Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Καταγγελία στην Εφημερίδα KOSMOS για Ιατρό Κοροβέση.

Καταγγελία - «καταπέλτης» από εργαζόμενους στα χειρουργεία του νοσοκομείου της Πάτρας «Αγίου Ανδρέα» κατά του διευθυντή της Ορθοπεδικής Παναγιώτη Κοροβέση. Σε σχετική αναφορά τους τον καταγγέλλουν για «απρόκλητες και πρωτοφανείς επιθέσεις» και του προσάπτουν προσβλητική και απαξιωτική συμπεριφορά.
Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι είναι γνωστό στο Νοσοκομείο πως από το έτος 2002 λειτουργεί στα Χειρουργεία φορητό ακτινοσκοπικό μηχάνημα τύπου "C-ARM". Συχνά δε για τον λόγο αυτό διακομίζονται στο Νοσοκομείο μας ασθενείς με κατάγματα άκρων και παθήσεις της Σπονδυλικής Στήλης για Χειρουργική Θεραπεία.
Σύμφωνα δε με απόφαση του Νοσοκομείου, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να βγαίνουν εκτός αιθούσης όταν γίνεται χρήση του συγκεκριμένου μηχανήματος.
Όμως όπως αναφέρουν διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής κ. Παναγιώτης Κοροβέσης, προσπαθεί να πετύχει την καταστρατήγηση του Κανονισμού όσον αφορά το θέμα της απομάκρυνσης του νοσηλευτικού προσωπικού, αγνοώντας την πιθανή πρόκληση σοβαρών προβλημάτων στην υγεία τους. Να σημειωθεί ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα των 10 ετών έχουν σημειωθεί αρκετά περιστατικά εργαζομένων στο χειρουργείο με καρκίνο. Με επιστολή τους στον Διοικητή Απόστολο Λέτσιο επισημαίνουν πως «καθ' όλη τη διάρκεια λειτουργίας του ακτινοσκοπικού μηχανήματος τύπου «C-ARM», από το έτος 2002 μέχρι και σήμερα, όλοι εμείς, ως νοσηλευτικό προσωπικό, τηρούμε πιστά τα όσα προβλέπονται από τον Κανονισμό Λειτουργίας των Χειρουργείων. Όπως σας έχουμε και στο παρελθόν αναφέρει πρώτιστο μέλημα του νοσηλευτικού προσωπικού ήταν, είναι, και θα είναι η εύρυθμη λειτουργία των Χειρουργείων με την απρόσκοπτη διεκπεραίωση των πάσης φύσεως χειρουργικών επεμβάσεων, χωρίς να διανοηθούμε να θέσουμε σε άμεσο ή έμμεσο κίνδυνο την υγεία των ασθενών».
Καταγγέλλουν δε πως αντιμετωπίζει περιφρονητικά το νοσηλευτικό προσωπικό και το γελοιοποιεί ενώπιον άλλων εργαζομένων (ιατρών και νοσηλευτών).
Για παράδειγμα, απευθυνόμενος προς νοσηλεύτριες πρόσβαλε την τιμή, την υπόληψή τους και την επαγγελματική τους αξιοπρέπεια με την φράση «... Είστε τεμπέληδες, άχρηστοι δημόσιοι υπάλληλοι και να απολυθείτε όλοι ...». Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την στατιστική των χειρουργικών επεμβάσεων που διενεργούνται καθ' όλη την διάρκεια του έτους.
Σε άλλη περίπτωση, επιτέθηκε σε νοσηλεύτριες που εξήλθαν της αίθουσας του χειρουργείου κατά τη στιγμή λειτουργίας του ακτινοσκοπικού μηχανήματος και επανήλθαν αμέσως μετά, με φωνές αλλά και με προσβλητικά σχόλια, όπως «... πήγαινε να πιείς καφέ, δεν σε χρειαζόμαστε ...» ή «... Τώρα που γυρίσατε, τελείωσε το διάλειμμα, τελείωσε και το χειρουργείο ...»
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι έχει «επιστρατεύσει» ακόμη και ειδικευόμενους γιατρούς σε ρόλο «μπαμπούλα» για το νοσηλευτικό προσωπικό με αναλυτική καταγραφή των κινήσεων του και με έμμεσες, πλην σαφείς απειλές, περί απόδοσης ευθυνών σε περίπτωση αποτυχίας των χειρουργικών επεμβάσεων. Λες και είναι το νοσηλευτικό προσωπικό που τις διενεργεί και όχι οι γιατροί συνάδελφοί του και ο ίδιος προσωπικά.
Ακόμη όπως καταγγέλλεται «προκαλεί το νοσηλευτικό προσωπικό, γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες του χαρακτήρα του καθενός, προκειμένου να αντιδράσει με τρόπο που θα εκτεθεί στα μάτια των υπολοίπων. Για παράδειγμα, απευθύνθηκε στην προϊσταμένη νοσηλεύτρια με την φράση «...Τσακίσου να φέρεις τους τεχνικούς ...»!

Όπως τονίζουν «οι επιθετικές αυτές συμπεριφορές συνεχίζονται μέχρι και σήμερα και έχουν εξελιχθεί σε μια τακτική ψυχολογικής και ηθικής παρενόχλησης, μέχρι του σημείου να έχουν προσλάβει διαστάσεις φαινομένου που έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην υγεία, την ασφάλεια των εργαζόμενων νοσηλευτών και την ποιότητα της εργασιακής τους ζωής, όσο και τον τρόπο λειτουργίας των χειρουργείων του Νοσοκομείου»!
Αναδημοσίευση από Dete.gr
.......................................
Σημείωση: Το Σωματείο μας έχει πάρει θέση για όλα τα προαναφερόμενα και απόφαση για να ξεκινήσει τις αμέσως επόμενες ημέρες και σχετικές Απεργιακές Κινητοποιήσεις

Οργανωτική Εγκύκλιος της ΑΔΕΔΥ για το ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ της ΔΕΘ.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
         Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη στις 6 Σεπτεμβρίου 2014, την ημέρα των εγκαινίων της Δ.Ε.Θ., πρέπει να αποτελέσουν έναν ακόμη σταθμό στο συνεχιζόμενο αγώνα μας για την ανατροπή της πολιτικής της ανεργίας, των απολύσεων, της λιτότητας, των ιδιωτικοποιήσεων, των αλλεπάλληλων μνημονίων, των μεσοπρόθεσμων προγραμμάτων και νόμων που ξηλώνουν τα τελευταία ίχνη κοινωνικών, συλλογικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Πρέπει να αποτελέσουν το μεγάλο «σταθμό» συνάντησης και κοινού αγώνα των εργαζομένων στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, των ανέργων, των αγροτών, των συνταξιούχων, των νέων και γενικότερα των λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται από την εφαρμοζόμενη, ακραία αντικοινωνική, νεοφιλελεύθερη πολιτική.
        Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που επιβάλλονται νέες μειώσεις στα εισοδήματα των εργαζομένων, με την προώθηση νέου μισθολογίου στο Δημόσιο και με την υπερφορολόγηση (Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων – ΕΝΦΙΑ). Η Κυβέρνηση με την πολιτική της διευρύνει την ελαστική και εκ περιτροπής εργασία, την υψηλή ανεργία και προωθεί νέες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, στις παροχές των ταμείων πρόνοιας και στις κύριες συντάξεις.
       Η Κυβέρνηση παράλληλα επιμένει στη συνέχιση των απολύσεων στο Δημόσιο, με 6.500 νέες απολύσεις μέχρι το τέλος του 2014 και με νέες απολύσεις τα επόμενα χρόνια μέσω του συστήματος της «αξιολόγησης», του «επανελέγχου», με διαφορετικά κριτήρια, της μετατροπής των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, με την κατάργηση και την ιδιωτικοποίηση -ιδιαίτερα κοινωνικών- υπηρεσιών.
       Η Κυβέρνηση, επίσης, συνεχίζει την πολιτική της καθημερινής πολύμορφης κατασυκοφάντησης της αποστολής και του έργου της Δημόσιας Διοίκησης και των εργαζόμενων σε αυτήν. Παράλληλα προωθεί τα σχέδιά της για αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου στην κατεύθυνση της κατάργησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών στους εργασιακούς χώρους.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
        Το τελευταίο διάστημα οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο συσπειρώθηκαν γύρω απ’ τα σωματεία τους, πραγματοποίησαν πρωτόγνωρες σε μαζικότητα γενικές συνελεύσεις και με καθολικό τρόπο αρνήθηκαν να πάρουν μέρος σε οποιαδήποτε διαδικασία υλοποίησης του νόμου για την αξιολόγηση, καταθέτοντας τα φύλλα αξιολόγησης στα σωματεία τους. Η καθολική συμμετοχή στην Απεργία – Αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. οδήγησε στην ακύρωση των χρονοδιαγραμμάτων της Κυβέρνησης και ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο, μέσα από τη συνέχιση αυτών των κινητοποιήσεων, για τη συνολική κατάργηση του νόμου.
Όπως σας είναι ήδη γνωστό, το Γ.Σ. αποφάσισε την προκήρυξη απεργίας – Αποχής από:
  1. όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση στο Δημόσιο
  2. όλες τις διαδικασίες επαναπροσδιορισμού με νέα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου του Ν. 4250/14.
       Όλοι και όλες κατανοούμε την ανάγκη οι κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη να είναι ξεχωριστής δυναμικής και μαζικότητας, ανάλογης της επίθεσης που δεχόμαστε, να είναι ένας ενδιάμεσος «σταθμός», αλλά ταυτόχρονα και νέα αφετηρία για αγώνα με νέα ορμή, νέα ενότητα και νέα δυναμική, για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών.
        Απαιτείται λοιπόν, να προετοιμαστούμε έγκαιρα, να οργανώσουμε και να κινητοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις που διαθέτουμε, με κορυφαία στιγμή των παρεμβάσεών μας τη Συγκέντρωση – Συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου 2014, στις 6:00 μ.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη. Επιδίωξή μας είναι να οργανωθούν ανάλογες συγκεντρώσεις την ίδια ημέρα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας π.χ. Πάτρα, Ηράκλειο Κρήτης κ.τ.λ.
       Έπειτα από τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στις 21/08/2014 για τις δράσεις του Συνδικαλιστικού Κινήματος κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, είναι χρήσιμο, αλλά και απαραίτητο, για το συντονισμό και την ολοκλήρωση του κεντρικού σχεδιασμού, να μας γνωρίσετε το αργότερο έως την 1η Σεπτεμβρίου:
Α. Τον υπεύθυνο που έχει ορίσει η Οργάνωσή σας για την προετοιμασία της κινητοποίησης για τη Δ.Ε.Θ.
Β. Το πρόγραμμα πρωτοβουλιών που θα διαμορφωθεί από κάθε Ομοσπονδία και τα Νομαρχιακά Τμήματα (κυρίως Μακεδονίας-Θράκης-Ηπείρου και Θεσσαλίας), σχετικά με την πραγματοποίηση γενικών συνελεύσεων και συσκέψεων με πρωτοβάθμια Σωματεία, καθώς και άλλες κινήσεις και μορφές υποστήριξης και ενίσχυσης των κεντρικών μορφών δράσης. Σε αυτές τις Γ.Σ. και συσκέψεις θα παρευρεθούν και μέλη της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. μετά από συνεννόηση με τα Ν.Τ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Γ. Τις ενέργειες και το σχεδιασμό κάθε Νομαρχιακού Τμήματος για μαζική μετακίνηση εργαζομένων, προς τη Θεσσαλονίκη, από την υπόλοιπη χώρα και κυρίως από τις περιοχές Μακεδονίας-Θράκης- Θεσσαλίας και Ηπείρου, για συμμετοχή στη Συγκέντρωση – Συλλαλητήριο, προκειμένου έγκαιρα η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. να συμβάλει και να υποστηρίξει το σχεδιασμό κάθε Νομαρχιακού Τμήματός της.
Δ. Το Γ.Σ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε να πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Ε.Δ.Ο.Θ. ευρεία σύσκεψη με συμμετοχή των μελών των Δ.Σ. των Πρωτοβάθμιων Σωματείων της Θεσσαλονίκης και των Γραμματειών των Νομαρχιακών Τμημάτων της Κεντρικής Μακεδονίας την Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 7:00μμ, στην αίθουσα συσκέψεων της Ε.Δ.Ο.Θ.
Ε. Τέλος, η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε να δώσει συνέντευξη τύπου την Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου 2014, στις 12:30μμ στα Γραφεία της Ε.Δ.Ο.Θ. (Προξένου Κορομηλά 51) με θέματα:
1. Αξιολόγηση – Απολύσεις στο Δημόσιο.
2. Η κατάσταση των εργαζομένων στο Δημόσιο σήμερα (μείωση του αριθμού των Δημοσίων Υπαλλήλων, μειώσεις μισθών, νέο μισθολόγιο κ.ά.) .
3. Επιπτώσεις της κυβερνητικής πολιτικής στην Υγεία, στην Παιδεία και στις Κοινωνικές Υπηρεσίες της Αυτοδιοίκησης .
       Τέλος επισημαίνεται ότι, επειδή η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε συνεργασία με την Ε.Δ.Ο.Θ. –αλλά και το Συνδικαλιστικό Κίνημα του Ιδιωτικού Τομέα- αναπτύσσει το κεντρικό πρόγραμμα παρεμβάσεων, προβολής κινητοποίησης των Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή προ και κατά την πραγματοποίηση των εγκαινίων της Δ.Ε.Θ., η έγκαιρη ενημέρωσή μας για το δικό σας επιμέρους σχεδιασμό, θα ενισχύσει και θα δυναμώσει τις κοινές μας δράσεις.
Συνεχίζουμε
Ο «σταθμός» της φετινής Δ.Ε.Θ. πρέπει να δώσει
Νέα Ορμή, Νέα Ενότητα, Νέα Δυναμική
Για την πραγματοποίηση των άμεσων, αλλά και των μακροπρόθεσμων στόχων μας
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Ε, όχι και προβληματικοί, κύριε Κατσίβελα!

        Προβληματικό'' χαρακτήρισε το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών -σύμφωνα με τα ρεπορτάζ τοπικών εφημερίδων- ο απερχόμενος διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Παναγιώτης Κατσίβελας.
         Στην τελευταία του συνέντευξη τύπου και καταθέτοντας τον απολογισμό του έργου (;) του, ο κ. διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας απέδοσε τα προβλήματα του Νοσοκομείου τόσο στην κτιριακή ''βαβυλωνία'' που υπάρχει (τριχοτόμηση υπηρεσιών έχουμε εδώ και χρόνια) όσο και σε ''κακές νοοτροπίες ανθρώπων που βάζουν τρικλοποδιές σε κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία και ενέργεια''.
         Πρϋπάρχοντος του κ. Κατσίβελα τόσο στα συνδικαλιστικά δρώμενα του υγειονομικού χώρου της περιοχής μας όσο και ειδικά του Νοσοκομείου ''Άγιος Ανδρέας'', δυσκολεύομαι να διακρίνω κάποια ''αναπτυξιακή πρωτοβουλία και ενέργεια'' που υπέστη ''τρικλοποδιές'' από ανθρώπους του Νοσοκομείου μας.
       Αντίθετα, η σημαντική καθυστέρηση 6 ετών, στην έναρξη των εργασιών αποκατάστασης του πολυορόφου κτιρίου που είχε υποστεί σημαντικές ζημιές στον σεισμό του 2008, οφείλεται αποκλειστικά σε ολιγωρία των Κυβερνήσεων ΝΔ/ΠΑΣΟΚ που σήμερα συγκυβερνούν.
Ίδιες ευθύνες υπάρχουν και στην καθυστέρηση επαναλειτουργίας του διορόφου κτιρίου που άλλαξε χρήσεις, καθιστώντας δύσκολη και την σημερινή αλλά και την μελλοντική λειτουργία των επειγόντων εξωτερικών ιατρείων, κάτι που θα φανεί πιό έντονα, όταν μεταφερθούν στο 7όροφο όλες οι κλινικές, μαζί και οι κλινικές του σημερινού νοσοκομείου νοσημάτων Θώρακος.
       Από την άλλη, τα προβλήματα σε νοσοκομεία της περιφέρειας, όπως το Νοσοκομείο Μεσολογγίου ή το Νοσοκομείο Καλαβρύτων, ή το Νοσοκομείο Πύργου-Αμαλιάδας, αλλά και σε Κέντρα Υγείας του Νομού μας, για να περιοριστώ στα ΚΥ Χαλανδρίτας,  Ερυμάνθειας, Κ. Αχαγιάς και Ακράτας, δεν νομίζω να οφείλονται σε τρικλοποδιές ανθρώπων των υγειονομικών μονάδων αλλά σε εγκατάλειψη από την ίδια την συγκυβέρνηση ΝΔ/ΠΑΣΟΚ και την πολιτική της!
       Αλήθεια, ποιές ''αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και ενέργειες'' έχουν επιχειρηθεί από την 6η ΥΠΕ και υπέστησαν σαμποτάζ από ανθρώπους των ίδιων των νοσοκομείων, σε τρόπο τέτοιο που να ακυρώθηκαν;
      Μήπως η άρνηση αξιολόγησης των υπαλλήλων που τους οδηγεί σε ...έξοδο από την εργασία τους;
Ή μήπως η άρνηση μετακίνησης γιατρών, από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, προκειμένου να συγκαλύπτονται τα σημαντικά κενά σε γιατρούς που η αδιαφορία για προσλήψεις, της ίδιας της συγκυβέρνησης ΝΔ/ΠΑΣΟΚ έχει προκαλέσει;
       Ή μήπως η απαίτησή μας για αναμόρφωση του Οργανισμού του Νοσοκομείου μας που με την υπογραφή του, τραυμάτισε - κατακρεούργησε θάλεγα-   ο τότε υπουργός υγείας Ανδρέας Λοβέρδος;
Προβληματικοί κύριε Διοικητά, δεν είναι οι εργαζόμενοι.
Εγκληματική, είναι η πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ/ΠΑΣΟΚ που έχει εγκαταλείψει τα Δημόσια Νοσοκομεία και τους ασθενείς πολίτες....

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ του ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της ΑΔΕΔΥ για την ΠΟΛΙΤΙΚΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ του Προέδρου μας ΚΩΣΤΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ.

Το Γ.Σ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει με ομόφωνη απόφαση την πολιτικο-συνδικαλιστική δίωξη του συναδέλφου Κώστα Πετρόπουλου, μέλους του Γ.Σ της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Προέδρου του Σωματείου «Ιπποκράτης» του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» Πάτρας.
Η αυταρχική και αντιδημοκρατική αυτή δίωξη εκπορεύεται από τον κ. Κατσίβελα, Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και την κα. Αλμπάνη, Υποδιοικήτρια της 6ης ΥΠΕ. Συνιστά ξεκαθάρισμα λογαριασμών μιας και η συνδικαλιστική δράση του συναδέλφου Κ. Πετρόπουλου είναι οχληρή για τις παραλήψεις και τα λάθη της συγκεκριμένης Διοίκησης.
Έτσι παραβιάζοντας κατάφωρα το Ν. 1264/82 για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα, αλλά και το πειθαρχικό δίκαιο, παρακάμπτοντας τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, ασκεί σε βάρος του πειθαρχική δίωξη με σκοπό να τον εξοντώσει υπηρεσιακά, λίγες μόνο μέρες πριν την αποχώρηση του από τη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ. Την αναθέτει στην Υποδιοικήτρια κα. Αλμπάνη επίσης παράνομα, αγνοώντας το πειθαρχικό δίκαιο παρότι υπήρχε αίτημα εξαίρεσής της από τους διωκόμενους.
Το «έγκλημα» του συναδέλφου Κ. Πετρόπουλου συνίσταται στο ότι ανέδειξε το λειτουργικό χάος που δημιουργήθηκε από τη διαθεσιμότητα των οδηγών των Νοσοκομείων στο ΕΚΑΒ.
Οι δυσλειτουργίες ήταν εμφανέστατες στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο λόγω της μεγάλης έκτασης που καλύπτουν οι εγκαταστάσεις του.
Το Γ.Σ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας με παρέμβαση στην 6η ΥΠΕ να αποσύρει άμεσα την πειθαρχική δίωξη ενάντια στο συνάδελφο που άσκησε με επιμέλεια και ευθύνη τα συνδικαλιστικά του καθήκοντα.
Όταν δείχνεις το πρόβλημα δεν κόβεις το χέρι που το αναδεικνύει αλλά φροντίζεις να το επιλύσεις.
Οι συνδικαλιστικές και πολιτικές διώξεις θυμίζουν άλλες εποχές και παρά την πολύπλευρη κρίση, οικονομική, θεσμική και αξιακή δεν πρέπει επ’ ουδενί να διολισθήσουμε σε αυτές.
Από το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Πήγε στο Κ.Υ. Ζαχάρως γιατί έκοψε το χέρι με αλυσοπρίονο και δεν είχαν να του βάλουν ούτε...γάζα!!!

     Ένα επείγον περιστατικό κλήθηκε να διαχειριστεί σήμερα ο ιατρός του Κ.Υ.Ζαχάρως κ. Παπαζαφήρης ο οποίος και βρισκόταν στον Π.Ι. Νέας Φιγαλείας για να γράψει φάρμακα στους κατοίκους της Νέας Φιγαλείας.
       Λίγο μετά τις δέκα και σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων ένας άτυχος άνδρας από ορεινό χωριό της Φιγαλείας μεταφέρθηκε επειγόντως στο Ιατρείο Νέας Φιγαλείας για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες καθώς είχε τραυματιστεί σοβαρά στο χέρι από αλυσοπρίονο.
      Αμέσως το τραύμα κοίταξε ο ιατρός αλλά όταν θέλησε να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στο τραυματία βρέθηκε προ εκπλήξεως καθώς δεν υπήρχε ιατρικός εξοπλισμός στο ιατρείο ενώ σύμφωνα πάντα με μαρτυρίες κατοίκων δεν υπήρχαν ούτε γάζες!
        Άμεσα ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ιδιωτικό όχημα στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες αλλά λόγω της σοβαρότητας του τραύματός του χρειάστηκε εισαγωγή στο χειρουργείο.
Aναδημοσίευση από The Best

Έρχονται οι... ''ράμπο'' για τους φακελάκηδες στο ΕΣΥ;

        Μετά την υπόθεση με τον καρδιοχειρουργό του Ευαγγελισμού που πιάστηκε στα πράσα όταν ζητούσε χρήματα από ασθενή για ένα χειρουργείο, αλλά και άλλων καταγγελλιών που ακολούθησαν  ο υπουργός Υγείας βρίσκεται σε αναζήτηση λύσεων.  Άλλωστε η εφαρμογή ενός νέου συστήματος ελέγχου των επίορκων γιατρών που θα έφερε την υπογραφή του, θα αποτελούσε και έναν επιπλέον πόντο στο επικοινωνιακό προφίλ που επιχειρεί να στήσει ο νέος υπουργός Υγείας. Στο πλαίσιο αυτό ο Μάκης Βορίδης αναζητά νέους τρόπους -εξπρές για τον έλεγχο των γιατρών που ζητούν φακελάκι από τους ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία. Mάλιστα ο αρμόδιος υπουργός υγείας δεν δίστασε να ζητήσει και την συνδρομή των πολιτών για την αντιμετώπιση της διαφθοράς. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά σε τηλεοπτική του συνέντευξη "εάν δεν βοηθήσουν οι πολίτες, είναι πολύ δύσκολη η αντιμετώπιση του φαινομένου. Θέλω να βοηθήσουν οι πολίτες στην αντιμετώπιση της διαφθοράς".Οι εισηγήσεις και οι προτάσεις που δέχεται το επιτελείο του Μάκη Βορίδη για το πως θα εντοπίζονται οι “φακελάκηδες” του ΕΣΥ είναι πολλές μεταξύ των οποίων και η χρήση ακόμη και ηλεκτρονικών συστημάτων. Ωστόσο αναμένεται τις επόμενες ημέρες  να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το ποια μέθοδος θα ακολουθηθεί ακριβώς.  Το μάτι του ...Μεγάλου αδερφού δεν αποκλείεται να περιλαμβάνει και ομάδες ελέγχου οι οποίες θα πραγματοποιούν αιφνιδιαστικές επισκέψεις σε θαλάμους και χώρους όπου βρίσκονται οι ασθενείς χειρουργικών κλινικών.  Ο ''Μεγάλος Αδελφός'' πάει ΕΟΠΠΥ Σάρκα και οστά παίρνει ο Μεγάλος Αδελφός στον ΕΟΠΠΥ αφού ο Οργανισμός ενεργοποιεί το νέο θεσμό ώστε να ελέγχει ανά πάσα στιγμή τις συνταγές αλλά και τις νοσηλείες των ασφαλισμένων του.  Στο πλαίσιο αυτό το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ άναψε το πράσινο φως για να αποδεσμευτεί το σχετικό κονδύλι για να γίνει το έργο. Το ποσό ανέρχεται σε 20.424,56 ευρώ (16.605,34 ευρώ συν ΦΠΑ) και θα διατεθεί  για τη διαμόρφωση του λογισμικού, ώστε να είναι εφικτή η στατιστική επεξεργασία των συνταγών και η διάθεση των στοιχείων στις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες.

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Eπιστολή Παρέμβαση του Σωματείου μας για ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ.

Αριθμ. Πρωτ:.........153.

Πάτρα………....28.8.14.       ΠΡΟΣ: Εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.


Αξιότιμε Κύριε Διευθυντά

      Το συνημμένο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας σας, την Παρασκευή 22/8/14, που κατά την γνώμη μας δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, είναι ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ και ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΟ για το Νοσοκομείο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ και βεβαίως για τους Εργαζόμενους σ΄ αυτό.

      Αυτό το δημοσίευμα, μας απασχόλησε έντονα στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ του Σωματείου μας, που έγινε την Τρίτη 26/8/14, όπου ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ να ζητήσουμε:

    • Να δημοσιοποιηθούν ποιές είναι αυτές οι 4 υποθέσεις ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ που αγγίζουν και αφορούν το Νοσοκομείο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ.
    • Αν δεν υπάρχουν, τότε στην ίδια θέση και με τα ίδια χαρακτηριστικά και μάλιστα σε καθημερινή έκδοση, ΑΜΕΣΑ να βγεί η σχετική διάψευση και συγνώμη.

               Με Εκτίμηση Δ.Σ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ.
..................................................................
....Διαβάστε το σχετικό πρωτοσέλιδo δημοσίευμα, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί:
https://workspaces.acrobat.com/?d=hhU6MSRxFExJzcI9zbAumw

Αποφάσεις της 14ης/14 Συνεδρίασης του Δ.Σ του Νοσοκομείου.

         Στην 14η Συνεδρίαση του Δ.Σ του Νοσοκομείου, που έγινε την Τρίτη 26.8.2014 και από την οποία απουσίαζαν,  ο  Εκπρόσωπος των Ιατρών Ηλιόπουλος Παναγιώτης  και η Διοικητική Διευθύντρια Τζίφα Δέσποινα ,  είχαμε:
  Α). Κατ΄ αρχήν την έγκριση συνολικά 46  Οικονομικών Θεμάτων  του Αγ. Ανδρέα και 9 του ΝΝΘώρακος.
  Β). Την συζήτηση και των 4 Διοικητικών θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, εκ  των οποίων  ιδιαίτερη σημασία έχουν τα δύο, αυτά που αφορούσαν  τις, ερήμην  της Διοίκησης του Νοσοκομείου,  παρεμβάσεις της  6ης  Υ.ΠΕ, για  μετακινήσεις Προσωπικού προς τα Κ.Υ ευθύνης της και τις μετακινήσεις Διευθυντικών στελεχών, όπου αποφασίστηκε να μην γίνει καμία κίνηση, καμία τοποθέτηση Διευθυντή, πριν  την σχετική μας συνάντηση με τον Διοικητεύοντα  στην Υ.Πε, στον οποίο  θα θέσουμε παράλληλα και τα ζητήματα της  επιστροφής στις θέσεις τους,  όλων των  δικών μας μετακινημένων  σε άλλες υπηρεσίες.
       Αξίζει να τονίσουμε ότι σ΄ αυτήν την Συνεδρίαση, ο εκπρόσωπος των Εργαζόμενων Κώστας Πετρόπουλος, μετά απο σχετική εξουσιοδότηση απο το Δ.Σ του Σωματείου, μετέφερε στη συνεδρίαση του Δ.Σ του Νοσοκομείου τις αποφάσεις  που πάρθηκαν στη συνεδρίαση του Δ.Σ του Σωματείου, που  είχε  γίνει λίγο  νωρίτερα, αποφάσεις που είχαν να κάνουν:
      - Τόσο  με το  πρωτοσέλιδο συκοφαντικό για το Νοσοκομείο μας και τους Εργαζόμενους  δημοσίευμα. Ένα δημοσίευμα που αναφερόταν γενικά και αόριστα για 4 κρούσματα διαφθοράς στο Νοσοκομείο, όπου αποφασίσαμε να ζητήσουμε εξηγήσεις και αποκατάσταση
      - Όσο και τα  νέα προβλήματα που έχουν προκύψει στο Χειρουργείο με τον  Διευθυντή της Ορθοπεδικής τον Κον Κοροβέση, προβλήματα που όπως τους γνωστοποιήθηκε οδηγούν τους  εκεί Εργαζόμενους σε κινητοποιήσεις, που θα έχουν την μορφή της αποχής απο τις χειρουργικές επεμβάσεις του συγκεκριμένου Ιατρού, αρχής γενομένης απο την 1η  του Σεπτέμβρη.

Απόφαση της 9ης/26.8.2014, Συνεδρίασης του Δ.Σ του Σωματείου μας.

        Την ΤΡΙΤΗ 26/8/14, συνεδρίασε το Δ.Σ του Σωματείου μας, μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Σωματείου μας, με τα παρακάτω θέματα:
  • -  Οι Διώξεις, οι Δηλώσεις και η Αποχώρηση Κατσίβελλα.
    Τα Προβλήματα του Χειρουργείου και οι Εξελίξεις. 
    Οι Αξιολογήσεις και οι σχετικές Κινητοποιήσεις.
    Διάφορα Τρέχοντα Ζητήματα.
    Σ΄ αυτήν την Συνεδρίαση, από την οποία απουσίαζαν οι, Αγγελακοπούλου Νάνσυ και Σουγλέρης Χρήστος ο Πρόεδρος του Σωματείου μας εισηγούμενος τα θέματα της προαναφερόμενης ημερήσιας διάταξης, αναφέρθηκε:
  • Κατ΄ αρχήν σε όλα εκείνα που διαδραματίστηκαν Αυγουστιάτικα με την σε βάρος του Προέδρου του Σωματείου μας ΕΔΕ, την κατευθυνόμενη ΕΔΕ της 6ης Υ. Πε που κακώς και αναρμοδίως ανέθεσε ο απερχόμενος Διοικητής της ο Κός Κατσίβελλας και διενήργησε η εμπαθής Υποδιοικήτρια Αλμπάνη, ΕΝΑΝΤΙΑ στην συνδικαλιστική δράση και προσπάθεια ανάδειξης του προβλήματος της κινητικότητας των οδηγών, που αντιπάλευε το Σωματείο μας και όχι για την διερεύνηση του όλου προβλήματος, της εντολής και των συνθηκών μεταφοράς του νεκρού, των αιτιών, των πράξεων και ενεργειών δηλ που εξέθεσαν το Νοσοκομείο και όχι μόνον.
  • Στις κατευθυνόμενες και μεθοδευμένες διαδικασίες και τα δημοσιεύματα κατά την διάρκεια της διενέργειας της ΕΔΕ, τους αποκλεισμούς και τις επιλεκτικές καταθέσεις και άλλα πολλά που συνέβησαν, διαδικασίες και ενέργειες που θύμιζαν δυστυχώς ημέρες ΧΟΥΝΤΑΣ και για τις οποίες ΑΜΕΣΑ υπεύθυνοι ήταν ΚΑΤΣΙΒΕΛΛΑΣ και ΑΛΜΠΑΝΗ και δυστυχώς ο Νομικός Σύμβουλος της Υ.Πε με τις μη αμερόληπτες - εμπαθείς και εχθρικές του τάσεις προς τους Εργαζόμενους.
  • Στην κατάληξη της ΕΔΕ, το έωλλο πόρισμα που επέριπτε ευθύνες στον Πρόεδρο του Σωματείου μας, για Συνδικαλιστικές πράξεις – ενέργειες και παρεμβάσεις, με την Υπαλληλική του Ιδιότητα και τις εμπαθείς και αναρμόδιες αποφάσεις Κατσίβελλα και μάλιστα εις διπλούν, που φανερώνουν την εμπάθεια, το μένος, την επιπολαιότητά τους, την προχειρότητά τους και τις διαστρεβλωμένες και μάλιστα συκοφαντικές τους δηλώσεις, που σκοπό και στόχο είχαν την κατασυκοφάντηση του Σωματείου μας και ειδικά του Προέδρου του Σωματείου μας Κώστα Πετρόπουλου.
  • Στην ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ του Κού Κατσίβελλα και ειδικά τις συκοφαντικές του δηλώσεις και ψευδέστατες αναφορές και απόψεις, τις κορώνες που πέταξε για το Νοσοκομείο. ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ, με αφορμή την αποχώρησή του, όπου μη έχοντας επιχειρήματα και έργο για να παρουσιάσει, καταφέρθηκε εναντίον του Νοσοκομείου, που συκοφάντησε ασύστολα χωρίς στοιχεία, μιλώντας γενικά και αόριστα ακόμη και για εμπόδια και απειλές που δέχθηκε για έργο που υποτίθεται ότι ήθελε να κάνει, όταν είναι γνωστό τοις πάση ότι δεν ανταποκρίθηκε ποτέ σε κανένα από τα αιτήματά μας και τις προτάσεις μας για την καλύτερη και πληρέστερη λειτουργία του Νοσοκομείου μας, θέσεις και κουτσουμπελίστικες απόψεις που δεν συνάδουν σε σοβαρούς και υπεύθυνους ανθρώπους και μάλιστα για τις θέσεις που υπηρετούν,
  • Σε ότι αφορά το δεύτερο θέμα αναφέρθηκε:
- Τόσο στα προβλήματα του Χειρουργείου της νέας πτέρυγας, όπου συνεχίζεται η απαράδεκτη και προκλητική στάση του Κού Κοροβέση, ενάντια στους εκεί Εργαζόμενους, με πολύ χριρότερη αντιμετώπιση από το προηγούμενο διάστημα, με αναφορές ενάντιά τους κλπ κινήσεις που δημιουργούν έτσι ένα κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού, ένα κλιμα και μια κατάσταση που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την ομαλή και ασφαλή έκβαση των χειρουργικών επεμβάσεων, όπως γνωστοποιούν και οι ίδιοι οι Εργαζόμενοι στην Διοίκηση με σχετικό εξώδικο.
- Όσο και στην σχετική απόφαση που είχαμε πάρει ως Δ.Σ, σε περίπτωση που θα συνεχιζόταν η ίδια στάση.
- αλλά και στις κινήσεις και παρεμβάσεις που κάναμε για να εκτονωθεί η κατάσταση και να ομαλοποιηθεί η εκεί λειτουργία, χωρίς δυστυχώς κανένα αντίκρισμα από την άλλη πλευρά.
  • Αναφέρθηκε στην επαναφορά των αξιολογήσεων, στα νέα δεδομένα των νομοθετικών τροποποιήσεων και τις νέες προθεσμίες (30/8 - 1/11), αλλά και τις σχετικές κινητοποιήσεις που αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ.
Στη συνέχεια:

Μετά από σχετικές ερωτήσεις, τοποθετήσεις και βεβαίως την απαραίτητη σχετική διαλογική συζήτηση των μελών του Δ.Σ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ:
  • Κατ' αρχήν η ΟΜΟΦΩΝΗ ΣΤΗΡΙΞΗ του Προέδρου του Σωματείου μας στην ΠΟΛΙΤΙΚΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ που δέχθηκε από την 6η Υ. Πε και προσωπικά από τον απερχόμενο πλέον Διοικητή της, τον Κον Κατσίβελλα. Έκδοση σχετικού ψηφίσματος και παραχώρηση σχετικής Συνέντευξης τύπου ΑΜΕΣΑ. Παράσταση μαζί με ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕΔΗΝ, που έχουν πάρει αντίστοιχες σχετικές ΟΜΟΦΩΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ, στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ και στην 6η Υ.ΠΕ, προκειμένου να απαιτήσουμε να ακυρωθούν όλες αυτές οι διαδικασίες της συγκεκριμένης ΕΔΕ, που κακώς και αναρμοδίως διεξήχθησαν από την Υ. Πε και μάλιστα κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων. Γενική Συνέλευση και παράσταση όλων μαζί με ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕΔΗΝ στο Δ.Σ του Νοσοκομείου, εάν και εφ΄ όσον και όταν έλθει το θέμα για συζήτηση στη συνεδρίαση του Δ.Σ του Νοσοκομείου.
  • ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΙΑ για όλα όσα είπε ο Κός Κατσίβελλας κατά την αποχώρησή του και παρέμβαση στην εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ για να αποκαταστήσει το κύρος και την αξιοπρέπεια του Νοσοκομείου και των Εργαζόμενων σ' αυτό, για τα αναληθώς και συκοφαντικά κρούσματα ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ που ανέφερε πρωτοσέλιδα στο φύλλο της 22/8/14, ΑΜΕΣΑ, ειδάλλως να μηνυθεί. Αυτό το θέμα εξουσιοδοτήθηκε ο Πρόεδρος του Σωματείου μας να το μεταφέρει και στη συνεδρίαση του Δ.Σ του Νοσοκομείου για να πράξει κι αυτό τα ίδια ενάντια στην συγκεκριμένη Εφημερίδα και τα σχετικά δημοσιεύματα.
  • ΟΜΟΦΩΝΑ Απεργιακή κινητοποίηση για τα διαδραματιζόμενα στο χειρουργείο, με ΑΠΟΧΗ από τα χειρουργεία του Κού Κοροβέση, αρχής γενομένης από την ΔΕΥΤΕΡΑ 1/9/14, βάσει των προαναφερόμενων προβλημάτων, των κινδύνων που εγκυμονούν στο χειρουργείο, από το εμπόλεμο κλίμα που δημιουργείται εκεί με την προκλητική και τρομοκρατική στάση του συγκεκριμένου Ιατρού.
  • Συμμετοχή στην Απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, την ΑΠΟΧΗ από τις διαδικασίες των Αξιολογήσεων, καλώντας γι αυτό το σκοπό και όχι μόνον σχετική ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ των Μελών μας, μέσα στο πρώτο 5νθήμερο του Σεπτέβρη.
  • Συμμετοχή, αντιπροσωπείας του Δ.Σ του Σωματείου μας στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ των ΑΔΕΔΥ- ΓΣΕΕ, στις 6 του Σεμπτέβρη στην ΔΕΘ, αλλά και στις όποιες άλλες απεργιακές Κινητοποιήσεις αποφασίσουν η ΠΟΕΔΗΝ και η ΑΔΕΔΥ.

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Στο πλευρό του Προέδρου του Σωματείου μας, Δ.Σ Σωματείου, ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕΔΗΝ.

       Με σχετικές ΟΜΟΦΩΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ τους, τόσο το Δ.Σ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ μας, όσο και το ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της ΑΔΕΔΥ, αλλά και το ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της ΠΟΕΔΗΝ, τάσσονται στο πλευρό του Προέδρου του Σωματείου μας, ΣΤΗΡΊΖΟΝΤΑΣ τον και παράλληλα  καταγγγέλλοντας και καταδικάζοντας την ΠΟΛΙΤΙΚΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ του ΔΙΩΞΗ από την Διοίκηση της 6ης Υ.Πε και συγκεκριμένα από τον απερχόμενο πλέον Διοικητή Κατσίβελλα και την συνεργαζόμενη μαζί του Παραδιοίκηση.
       Τα προαναφερόμενα όργανα, τις επόμενες ημέρες θα αναλάβουν σχετικές πρωτοβουλίες, στις οποίες θα τεθεί και σοβαρό ζήτημα σε  όλα τα επίπεδα για τον ρόλο, την λειτουργία  και τις παρεμβάσεις του Νομικού Συμβούλου της 6ης Υ.Πε.

Κύμα συνταξιοδοτήσεων «πνίγει» τα ταμεία

       Κύμα συνταξιοδοτήσεων που επιχειρεί να ανακόψει το υπουργείο Εργασίας, παρατηρείται στα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς το τελευταίο τρίμηνο 34.952 ασφαλισμένοι αποχώρησαν με σύνταξη φοβούμενοι ότι οι αλλαγές που θα ισχύσουν από το 2015 θα τους επηρεάσουν δυσμενώς ως προς τον υπολογισμό της σύνταξης, ενώ υπάρχει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να κλείσουν και τα παράθυρα εξόδου σε ηλικίες μικρότερες των 62 ετών, όπως παρατηρεί το ΚΕΠΕ στη μελέτη για το ασφαλιστικό που του έχει ανατεθεί από τον ίδιο τον υπουργό Εργασίας.
       Σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους ασφαλισμένους που σπεύδουν στη σύνταξη με χαμηλά όρια ηλικίας, χθες ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, δήλωσε ότι «δεν τίθεται κανένα απολύτως θέμα αλλαγής ηλικιακών ορίων για όλους όσους συνταξιοδοτούνται με ειδικές διατάξεις.
         Παρότι οι κάθε είδους συνταξιοδοτήσεις εκτός των γενικών ορίων ηλικίας αποτελούσαν δομικές στρεβλώσεις, κατ’ ουσία μια «πολυτέλεια» για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας που συντηρούσαν ανόητες υπονομευτικές για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού, δεν πρόκειται να προβούμε σε καμία αλλαγή ανατρέποντας οικογενειακούς προγραμματισμούς», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Αναδημοσίευση από The Best.

Προκήρυξη Οργανωτικού – Καταστατικού Συνεδρίου ΑΔΕΔΥ.

Προς: 1.Ομοσπονδίες – Μέλη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
2. Νομαρχιακά Τμήματα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ    Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014                     
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ-ΚΑΤΑΣΤATIΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
στις 15 και 16 Δεκεμβρίου 2014
Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη συνεδρίαση της 21ης Αυγούστου 2014 λαμβάνοντας υπόψιν:
α) Την απόφαση του 35ου Συνεδρίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για πραγματοποίηση οργανωτικού -καταστατικού Συνεδρίου εντός του 2014
β) την αναγκαιότητα για οργάνωση και για πιο αποτελεσματική λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος, συμμετοχή και έκφραση των εργαζομένων,
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ      ΟΜΟΦΩΝΑ
1. Την προκήρυξη του Οργανωτικού – Καταστατικού Συνεδρίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για Δευτέρα 15 και Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014 σύμφωνα με το άρθρο 31, σε συνδυασμό με τα άρθρα 27 και 28 του Καταστατικού της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
2. Εξουσιοδοτεί την Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την οργάνωση του Συνεδρίου και την άμεση ανάπτυξη των σχετικών επεξεργασιών – προτάσεων καθώς και του διαλόγου σε όλα τα επίπεδα του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος: Α.Δ.Ε.Δ.Υ., Ομοσπονδίες, Πρωτοβάθμιους Συλλόγους-Σωματεία, Νομαρχιακά Τμήματα και ευρύτερα τους εργαζόμενους αξιοποιώντας διαδικασίες και μέσα που διαθέτει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και οι οργανώσεις που την απαρτίζουν.
3. Ορίζει όπως, έως την επόμενη συνεδρίαση του Γ.Σ., η Ε.Ε. να προετοιμάσει και να παρουσιάσει τον σχετικό προγραμματισμό οργάνωσης του Συνεδρίου και του αναγκαίου ανοικτού και ευρύτερου προσυνεδριακού διαλόγου.
Από το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Συνεδριάζει σήμερα στην Αθήνα το ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της ΠΟΕΔΗΝ.

         Σας κάνουμε γνωστό ότι σήμερα στις 9 το πρωϊ, συνεδριάζει στην Αθήνα το ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της ΠΟΕΔΗΝ, για να συζητήσεςι και να αποφασίσει την δράση της και τις παραπέρα κινήσεις της με αφορμή τα νέα δεδομένα στις αξιολογήσεις αλλά και τα νέα  προβλήματα που έχουν προκύψει στο χώρο της ΥΓΕΊΑΣ.

Εξώδικη γνωστοποίηση της ΑΔΕΔΥ, για την απεργία – αποχή κατά της «αξιολόγησης»

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
Της Ανώτατης Διοικήσεως Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (Α.Δ.Ε.Δ.Υ.), η οποία εδρεύει στην Αθήνα, επί της οδού Φιλελλήνων και Ψύλλα αριθμός 2, όπως νόμιμα εκπροσωπείται
ΠΡΟΣ
1) Ελληνικό Δημόσιο, όπως νόμιμα εκπροσωπείται από τον Υπουργό Οικονομικών
2) Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης,
3) Υπουργείο Οικονομικών,
4) Υπουργείο Εξωτερικών,
5) Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,
6) Υπουργείο Εσωτερικών,
.....................................................................................
......................................................................................
 Διαβάστε ολόκληρο το εξώδικο, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί:
 http://adedy.gr/ejwdikoajiologisi/

oι πηγές των επόμενων Απολύσεων.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη επανέλαβε χθες ότι ο στόχος των απολύσεων πρέπει να εκπληρωθεί γιατί αποτελεί κυβερνητική δέσμευση και έτσι θεωρείται βέβαια ότι μέχρι το τέλος του έτους, ακόμη 6.500 δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν την πόρτα της εξόδου από την υπηρεσία τους.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Εθνος» οι δεξαμενές από τις οποίες θα εξευρεθούν οι 6.500 υπάλληλοι που θα αποχωρήσουν από το Δημόσιο είναι οι εξής τέσσερις:
  • Υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα
  • Εργαζόμενοι σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου
  • Υπάλληλοι που έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα
  • Οσοι παραμένουν στις θέσεις τους βάσει προσωρινών δικαστικών διατάξεων
Το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο εξετάστηκε χθες και κατά τη συνάντηση που είχαν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τον υπουργό Οικονομικών στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το ραντεβού με την Τρόικα στο Παρίσι.

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Συνεδριάζει σήμερα το Δ.Σ του Σωματείου μας.

        Σας κάνουμε γνωστό ότι σήμερα στις  08:30 πμ, συνεδριάζει το Δ.Σ του Σωματείου μας, με τα παρακάτω θέματα:
Ι. Οι Διώξεις, οι Δηλώσεις και η αποχώρηση Κατσίβελλα.
II. Τα Προβλήματα του Χειρουργείου και οι Εξελίξεις.
IΙΙ. Οι Αξιολογήσεις και οι σχετικές Κινητοποιήσεις.
ΙV. Διάφορα Τρέχοντα Ζητήματα.
     Επίσης σας γνωρίζουμε ότι, αύριο Τετάρτη 27/8/14 στις 9 πμ, θα συνεδριάσει το ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της ΠΟΕΔΗΝ.

Συνεδριάζει σήμερα το Δ.Σ του Νοσοκομείου.

     Σας κάνουμε  γνωστό ότι σήμερα 26/8/2014 και ώρα 13:00 Συνεδριάζει το Δ.Σ του Νοσοκομείου με 59 θέματα στην σχετική ημερήσια διάταξη, 46 οικονομικά και 4 Διοικητικά του ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ, καθώς επίσης και 9 οικονομικά του ΝΝΘώρακος, θέματα που μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί:
https://workspaces.acrobat.com/?d=8zsd4ReBrSpU74UbK1JG1A

ΑΠΟΦΑΣΗ του ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στις 21.08.2014.

          Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συνήλθε -βάσει των οριζόμενων στο καταστατικό της- την Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014, σε αίθουσα του ξενοδοχείου «NOVUS» και αφού διαπιστώθηκε η απαρτία με 71 παρόντα από τα 85 μέλη του, προχώρησε στις εργασίες του, βάσει της ημερησίας διάταξης. 

    Αναφορικά με το πρώτο θέμα ημερήσιας διάταξης και συγκεκριμένα το θέμα: «Εκτίμηση κατάστασης – εξελίξεων και Αγωνιστικό Πρόγραμμα Δράσης», αναπτύχθηκε από το συνάδελφο, Σταύρο Κουτσιουμπέλη, προεδρεύοντα της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., η εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής (η οποία κατετέθη και γραπτώς στο προεδρείο του Γ.Σ.) και στη συνέχεια κατετέθησαν οι θέσεις και οι απόψεις για αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης των εκπροσώπων των παρατάξεων:

1. ΠΑΣΚ – ΑΔΚ: Ηλίας Δόλγυρας
2. ΔΑΚΕ ΔΥ: Αντώνιος Αντωνάκος
3. ΜΕΤΑ: Γρηγόρης Καλομοίρης
4. Δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο: Αλέκος Αρβανιτίδης
5.Ανεξάρτητη Ενωτική Εκ-κίνηση – ΕΡΓΑΣ Ταξική Πορεία – Παρεμβάσεις/Κινήσεις/Συσπειρώσεις στο Δημόσιο (κοινή πρόταση): Ζέττα Μελαμπιανάκη
6. Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή: Θεμιστοκλής Μπαλασόπουλος
7. Δίκτυο Εργαζομένων: Απόστολος Ακρίβος
Το Γ.Σ. μετά από εκτενή και ενδελεχή διάλογο, στον οποίο παρενέβησαν και τοποθετήθηκαν είκοσι πέντε (25) μέλη του, προχώρησε στις ψηφοφορίες επί των προτάσεων των παρατάξεων, χωρίς καμία να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία. Επανερχόμενο στην εισήγηση της Ε.Ε., ως βάση σύνθεσης απόψεων για απόφαση και αφού εκτίμησε: 1. Το γεγονός ότι ο Ν.4250/14, στην εφαρμογή του οποίου επιμένει πεισματικά το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, παρά τη δυναμική αντίδραση των εργαζομένων όπως αυτή εκφράστηκε όλο το προηγούμενο διάστημα με την καθολική συμμετοχή τους στην απεργιακή κινητοποίηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (αποχή από τις διαδικασίες της Αξιολόγησης) και την έντονη και τεκμηριωμένη κριτική που έχει ασκηθεί από Επιστημονικούς, Κοινωνικούς και Πολιτικούς Φορείς, εισάγει αυθαίρετο, αυταρχικό και αντιεπιστημονικό σύστημα αξιολόγησης εργαζόμενων, με στόχο την αδιαφάνεια και τη χειραγώγηση της λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης και των εργαζομένων σε αυτήν, προκειμένου ανεμπόδιστα να υλοποιηθούν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για: Α. Ιδιωτικοποιήσεις Δημοσίων Υπηρεσιών και Β. Περιορισμό, περικοπή και κατάργηση Κοινωνικών Υπηρεσιών και Παροχών. Γ. Απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο
Στο πλαίσιο αυτό ο Ν. 4250/14 εισάγει στην ελληνική Δημόσια Διοίκηση μέσω του τρίπτυχου «Αξιολόγηση» – Κινητικότητα – Διαθεσιμότητα, έναν αντιδραστικό μηχανισμό παραγωγής αντικοινωνικών ανατροπών, με ειδικότερους στόχους:
Α. Την καταστροφή χιλιάδων θέσεων εργασίας (απολύσεις) Β. Την κατάργηση Δομών και Υπηρεσιών, κυρίως κοινωνικών (Υπηρεσιών Υγείας, Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημόσιας Εκπαίδευσης, Υπηρεσιών των ΟΤΑ) Γ. Τη γενίκευση και εγκατάσταση ενός κλίματος βίας, απειλών και ανασφάλειας στους χώρους εργασίας, δεδομένου ότι οι εργαζόμενοι «απειλούνται» και «εκβιάζονται» ότι σε περίπτωση που δεν δεχτούν την εφαρμογή ενός νόμου, η αντισυνταγματικότητα -σημειωτέον- του οποίου θα κριθεί στις 10 Οκτωβρίου 2014 στο ΣτΕ (έπειτα από προσφυγή που κατέθεσε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.), θα στερηθούν το δικαίωμα συμμετοχής τους σε διαδικασίες προαγωγών ή μετατάξεων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι για την υλοποίηση αυτής της πολιτικής προωθείται ο «επανέλεγχος» χιλιάδων συμβάσεων εργασίας (άνω των 40.000), με αλλαγή των κριτηρίων μετατροπής τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, γεγονός που αντίκειται και σε σχετική Κοινοτική Οδηγία, η οποία κυρώθηκε από τη χώρα μας με το Π.Δ. 164/2004. Το γεγονός, μάλιστα, ότι η διαδικασία αυτή παρουσιάζεται στην κοινή γνώμη με τρόπο υποκριτικό ως «έλεγχος πλαστότητας δικαιολογητικών διορισμού στο Δημόσιο» αποτελεί ωμή πρόκληση, αποκαλύπτοντας τις κυβερνητικές σκοπιμότητες που υποκρύπτονται. 2.Το γεγονός ότι η Κυβέρνηση μετέρχεται κάθε δικαστικού και νομικού μέσου, ποινικοποιώντας τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες των εργαζομένων για την προάσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και αρνείται συστηματικά τη δημοκρατική αναδιοργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης, με κοινωνικό περιεχόμενο, βασικό κριτήριο τις ανάγκες της Κοινωνίας και τρόπο που να κατοχυρώνει την εσωτερική αυτοτέλεια της Δημόσιας Διοίκησης και να τη θωρακίζει απέναντι σε κάθε είδους κομματική-πελατειακή πατρωνία και ιδιωτικά συμφέροντα. Η Κυβέρνηση, επίσης, συνεχίζει την πολιτική της καθημερινής πολύμορφης κατασυκοφάντησης της αποστολής και του έργου της Δημόσιας Διοίκησης και των εργαζόμενων σε αυτήν και κλιμακώνει την αντιλαϊκή πολιτική της, οργανώνοντας νέα «επιδρομή» μείωσης μισθών και συντάξεων, δραματικών περικοπών σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σε κοινωνικές παροχές. Παράλληλα προωθεί τα σχέδιά της για αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου στην κατεύθυνση της κατάργησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών στους εργασιακούς χώρους.     Με βάση τα παραπάνω το Γ.Σ. με ψήφους 45 Υπέρ και 20 παρόντες αποδέχθηκε την εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και με απόλυτη πλειοψηφία    
                    ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ:
1) Την προκήρυξη Απεργίας – «Αποχής»: i) από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση στο Δημόσιο, σε όλα τα επίπεδα αυτής και συγκεκριμένα, αλλά όχι περιοριστικά:
(α) από την έκδοση αποφάσεων επιμερισμού των ποσοστώσεων του άρθρου 7 παρ.5 του π.δ. 318/1992.
(β) από τη σύνταξη και υποβολή εκθέσεων αυτοαξιολόγησης.
(γ) Από τη σύνταξη και υποβολή εισηγήσεων αξιολόγησης (άρθρο 14 του π.δ. 318/1992).
(δ) από τη σύνταξη και υποβολή εκθέσεων αξιολόγησης (άρθρο 14 του π.δ. 318/1992).
(ε) από τη συμμετοχή σε Ειδικές Επιτροπές Αξιολόγησης σε κάθε Υπουργείο (άρθρο 24 του π.δ. 318/1992).
(στ) οποιαδήποτε άλλη ενέργεια, που συνάπτεται με τη διαδικασία αυτή, όπως παροχή στοιχείων από τις Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού κλπ
ii) Από όλες τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης (ΠΔ 152/13) των εκπαιδευτικών, αλλά και της αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και κάθε διαδικασία αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου που πραγματοποιείται σε υλοποίηση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου (ν. 4024/11, ν. 4142/13, ΠΔ 152/13, ν. 3848/10, ν. 3679/10). iii) Από όλες τις διαδικασίες επαναπροσδιορισμού με νέα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου του Ν. 4250/14.
Η απεργία θα εκκινήσει την 30η Αυγούστου 2014 έπειτα, δηλαδή, από την πάροδο τεσσάρων εργασίμων ημερών από την κοινοποίηση εξωδίκου δηλώσεως της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στα αρμόδια Υπουργεία, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και λοιπές υπηρεσίες, δια της οποίας γνωστοποιούνται το περιεχόμενο της αποφάσεως αυτής και τα αιτήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ενώ σε περίπτωση μη ικανοποίησης αυτών θα συνεχιστεί μέχρι τη λήξη της διαδικασίας αξιολόγησης, όπως αυτή περιγράφεται στο άρθρο 32 του νόμου 4250/2014, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 250 του νόμου 4281/2014 και πάντως μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2014.
Για το λόγο αυτό, η Εκτελεστική Επιτροπή εξουσιοδοτείται διά της παρούσας, όπως προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την εκτέλεση της απόφασης αυτής και να ρυθμίσει κάθε διαδικαστικό ή μη θέμα, που ανακύπτει κατά την εφαρμογή της.
2) Τη διεύρυνση του διεκδικητικού πλαισίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ενάντια στις σχεδιαζόμενες νέες αναδιαρθρώσεις του μισθολογίου των Δημοσίων Υπαλλήλων που οδηγούν σε νέες μειώσεις μισθών και στις νέες περικοπές κοινωνικο-ασφαλιστικών δικαιωμάτων και ιατροφαρμακευτικών παροχών. Στο πλαίσιο αυτό το Γ.Σ. αποφασίζει τη διεκδίκηση:
i. Αυξήσεων σε μισθούς και συντάξεις και την επαναφορά τους σε αξιοπρεπή επίπεδα, βάσει του σημερινού κόστους διαβίωσης.
ii. Της επαναπρόσληψης όλων των απολυμένων και την κατάργηση του μηχανισμού διαθεσιμοτήτων και του μηχανισμού κατάργησης δομών, υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων του Δημοσίου.
iii. Της άμεσης πρόσληψης του αναγκαίου για την ομαλή λειτουργία των Δημοσίων Υπηρεσιών, προσωπικού, κυρίως σε εκείνες που λειτουργούν σήμερα στα όρια της επικινδυνότητας ακόμα και για τη δημόσια υγεία (πχ Νοσοκομεία), καθώς και σε υπηρεσίες σε ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς όπως η Παιδεία, η Κοινωνική Ασφάλιση και οι κοινωνικές υπηρεσίες των ΟΤΑ.
iv. Της άμεσης κατάργησης του περιορισμού προσλήψεων με συγκεκριμένη αναλογία αποχωρούντων – προσληφθέντων. Είναι επείγον για κάθε αποχώρηση να έχουμε μία πρόσληψη, αφού προηγουμένως έχουν καλυφθεί τα κενά που ήδη υπάρχουν.
v. Της οικονομικής στήριξης και χρηματοδότησης των Ασφαλιστικών Ταμείων και άμεσης αποκατάστασης της τεράστιας ζημιάς που προκλήθηκε εξαιτίας του «κουρέματος των Ομολόγων» (PSI).
vi. Της άμεσης ανατροπής της πολιτικής υπερφορολόγησης, και του άδικου φορολογικού συστήματος, με την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και άλλων ρυθμίσεων που με προκλητικό τρόπο επεκτείνουν την αφαίμαξη των εισοδημάτων των λαϊκών κοινωνικών στρωμάτων, αφήνοντας συστηματικά το απυρόβλητο τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τις μεγαλοεπιχειρήσεις, τα εφοπλιστικά συμφέροντα, το κεφάλαιο που μόνιμα φοροδιαφεύγει και φοροαποφεύγει.
vii. Της υπεράσπισης των Δημοσίων – Κοινωνικών Αγαθών, της Δημόσιας Περιουσίας, των πραγματικών κοινωνικών και δημοσίων συμφερόντων που η πολιτική των εκποιήσεων, των παραχωρήσεων και ιδιωτικοποιήσεων υπονομεύει και βλάπτει.
3) Τη διεύρυνση και κλιμάκωση των αγωνιστικών μορφών των κινητοποιήσεων, πέραν της Απεργίας – «Αποχής» από τις διαδικασίες της αξιολόγησης και του «επανελέγχου» μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου, με: i. Συλλαλητήριο στις 6 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 6 μ.μ. στη Θεσσαλονίκη σε συντονισμό με τον ιδιωτικό τομέα και τους άλλους κοινωνικούς, επαγγελματικούς, επιστημονικούς Φορείς και Οργανώσεις. ii. Πραγματοποίηση απεργιακών – αγωνιστικών μορφών, όπως 24ωρων Απεργιών, Στάσεων Εργασίας, Συλλαλητηρίων και κάθε άλλης συλλογικής μορφής κινητοποίησης που θα θεωρηθεί πρόσφορη για τη διεκδίκηση του συνόλου των αιτημάτων του διευρυμένου διεκδικητικού πλαισίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ο προσδιορισμός των ημερομηνιών των απεργιακών – απεργιακών μορφών θα γίνει σε συντονισμό με τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα και τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς. Σταθμοί σε αυτή την πορεία αποτελούν η 23η Σεπτέμβρη ημέρα εκδίκασης της επαναπρόσληψης των καθαριστριών του Υπ. Οικονομικών και η 10η Οκτωβρίου 2014 ημέρα εκδίκασης της προσφυγής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στο ΣτΕ.
Για το λόγο αυτό το Γ.Σ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εξουσιοδοτεί την Εκτελεστική της Επιτροπή να εκτελέσει την παραπάνω απόφαση με τον καθορισμό του χρόνου, της διάρκειας και του πρόσφορου τρόπου για αυτές τις κινητοποιήσεις ανάλογα με τις εξελίξεις. Εξουσιοδοτεί επίσης την Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. να προβεί στη ρύθμιση όλων των αναγκαίων λεπτομερειών για την εκτέλεση της απόφασης αυτής.
                           Για το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
       ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΣ            ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΛΗΓΙΑΝΝΗΣ

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Συνεδριάζει αύριο το Δ.Σ του Σωματείου μας.

      Σας κάνουμε γνωστό ότι αύριο ΤΡΙΤΗ 26/8/14 και ώρα 08:30 πμ, θα συνεδριάσει το Δ.Σ του Σωματείου μας, με τα παρακάτω θέματα:
Ι. Οι Διώξεις, οι Δηλώσεις και η αποχώρηση Κατσίβελλα.
II. Τα Προβλήματα του Χειρουργείου και οι Εξελίξεις.
IΙΙ. Οι Αξιολογήσεις και οι σχετικές Κινητοποιήσεις.
ΙV. Διάφορα Τρέχοντα Ζητήματα.
     Επίσης σας γνωρίζουμε ότι,  μεθαύριο Τετάρτη 27/8/14 στις 9 πμ, θα συνεδριάσει το ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της ΠΟΕΔΗΝ.

Ανακοίνωση με αφορμή την ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΚΑΤΣΙΒΕΛΛΑ.

       Πριν από λίγο καιρό ήλθε στην πόλη μας για να διοικήσει το σύστημα υγείας, ένας Άνθρωπος που έδειχνε συνεργάσιμος και συζητήσιμος, ο Κός Κατσίβελλας, ο άνθρωπος του Σαμαρά, όπως διατυμπάνιζαν πολλοί, γι΄ αυτό και οι φρούδες ελπίδες πολλών, για κάτι το καλύτερο στον χώρο της Υγείας στην περιοχή μας.
     Δυστυχώς όμως, στην πορεία και μάλιστα πολύ γρήγορα, αυτός ο Άνθρωπος, αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων.
      Η ανεπάρκειά του, η αδυναμία του να λειτουργήσει το σύστημα και βεβαίως το τεράστιο λειτουργικό του έλλειμμα, είχαν ως αποτέλεσμα να μην αντιμετωπιστεί κανένα από τα προβλήματα των Εργαζόμενων, των Νοσοκομείων και γενικότερα του συστήματος Υγείας.
       Η αδιάφορη στάση που επέδειξε, είχε ως αποτέλεσμα πολλά απ' αυτά τα προβλήματα, όχι μόνον να μην αντιμετωπιστούν, αλλά να βαλτώνουν επικίνδυνα.
      Οι λαθεμένοι και επιπόλαιοι χειρισμοί του, δημιούργησαν τεράστια άλλα προβλήματα, τόσο στους Εργαζόμενους, όσο και στα Νοσοκομεία ευθύνης του.
      Ο απερχόμενος πλέον Διοικητής, ήταν ο μοναδικός Διοικητής που φέρθηκε με περίσσεια ΕΧΘΡΟΤΗΤΑ απέναντι στο Νοσοκομείο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ. Μια εχθρότητα που είχε ως αποτέλεσμα, όχι μόνον την μη επίλυση των προβλημάτων μας και το βάλτωμά τους, αλλά την δυσλειτουργία του με τις διάφορες παρεμβάσεις του και όχι μόνον και το χειρότερο τον κίνδυνο να χαθεί η σημερινή υπόσταση του Νοσοκομείου, κάτι που αποφεύχθη από την δική μας πιεστική παρέμβαση προς τον Υπουργό, γιατί αυτός παρέμενε ¨ΑΒΟΥΛΟ ΩΝ¨ και βεβαίως του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας του Απόστολου Κατσιφάρα και της ΔΕΠΑΝΟΜ, του Διευθύνοντα Συμβούλου Γιάννη Φωτάκη.
      Βέβαια η αδιαφορία του και η αρνητική του στάση απέναντι στον ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ, δεν σταματάνε εδώ, συνεχίστηκαν και για το διώροφο, όπου έδειξε παντελή αδιαφορία, στην άρνησή του στις συναντήσεις που του ζητούσε η Διοίκηση και το Δ.Σ του Νοσοκομείου, όπου συμπεριφερόταν ως ο ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ο ΙΕ΄ και άλλα πολλά που θα αναλύσουμε σε ειδική σχετική ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ.
      Αυτός λοιπόν ο απερχόμενος πλέον Διοικητής της 6ης Υ.Πε, είναι ο μόνος και ο πρώτος Διοικητής, που πέρασε από την 6η Υ.Πε, που έστησε και λειτούργησε την γνωστή σε όλους μας 4μελή ΠΑΡΑΔΙΟΙΚΗΣΗ, με τα γνωστά ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ και ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΑ εξαπτέρυγα, μια παραδιοίκηση που έγινε για να καλύψει τις αδυναμίες του και την ανεπάρκεια του και όχι μόνον, μια παραδιοίκηση που εξελίχθηκε ως ο βασικός καθοδηγητής του Κού Κατσίβελλα ιδιαιτέρως στις διωκτικές του θέσεις και αποφάσεις ενάντια στους Εργαζόμενους, τους Ιατρούς και βεβαίως τους Συνδικαλιστές που τους έβλεπαν ως εχθρούς, γι αυτό και η ιδιαίτερη και μάλιστα πρωτοφανής ΕΜΠΑΘΕΙΑ που επέδειξε απέναντί τους.
       Οι Εργαζόμενοι έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν γιατί επιτέλους φεύγει από κοντά μας ένας διώκτης των Εργαζόμενων, ένας εχθρός του Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ , ένας κατώτερος των περιστάσεων Διοικητής, ένας άνθρωπος υπερόπτης, ένα άνθρωπος που έβλεπε παντού εχθρούς, ένας άνθρωπος που διακρίθηκε για τις ρουσφετολογικές του επιλογές και τις τακτοποιήσεις ημετέρων.
        Χαιρόμαστε ιδιαίτερα γιατί αυτή η αποχώρηση θα ανοίξει επιτέλους τον δρόμο για την διάλυση της κατευθυντήριας και επί παντός επιστητού υπάρχουσας και λειτουργούσας παραδιοίκησης στην 6η Υ.Πε, όπως προαναφέρουμε.
        Τ
ώρα ο καθένας μπορεί να μιλά να γελά, και να συνδικαλίζεται, δεν θα κινδυνεύει να τιμωρηθεί, ούτε από την Αλμπάνη ( η επόμενη που θα δει τον δρόμο της εξόδου), ούτε από τον Κατσίβελλα που ελπίζουμε να μην κάνει τα ίδια και στον Δήμο που πάει, αλλά ούτε από τους υπόλοιπους της παραδιοίκησης, τα ¨ορφανά¨ που μένουν πίσω, του γνωστού ξερόλα με τις λαθεμένες εμπαθείς κακές και εχθρικές για τους Εργαζόμενους παρεμβάσεις και εισηγήσεις, αλλά και της αλεπούς που για αλλά πληρώνεται και αλλού βρισκόταν κάθε μέρα.
     Όσο για μας τους Συνδικαλιστές και τους διωκόμενους, οι εξελίξεις, τα δημοσιεύματα, οι προκλητικές και ΨΕΥΔΕΙΣ αναφορές του στην χθεσινή Συνέντευξη Τύπου και όχι μόνον, που την παραχώρησε κάτω από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΉ ΚΑΛΥΨΗ (έτσι συμβαίνει με τέτοιους χαρακτήρες, φεύγουν κυνηγημένοι και κατατρεγμένοι), οι παρατυπίες, οι διώξεις, οι Συκοφαντίες, οι ψευδορκίες και άλλα πολλά, μας αφήνουν πολύ δουλειά.
      Αποχωρεί λοιπόν ο εκλεκτός του Σαμαρά, ο Διοικητής που θα έπρεπε να είχε υποβάλλει την παραίτησή του προ πολλού, ιδιαιτέρως λόγω της αδυναμίας του να αντιμετωπίσει τις καταστάσεις που επικρατούν στον χώρο ευθύνης του, στις Νοσοκομειακές μονάδες της Πρέβεζας, του Μεσολογγίου, της Αρτας, της Αμαλιάδας, της Ανδρίτσαινας, της Καλαμάτας, της Κυπαρισσίας, των Καλαβρύτων κλπ άλλων, ο άνθρωπος που δυστυχώς. θα τον θυμόμαστε, αυτόν και τους ¨συνεργάτες του¨ ως την χειρότερη την πιο εμπαθή και πιο κακιά Διοίκηση που πέρασε μέχρι σήμερα από την 6η Υ.Πε.
       Κρίμα που άλλες Υποχρεώσεις μας χθες στην Αθήνα, δεν μας έδωσαν την δυνατότητα να τον αποχαιρετήσουμε με τον γνωστό δικό μας τρόπο.

Μαζική φυγή λόγω ασφαλιστικού - Θα βγουν στη σύνταξη 105.000 εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

         “Κύμα” μαζικών συνταξιοδοτήσεων – κυρίως από το Δημόσιο – προκαλούν οι επερχόμενες αλλαγές στο Ασφαλιστικό (αλλαγή τρόπου υπολογισμού των συντάξεων από την 1/1/2015 και τυχόν νέες ανατροπές που έχει ζητήσει η τρόϊκα να αποφασιστούν έως το τέλος του χρόνου).
        Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της κοινωνικής ασφάλισης ο αριθμός των συνταξιοδοτήσεων από το Δημόσιο παρουσιάζει αύξηση της τάξης του 62,5% καθώς έχουν αποχωρήσει 13.000 έναντι 8.000 πέρυσι και εκτιμάται ότι θα αγγίξει τις 23.000 – 24.000 έως το τέλος του χρόνου, κατ' αντιστοιχία με τις αποχωρήσεις που είχαν καταγραφεί το 2010, χρονιά αλλαγών - και τότε - στο Ασφαλιστικό.
        Ειδικοί στην κοινωνική ασφάλιση εκτιμούν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, πως μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να βγουν στη σύνταξη 105.000 ασφαλισμένοι από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 15% σε σχέση με πέρυσι, παρότι και το 2013 ήταν έτος μαζικής φυγής.
     Οι κατηγορίες των ασφαλισμένων που αποχωρούν είναι υπάλληλοι με θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, δηλαδή έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης και την ηλικία καταβολής της σύνταξης από τα Ταμεία και προέρχονται τόσο από το στενό δημόσιο τομέα (υπουργεία, εκπαίδευση, υγεία κ.α) όσο και από Ν.Π.Δ.Δ.
        “Η έξοδος επιταχύνεται υπό το φόβο του εγκλωβισμού στην εργασία όσων έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης και παρά τις διαβεβαιώσεις που έχουν δοθεί ότι δεν πρόκειται να θιγούν ώριμα δικαιώματα” εξηγούν στελέχη της κοινωνικής ασφάλισης. Πρόσθετος λόγος, ειδικά για το Δημόσιο, είναι οι προωθούμενες αλλαγές στο μισθολόγιο. Ειδικά για το Δημόσιο υπολογίζεται ότι οι συνταξιούχοι θα ξεπεράσουν τους “εν ενεργεία” με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν τα επίπεδα των συνταξιοδοτικών παροχών (επικουρική σύνταξη και το μέρισμα του Μετοχικού Ταμείου) για όλους, τόσο για τους ήδη συνταξιούχους όσο και για τους “νέους” που ωθούνται στην έξοδο.
        Να σημειωθεί ότι ειδικά για τους νέους συνταξιούχους, από το Σεπτέμβριο του '13 και μετά, είναι άγνωστο και το ποσό του εφάπαξ το οποίο θα εισπράξουν σε βάθος χρόνου (ενδεχομένως σε...δόσεις) με βάση το συντελεστή βιωσιμότητας που εξακολουθούν να αρνούνται να εκδώσουν για κάθε Ταμείο χωριστά οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.
Αναδημοσίευση από ΗΜΕΡΗΣΙΑ.

Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Συνεδριάζουν το Δ.Σ του Σωματειου μας και η ΠΟΕΔΗΝ.

        Σας κάνουμε γνωστό ότι την ΤΡΙΤΗ 26/8/14 και ώρα 08:30 πμ, θα συνεδριάσει το Δ.Σ του Σωματείου μας, με τα παρακάτω θέματα:
Ι. Οι Διώξεις, οι Δηλώσεις και η αποχώρηση Κατσίβελλα.
II. Τα Προβλήματα του Χειρουργείου και οι Εξελίξεις.
IΙΙ. Οι Αξιολογήσεις και οι σχετικές Κινητοποιήσεις.
ΙV. Διάφορα Τρέχοντα Ζητήματα.
     Επίσης την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τετάρτη 27/8/14, θα συνεδριάσει το ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της ΠΟΕΔΗΝ.

Για την Αποχώρηση του Διοικητή της 6ης Υ.Πε.

       Πριν από λίγο καιρό ήλθε στην πόλη μας για να διοικήσει το σύστημα υγείας, ένας Άνθρωπος που έδειχνε συνεργάσιμος και συζητήσιμος, ο Κός Κατσίβελλας, ο άνθρωπος του Σαμαρά, όπως διατυμπάνιζαν πολλοί, γι΄ αυτό και οι φρούδες ελπίδες πολλών, για κάτι το καλύτερο στον χώρο της Υγείας στην περιοχή μας.
     Δυστυχώς όμως, στην πορεία και μάλιστα πολύ γρήγορα, αυτός ο Άνθρωπος, αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων.
      Η ανεπάρκειά του, η αδυναμία του να λειτουργήσει το σύστημα και βεβαίως το τεράστιο λειτουργικό του έλλειμμα, είχαν ως αποτέλεσμα να μην αντιμετωπιστεί κανένα από τα προβλήματα των Εργαζόμενων, των Νοσοκομείων και γενικότερα του συστήματος Υγείας.
      Η αδιάφορη στάση που επέδειξε, είχε ως αποτέλεσμα πολλά απ' αυτά τα προβλήματα, όχι μόνον να μην αντιμετωπιστούν, αλλά να βαλτώνουν επικίνδυνα.
      Οι λαθεμένοι και επιπόλαιοι χειρισμοί του, δημιούργησαν τεράστια άλλα προβλήματα, τόσο στους Εργαζόμενους, όσο και στα Νοσοκομεία ευθύνης του.
      Ο απερχόμενος πλέον Διοικητής, ήταν ο μοναδικός Διοικητής που φέρθηκε με περίσσεια ΕΧΘΡΟΤΗΤΑ απέναντι στο Νοσοκομείο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ. Μια εχθρότητα που είχε ως αποτέλεσμα, όχι μόνον την μη επίλυση των προβλημάτων μας και το βάλτωμά τους, αλλά την δυσλειτουργία του με τις διάφορες παρεμβάσεις του και όχι μόνον και το χειρότερο τον κίνδυνο να χαθεί η σημερινή υπόσταση του Νοσοκομείου, κάτι που αποφεύχθη από την δική μας πιεστική παρέμβαση προς τον Υπουργό, γιατί αυτός παρέμενε ¨ΑΒΟΥΛΟ ΩΝ¨ και βεβαίως του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας του Απόστολου Κατσιφάρα και της ΔΕΠΑΝΟΜ, του Διευθύνοντα Συμβούλου Γιάννη Φωτάκη.
       Βέβαια η αδιαφορία του και η αρνητική του στάση απέναντι στον ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ, δεν σταματάνε εδώ, συνεχίστηκαν και για το διώροφο, όπου έδειξε παντελή αδιαφορία, στην άρνησή του στις συναντήσεις που του ζητούσε η Διοίκηση και το Δ.Σ του Νοσοκομείου, όπου συμπεριφερόταν ως ο ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ο ΙΕ΄ και άλλα πολλά που θα αναλύσουμε σε ειδική σχετική ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ.
      Αυτός λοιπόν ο απερχόμενος πλέον Διοικητής της 6ης Υ.Πε, είναι ο μόνος και ο πρώτος Διοικητής, που πέρασε από την 6η Υ.Πε, που έστησε και λειτούργησε την γνωστή σε όλους μας 4μελή ΠΑΡΑΔΙΟΙΚΗΣΗ, με τα γνωστά ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ και ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΑ εξαπτέρυγα, μια παραδιοίκηση που έγινε για να καλύψει τις αδυναμίες του και την ανεπάρκεια του και όχι μόνον, μια παραδιοίκηση που εξελίχθηκε ως ο βασικός καθοδηγητής του Κού Κατσίβελλα ιδιαιτέρως στις διωκτικές του θέσεις και αποφάσεις ενάντια στους Εργαζόμενους, τους Ιατρούς και βεβαίως τους Συνδικαλιστές που τους έβλεπαν ως εχθρούς, γι αυτό και η ιδιαίτερη και μάλιστα πρωτοφανής ΕΜΠΑΘΕΙΑ που επέδειξε απέναντί τους.
        Οι Εργαζόμενοι έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν γιατί επιτέλους φεύγει από κοντά μας ένας διώκτης των Εργαζόμενων, ένας εχθρός του Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ , ένας κατώτερος των περιστάσεων Διοικητής, ένας άνθρωπος υπερόπτης, ένα άνθρωπος που έβλεπε παντού εχθρούς, ένας άνθρωπος που διακρίθηκε για τις ρουσφετολογικές του επιλογές και τις τακτοποιήσεις ημετέρων.
Χαιρόμαστε ιδιαίτερα γιατί αυτή η αποχώρηση θα ανοίξει επιτέλους τον δρόμο για την διάλυση της κατευθυντήριας και επί παντός επιστητού υπάρχουσας και λειτουργούσας παραδιοίκησης στην 6η Υ.Πε, όπως προαναφέρουμε.
         Τ
ώρα ο καθένας μπορεί να μιλά να γελά, και να συνδικαλίζεται, δεν θα κινδυνεύει να τιμωρηθεί, ούτε από την Αλμπάνη ( η επόμενη που θα δει τον δρόμο της εξόδου), ούτε από τον Κατσίβελλα που ελπίζουμε να μην κάνει τα ίδια και στον Δήμο που πάει, αλλά ούτε από τους υπόλοιπους της παραδιοίκησης, τα ¨ορφανά¨ που μένουν πίσω, του γνωστού ξερόλα με τις λαθεμένες εμπαθείς κακές και εχθρικές για τους Εργαζόμενους παρεμβάσεις και εισηγήσεις, αλλά και της αλεπούς που για αλλά πληρώνεται και αλλού βρισκόταν κάθε μέρα.
      Όσο για μας τους Συνδικαλιστές και τους διωκόμενους, οι εξελίξεις, τα δημοσιεύματα, οι προκλητικές και ΨΕΥΔΕΙΣ αναφορές του στην χθεσινή Συνέντευξη Τύπου και όχι μόνον, που την παραχώρησε κάτω από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΉ ΚΑΛΥΨΗ (έτσι συμβαίνει με τέτοιους χαρακτήρες, φεύγουν κυνηγημένοι και κατατρεγμένοι), οι παρατυπίες, οι διώξεις, οι Συκοφαντίες, οι ψευδορκίες και άλλα πολλά, μας αφήνουν πολύ δουλειά.
       Αποχωρεί λοιπόν ο εκλεκτός του Σαμαρά, ο Διοικητής που θα έπρεπε να είχε υποβάλλει την παραίτησή του προ πολλού, ιδιαιτέρως λόγω της αδυναμίας του να αντιμετωπίσει τις καταστάσεις που επικρατούν στον χώρο ευθύνης του, στις Νοσοκομειακές μονάδες της Πρέβεζας, του Μεσολογγίου, της Αρτας, της Αμαλιάδας, της Ανδρίτσαινας, της Καλαμάτας, της Κυπαρισσίας, των Καλαβρύτων κλπ άλλων, ο άνθρωπος που δυστυχώς. θα τον θυμόμαστε, αυτόν και τους ¨συνεργάτες του¨ ως την χειρότερη την πιο εμπαθή και πιο κακιά Διοίκηση που πέρασε μέχρι σήμερα από την 6η Υ.Πε.
      Κρίμα που άλλες Υποχρεώσεις μας χθες στην Αθήνα, δεν μας έδωσαν την δυνατότητα να τον αποχαιρετήσουμε με τον γνωστό δικό μας τρόπο.

Νοσοκομείο Κυπαρισσίας: Μετέφερε προσωπικό αιμοδοσίας με καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου

   Μια διαφορετική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή από το Τμήμα Αιμοδοσίας του νοσοκομείου Κυπαρισσίας στη Μεσσηνία.
   «Αποδοτική» σε ό,τι αφορά τις φιάλες αίματος που συγκεντρώθηκαν αλλά… ανατρεπτική ως προς τη διαδικασία της μεταφοράς αίματος, εξοπλισμού και προσωπικού, που έγινε με… καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου.
       Ο ενθουσιασμός και η ικανοποίηση των εργαζομένων που συμμετείχαν στην προγραμματισμένη -και εγκεκριμένη από τη διοίκηση του νοσοκομείου Κυπαρισσίας από τις 27 Ιουλίου-  αιμοδοσία είναι εμφανής στο φωτογραφικό στιγμιότυπο που είδε το φως της δημοσιότητας δυο μέρες μετά την αιμοδοσία.
        Η αποχώρηση του γιατρού, των δύο νοσηλευτριών καθώς και ενός εργαζόμενου από τις τεχνικές υπηρεσίες του νοσοκομείου γίνεται με τις καλύτερες συνθήκες από πλευράς…περιεχομένου των ασκών αίματος. Η προσέλευση των κατοίκων στο αγροτικό ιατρείο του Περδικονερίου Κυπαρισσίας ήταν τέτοια που επέτρεψε να συγκεντρωθούν  πάνω από 15 φιάλες αίματος, σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου.
       «Προβληματική» ωστόσο είναι η οργάνωση και η μεταφορά όπως μαρτυρά ο φωτογραφικός φακός. Το συγκεκριμένο όχημα προφανώς δεν αποτελεί το πιο λειτουργικό και ασφαλές όχημα για την πραγματοποίηση μιας αιμοδοσίας.
          Από τη διοίκηση του νοσοκομείου αναφέρεται ότι εγκρίθηκε η μετακίνηση του εξοπλισμού και μόνο όπως αυτή ζητήθηκε από τη Διευθύντρια της Αιμοδοσίας. Το νοσοκομείο Κυπαρισσίας δεν διαθέτει κινητή μονάδα αιμοληψίας όπως άλλα νοσοκομεία, αναφέρει στο protothema.gr ο διοικητής κ. Άγγελος Σεφέκος, και όλες οι αιμοδοσίες στις περιοχές του νομού διοργανώνονται με μετακινήσεις προσωπικού και οχημάτων.
       Μάλιστα, όπως επισημαίνει, μέχρι πρότινος χρησιμοποιούνταν και ασθενοφόρα λόγω μεγαλύτερης χωρητικότητας κι εφόσον δεν ήταν σε υπηρεσία ώστε να εξυπηρετήσουν επείγοντα περιστατικά. Η πρόσφατη μετακίνηση των οδηγών των νοσοκομείων του ΕΣΥ στο ΕΚΑΒ επέφερε όμως αλλαγές και στις αιμοδοσίες –όπως και σε άλλες δράσεις που υλοποιούνταν στα νοσοκομεία άτυπα με τη συνδρομή οχημάτων του ΕΚΑΒ.
        Ωστόσο, ο Σύλλογος του χωριού που διοργάνωσε την αιμοδοσία με μια σκληρή ανακοίνωση επιρρίπτει ευθύνες στη διοίκηση του νοσοκομείου, κατηγορώντας την ότι «με αυτόν τον τρόπο στέλνοντας δηλαδή ένα αγροτικό υπηρεσιακό όχημα, υποβαθμίζει την επιστημονική υπόσταση του προσωπικού, απαξιώνει τη συνολικότερη εικόνα του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, πλήττει το αίσθημα ασφάλειας και την εμπιστοσύνη των κατοίκων του δήμου μας, αλλά και των επισκεπτών, στις υπηρεσίες υγείας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας».
Αναδημοσίευση από The Best.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Γι΄ αυτό το χάλι ποιός ευθύνεται κύριε Κατσίβελλα; Οι Συνδικαλιστές; Oι Εργαζόμενοι γενικά; η μήπως το Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ; Γιατί δεν μας είπατε τίποτε για όλα αυτά στον αποχαιρετιστήριο απολογισμό σας.