγείας , έμφαση στον ιατρό-κοινωνικό τομέα κ.λ.π.Για το Ινστιτούτο καταναλωτών οι βασικές αρχές που θα πρέπει να διέπουν τον νέο χάρτη υγείας της Ηλείας είναι τα  θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης , ισότητας στην παροχή υπηρεσιών καθώς και στην ενημέρωση  των πολιτών  για την πρόληψη , εκπαίδευση και έλεγχο που  τελικό στόχο θα  έχουν , την  προστασία της δημόσιας υγείας .
       Η Αποτελεσματικότητα και απόδοση των Νέων υπηρεσιών θα πρέπει να περιέχει ποιότητα για όλους τους Ηλείους πολίτες ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο χωριό καθώς και η προσβασιμότητα στους χώρους υγείας  να επιτρέπεται σε όλους τους πολίτες ( ανεξαιρέτως)   με επάρκεια των υπηρεσιών.Επίσης θεωρούμε ότι στο νέο σχέδιο «παροχών υγείας «  θα πρέπει να προβλέπεται το πώς θα αντιμετωπίζονται οι νέες μεταβαλλόμενες ανάγκες υγείας όπως το AIDS , η νόσος των τρελών αγελάδων, η νόσος των πτηνών , η επάνοδος και έξαρση της φυματίωσης , το Στρες , ηπατίτιδα κ.λ.π.
        Η 6η Υ.Π.Ε και το αρμόδιο Υπουργείο θα πρέπει να λύσει επίσης  και το σοβαρό ζήτημα της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού( Ιατροί- Οδοντίατροι , Ιατρών με ειδικότητα την γενική ιατρική , ιατρούς εργασίας , Φαρμακοποιοί  & Φαρμακεία  Νοσοκομείων , νοσηλευτές , κ.λ.π.Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ένας και από τους σκοπούς  της πρωτοβάθμιας φροντίδα υγείας ( Π.Φ.Υ) μεταξύ άλλων , θα πρέπει να είναι οπωσδήποτε ο απεγκλωβισμός  του συστήματος κατά την διάρκεια εφημερίας όπου όλοι οι πολίτες  απευθύνονται στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων για παροχή υπηρεσιών.
        Επίσης και η Τριτοβάθμια φροντίδα Υγείας θα πρέπει να ασκείται  υποχρεωτικά στο Νομό Ηλείας , διότι ως γνωστό πρόκειται για πληθυσμό που αποτελείται σε  μεγάλο ποσοστό με πολίτες που έχουν χαμηλά εισοδήματα και σίγουρα η κάθε μετακίνηση ασθενή εκτός Νομού είναι «απαγορευτική».  Αίτημα του Ινστιτούτου καταναλωτών Νομού Ηλείας είναι ότι θα πρέπει οπωσδήποτε το νέο σχέδιο να περιέχει ενημέρωση των πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος , της διατροφικής αλυσίδας, της υγιεινής και ασφαλείας της εργασίας , της ασφαλείας των τροφίμων,  κ.λ.π.
       Είναι σημαντικό  η ενημέρωση  και διαπαιδαγώγηση των πολιτών από την σχολική ηλικία μέχρι και την Τρίτη Ηλικία  ,  προκειμένου να συνδυάσουμε  ένα μελλοντικό θετικό σύστημα υγείας με μειωμένες δαπάνες. Αυτά τα χρήματα θα ήταν αρκετά να καλύψουν  νέες παροχές Υγείας  με   ποιότητα για τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των πολιτών στο μέλλον .
        Tελειώνοντας , θα θέλαμε να  επιλυθεί επιτέλους το  μεγάλο πρόβλημα με τα ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β .Θα πρέπει οπωσδήποτε, να σχεδιαστεί εκ νέου σχέδιο  ώστε να λυθούν χρονία  και πάγια προβλήματα όπως ο χρόνος  άφιξης των ασθενοφόρων στο συμβάν  , στελέχωση πληρώματος των ασθενοφόρων, κάλυψη 100% των περιοχών της Ηλείας κ.λ.π.
Αναδημοσίευση από το The Best.

Το σχέδιο για τη δημιουργία Μονάδων Πρωτοβάθμιας Υγείας της γειτονιάς- Στόχος η πλήρης αναδιοργάνωση του ΕΣΥ

        Την ανάπτυξη, σε πρώτη φάση, μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας της γειτονιάς αποφάσισε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π.) κάνοντας δεκτή την εισήγηση του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού για τη στρατηγική ανάπτυξης ενός ολοκληρωμένου Δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
       Με τη μεταρρύθμιση αυτή, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η κυβέρνηση επιχειρεί «μία μακράς πνοής τομή στο Σύστημα Υγείας. Αντιμετωπίζει ένα χρόνιο και σοβαρό έλλειμμα στο χώρο της Υγείας και ταυτόχρονα αναθεμελιώνει το Σύστημα στη βάση της πρωτοβάθμιας φροντίδας, με έμφαση στη διαδικασία της πρόληψη».
Αλλαγές στο ΕΣΥ       Ο νέος σχεδιασμός προβλέπει μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε επίπεδο «γειτονιάς», που θα παρέχουν ποιοτικά αναβαθμισμένες υπηρεσίες, με στόχο «τη βελτίωση της δημόσιας υγείας, αλλά και τη μείωση τόσο της ιδιωτικής δαπάνης για την Υγεία όσο και της δαπάνης των νοικοκυριών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».
      Στόχος, όπως επισημαίνεται από την κυβέρνηση, είναι η αναδιοργάνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με επίκεντρο ένα σύγχρονο μοντέλο πρωτοβάθμιας φροντίδας, το οποίο θα στηρίζεται:
-Στη Μονάδα Γειτονιάς την οποία θα στελεχώνει διεπιστημονική Ομάδα Υγείας, αποτελούμενη από Οικογενειακούς Γιατρούς, Νοσηλευτές και άλλα άλλα επαγγέλματα Υγείας (επισκέπτες Υγείας, κοινωνικοί λειτουργοί κ.ά.), με συγκεκριμένο πληθυσμό ευθύνης και στόχο την ολιστική φροντίδα του, από την πρόληψη και την προαγωγή υγείας, έως και την αποκατάσταση.
-Στα αναβαθμισμένα Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου, με τα οποία θα διασυνδέονται άμεσα οι Μονάδες Γειτονιάς.
       Σε πρώτη φάση, για την επόμενη διετία, στόχος είναι η ανάπτυξη περίπου πενήντα Μονάδων Γειτονιάς σε επιλεγμένες αστικές περιοχές (εικοσιπέντε το 2016 και εικοσιπέντε το 2017).
       Ακόμη, το κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής, που συνεδρίασε υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, αποφάσισε να κατατεθεί  Σχέδιο Δράσης για την καταπολέμηση και πάταξη της αδήλωτης απασχόλησης μέχρι το τέλος του έτους.  
Ανακεφαλαιοποίηση του Ασφαλιστικού 
        Επίσης υιοθετήθηκε η εισήγηση του υφυπουργού Αναστάσιου Πετρόπουλου για δημιουργία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, τα αποθεματικά του οποίου διαχρονικά και επί διαφόρων κυβερνήσεων απαξιώθηκαν με ποικίλους τρόπους.
       Στην κατεύθυνση αυτή αποφασίστηκε η άμεση συγκρότηση διυπουργικής Ομάδας Εργασίας που εντός του Ιανουαρίου 2016 θα καταθέσει τη συνολική εισήγηση για τις προοπτικές της αποθεματοποίησης του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης. Όπως επισημαίνεται ο νέος σχεδιασμός θα προβλέπει την εφαρμογή μιας συνολικής στρατηγικής για τη βέλτιστη αξιοποίηση υφιστάμενων και την κινητοποίηση νέων πόρων, με στόχο τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του Συστήματος μακροπρόθεσμα, στη βάση τριών αξόνων:
-Ενοποίηση των Φορέων διαχείρισης της κινητής και ακίνητης Πέριουσίας.
-Αξιοποίηση μέρους της δημόσιας περιουσίας υπέρ της Κοινωνικής Ασφάλισης.
-Αναζήτηση νέων κοινωνικών πόρων.
        «Η αποθεματοποίηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης δεν αποτελεί μόνο ζήτημα υψηλής κοινωνικής σημασίας αλλά θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως  κορυφαία εθνική προτεραιότητα. Η δημιουργία στέρεης αποθεματικής βάσης συνιστά απαραίτητη συνθήκη για την ουσιαστική εγγύηση, σε μακρύ ορίζοντα, των δικαιωμάτων των πολιτών στη σύνταξη και ιδιαίτερα των νέων, σήμερα, γενεών», επισημαίνεται από την κυβέρνηση και τονίζεται:
      «Ο σχεδιασμός του ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π. για το 2016 στοχεύει στη διεύρυνση και εμβάθυνση των κοινωνικών πολιτικών προς αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης, αλλά και στη δημιουργία μιας νέας βάσης θεμελίωσης και κατοχύρωσης των κοινωνικών δικαιωμάτων. Το νομοσχέδιο για την "Επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου" αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα σε αυτή την κατεύθυνση, αφήνοντας ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα.
       Μεταξύ άλλων, η νομοθέτηση της υγειονομικής κάλυψης των ανασφάλιστων πολιτών και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, καθώς και η συνέχιση του Προγράμματος για την Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης, αποτελούν πολιτικές που απαντούν με ουσιαστικό τρόπο σε υπαρκτές ανάγκες της κοινωνίας».
ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ από το Δ.Σ του Σωματείου μας.

Το Διοικητικό   Συμβούλιο 
       του Σωματείου μας
           
         εύχεται σε όλους
ΧΡΟΝΙΑ          
            ΠΟΛΛΑ
                  και
                        ΚΑΛΑ....

 
 
 

Η σύγκριση του παλιού (Ν. 4024/2011) με το νέο μισθολόγιο (Ν.4354/2015).

          Ο πίνακας που παραθέτουμε συγκρίνει επακριβώς τις προβλέψεις του 2011 και τις προβλέψεις του 2015 ανά χρόνια προϋπηρεσίας. Η πραγματικότητα βέβαια, σήμερα, είναι διαφορετική, γιατί λόγω του «παγώματος» των μισθών που έχει επιβληθεί από το 2011, οι δημόσιοι υπάλληλοι σήμερα δεν πληρώνονται με την προϋπηρεσία που έχουν, αλλά με την προϋπηρεσία που είχαν τον Νοέμβριο του 2011.
                                  Κάντε κλικ στη φωτογραφία κάτω για μεγένθυνση:

 

Συγχαρητήρια ανώνυμε νοσηλευτή...


Υπόδειγμα δημοσίου υπαλλήλου.
         Χθες βρέθηκα στα επείγοντα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων κάθισα περίπου 4 ώρες.
Μου έκανε μεγάλη εντύπωση ένας υπάλληλος νοσηλευτής, ήταν στην υποδοχή τον ασθενών μετά την γραμματεία. Συντόνιζε τα πάντα έπαιρνε το ιστορικό τον ασθενών, κατέγραφε, τους κατεύθυνε όλους με ευγένεια πολλούς τους πήγαινε ο ίδιος από το χέρι , όλα περνούσαν από αυτόν. 
         Στις τέσσερις ώρες που ήμουν εκεί δεν χαλάρωσε καθόλου. Του το είπα και προσωπικά, μπράβο του, συγχαρητήρια!  Υπάρχουν και υπάλληλοι στο δημόσιο που πραγματικά τιμούν το επάγγελμα τους, τιμούν τα λεφτά που περνούν και σέβονται τον συνάνθρωπο τους.
Συγχαρητήρια ανώνυμε νοσηλευτή!!!
Kostas Liougos

Αγρίνιο - Παρέμβαση για την υγεία: "Όχι άλλο μπλα-μπλα για την υγεία στο νομό".

         Παρέμβαση στον τομέα της υγεία κάνει το "Ανυπότακτο Αγρίνιο - Λαϊκή συνέλευση" με στόχο την σωστή λειτουργία του νοσοκομείου Αγρινίου. Η λαϊκή συνέλευση θέτει βασικά ζητήματα και προϋποθέσεις για τη συζήτηση γύρω από το θέμα:
                                                       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
        Μετά την «αποτελεσματικότητα»(!!!) της τελευταίας συζήτησης του θέματος της «καρμανιόλας» της εθνικής οδού, που διασχίζει τον αστικό ιστό της πόλης του Αγρινίου στο Δημοτικό Συμβούλιο, και ενόψει της προτεινόμενης από τον Δήμαρχο Αγρινίου συζήτησης στο ίδιο όργανο του τεράστιου προβλήματος της λειτουργίας του νοσοκομείου Αγρινίου, θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να καταγράψουμε κάποιες προϋποθέσεις, οι οποίες πρέπει να υλοποιηθούν, έτσι ώστε η συγκεκριμένη συζήτηση να είναι και ουσιαστική και αποτελεσματική.
         Το πρώτο και βασικό ζητούμενο μιας τέτοιας συζήτησης, είναι το ποιοι, αλλά και με το ποιες δεσμεύσεις απέναντι στην τοπική κοινωνία, θα είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν σε αυτή.
       Η μέχρι τώρα εμπειρία μας από τέτοιες συζητήσεις δεν αφήνει και πολλά περιθώρια μεγάλης αισιοδοξίας, όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί ο δυναμικός βερμπαλισμός που αναπτύσσεται κατά την συζήτηση του θέματος, εξαντλείτε σε τετριμμένες διαπιστώσεις, κουραστικούς μηρυκασμούς γνωστών αιτημάτων, τα οποία κανείς από τους λογής – λογής αγορητές δεν κουράζεται να αναδιατυπώνει, θεωρώντας ότι το χρέος του εξαντλείται απλά και μόνο στην επανάληψη τους, καθώς και βαθυστόχαστες αγορεύσεις, οι οποίες συμπυκνωμένες ως ψήφισμα καταγράφονται στα πρακτικά του οργάνου, για να αποθηκευτούν ως ψηφιακά δεδομένα στο «σκληρό» της γραμματείας του Προεδρείου του.
       Αν η Δημοτική αρχή του Αγρινίου επιθυμεί να αποκτήσει ουσία αυτή η συζήτηση, πέρα από την πρόσκληση των τοπικών φορέων οφείλει:
  1. Να απαιτήσει από την 6η ΥΠΕ να εκπροσωπηθεί στη συγκεκριμένη συνεδρίαση από στέλεχος της ηγεσίας της ικανό να δεσμευτεί απέναντι στην τοπική κοινωνία, για την εντός χρονοδιαγράμματος επίλυση των προβλημάτων.
  2. Να απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στη συνεδρίαση στους Δημάρχους, τους Προέδρους και τους επικεφαλής των παρατάξεων των υπόλοιπων Δημοτικών συμβουλίων του νομού, αφού τα μείζονα προβλήματα δημόσιας υγείας της περιοχής μας μόνο να μας ενώσουν μπορούν και όχι να μας διαιρέσουν.
  3. Η απόφαση που θα ληφθεί, αφού επικυρωθεί και από τα δημοτικά συμβούλια και των υπόλοιπων Δήμων, να ορίσει συγκεκριμένες δράσεις διεκδίκησης και αγώνα, που θα αναπτυχθεί με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα σε όλο το μήκος και πλάτος του νομού, αλλά και της πρωτεύουσας.
  4. Βασική αρχή αυτού του αγώνα οφείλει να είναι η απαίτηση της πλήρους, εύρυθμης και απρόσκοπτης λειτουργίας του συνόλου των δομών υγείας του νομού (πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες), πλήρης κάλυψη με το απαραίτητο προσωπικό των οργανογραμμάτων των δύο νοσοκομείων, καθώς και η κάλυψη όλων των αναγκών σε ιατροφαρμακευτικό υλικό 
          Παρότι πιστεύουμε ακράδαντα ότι το πρόβλημα της δημόσιας υγείας δεν είναι τοπικό φαινόμενο αλλά βαθιά πολιτικό που αντανακλάτε σε όλη τη χώρα από τις επιλογές όλων των κυβερνήσεων να υπερασπίζονται τις αξίες, τις ιδέες και τις πρακτικές της ΕΕ, του ευρώ, των αγορών και όχι των πραγματικών και πολυποίκιλων κοινωνικών αναγκών, εντούτοις είναι βαθιά πεποίθηση μας ότι αν αυτές οι τέσσερις προϋποθέσεις δεν εξασφαλιστούν θα έχουμε άλλη μία συζήτηση προς «δόξα» και «τέρψη» των αγορητών και μόνο.
Αναδημοσίευση από το The Best

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2015 - ΕΥΧΕΣ από το Σωματείο μας.

Το Διοικητικό  Συμβούλιο 
       του Σωματείου μας       
                                       εύχεται σε όλους 
      
     ΧΡΟΝΙΑ     ΠΟΛΛΑ                  
και      ΚΑΛΑ....






      
                     

        ΚΑΛΕΣ    ΓΙΟΡΤΕΣ
                         σε  ΟΛΟΥΣ....

Οι ΕΥΧΕΣ του Δ.Σ στα ΜΕΛΗ του Σωματείου μας.

Η ΚΑΡΤΑ με τις ΕΥΧΕΣ που το Δ.Σ του Σωματείου μας έστειλε στα Μέλη του Σωματείου μας.

 

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Το Χριστουγεννιάτικο ¨ΔΩΡΟ¨ στούς Συναδέλφους.

          Κάνουμε γνωστό σε όλους τούς Συναδέλφους-Μέλη μας ότι, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, δόθηκε σε όλους το καθιερωμένο και γνωστό ΔΩΡΟ, που δεν είναι άλλο από τα ΔΥΟ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΡΕΠΟ σε όλους τους Συναδέλφους Εργαζόμενους.
         Ενα δώρο που πιθανά να μήν είναι και τόσο ΔΕΛΕΑΣΤΙΚΟ, δεδομένου ότι λόγω των μεγάλων ελλείψεων που έχουμε σε Προσωπικό, για την κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου, οι Συνάδελφοί μας δεν παίρνουν τα ρεπό τους όπως πρέπει και όταν πρέπει, με αποτέλεσμα  να υπάρχουν σε όλους αρκετά οφειλόμενα ρεπό και άδειες.
         Παρ΄ όλα αυτά, θέλουμε να ελπίζουμε, ότι όλοι οι Προϊστάμενοι θα δώσουν αυτά τα ΡΕΠΟ σε όλους μέσα στις γιορτές και ότι δεν θα έχουμε τα ελάχιστα και ευτυχώς μεμονομένα προβλήματα του παρελθόντος, που σε περίπτωση που αυτά ξανασυμβούν ενημερώστε εγκαίκρως το Σωματείο.

Συμπαράσταση από την ΑΔΕΔΥ στους εργαζόμενους στα πεντάμηνα Π.Κ.Ε.

           Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας που έχουν κατασκηνώσει έξω από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, δημιουργώντας Κέντρο Αγώνα εργαζομένων και ανέργων.
        Οι εργαζόμενοι στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας (πεντάμηνα) απασχολούνται σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων της χώρας ως εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας. Παρέχουν ίση εργασία με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, καλύπτοντας τα τεράστια κενά σε προσωπικό που έχουν οι Δήμοι, με τον μισό σχεδόν μισθό και χωρίς τα βασικά εργασιακά δικαιώματα.
        Αυτές τις ημέρες βρίσκονται ξανά στην ανεργία και στην εργασιακή περιπλάνηση χωρίς να έχουν καν το δικαίωμα του επιδόματος ανεργίας. Οι Δήμοι και οι Υπηρεσίες καταρρέουν με τα τεράστια κενά και τις ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό (εφόσον κατά επιταγή των μνημονιακών Νόμων δεν πραγματοποιούνται προσλήψεις) και ο δρόμος των εκχωρήσεων-ιδιωτικοποιήσεων ανοίγει διάπλατα για όλες τις υπηρεσίες, με δραματικές συνέπειες για τους δημότες.
         Με αυτό το μοντέλο εργασιακών σχέσεων, επιδιώκεται να επιβληθεί για το σύνολο του Δημοσίου και ειδικότερα τους Ο.Τ.Α., ο «φτηνός και ανακυκλώσιμος» εργαζόμενος, χωρίς στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αγωνίζεται και διεκδικεί:
• Κατάργηση κάθε μορφής ενοικιαζόμενης, προσωρινής και ελαστικής εργασίας.
• Μόνιμο προσωπικό στους Δήμους και σε όλο το Δημόσιο, για ποιοτικές και δωρεάν υπηρεσίες και δομές που να καλύπτουν τις αυξημένες καθημερινές ανάγκες. Καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών άμεση ή έμμεση.
• Σταθερή δουλειά με ίσα εργασιακά δικαιώματα και μισθούς. Κατάργηση των δουλεμπορικών σχέσεων εργασίας που παραπέμπουν σε εργασιακό μεσαίωνα.
• Εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων διατάξεων της Εργατικής Νομοθεσίας. Αμοιβή με βάση τις ισχύουσες αποδοχές των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. και σε όλο το Δημόσιο. Πλήρη εργασιακά δικαιώματα και ασφαλιστική-υγειονομική κάλυψη. Απασχόληση στις υπηρεσίες για τις οποίες προσλήφθηκαν καθώς και απόδοση των παροχών που προβλέπονται για τους μόνιμους εργαζόμενους, όπως τα Μέσα Ατομικής Προστασίας και όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Να εξασφαλιστεί η έγκαιρη και μηνιαία καταβολή των αποδοχών τους.
• Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις.
           Καλούμε τους εργαζόμενους του Δημοσίου, να δώσουν το παρών στο Κέντρο Αγώνα και να παρευρεθούν την Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 12:00, στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29), στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους απεργούς εργαζόμενους στα πεντάμηνα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας.
         Για να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής σε όλους τους συναδέλφους, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει Παναττική διευκολυντική Στάση Εργασίας την Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015 από τις 11:30πμ μέχρι τη λήξη του ωραρίου.
         Ο αγώνας μας είναι κοινός ενάντια στην ανεργία, στην επισφάλεια, στη φτώχεια, στην εξαθλίωση και στον εργασιακό μεσαίωνα, που μας οδηγούν με τις πολιτικές τους η Κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Πάνω από 1.000.000 οι άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ.

        Σημαντική αύξηση της εγγεγραμμένης ανεργίας δείχνουν για τον Νοέμβριο τα στατιστικά στοιχεία του ΟΑΕΔ.
        Όπως διαπιστώνεται προστέθηκαν στην ήδη μακριά λίστα ανέργων επιπλέον 68.745 άτομα, 29.510 που αναζήτησαν, αλλά δεν βρήκαν εργασία και 39.235 οι οποίοι έπαψαν να αναζητούν.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή», μέσα σε ένα μήνα αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων, φθάνοντας σε 1.034.730 άτομα, από 965.985 τον αμέσως προηγούμενο μήνα. Με βάση τα συγκριτικά στοιχεία του ΟΑΕΔ, μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου του 2015, οι αναζητούντες εργασία άνεργοι αυξήθηκαν κατά 3,62% και οι μη αναζητούντες εργασία κατά 29,95%, κυρίως λόγω της διακοπής των εποχικών επιχειρήσεων.
        Αναλυτικά, οι αναζητούντες εργασία εγγεγραμμένοι στον Οργανισμό άνεργοι έφτασαν τις 844.308 από 814.798 τον Οκτώβριο και 854.517 που ήταν τον Νοέμβριο του 2014. Από αυτούς οι 457.934, ήτοι το 54,24%, είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών. Οι άνδρες είναι 330.885 (39,19%) και οι γυναίκες 513.423 (60,81%), ηλικίας 30 - 44 ετών σε ποσοστό 40,12% και 45 - 54 ετών το 22,14%.
       Αντίστοιχα, οι εγγεγραμμένοι «μη αναζητούντες εργασία» αυξήθηκαν σε 190.422 άτομα από 151.187 τον Οκτώβριο και 205.550 που ήταν τον περυσινό Νοέμβριο. Οι 66.476, ήτοι 34,91%, είναι μακροχρόνια άνεργοι και το 61,10% γυναίκες.
        Η αύξηση του αριθμού των ανέργων είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθούν και οι επιδοτούμενοι από τον ΟΑΕΔ. Συνολικά τον Νοέμβριο επιδοτήθηκαν 128.625 άτομα έναντι 112.489 τον προηγούμενο μήνα (+16.136 άτομα και σε ποσοστό + 14,34%) και των 120.353 που ελάμβαναν επίδομα ανεργίας τον περυσινό Νοέμβριο (+8.272 άτομα και σε ποσοστό +6,87%). Παρά την αύξηση αυτή, ο αριθμός των επιδοτούμενων στο σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων παραμένει χαμηλός σε ποσοστό, καθώς ανέρχεται σε 12,4%.
Αναδημοσίευση από το The Best.

Η τελική πρόταση της 6ης ΥΠΕ για το "Νοσοκομείο Ηλείας"

        «Ας συμφωνήσουμε, χωρίς κραυγές και ανέξοδα συνθήματα, ότι από δω και στο εξής πρέπει να πάψουμε να μιλάμε για «νοσοκομείο Πύργου»,  «Nοσοκομείο Αμαλιάδας», «νοσοκομείο Κρεστένων».   Στο λεξιλόγιό μας πρέπει να επικρατήσει το «νοσοκομείο Ηλείας».  Κι αυτό το νοσοκομείο είναι που αξίζει κάθε προσπάθεια για να αναβαθμιστεί για να παρέχει πλήρεις δευτεροβάθμιες υπηρεσίες στους κατοίκους της Ηλείας». Με τη δήλωση αυτή, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, επιχειρεί να βάλει τέλος στις διαφωνίες που εκφράστηκαν από φορείς της Αμαλιάδας σχετικά με την πρόταση τους για την νοσοκομειακή περίθαλψη στο Νομό, υποστηρίζοντας ότι αυτές δεν είναι κατά την άποψη τους βάσιμες.
       Με έγγραφη ανακοίνωση των τελικών προτάσεων, μετά την δημόσια διαβούλευση για τον υγειονομικό χάρτη της Ηλείας, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιώργος Γιαννόπουλος ξεκαθαρίζει ότι οι διαφωνίες φορέων της Αμαλιάδας εδράζονται σε λάθος λογική, αυτή της «αυτονόμησης» της νοσοκομειακής περίθαλψης  στις 2 περιοχές (περιοχή Πύργου και περιοχή Αμαλιάδας …) . «Κανείς δεν μπορεί να στηρίξει με πειστικότητα ότι ένας νομός 160.000 κατοίκων έχει ανάγκη για 2 πλήρη αυτόνομα νοσοκομεία (πχ για 2 ορθοπαιδικές κλινικές , για 2 μαιευτικές κλινικές, για 2 παιδιατρικές  κλπ. κλπ. ) . Η «άποψη» για αυτονόμηση των 2 νοσοκομειακών δομών, όταν μάλιστα είναι σε τόσο κοντινή απόσταση , η απώλεια της οπτικής του νομού  ως πλαίσιο αναφοράς  και η υιοθέτηση της στενής οπτικής της  πόλης «μας», δείχνει απουσία ειλικρινούς ενδιαφέροντος   για το πώς θα αξιοποιηθούν καλύτερα οι 330 κλίνες των 3 δομών  για τους κατοίκους της Ηλείας και αποκαλύπτει άλλα κίνητρα , που καλό θα ήταν να μένουν μακριά από μια ουσιαστική συζήτηση, που τόσο έχουμε ανάγκη όλοι».

       Κατά τα άλλα, το κείμενο με τις τελικές προτάσεις και τα συμπεράσματα από τη δημόσια διαβούλευση για την αναδιάρθρωση του υγειονομικού χάρτη, αναφέρει:
«Η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ θεωρεί θετική την πρωτοβουλία  να θέσει σε δημόσια διαβούλευση  την πρότασή της για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών υγείας  σε όλες τις ΠΕ (νομούς) που ανήκουν στην αρμοδιότητά της.  Η πρώτη έγινε στην Ηλεία και η ανταπόκριση ήταν ενθαρρυντική  για την συνέχεια.  Από όλους τους συμμετέχοντες σχολιάστηκε θετικά η πρωτοβουλία αυτή, αν και από ορισμένους εκφράστηκε αμφιβολία για την ρεαλιστικότητα της υλοποίησης του σχεδίου λόγω των γενικότερων συνθηκών δημοσιονομικής στενότητας.
        Θεωρούμε ότι  η αναγκαιότητα  του σχεδιασμού για την ανάπτυξη και αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας με βάση τις κοινωνικές ανάγκες είναι αδιαμφισβήτητη και η απάντηση στην αναγκαιότητα αυτή είναι αδύνατο να αναβληθεί.  Αποτελεί μονόδρομο η προσπάθεια να αποτυπωθεί με πολύ σαφή τρόπο αυτό που ονομάζουμε υγειονομικό χάρτη με βάση συγκεκριμένους στόχους , στόχους που τίθενται κυρίως από την οπτική των ληπτών υπηρεσιών  υγείας.
        Η χρηματοδότηση της υλοποίησης αυτών των στόχων μπορεί να εξασφαλιστεί, αν πάρει κανείς υπόψη α) ότι  θα γίνεται με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και η αύξηση του κρατικού ΠΥ για την Υγεία  ανά έτος – αύξηση που θα εξασφαλίζει την χρηματοδότηση των σταδιακών βημάτων  υλοποίησης- είναι απόλυτα ρεαλιστική (με την προϋπόθεση της σταθεροποίησης της οικονομίας της χώρας) , β) ότι υπάρχει δυνατότητα χρηματοδότησης και από άλλες πηγές γ) ότι υπάρχει δυνατότητα εξοικονόμησης πόρων, αν υπάρξουν αποφασιστικές και συστηματικές παρεμβάσεις προς αυτή την κατεύθυνση.
      Τέλος,  η ύπαρξη επαρκών κτηριακών υποδομών  (θα απαιτηθούν ελάχιστες παρεμβάσεις) διευκολύνει την υλοποίηση του σχεδιασμού , καθώς αυτός θα προσανατολιστεί κυρίως στην επάρκεια του ανθρώπινου δυναμικού (κυρίως) και δευτερευόντως στην επάρκεια του εξοπλισμού.
Κεντρικός στόχος του σχεδιασμού είναι η ισοτιμία στην πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Ειδικότερα, όσο αφορά στην ΠΦΥ , είναι η άρση των γεωγραφικών ανισοτήτων , ανισοτήτων που διαμορφώνει  το ανάγλυφο της Ηλείας, με τέτοιο τρόπο ώστε ο κάθε κάτοικος των αγροτικών περιοχών να έχει την δυνατότητα να απολαμβάνει όλες τις αναγκαίες υπηρεσίες και από πλευράς ευκολίας στην πρόσβαση και από πλευράς αριθμητικής επάρκειας του προσωπικού που θα του παρέχει τις υπηρεσίες αυτές.
            Για την νοσοκομειακή περίθαλψη, ο στόχος είναι  να υπάρχει πλήρης κάλυψη των αναγκών σε δευτεροβάθμιες υπηρεσίες,  με τέτοιο τρόπο ώστε  να μηδενιστούν οι «εκροές» προς νοσοκομεία της Πάτρας ή της Αθήνας. ( Οι μετακινήσεις δηλ. να αφορούν μόνο σε τριτοβάθμιες υπηρεσίες. )
Το νέο στοιχείο που κατέθεσε  με την πρότασή της η 6η δΥΠΕ αφορά στην κατάληξη  του γεωγραφικού / πληθυσμιακού πλαισίου αναφοράς.  Αποτελεί αποφασιστικό παράγοντα για να ξεκινήσει οποιαδήποτε προσπάθεια σχεδιασμού, να καθοριστεί με σαφήνεια  η γεωγραφική / πληθυσμιακή μονάδα ευθύνης. Κι αυτή είναι η Περιφερειακή Ενότητα (νομός) για τον σχεδιασμό των δευτεροβάθμιων νοσοκομειακών  υπηρεσιών  και ο δήμος για την συγκρότηση του δικτύου πρωτοβάθμιων υπηρεσιών. 
        Στην συζήτηση της 23/11/2015 , διαφάνηκε γενική συμφωνία για τον ρόλο κάθε πρωτοβάθμιας δομής  και για την χωροταξική κατανομή, την στελέχωση  και τον εξοπλισμό που απορρέει από τον ρόλο αυτό.
      Επίσης γενική συμφωνία διαφάνηκε ως προς την πρόταση για τις δομές ψυχικής υγείας και τις δομές αποκατάστασης.
      Ενστάσεις υπήρξαν  σε δύο σημεία της πρότασης για την ΠΦΥ : στο έλλειμμα μιας πρωτοβάθμιας δομής στον αστικό ιστό της Αμαλιάδας και στην πρόβλεψη για μη 24ωρη λειτουργία του ΚΥ Ζαχάρως.  Θεωρούμε ότι οι ενστάσεις αυτές είναι βάσιμες και η πρόταση της ΥΠΕ θα διορθωθεί  ως προς τα σημεία αυτά.
       Οι διαφωνίες που εκφράστηκαν από φορείς της Αμαλιάδας σχετικά με την πρότασή μας για την νοσοκομειακή περίθαλψη ( ενιαίο νοσοκομείο για τον νομό Ηλείας , με 330 κλίνες και 3 δομές, που αντιμετωπίζονται  ως λειτουργική ενότητα), δεν είναι κατά την άποψή μας βάσιμες».
Εφημερίδα Πρωϊνή Πύργου.

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Σχετικά με την ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ και την ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟ ΑΓΟΡΑ.

          Οι μεγάλες μειώσεις Προσωπικού, πέραν των άλλων και ήδη γνωστών σε όλους μας επιπτώσεων, έχουν επιπτώσεις και στα ΕΣΟΔΑ του Σωματείου μας, τα οποία έχουν μειωθεί κατά 50 % έναντι του παρελθόντος.
       Αυτή  η μεγάλη μείωση, μας καθιστά ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ  στην πραγματοποίηση όλων όσων δραστηριοτήτων είχαμε κατά το παρελθόν, όπως είναι η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ μας και όχι μόνον.
         Για την πραγματοποίηση αυτών των δράσεων και ειδικά της πολυδάπανης χριστουγεννιάτικης Γιορτής, που ήταν μια από τις βασικές επιδιώξεις του Σωματείου μας, ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΜΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟ ΑΓΟΡΑ,  με σκοπό και στόχο την εξοικονόμηση των απαραίτητων σχετικών χρημάτων και κατ΄ επέκταση την διοργάνωσή της , που όπως προαναφέρουμε, θέλαμε πάρα πολύ.
      Δυστυχώς όμως αυτή η άκρως αναγκαία ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ και απαραίτητη  για την πραγματοποίηση της Χριστουγεννιάτικης Γιορτής μας, όπως αναφέραμε και στη σχετική ανακοίνωση που είχαμε αναρτήσει σε όλους τους χώρους δουλειάς, ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΧΘΗΚΕ από τους Συναδέλφους – Μέλη μας, με αποτέλεσμα να ναυαγήσει  η προσπάθειά μας και να καταστεί αδύνατη η διοργάνωση αυτής της πολυπόθητης Χριστουγεννιάτικης Γιορτής μας.
      Δοθείσης της ευκαιρίας να πούμε ότι γι΄ αυτήν την ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ, που το επαναλαμβάνουμε ήταν βασικός μας στόχος, την Πέμπτη 17/12/15, κάνοντας μια ύστατη προσπάθεια, πραγματοποιήσαμε σχετική ΣΥΣΚΕΨΗ μεταξύ των μελών του Δ.Σ και των Παρατάξεων που δρουν στον χώρο μας, όπου εκτιμώντας όλα τα προαναφερθέντα και ιδιαιτέρως την αδιαφορία που επέδειξαν τα μέλη μας σε ότι αφορά την στήριξη της Λαχειοφόρου, αλλά και την συμπεριφορά των μελών μας απέναντι σ΄ αυτές τις εκάστοτε γιορτές που κάναμε, με πάρα πολύ μεγάλη λύπη   ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΟΜΟΦΩΝΑ να μην  διοργανώσουμε για φέτος αυτήν την  Χριστουγεννιάτικη Γιορτή.
       Για δε την ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟ, επειδή είναι δύσκολο να επιστρέψουμε τους ελάχιστους λαχνούς που πουλήθηκαν και με αφορμή και το σημαντικότατο δέλεαρ των δώρων που αυτή θα κληρώσει, ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ να ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ η σχετική προσπάθεια μέχρι και την ημέρα της κλήρωσης, που ως γνωστόν είναι η 15η του Γενάρη του 2016, την ημέρα δηλ κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Σωματείου μας.

Τι πραγματικά προβλέπει το νέο μισθολόγιο για τους Δημοσίους Υπαλλήλους. Αναλυτικοί πίνακες για όλα τα μισθολογικά κλιμάκια

          Παρά τα όσα είδαν τις τελευταίες μέρες το φως της δημοσιότητας, περί αυξήσεων στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, το μισθολόγιο που έφερε και ψήφισε στη Βουλή η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν είναι παρά ένα ακόμα μισθολόγιο απόλυτα προσαρμοσμένο στα μέτρα των μνημονιακών κυβερνητικών δεσμεύσεων, για συγκράτηση και περιορισμό του συνολικού μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο.
        Ενδεικτικές είναι και οι δηλώσεις του Αν. Υπουργού Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκη, ο οποίος στη Βουλή παραδέχτηκε ότι με το νέο μισθολόγιο θα υπάρξει σημαντική εξοικονόμηση πόρων για το Δημόσιο την 4ετία 2016-2019, αφού όπως είπε,  το ύψος των δαπανών που θα προκύψει από την εφαρμογή του νέου μισθολογίου είναι πολύ μικρότερο από εκείνο που θα προέκυπτε από την εφαρμογή του προηγούμενου μισθολογίου. 
          Οι υποτιθέμενες μεγάλες αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, όπου αυτές υπάρχουν, δεν ξεπερνούν κατά μέσο όρο τα 15 ευρώ μικτά.

         Για το τι  πραγματικά προβλέπει αυτό το νέο μισθολόγιο για τους Δημοσίους Υπαλλήλους και τους σχετικούς αναλυτικούς πίνακες για όλα τα μισθολογικά κλιμάκια, μπορείτε να τα διαβάσετε κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

                                         ......................................
        Κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί, δείτε την σύγκριση  των ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΩΝ του Ν.4024/2011 και του Ν.4354/2015, καθώς και τις σχετικές απώλειες  στα μισθολογικά μας: