Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Σε ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΟΛΑ τα ΜΕΛΗ ΜΑΣ.

               Την ΠΕΜΠΤΗ 1.10.15 και ώρα 08:30 πμ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ  ΟΙ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ σε:   Γ Ε Ν Ι Κ Η    Σ Υ Ν Ε Λ Ε Υ Σ Η, με Θέματα
     -  Οι καθυστερήσεις στη ΚΑΤΑΒΟΛΗ των Αργιών και Νυκτερινών και οι σχετικές
         περικοπές.
     -   Το σταμάτημα των Εργασιών στο 7όροφο κτίριο.
     -   Οι Ελλείψεις Προσωπικού.
     -  Η επερχόμενη καταιγίδα σε Μισθούς-Συντάξεις, κλπ. 
      Σ΄ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΚΑΙ   ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ, γιατί ΘΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ για ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ και ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.

29/9/15: Ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, Κώστας Πετρόπουλος στο Ράδιο Γάμμα.

         Ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, Κώστας Πετρόπουλος, μίλησε  στην εκπομπή της Γιάννη Γεωργόπουλου στο Ράδιο Γάμμα σχετικά με τις αλλαγές μισθοδοσίας στα Νοσοκομεία.(Ακούστε την συνέντευξη εδώ)


Ξεκινούν και πάλι οι εργασίες στο 7όροφο Σεισμόπληκτο Κτίριο.


         Μετά από ένα  δίμηνο περίπου  διακοπής των  εργασιών στο 7όροφο Σεισμόπληκτο κτίριο του Νοσοκομείου μας και μετά από αρκετές παρεμβάσεις, τόσο του Σωματείου μας, όσο και του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας,κλπ άλλων  ξεκινούν επιτέλους και πάλι οι εργασίες στο πολύπαθο αυτό κτίριο.
          Αυτό ανακοίνωσε χθες κατά τη διάρκεια σχετικής συνέντευξης τύπου που παρεχώρησε στα Μέσα μαζικής ενημέρωσης ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, ο οποίος αναφέρθηκε στην επανεκκίνηση των εργασιών τριών μεγάλων έργων και συγκεκριμένα στο κεντρικό πολυώροφο κτίριο του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας», στη Διάνοιξη της Κανακάρη και στη Μικρή Περιμετρική Πατρών, λέγοντας χαρακτηριστικά

       «Να δώσουμε και μια νότα αισιοδοξίας σήμερα, καθώς ξεκίνησαν και πάλι οι εργασίες στο Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας και στην Κανακάρη ενώ την Πέμπτη αρχίζουν ξανά οι εργασίες στο έργο της Μικρής Περιμετρικής» επεσήμανε ο κ. Κατσιφάρας και πρόσθεσε. «Θα παρακολουθούμε τα έργα από κοντά μαζί με τις Υπηρεσίες μας καθώς θέλουμε να ολοκληρωθούν μέσα στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα και να παραδοθούν λειτουργικά στους συμπολίτες μας».
         Γι'  αυτό το πρόβλημα, αξίζει να επισημάνουμε ότι είχαμε ασχοληθεί στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ του Σωματείου μας, όπου δρομολογήσαμε σειρά παρεμβάσεων, όπως η παρακάτω σχετική επιστολή μας και η Γενική Συνέλευση της Πέμπτης, όπου θα προσδιορίζαμε παράλληλα και τις σχετικές Κινητοποιήσεις.
          Μετά από αυτή τη θετική εξέλιξη και ιδιαιτέρως τη διαβεβαίωση του εργολάβου ότι θα συνεχίσει χωρίς διακοπές το έργο, για να το παραδώσει μέσα στο επόμενο τρίμηνο, αναθεωρούμε και εμείς τη στάση μας , συνεχίζοντας βεβαίως τον αγώνα για την παράδοση του έργου μέσα στις συμβατικές υποχρεώσεις και να χρηματοδοτηθεί επιτέλους το Νοσοκομείο με τις απαραίτητες πιστώσεις, έτσι ώστε μετά την παράδοση του κτιρίου να προχωρήσουμε αμέσως στην σχετική μεταστέγασή μας.
         Δοθείσης της ευκαιρίας να πούμε ότι στην χθεσινή επικοινωνία του προέδρου του Σωματείου μας Κώστα Πετρόπουλου με τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας Απ. Κατσιφάρα, συμφωνήθηκε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η από κοινού διεκδίκηση τόσο των προαναφερόμενων, όσο και των προσλήψεων του αναγκαίου και απαραίτητου προσωπικού για την στελέχωση και την πλήρη λειτουργία του 7ορόφου κτιρίου και κατ΄ επέκταση όλου του Νοσοκομείου.
 
 
 

 ΠΡΟΣ: - Υπουργό Υποδομών.              Πάτρα……….....28.9.15             

             -  Υπουργό Οικονομικών.        Αριθμ. Πρωτ:...........425.          
              - Υπουργό  Υγείας. 
              -  Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας.
              -  Βουλευτές Ν. Αχαϊας.
              -   Διοικητή 6ης Υ.Πε.
              -   Δήμαρχο Πατρέων.
              -   Ιατρικό Σύλλογο Πάτρας.
              -   Κοινωνικούς Φορείς.                                                                       
     Το 7όροφο ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟ κεντρικό Κτίριο του Νοσοκομείου ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ, έξι χρόνια μετά τον σεισμό, όπου ως γνωστόν υπέστη μεγάλες και σοβαρές ζημιές και μάλιστα λίγους  μήνες πριν την ολοκλήρωση των έργων αποκατάστασης και την παράδοσή του προς χρήση, λόγω των Κυβερνητικών επιλογών βρίσκεται και πάλι  απέναντι σε δυσάρεστες  και μάλιστα σοβαρότατες περιπέτειες.   
         Η ΑΣΥΝΕΠΕΙΑ του Κράτους απέναντι στην εταιρεία που ανακατασκευάζει το  κτίριο, είχε  ως ΣΥΝΕΠΕΙΑ από τις αρχές Αυγούστου του τρέχοντος έτους να σταματήσουν οι εργασίες, που όπως προαναφέρουμε βρίσκονται  ένα βήμα  πριν την ολοκλήρωση τους, εξέλιξη που εξοργίζει όλη την τοπική κοινωνία και όχι μόνον, που υπομονετικά περίμενε και ευελπιστούσε στην ολοκλήρωση αυτού του έργου, την παράδοσή του και κατ'  επέκταση την πλήρη επαναλειτουργία επιτέλους αυτού του άκρως απαραίτητου Νοσοκομείου.
          Επειδή γι΄ αυτήν την αρνητικότατη και συνάμα προκλητικότατη εξέλιξη, δύο περίπου μήνες μετά το σταμάτημα των εργασιών, που κανένας  δεν περίμενε σε ένα έργο που πήγαινε πολύ καλά, κανείς δεν δίνει κάποια ΣΑΦΗ και ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ –ΛΥΣΗ
                                   ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ τους ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ
Το αργότερο μέσα στο αμέσως επόμενο 10ήμερο και μάλιστα προτού αυτό το έργο μπει σε μεγαλύτερες περιπέτειες και χρειαστεί να γίνει υπόθεση των φορέων που μέσα από σχετικές συσκέψεις έχουν ασχοληθεί πολλάκις μ αυτό, ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ τη ΛΥΣΗ που ΟΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ, που δεν μπορεί να είναι  άλλη από το ΑΜΕΣΟ ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ του έργου και την ΠΑΡΑΔΟΣΗ του μέσα  στις προκαθορισμένες συμβατικές του υποχρεώσεις.  

Κλιμακωτό «μαχαίρι» έως και 11% στις συντάξεις πάνω από 1.000 ευρώ

        Δεν πρόκειται να υπάρξουν οριζόντιες μειώσεις επί των συντάξεων, διαβεβαιώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, διαψεύδοντας τα σχετικά σενάρια.
       «Δημοσιεύματα που προαναγγέλλουν μειώσεις 11% στις συντάξεις άνω των 1000 ευρώ δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα ή τον προγραμματισμό του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης», αναφέρει το υπουργείο, προσθέτοντας ότι οι προτάσεις της Επιτροπής για την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού δεν έχουν ακόμη παραδοθεί, οπότε, προφανώς, δεν έχει καταστεί δυνατή η ποσοτικοποίηση των συνεπειών εφαρμογής τους και, ακόμη προφανέστερα, καμιά σχετική απόφαση δεν έχει ληφθεί.
        «Σε κάθε περίπτωση, το Υπουργείο Εργασίας δεν πρόκειται να εφαρμόσει οριζόντιες μειώσεις επί των συντάξεων, όπως στο παρελθόν. Η πατρίδα μας έχει ανάγκη από ένα δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα, με ομοιόμορφους κανόνες για όλους, που θα εξασφαλίζει την κοινωνική αναδιανομή υπέρ των μικρών και των μεσαίων εισοδημάτων», καταλήγει η ανακοίνωση.
        Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει κλιμακωτές περικοπές στις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ, παράλληλα με τη ριζική αναμόρφωση του ασφαλιστικού, στο πλαίσιο των ισοδύναμων που προτίθεται να προτείνει στους δανειστές, προκειμένου να υπερκεράσει τα σκληρά μέτρα του τρίτου Μνημονίου για το ασφαλιστικό όπως η κατάργηση του ΕΚΑΣ, η μείωση των συντάξεων του ΟΓΑ και η εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος.
       Οι περικοπές, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», μεσοσταθμικά θα προσεγγίζουν και ίσως να ξεπερνούν το 11%.
       Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κυβερνητικός σχεδιασμός περιλαμβάνεται και επιβολή ανώτατου πλαφόν για το σύνολο των συνταξιοδοτικών παροχών κοντά στις 2.000 ευρώ.
       Το όριο των 1.000 ευρώ εξάλλου ως μικρές συντάξεις έθεσε ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος σε χθεσινές ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις. Ο κ. Κατρούγκαλος οριοθέτησε ως μικρές τις συντάξεις κάτω από 1.000 ευρώ και ως μεσαίες τις συντάξεις από 1.000 έως 1.500 ευρώ.
        Το Μνημόνιο προβλέπει ότι η συνταξιοδοτική δαπάνη θα πρέπει να μειωθεί την επόμενη διετία κατά 2,25 δισ. ευρώ (μόνο φέτος θα πρέπει να μειωθεί κατά 450 εκατ. ευρώ) και άρα, σύμφωνα με ειδικούς, οι προωθούμενες μειώσεις θα αφορούν αναπόφευκτα και συνταξιούχους που λαμβάνουν συντάξεις (κύριες, επικουρικές και μερίσματα) από 1.000 ευρώ και πάνω.
Αναδημοσίευση από ΗΜΕΡΗΣΙΑ.

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Σε ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ την ΠΕΜΠΤΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ-ΜΕΛΗ ΜΑΣ.

                Την ΠΕΜΠΤΗ 1.10.15 και ώρα 08:30 πμ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ  ΟΙ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ σε:   Γ Ε Ν Ι Κ Η    Σ Υ Ν Ε Λ Ε Υ Σ Η, με Θέματα
     -  Οι καθυστερήσεις στη ΚΑΤΑΒΟΛΗ των Αργιών και Νυκτερινών και οι σχετικές
         περικοπές.
     -   Το σταμάτημα των Εργασιών στο 7όροφο κτίριο.
     -   Οι Ελλείψεις Προσωπικού.
     -  Η επερχόμενη καταιγίδα σε Μισθούς-Συντάξεις, κλπ. 
      Σ΄ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΚΑΙ   ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ, γιατί ΘΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ για ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ και ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.

Το Σωματείο μας για την ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ των ΕΠΙΟΡΚΩΝ.

         Στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο των γιατρών του ΕΣΥ, εκκρεμούν τουλάχιστον 60 υποθέσεις, υποθέσεις σχετικές με παραπτώματα Ιατρών, υποθέσεις που δεν εξετάστηκαν ως όφειλαν λόγω συνταξιοδότησης του δικαστικού που ήταν πρόεδρος και επειδή δεν ορίστηκε ο αντικαταστάτης του, με αποτέλεσμα αρκετοί επίορκοι Ιατροί να επιστρέψουν και πάλι στις θέσεις τους, όπως προβλέπουν οι νέοι νόμοι της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι Νόμοι 4325 k΄ 4332/2015.
          Η προαναφερόμενη διαδικασία αποτελεί ΝΤΡΟΠΗ, για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, δεδομένου ότι επέστρεψαν στην υπηρεσία τους Ιατροί που βρίσκονται αντιμέτωποι με σοβαρότατα παραπτώματα.
          Αυτά τα  παραπτώματα και αυτές οι περιπτώσεις που είναι ελάχιστες και μεμονωμένες και που δυστυχώς αφορούν και το δικό μας  Νοσοκομείο, θα μπορούσαν να εξεταστούν ακόμη και σε επίπεδο Υ.Πε, εάν και εφ΄ όσον λειτουργούσαν εκεί τα αντίστοιχα Πειθαρχικά Συμβούλια  και έτσι δεν θα φτάναμε σ΄ αυτό το σημείο, επίορκοι σοβαρών παραπτωμάτων να επιστρέφουν στην δουλειά τους και να προκαλούν έτσι και μάλιστα δικαίως το λαϊκό αίσθημα, να προκαλούν την πλειοψηφία των συνετών και ευσυνείδητων Ιατρών και  Εργαζόμενων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας της χώρας μας, στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας που παρά  την μεγάλη και πλούσια προσφορά του δυστυχώς βάλλεται από τις ελάχιστες και ευτυχώς μεμονωμένες τέτοιες περιπτώσεις.
          Με αφορμή λοιπόν αυτές τις εξελίξεις, που όπως προαναφέρουμε αφορούν και το Νοσοκομείο ΑΓ.  ΑΝΔΡΕΑΣ, όπου  πέρα από την απόφαση του Δ.Σ του Νοσοκομείου για  παραπομπή στο πειθαρχικό Συμβούλιο και την σχετική ποινική καταδίκη που απασχόλησε έντονα την τοπική κοινωνία, έχουμε τέτοια επιστροφή, ΚΑΛΟΥΜΕ την 6η Υ.Πε να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ στην σύσταση του σχετικού Πειθαρχικού  Συμβουλίου αλλά και το Υπουργείο στη συγκρότηση και λειτουργία ΑΜΕΣΑ αυτού του αντίστοιχου σχετικού οργάνου, έτσι ώστε να δοθεί τέλος τόσο σ΄ αυτήν την προαναφερόμενη εκκρεμούσα υπόθεση του Νοσοκομείου μας που, όσο και σε όλες αυτές τις υπόλοιπες εκκρεμούσες σχετικές υποθέσεις.

Χαμηλότερες συντάξεις για όλους από το 2016-ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ «ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ» ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, σύμφωνα με εκτιμήσεις, δίνει προβάδισμα στην πρόταση που είχε καταθέσει ο Γ. Κατρούγκαλος
         Νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων για όλους «κλειδώνει», μαζί με τις ενοποιήσεις των Ταμείων, η κυβέρνηση, με «οδηγό» το πόρισμα της Επιτροπής «σοφών» που κατατίθεται στη νέα ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου. Η Επιτροπή (η οποία συνεδρίασε χθες παρουσία του Γ. Κατρούγκαλου) αποφάσισε να καταθέσει την επόμενη εβδομάδα ολοκληρωμένες τις τέσσερις προτάσεις οι οποίες έχουν διατυπωθεί, προβλέποντας, οι τρεις από αυτές, τη δομική αλλαγή του Ασφαλιστικού (χορήγηση εθνικής σύνταξης και ανταποδοτικής, με ατομικές μερίδες για κάθε ασφαλισμένο ή ακόμη και μόνο μιας εθνικής σύνταξης μέσω της φορολογίας) και η τέταρτη, την ταχύτερη εφαρμογή του ν. 3863/10 (βασική σύνταξη + αναλογική, ανεξαρτήτως του χρόνου ασφάλισης και με βάση τα ποσοστά αναπλήρωσης του σχετικού νόμου).
Ενιαίοι κανόνες 
         Η Επιτροπή των «12» συμφώνησε, ανεξαρτήτως του τελικού «μοντέλου» που θα επιλεγεί, να ισχύσει ένα απλοποιημένο σύστημα με ενιαίους κανόνες «όπου υπάρχει δυνατότητα». Και να προβλεφθεί μεταβατική περίοδος για την εφαρμογή του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων ώστε να μην υπάρξουν μεγάλες μειώσεις για όσους βρίσκονται κοντά στη σύνταξη. Δηλαδή, στη μεταβατική περίοδο να χορηγείται ένα τμήμα σύνταξης για τον χρόνο ασφάλισης έως την ημερομηνία εφαρμογής του νέου Ασφαλιστικού (θα υπολογίζεται με ενιαίο τρόπο λαμβάνοντας υπόψη τις αρχές του παλαιού συστήματος και τα διαθέσιμα ιστορικά δεδομένα) και ένα δεύτερο τμήμα (με νοητή κεφαλαιοποίηση) για τον χρόνο ασφάλισης με το νέο σύστημα.
Ισοδύναμα
          Το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, σύμφωνα με εκτιμήσεις, δίνει προβάδισμα στην πρόταση που είχε καταθέσει ο Γ. Κατρούγκαλος ταυτόχρονα με τη συγκρότηση της Επιτροπής, εισηγούμενος τη δομική αλλαγή του Ασφαλιστικού στο πλαίσιο της αναζήτησης «ισοδύναμων» μέτρων σε όσα προβλέπει το 3ο Μνημόνιο (τα οποία ακόμη... αναζητούνται). Η πρόταση προβλέπει την ενοποίηση της κύριας και της επικουρικής σύνταξης και την απονομή, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, μιας εθνικής σύνταξης συνδεδεμένης με το «κατώφλι» κινδύνου φτώχειας (60% του μέσου εισοδήματος) και μιας ανταποδοτικής, με βάση τις εισφορές που θα έχουν καταβληθεί στις ατομικές μερίδες κάθε ασφαλισμένου σύμφωνα με τους κανόνες του συστήματος της νοητής κεφαλαιοποίησης.
           Η τελική πρόταση για το νέο Ασφαλιστικό, αφού «μετρηθεί» ως προς την εξοικονόμηση δαπανών, θα τεθεί υποχρεωτικά σε διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, σε συνάρτηση και με τη δέσμευση για την εξοικονόμηση 1% του ΑΕΠ (περίπου 1,8 δισ. ευρώ) από το συνταξιοδοτικό το 2016. Αν η δαπάνη αυτή χρειαστεί να εξοικονομηθεί από τις καταβαλλόμενες συντάξεις, αυτές θα πρέπει να μειωθούν τουλάχιστον κατά 6%, εφόσον η περικοπή γίνει από το πρώτο ευρώ, σύμφωνα με υπολογισμούς στελεχών της κοινωνικής ασφάλισης.
Του Γιώργου Γάτου-Eφημ ΗΜΕΡΗΣΙΑ.

Στον Α΄ Πταισματοδίκη ΣΗΜΕΡΑ ο Πρόεδρος του Σωματείου μας.

         Στα πλαίσια των αποφάσεων και του ΑΓΩΝΑ που δίναμε ως Σωματείο, προς τα τέλη του 2012, για την επαναλειτουργία του διωρόφου κτιρίου που ήταν ήδη έτοιμο, ήταν και η  Δικαστική παρέμβασή μας:
-  Τόσο με το υπ΄ αριθ. 231/24.1.15 έγγραφό μας που παρακάτω σας κοινοποιούμε, ένα έγγραφο που υπέγραφαν ο Πρόεδρος του Σωματείου μας Πετρόπουλος Κώστας, ο τότε Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας Μακρής Νίκος, ο τότε Εκπρόσωπος της τριμελούς επιτροπής των Ιατρών του Νοσοκομείου μας Τάκης Γεωργακόπουλος  και οι Διευθυντές των τότε Κ/Δ Κλινικών Μαζαράκης Ανδρέας και Παπανδρέου Νίκος,
- Όσο και με την προσωπική παράσταση όλων των προαναφερόμενων και όχι μόνον στις Εισαγγελικές Αρχές της Πάτρας.
περιμένοντας όλοι μας την παρέμβαση τους έτσι ώστε να μεταφερθούμε στο κτίριο που με τις διεκδικήσεις μας και τους αγώνες μας ήταν ήδη έτοιμο και παρέμενε δυστυχώς γιαπί, γιατί δεν το χρηματοδοτούσε, δεν το στήριζε η 6η Υ.Πε και προσωπικά ο  τότε Διοικητής της 6ης Υ.Πε, ο Διώκτης των Εργαζόμενων Κατσίβελλας, μια παρέμβαση που τελικά ήλθε 31 μήνες μετά. 
          Συγκεκριμένα οι Δικαστικές αρχές, με κλήση που επιδόθηκε την Πέμπτη 23/7/15,  κλήση που σας κοινοποιούμε παραπλεύρως και μετά την αναβολή της αρχικής ημερομηνίας που ηταν η Πέμπτη 17/9/15  λόγω απουσίας του Πταισματοδίκη, καλούν έκ νέου σήμερα Τρίτη 29/9/15, τον Πρόεδρο του Σωματείου μας, σε σχετική ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ, μια εξέταση, ίσως και χωρίς ουσία πλέον, γιατί ως γνωστόν με άλλες μορφές αγώνων και παρεμβάσεων του Σωματείου μας το διώροφο ήδη λειτουργεί και στα σχετικά τμήματα που αναφέρουμε δεν υφίστανται τα προβλήματα για τα οποία τότε ζητούσαμε την παρέμβασή τους, εκτός κιάν οι Δικαστές ασχοληθούν με την προκλητική αδιαφορία που είχε επιδείξει ο τότε Διοικητής της 6ης Υ.Πε, ο Διώκτης των Εργαζόμενων Κατσίβελλας, οποίος λόγω της εχθρικής του στάσης απέναντι στο Νοσοκομείο ΑΓ.  ΑΝΔΡΕΑΣ, την τότε Διοίκησή του και την Διοίκηση του Σωματείου, δεν στήριξε και δεν χρηματοδότησε ποτέ ως όφειλε την συγκεκριμένη αναγκαιότητα.
                                            ..........................................................................................
ΠΡΟΣ: κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών     Αριθμ. Πρωτ:…............231.   
                                                                                          Πάτρα………..........24.1.13.
                      Κύριε Εισαγγελέα
         Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία μας, για τις απαράδεκτες και επισφαλείς συνθήκες λειτουργίας των Καρδιολογικών κλινικών, της Μονάδας Εμφραγμάτων, της Αιμοδοσίας, των Εργαστηρίων και των άλλων τμημάτων και υπηρεσιών που προβλέπεται η στέγασή και η λειτουργία τους στο διώροφο κτίριο του νοσοκομείου μας.
          Ένα κτίριο που έχει κοστίσει στον Ελληνικό λαό 8,8 εκατομμύρια €, που είναι έτοιμο και έχει εξοφληθεί, δεν έχει παραδοθεί, παρά τις αλλεπάλληλες υποσχέσεις και ανακοινώσεις ημερομηνιών παράδοσης.
         Η μη παράδοση του κτιρίου, σε συνδυασμό με τις ελλείψεις σε προσωπικό, σε υλικά και την ελλιπέστατη χρηματοδότηση, στερεί την δυνατότητα στους με υπεράνθρωπες προσπάθειες Εργαζόμενους, να βελτιώσουν τις παρεχόμενες παροχές υγείας.  
         Στις σημερινές άθλιες οικονομικές συνθήκες, όλο και περισσότεροι, στρέφονται στον Δημόσιο τομέα υγείας. Άνεργοι, χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, εργαζόμενοι, ανασφάλιστοι κ.ά. έχουν άμεση ανάγκη της πλήρους ανάπτυξης και λειτουργίας όλων των δομών της Δημόσιας Υγείας.
      Οι απειλές του εργολάβου, πέραν του ότι συνιστούν επέμβαση φίμωσης του Συνδικαλιστικού Κινήματος, προσπαθούν να συσκοτίσουν την πραγματικότητα.
         Παρακαλούμε λοιπόν, για την παρέμβασή σας, προς την κατεύθυνση εξασφάλισης της άμεσης παράδοσης και λειτουργίας του διωρόφου κτιρίου, προς όφελος του λαού της ευρύτερης περιοχής.                                                           

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ.

               Την ΠΕΜΠΤΗ 1.10.15 και ώρα 08:30 πμ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ  ΟΙ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ σε:   Γ Ε Ν Ι Κ Η    Σ Υ Ν Ε Λ Ε Υ Σ Η Με Θέματα
     -  Οι καθυστερήσεις στη ΚΑΤΑΒΟΛΗ των Αργιών και Νυκτερινών και οι σχετικές
         περικοπές.
     -   Το σταμάτημα των Εργασιών στο 7όροφο κτίριο.
     -   Οι Ελλείψεις Προσωπικού.
     -  Η επερχόμενη καταιγίδα σε Μισθούς-Συντάξεις, κλπ.
          Σ΄ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΚΑΙ   ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ, γιατί ΘΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ για ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ και ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.

24/09/2015: Ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, Κώστας Πετρόπουλος, στο Ράδιο Γάμμα

        Ο Κώστας Πετρόπουλος,πρόεδρος του σωματείου "ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ", μίλησε σήμερα στην εκπομπή της Γιάννη Γεωργόπουλου στο Ράδιο Γάμμα σχετικά με την κλοπή ενός παραθύρου από το Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας.(Ακούστε την συνέντευξη εδώ) ,καθώς επίσης και στον παρακάτω σχετικό σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=A3OPCh-cRt4

ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ-Ο πήχης των 1.000 ευρώ.

       Επί θύραις βρίσκεται η μεγάλη μεταρρύθμιση του Aσφαλιστικού, για την οποία έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση.  Μπροστά στα ελλείμματα των Ταμείων και στην υποχρέωση για περιστολή της κρατικής συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 450 εκατ. ευρώ φέτος και 1,8 δισ. το 2016, στο τραπέζι βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, σενάρια για κλιμακωτές περικοπές των συντάξεων (άθροισμα κύριας και επικουρικής) άνω των 1.000 ευρώ.
..........................Διαβάστε ολόκληρο το σχετικό άρθρο, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64257767

ΑΠΟΦΑΣΗ της 9ης/25.9.2015, Συνεδρίασης του Δ.Σ του Σωματείου μας.

        Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/9/15, συνεδρίασε το Δ.Σ του Σωματείου μας,  μετά από σχετική πρόσκληση του Προέδρου του Σωματείου μας,  με  τα παρακάτω θέματα:
Ø Οι εξελίξεις με τα ΚΤΙΡΙΑΚΑ.
Ø Oι Απλήρωτες Αργίες-Νύκτες k΄ Υπερωρίες.
Ø Η εξεύρεση πόρων για Πολιτιστικές Δράσεις.
Ø Οι εξελίξεις μετά την Συνάντησή μας με την Δκση.
Ø Διάφορα τρέχοντα ζητήματα, θέματα και Ενημερώσεις.

           Σ΄  αυτήν  την Συνεδρίαση, από την οποία  απουσίαζαν ο Μπάρκας, ο Σαμίκος, η Ζαφείρη και η Μαυρίκη ο  Πρόεδρος του Σωματείου μας, εισηγούμενος τα θέματα της προαναφερόμενης ημερήσιας διάταξης,  αναφέρθηκε:
ü Κατ΄ αρχήν στα ΚΤΙΡΙΑΚΑ, όπου δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη οι σταματημένες από τις αρχές Αυγούστου εργασίες, επειδή ο Εργολάβος δεν έχει πληρωθεί αυτά που του οφείλουν, όχι τόσο για το δικό μας Νοσοκομείο, όσο  για όλα τα άλλα σχετικά έργα που έχει, ύψους 4 εκ ευρώ περίπου. Γι΄ αυτήν την συνεχιζόμενη αρνητική εξέλιξη, γι΄ αυτήν την επικίνδυνη στασιμότητα πρότεινε σειρά παρεμβάσεων, ανάδειξης του προβλήματος και συγχρόνως πίεσης για να ξεκινήσουν οι εργασίες και να παραδοθεί αυτό το άκρως απαραίτητο έργο στα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα. 
ü     Στις εξελίξεις με τις απλήρωτες ΑΡΓΙΕΣ και τα ΝΥΚΤΕΡΙΝΑ, τόσο για τους Συναδέλφους των Κέντρων Υγείας, όσο και για τους υπόλοιπους όπου πέρα από τις καθυστερήσεις στην καταβολή των σχετικών περικοπών που έχουν γίνει στην καταβολή του Α΄ εξαμήνου, δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο και επίσημο για το Β΄ εξάμηνο του 2015, προτείνοντας συγκεκριμένες δράσεις και παρεμβάσεις, κυρίως προς την 6η Υ.Πε και όχι μόνον.
ü  Στην ανάγκη εξεύρεσης πόρων για τις πολιτιστικές δράσεις του Σωματείου μας, δράσεις που θα πρέπει να συνεχιστούν όπως και κατά το παρελθόν, όχι όμως με Συνδρομές των μελών μας που δίδονται για άλλες υποχρεώσεις, αλλά μέσα από άλλες δυνατότητες όπως η λαχειοφόρος αγορά, μια λαχειοφόρο που πρότεινε να γίνει άμεσα και που θα απευθύνεται προς όλους τους Συναδέλφους-φίλους και γνωστούς μας. Μια Λαχειοφόρο αγορά που θα οργανωθεί και θα διεκπεραιωθεί από σχετική διαπαραταξιακή επιτροπή του Σωματείου μας.
ü     Στις εξελίξεις μετά την συνάντησή μας με την Διοίκηση, όπου πέρα από την δρομολόγηση της διαδικασίας για την χορήγηση των κλιμακίων που ζητήσαμε, τίποτε άλλο δεν είδαμε, ενώ οι κινήσεις που έγιναν για την ανασυγκρότηση των Διοικητικών Υπηρεσιών δεν είναι δυστυχώς στην  κατεύθυνση που θέσαμε.
ü     Και βεβαίως σε μια σειρά από εκκρεμότητες, όπως είναι η στέγαση της υπαίθριας διαδρομής από την νέα πτέρυγα στο διώροφο, τα προβλήματα με τον κλιματισμό της Νέας Πτέρυγας, οι κλεψιές και η ανάγκη φύλαξης του Νοσοκομείου, τα μέτρα ακτινοπροστασίας στο Χειρουργείο που δεν έχουν ολοκληρωθεί, κλπ άλλα.
 Στη συνέχεια:
       Αφού ακολούθησαν οι σχετικές ερωτήσεις και τοποθετήσεις των μελών του Δ.Σ και  η απαραίτητη  σχετική διαλογική συζήτηση, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ:
Ø  Κατ΄ αρχήν η αποστολή σχετικού Υπομνήματος προς όλους τους αρμοδίους για το ξεμπλοκάριμα του 7ορόφου κτιρίου, η διοργάνωση σχετικής κινητοποίησης τις αμέσως επόμενες ημέρες και η επιδίωξη  σχετικής συνάντησης των φορέων του Νομού μας με τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες. Εάν με αυτά δεν έχουμε κάποιο αποτέλεσμα μέσα στις επόμενες 15 ημέρες, εκ νέου συνεδρίαση για δρομολόγηση σχετικών απεργιακών κινητοποιήσεων, με καταλήψεις στην 6η Υ.Πε και όχι μόνον, κλπ άλλες απεργιακές δράσεις.
Ø ΑΜΕΣΑ Συνάντηση με την Διοίκηση του Νοσοκομείου για τις Αργίες και τα Νυκτερινά, τις εκκρεμότητες και τα προβλήματα που προανέφερε εισηγητικά ο Πρόεδρος του Σωματείου μας και ιδιαιτέρως για την εξεύρεση λύσης στην φύλαξη του Νοσοκομείου, με δυνατότητες που δεν θα έχουν να κάνουν με ιδιωτικοποιήσεις.
Ø  Συνάντηση με την Διοίκηση της  6ης Υ.Πε, για τα ζητήματα πού έχουν να κάνουν:
ü Τόσο με αυτά που αναφέρονται στις δύο πρόσφατες  σχετικές επιστολές που έχουμε στείλει για συναντήσεις μαζί τους, συναντήσεις που με ευθύνη της  6ης Υ.Πε  δεν έχουν γίνει.
ü Όσο και ιδιαιτέρως για την πληρωμή των Αργιών και Νυκτερινών, τόσο του β εξαμήνου, όσο και των περικοπών του Α΄ εξαμήνου.
ü    Αλλά και τα ζητήματα ενίσχυσής μας ΑΜΕΣΑ με προσωπικό.
ü  Και βεβαίως την λειτουργική διασύνδεση, την σχέση μας και την συνεργασία μας με το διασυνδεόμενο Ν.Ν Θώρακος.
Ø   Κινητοποίηση για τις Διοικητικές Υπηρεσίες, την ανάγκη ενίσχυσής τους με Προσωπικό και βεβαίως την καλύτερη οργάνωσή τους.
Ø  Την συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής υπό την Προεδρεία του αντιπροέδρου του Σωματείου μας Γιαννόπουλου Σπύρου, για την Οργάνωση και διακίνηση της Λαχειοφόρου Αγοράς του Σωματείου μας.
Ø  ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ για αλληλοενημέρωση και ιδιαιτέρως για την οργάνωση και στήριξη των προαναφερόμενων δράσεων του Σωματείου μας.

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Διάφορα Δημοσιεύματα.

      Διαβάστε διάφορα δημοσιεύματα, σχετικά με τον χώρο μας, κάνοντας κλικ στούς συνδέσμους που ακολουθούν:

Ερχεται «κούρεμα» στις υψηλές συντάξεις - Το σχέδιο για το Ασφαλιστικό

        Η ριζική αλλαγή του Ασφαλιστικού και οι περικοπές των υψηλών συντάξεων είναι τα δύο «ισοδύναμα» που θα προτείνει η κυβέρνηση στους θεσμούς, για να μη μειωθούν περαιτέρω οι χαμηλές συντάξεις και το ΕΚΑΣ. Τα μέτρα αυτά προδιέγραψε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ. Κατρούγκαλος, επανερχόμενος στο υπουργείο ύστερα από απουσία 27 ημερών λόγω της μεσολάβησης των εθνικών εκλογών.
«Σε λιγότερο από ένα μήνα θα κάνουμε όσα δεν μπόρεσε να κάνει σε 40 χρόνια το παλαιοκομματικό σύστημα», είπε ο Γ. Κατρούγκαλος, προαναγγέλλοντας:
     [1] Τη δομική μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού και του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων με βάση το πόρισμα της Επιτροπής «σοφών», το οποίο θα δημοσιοποιηθεί την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου και θα προβλέπει «ομοιόμορφους κανόνες για όλους». «Παρά την υποτιθέμενη συνένωση των ταμείων και την απορρόφησή τους στο ΙΚΑ, ακόμη και σήμερα έχουμε 500 διαφορετικούς τρόπους υπολογισμού των συντάξεων, αυτό θα το αλλάξουμε», σημείωσε, διευκρινίζοντας ότι το 3ο Μνημόνιο, κατόπιν δικής του εισήγησης που έγινε αποδεκτή, δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να αντικαταστήσει σειρά μνημονιακών υποχρεώσεων (μειώσεις συντάξεων που δεν αντιστοιχούν σε εισφορές, περιορισμό το 2016 και κατάργηση στα τέλη του 2019 του ΕΚΑΣ κ.ά.) μέσω μιας νέας μεταρρύθμισης του Ασφαλιστικού στη θέση του νόμου 3863/10.
      [2] Το «κούρεμα» των υψηλότερων συντάξεων. Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά, χθες το πρωί, «ίσως να μη μπορέσουμε να αποφύγουμε τις μειώσεις κάποιων συντάξεων όσο υπάρχει η υποχρηματοδότηση των Ταμείων, όμως, θα προστατεύσουμε απολύτως τις μικρές και τις μεσαίες συντάξεις... Αυτές δεν υπάρχει περίπτωση να πειραχτούν».
      Οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό θα τεθούν σε δημόσιο διάλογο και, σε κάθε περίπτωση, θα περιλαμβάνουν τις ενοποιήσεις των Ταμείων και επιπλέον μέτρα (πέραν όσων ήδη έχουν ληφθεί ή παραμένουν «παγωμένα», όπως η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος) με στόχο την εξοικονόμηση 1% του ΑΕΠ, δηλαδή 1,8 δισ. ευρώ το 2016.
Σε ευρωπαϊκό τραπέζι τα εργασιακά
         Ρόλο... διαιτητή στην «ανοικτή» έως το τέλος του 2015 διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για τις αλλαγές στα εργασιακά (συλλογικές διαπραγματεύσεις, ομαδικές απολύσεις, απεργιακός νόμος) θα επιχειρήσει να δώσει ο Γ. Κατρούγκαλος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στις 12 και 13 Οκτωβρίου ο υπουργός θα παρουσιάσει τις ελληνικές θέσεις στην επιτροπή Απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επιδιώκοντας να καταστήσει ευρωπαϊκό -και όχι διμερές- το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων. Να σημειωθεί ότι για την προσαρμογή των εργασιακών σχέσεων στις «βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές» η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τους θεσμούς να εμπλακεί στον διάλογο το Διεθνές Γραφείο Εργασίας.
«Να απαλλαγεί η δημόσια διοίκηση από την κομματοκρατία»         Την ανάγκη να καταστεί η δημόσια διοίκηση «εργαλείο ανάπτυξης του τόπου», αποδεσμευμένη από κομματικές και πολιτικές εξαρτήσεις, καθώς και να παταχθεί η γραφειοκρατία επισήμαναν τόσο η νέα όσο και η απερχόμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής. «Επιτέλους, να απαλλαγεί η δημόσια διοίκηση από την κομματοκρατία. Δεν είναι ο χώρος βολέματος του κομματικού στρατού. Η δημόσια διοίκηση δεν αφορά το κάθε κόμμα, αφορά την πατρίδα και την κοινωνία», τόνισε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. Στόχος είναι, προσέθεσε, «να σπάσουμε το καρκίνωμα της γραφειοκρατίας», διότι -όπως εξήγησε- αυτή συχνά χρησιμοποιείται ως όπλο για την αδιαφάνεια και τη διαφθορά.
         Ο ίδιος χρησιμοποίησε παλαιά ρήση του Γεωργίου Ράλλη ότι η δημόσια διοίκηση είναι ο «μεγάλος ασθενής» για να συμπληρώσει λέγοντας ότι αυτό συμβαίνει διότι δεν μπόρεσε να γίνει το εργαλείο ουσιαστικής ανάπτυξης για τη χώρα. Τάχθηκε υπέρ της «αξιοκρατίας, της αξιοσύνης και της αξιολόγησης», αρκεί -όπως είπε- οι θεσμοί που θα επωμιστούν αυτό το έργο να μην αμφισβητούνται από κανέναν. Διαβεβαίωσε, επίσης, πως η νέα ηγεσία θα λειτουργήσει χωρίς στερεότυπα και οτιδήποτε θετικό έχει δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια, θα το χρησιμοποιήσει, ενώ κάλεσε τον απερχόμενο υπηρεσιακό υπουργό Αντώνη Μανιτάκη «να δίνει λίγο από τον ελεύθερο χρόνο του» για να παρέχει, ως ειδικός, συμβουλές σε κρίσιμα ζητήματα. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης. Τόνισε την ανάγκη απαλλαγής του δημόσιου τομέα από τη γραφειοκρατία και την κομματικοποίηση και υποσχέθηκε ότι «δεν θα χτίσουμε από το μηδέν, αλλά θα αξιοποιήσουμε οτιδήποτε θετικό προέρχεται από οπουδήποτε».
Του Γιώργου Γάτου στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δυτική Ελλάδα: Δεύτερη πανελλαδικά στην ανεργία με 27,8%

        Στην δεύτερη θέση πανελλαδικά σε ποσοστό ανεργίας βρέθηκε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε χθες η Ελληνική Στατιστική Αρχή .
        Συγκεκριμένα η ανεργία στην περιοχή παρέμεινε το τρίμηνο Απριλίου - Ιουνίου σταθερά σε υψηλά επίπεδα, με ποσοστό 27,8%, όταν το πανελλαδικό ποσοστό μειώθηκε στο 24,6%, έναντι 26,6% το πρώτο τρίμηνο του 2015. Στο 50% εξακολουθεί να βρίσκεται η ανεργία των νέων, με τις νέες γυναίκες να πλήττονται περισσότερο. Ανησυχητικά υψηλό παραμένει και το ποσοστό των μακροχρόνια ανέργων, 73,1%.
        Πανελλαδικά η ανεργία διαμορφώθηκε στο 24,6% το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου 2015, υποχωρώντας έναντι του πρώτου τρίμηνου, οπότε ανήλθε στο 26,6%, και έναντι του δεύτερου τριμήνου του 2014.
        Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο αριθμός των απασχολούμενων ανήλθε στο δεύτερο τρίμηνο σε 3.625.545 άτομα και ο αριθμός των ανέργων σε 1.180.141.

        Στα ύψη, στο 50%, εξακολουθεί να βρίσκεται η ανεργία των νέων, με τις νέες γυναίκες να πλήττονται περισσότερο. Ανησυχητικά υψηλό παραμένει και το ποσοστό των μακροχρόνια ανέργων, 73,1%.
         Ξεπέρασαν τις 110.000 οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν για την γ' φάση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, με στόχο την κάλυψη 19.101 θέσεων απασχόλησης σε υπουργεία, περιφέρειες και Ασφαλιστικά Ταμεία.

Αναδημοσίευση από Tempo24.