Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

To NEO Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας.

      Σας κάνουμε γνωστό το νέο 13μελές Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας, όπως αυτό προέκυψε από τις προχθεσινές Εκλογικές μας διαδικασίες    
  1.   ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ         ΚΩΣΤΑΣ......από την ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ  ΑΛΛΑΓΗ.
  2.   ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ        ΣΠΥΡΟΣ..... από την ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ  ΑΛΛΑΓΗ.
  3.   ΜΑΥΡΙΚΗ                   ΕΛΙΣΑΒΕΤ...από την ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ  ΑΛΛΑΓΗ.
  4.   ΠΑΝΟΥΤΣΟΣ              ΓΙΑΝΝΗΣ....από την ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ  ΑΛΛΑΓΗ.
  5.   ΝΤΑΒΛΑΣ                   ΓΙΩΡΓΟΣ.....από την ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ  ΑΛΛΑΓΗ.
  6.   ΣΑΜΙΚΟΣ                   ΘΑΝΑΣΗΣ...από την ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ  ΑΛΛΑΓΗ.
  7.   ΖΑΦΕΙΡΗ                   ΓΚΑΜΠΡΙΕΛΛΑ........ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ  ΑΛΛΑΓΗ.
  8.   ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ  ΝΑΝΣΥ........ ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ.
  9.   ΠΕΛΕΚΟΥΔΑΣ           ΔΗΜΗΤΡΗΣ...ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ.
10.   ΛΑΠΠΑΣ                    ΚΩΣΤΑΣ........ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ.
11.   ΑΣΛΑΝΙΔΗ                 ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ...........από την ΔΑΚΕ.
12.   ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ              ΧΡΗΣΤΟΣ ................από την ΔΑΚΕ.
13.   ΜΠΑΡΚΑΣ                 ΝΙΚΟΛΑΟΣ...από την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ.

Η Ανάρτηση των Αποτελεσμάτων των Εκλογών του Σωματείου μας.

         Κάνουμε γνωστό σε όλους τους Συναδέλφους - Εργαζόμενους, που θέλουν να δούν και να διαβάσουν  όλα τα αποτελέσματα των  ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ, ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ για το ποιοί και πόσοι εκλέγονται, τι πήραν οι παρατάξεις και κάθε ένας από τις υποψηφίους, κλπ, ότι αυτά είναι αναρτημένα σ΄αυτό εδώ το site και συγκεκριμένα στα αριστερά της σελίδας μας στον ΙΣΤΟΤΟΠΟ ¨ΕΚΛΟΓΕΣ - ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ¨.

Η ΠΟΕΔΗΝ για την απόσυρση του Νέου Συστήματος Αξιολόγησης- Κινητοποιήσεις.

     Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,
           Τρεις μήνες πριν τις δίδυμες εκλογές η κυβέρνηση προσπαθεί να εμφανίσει θετικά στοιχεία για την πορεία της οικονομίας προβάλλοντας το πρωτογενές πλεόνασμα. Πρωτογενές πλεόνασμα που προέκυψε από την ύφεση, τις ανεξόφλητες υποχρεώσεις του Δημοσίου προς τρίτους, την δραστική συρρίκνωση των εισοδημάτων και των κοινωνικών δαπανών, την ανεργία, τη φτώχεια και την εγκατάλειψη που βιώνουν οι πολίτες της χώρας.
           Υπάρχουν σημαντικές εκκρεμότητες στην οικονομία που κρύβονται «κάτω από το χαλί» ελέω εκλογών. Μη διαχειρίσιμο Δημόσιο Χρέος που ξεπέρασε τα 322 δις ευρώ (ποσοστό 176% του ΑΕΠ), χρηματοδοτικό κενό πάνω από 15δις και απροσδιόριστο Δημοσιονομικό κενό για τα οποία θα απαιτηθεί νέο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ την ΤΡΟΪΚΑ.
          Για την χορήγηση του νέου προγράμματος η Κυβέρνηση για επικοινωνιακούς λόγους διαλαλεί ότι δεν απαιτούνται νέα ΜΝΗΜΟΝΙΑ προωθώντας την δήθεν κατάργησή τους, αλλά επί της ουσίας μετονομάζονται σε ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ.
         Μεταρρυθμίσεις για την ΤΡΟΪΚΑ είναι το ξεπούλημα τις Δημόσιας Περιουσίας, η κατάργηση φορέων του Δημοσίου, η συρρίκνωση των κοινωνικών υπηρεσιών, ο δραστικός περιορισμός των κοινωνικών δαπανών, οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων.
          Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ για τις ΝΕΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ που έχει συμφωνήσει στο παρασκήνιο με τους μηχανισμούς της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ που χαράσσουν την πολιτική λιτότητας, ιδιωτικοποίησης, εξυπηρέτησης των συμφερόντων των επιχειρηματικών και χρηματοοικονομικών ομίλων.
        Το Σχέδιο Νόμου που κατατέθηκε και συζητείται στη ΒΟΥΛΗ για τροποποίηση του ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ Αξιολόγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων και Καταργήσεων – Συγχωνεύσεων Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα, αναδεικνύει τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης που είναι η διάλυση του Δημόσιου Τομέα και η σύσταση μόνιμου μηχανισμού Διαθεσιμοτήτων – Απολύσεων Δημοσίων Υπαλλήλων.
          Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ για τα κοινωνικά κουφάρια που αφήνουν πίσω της οι ανάλγητες ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ή όποιο άλλο όνομα αποκτήσουν.
Η κυβέρνηση για να αιτιολογήσει τη πολιτική της, προβάλλει την αναγκαιότητα κατάργησης φορέων του Δημοσίου χωρίς αντικείμενο, κρύβοντας κάτω από το χαλί σημαντικούς φορείς που καταργεί, όπως το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού το οποίο προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στην προστασία, την έρευνα, την ενίσχυση της αγοράς εργασίας. Μοναδικός Στόχος είναι οι απευθείας απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων σύμφωνα με τις ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ.
          Με το νέο σύστημα ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ που ΠΡΟΩΘΕΙ η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ παραμένει η ίδια βαθμολογική κλίμακα του ισχύοντος άρθρου 8 του Π.Δ. 318/1992 με τη διαφορά όμως ότι καθορίζονται ανώτατα ποσοστά υπαλλήλων ανά βαθμό σε κάθε υπηρεσία ως εξής:
• Με τους βαθμούς 9 έως 10 αξιολογείται ποσοστό έως 25% των υπαλλήλων
• Με τους βαθμούς 7 έως 8 αξιολογείται ποσοστό έως 60% των υπαλλήλων
• Με τους βαθμούς 1 έως 6 αξιολογείται ποσοστό 15% των υπαλλήλων
          Το 15% των υπαλλήλων κάθε υπηρεσίας κρίνονται υπηρεσιακά ανεπαρκείς και τίθονται σε καθεστώς Κινητικότητας, Διαθεσιμότητας – Απόλυσης. Με την διαδικασία αυτή κάθε χρόνο συστήνεται μόνιμη δεξαμενή υπαλλήλων προς απόλυση. Παρότι σε ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΝΟΜΟ (4024/2011 άρθρο 7 παρ.4) προβλέπεται η έκδοση ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ με πλαίσιο αξιολόγησης, βάσει του οποίου θα γίνεται η ποσοστιαία προαγωγή στους βαθμούς με ταυτόχρονη μισθολογική αναβάθμιση, παραπέμφθηκε στις καλένδες από τη κυβέρνηση επειδή προκαλεί δημοσιονομικό κόστος. Προτεραιότητα για την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ έχει η εγκαθίδρυση μόνιμου μηχανισμού Κινητικότητας και Απολύσεων Δημοσίων Υπαλλήλων.
          Για την επιλογή των Προϊστάμενων Οργανικών Μονάδων που αποτελούν τους αξιολογητές του νέου συστήματος, δεν ακολουθούνται οι διαδικασίες που ορίζουν οι Νόμοι 3839/2010, 4024/2011, αλλά οι απευθείας αναθέσεις χωρίς αξιοκρατία.
         Προωθούνται προϊστάμενοι Οργανικών Μονάδων οι κομματικά αρεστοί. Πως λοιπόν οι προϊστάμενοι που επιλέγονται με κομματικά κριτήρια θα βαθμολογήσουν αξιοκρατικά τους υπαλλήλους τόσο εκείνων που θα οδεύσουν προς την έξοδο (το 15%) όσο και των υπαλλήλων που θα είναι οι επόμενοι «ημέτεροι» προϊστάμενοι (το 25%). Η προωθούμενη αξιολόγηση προσπαθεί σκόπιμα να αναπαραγάγει τη κλασική κομματική λογική και να διασώσει την ημέτερη κομματική πελατεία.
        Τα Νοσοκομεία και οι Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας στενάζουν από τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού.
        Τα τελευταία 3,5 ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΕΤΗ αποχώρησαν 15.000 εργαζόμενοι χωρίς να προσληφθεί ούτε ένας.
         Τα ωράρια εργασίας είναι εξουθενωτικά. Δεν τηρούνται οι ελάχιστες προϋποθέσεις που ορίζουν τα Προεδρικά Διατάγματα και οι υφιστάμενοι Νόμοι (12ωρη ανάπαυση μεταξύ δύο βαρδιών, μία νύχτα και δύο ρεπό την εβδομάδα), αφού το προσωπικό που υπηρετεί στα Νοσοκομεία είναι κάτω των ορίων ασφαλείας. Πως λοιπόν οι Προϊστάμενοι θα βαθμολογήσουν έστω και έναν υγειονομικό ως ανεπαρκή την ώρα που οι Διοικήσεις του εμπιστεύονται σε μονοβάρδια την υγεία 30 και άνω ασθενών. Η κυβέρνηση μεθοδεύει με το νέο σύστημα αξιολόγησης που προωθεί, τις απολύσεις Υγειονομικών, τη συρρίκνωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και Πρόνοιας και την Ιδιωτικοποίηση των Δημόσιων Κοινωνικών Υπηρεσιών.
    Γι' αυτό ΑΝΤΙΔΡΑΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ.
ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ που Καταργεί Φορείς του Δημοσίου και εγκαθιδρύει Νέο Σύστημα Αξιολόγησης με το οποίο επιλέγονται οι ΜΕΛΛΟ...ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ. Οργανώνουμε 48ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ με την ΑΔΕΔΥ τις ημέρες ψήφισης του Νομοσχεδίου στη Βουλή.
Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Ολοκληρώθηκαν οι ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ του Σωματείου μας.

       Ολοκληρώθηκαν αργά χθες βράδυ οι ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ του Σωματείου μας, όπου πρώτη δύναμη και μάλιστα ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ανακηρύχθηκε η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ, με ποσοστό 48,26 % και 7 έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, έναντι του  38,35 % και των 5 εδρών που είχε με τις προηγούμενες εκλογές.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα  έχουν ως εξής:
        ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ:   808. 
                        ΨΗΦΙΣΑΝ:   568.
           ΑΚΥΡΑ - ΛΕΥΚΑ:      23 για Δ.Σ και  33 για ΠΟΕΔΗΝ
                          ΕΓΚΥΡΑ:    545 για Δ.Σ και 535 για ΠΟΕΔΗΝ 
                                        ΕΛΑΒΟΝ  
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ  ΑΛΛΑΓΗ:
       Για Δ.Σ:  263 ψήφους, 48,26 %, 7 Έδρες στο Δ.Σ και 3 στην Εξελεγκτική Επιτροπή.
       Για ΠΟΕΔΗΝ: 251 ψήφους, 46,93 % και 5 έδρες.
ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ:
       Για Δ.Σ:  138 ψήφους, 25,32 %, 3 Έδρες στο Δ.Σ και 1 στην Εξελεγκτική Επιτροπή, έναντι των
        171 ψήφων, του 27,67 %  και των 4 εδρών, που είχε στις προηγούμενες εκλογές.
       Για ΠΟΕΔΗΝ: 135 ψήφους, 25,23 % και 3 έδρες.
ΔΑΚΕ:
       Για Δ.Σ:  89 ψήφους, 16,33 %, 2 Έδρες στο Δ.Σ και 1 στην Εξελεγκτική Επιτροπή, έναντι των
        91 ψήφων και του 14,72 % που είχε στις προηγούμενες εκλογές.
       Για ΠΟΕΔΗΝ: 89 ψήφους, 16,63 % και 2 έδρες.
ΑΥΤΟΝΟΜΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ:
       Για Δ.Σ:  55 ψήφους, 10,09 % και 1 Έδρα στο Δ.Σ έναντι των 110 ψήφων, του 17,8 %  και
       των 2 εδρών, που είχε στις προηγούμενες εκλογές .
       Για ΠΟΕΔΗΝ: 60 ψήφους, 11,21 % και 1 έδρα.

Βάσει των προαναφερθέντων ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ:

                                   για το ΔIOIKHTIKO  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Από  την Συνδικαλιστική Αλλαγή οι :  ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ  ΣΠΥΡΟΣ, ΜΑΥΡΙΚΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ, ΠΑΝΟΥΤΣΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΝΤΑΒΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΣΑΜΙΚΟΣ  ΘΑΝΑΣΗΣ και ΖΑΦΕΙΡΗ  ΓΚΑΜΠΡΙΕΛΑ.
Από την ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ οι:   ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ  ΝΑΝΣΥ, ΠΕΛΕΚΟΥΔΑΣ  ΔΗΜΗΤΡΗΣ και ΛΑΠΠΑΣ  ΚΩΣΤΑΣ.
Από την ΔΑΚΕ οι: ΑΣΛΑΝΙΔΗ  ΚΑΤΕΡΙΝΑ και ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ.
Από την ΑΥΤΟΝΟΜΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ:   ΜΠΑΡΚΑΣ  ΝΙΚΟΣ.

                                 για την ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Από  την Συνδικαλιστική Αλλαγή οι : ΣΤΑΜΟΠΟΥΛΟΣ  ΒΑΣΙΛΗΣ, ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ  ΛΑΜΠΡΟΣ και ΛΕΠΙΔΑ  ΑΓΓΕΛΙΚΗ.
Από την ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ: ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΥ ΕΛΕΝΗ.
Από την ΔΑΚΕ:   ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ.

                                    ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ  στην  ΠΟΕΔΗΝ

Από  την Συνδικαλιστική Αλλαγή οι :  ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ  ΣΠΥΡΟΣ, ΠΑΝΟΥΤΣΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΜΑΥΡΙΚΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ και ΣΤΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ.
Από την ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ οι:   ΠΕΛΕΚΟΥΔΑΣ  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΩΛΗ  ΒΕΝΕΔΙΚΤΗ και ΠΑΠΑΜΗΤΡΟΥ  ΔΗΜΟΣ.
Από την ΔΑΚΕ οι: ΑΣΛΑΝΙΔΗ  ΚΑΤΕΡΙΝΑ και ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ.
Από την ΑΥΤΟΝΟΜΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ:   ΜΠΑΡΚΑΣ  ΝΙΚΟΣ.


         Η ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ του ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ θα γίνει την επόμενη εβδομάδα μετά από σχετική πρόσκληση του πλειοψηφούντος ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ  ΚΩΣΤΑ.
                                         .............................................................
         Δείτε  ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ όλα τα  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ των ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ, κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://workspaces.acrobat.com/?d=WxXjm14aruBceKGfTQIdmQ

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Συνεχίζονται και Σήμερα οι Εκλογικές μας Διαδικασίες.

     Συνεχίζονται και σήμερα και συγκεκριμένα μέχρι τις 7 το απόγευμα οι Εκλογικές Διαδικασίες του Σωματείου μας.
         Στη χθεσινή διαδικασία, αξίζει να τονίσουμε, ότι προσήλθαν περι τούς 229 Συναδέλφους, μια προσέλευση ικανοποιητική, προσέλευση που σήμερα αναμένεται να είναι μαζική.

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

ΣΗΜΕΡΑ και ΑΥΡΙΟ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ με το ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

         ΣΗΜΕΡΑ και ΑΥΡΙΟ από τις  08:00 πμ - 07:00 μμ, στον 1ο όροφο του ΤΑΧΥΡΥΘΜΟΥ,  ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ στις  ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ του Σωματείου μας, για την ανάδειξη του ΝΕΟΥ 13μελούς ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ μας  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, της 5μελούς ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ  ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ και των ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ μας  για το επόμενο ΣΥΝΕΔΡΙΟ της ΠΟΕΔΗΝ.
          Σ΄ αυτές τις Εκλογικές Διαδικασίες, όπου ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ με το ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, οι ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ που διεκδικούν την ψήφο των 816 εγγεγραμμένων Μελών του Σωματείου μας είναι:.
Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ  ΑΛΛΑΓΗ με 42 υποψηφίους, τους οποίους μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί (https://workspaces.acrobat.com/?d=T9yu71QdtFxXhoE8yWuqyw ) και της οποίας  την σχετική ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ, μπορείτε να την διαβάσετε, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που  επίσης ακολουθεί ( https://workspaces.acrobat.com/?d=QPcH9aDEuGeGZLWVIpnK5g ).
Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ με 25 υποψηφίους, τους οποίους μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί (https://workspaces.acrobat.com/?d=BttcC8WDb7Unwgxb9tiKpg) και της οποίας  την σχετική ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ, μπορείτε να την διαβάσετε, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που  επίσης ακολουθεί (https://workspaces.acrobat.com/?d=JXk6L11EPE4RSxu6Rz2RTA ).
Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ με 7 υποψηφίους, τους οποίους μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί (https://workspaces.acrobat.com/?d=HwNMs7HKvI4fcS5-M190bg ) και της οποίας  την σχετική ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ, μπορείτε να την διαβάσετε, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που  επίσης ακολουθεί ( https://workspaces.acrobat.com/?d=kGfIp3NWYPwwMtnwfdm0kg ).
- και  Η  ΔΑΚΕ με 11 υποψηφίους, τους οποίους επίσης μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί (https://workspaces.acrobat.com/?d=rcTc4AYbq9fozWq1oc3KzA) και της οποίας  την σχετική ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ, μπορείτε να την διαβάσετε, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που  επίσης ακολουθεί ( https://workspaces.acrobat.com/?d=WJjy8PIj7p9vxugpslvWUQ ).

Αντισυνταγματικό το «ψαλίδι» στο εφάπαξ

         Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε παράνομη την περικοπή στο εφάπαξ δημοσίου υπαλλήλου. Στην Ολομέλεια παραπέμπεται το ζήτημα για οριστική κρίση.
Σε δικαστική τροχιά κατάρρευσης μπαίνουν μετά τις τελευταίες μνημονιακές περικοπές μισθών και συντάξεων (σε ειδικά μισθολόγια) και οι ευρύτερες περικοπές που έγιναν στα εφάπαξ στο δημόσιο τομέα.
          Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Έθνος", κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου (ΕΕΣ) έκρινε αντισυνταγματική την περικοπή που έγινε στο εφάπαξ συνταξιούχου δημοσίου ταμείου και το ζήτημα πρόκειται να παραπεμφθεί, υποχρεωτικά λόγω της αντισυνταγματικότητας, στην Ολομέλεια ΕΣ για οριστική επίλυση, μόλις δημοσιευθεί επίσημα το σκεπτικό της.
          Η δικαστική απόφαση θα προκαλέσει σοκ στο οικονομικό επιτελείο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, καθώς σε περίπτωση που η Ολομέλεια του ανώτατου δημοσιονομικού δικαστηρίου επιβεβαιώσει  στο μέλλον την αντισυνταγματικότητα τις περικοπές του εφάπαξ, θα ανοίξει  ο δρόμος για την επιστροφή αναδρομικά πολύ μεγάλων κονδυλίων στους δικαιούχους, που συνταξιοδοτούμενοι πήραν ποσά εφάπαξ συρρικνωμένα σε ποσοστό έως και 35%.
          Ταυτόχρονα θα «ανάψει πράσινο» για να εισπράξουν μεγαλύτερα κι όχι μειωμένα εφάπαξ όσοι «περιμένουν στην ουρά» εδώ και 2-3 χρόνια για το σχετικό βοήθημα. Επίσης μια τέτοια απόφαση μπορεί να λειτουργήσει ως ανάχωμα για σχεδιαζόμενες νέες περικοπές, εφόσον διαπιστωθεί από δικαστικές πλευρές ότι θίγουν την αρχή της ανταποδοτικότητας.
Πηγή: Έθνος

Ποιοι βγαίνουν στη σύνταξη με πλασματικά έτη.

         Έξοδο στη σύνταξη με ευνοϊκές προϋποθέσεις και με την αναγνώριση πλασματικού χρόνου ασφάλισης μπορούν να κατοχυρώσουν και το 2014 χιλιάδες εργαζόμενοι.
         Χρειάζεται, όμως, προσοχή, γιατί πλέον δεν ισχύουν οι αναγνωρίσεις πλασματικών ετών, για να συμπληρωθεί χρόνος ασφάλισης για σύνταξη με τις προϋποθέσεις του 2010. Η δυνατότητα αυτή έπαψε να ισχύει στις 31/12/2013.
         Αντίθετα, οι μόνες αναγνωρίσεις πλασματικού χρόνου που ισχύουν πλέον για τους περισσότερους ασφαλισμένους είναι, για να συμπληρωθούν οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης από το 2011 και μετά.
...............................................Διαβάστε ολόκληρο το σχετικό ρεπορτάζ, κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.enikos.gr/economy/216364,Poioi_vgainoyn_sth_syntaxh_me_plasmatika.html

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Με το ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, Αύριο και μεθαύριο ΟΛΟΙ οι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ

         Ως γνωστόν την ΤΡΙΤΗ και την ΤΕΤΑΡΤΗ, 25 και 26 Φλεβάρη και συγκεκριμένα στις ώρες 08:00 πμ - 07:00 μμ, στον 1ο όροφο του ΤΑΧΥΡΥΘΜΟΥ,  θα διεξαχθούν οι ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ του Σωματείου μας, για την ανάδειξη του ΝΕΟΥ 13μελούς ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ μας  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, της 5μελούς ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ  ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ και των ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ μας  για το επόμενο ΣΥΝΕΔΡΙΟ της ΠΟΕΔΗΝ.
          Σ΄ αυτές τις Εκλογικές Διαδικασίες, όπου ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ με το ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, την ψήφο των 816 εγγεγραμμένων Μελών μας, την διεκδικούν οι παρακάτω τέσσερις Παρατάξεις.
Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ  ΑΛΛΑΓΗ με 42 υποψηφίους, τους οποίους μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί (https://workspaces.acrobat.com/?d=T9yu71QdtFxXhoE8yWuqyw ) και της οποίας  την σχετική ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ, μπορείτε να την διαβάσετε, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που  επίσης ακολουθεί ( https://workspaces.acrobat.com/?d=QPcH9aDEuGeGZLWVIpnK5g ).
Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ με 25 υποψηφίους, τους οποίους μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί (https://workspaces.acrobat.com/?d=BttcC8WDb7Unwgxb9tiKpg) και της οποίας  την σχετική ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ, μπορείτε να την διαβάσετε, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που  επίσης ακολουθεί (https://workspaces.acrobat.com/?d=JXk6L11EPE4RSxu6Rz2RTA ).
Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ με 7 υποψηφίους, τους οποίους μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί (https://workspaces.acrobat.com/?d=HwNMs7HKvI4fcS5-M190bg ) και της οποίας  την σχετική ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ, μπορείτε να την διαβάσετε, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που  επίσης ακολουθεί ( https://workspaces.acrobat.com/?d=kGfIp3NWYPwwMtnwfdm0kg ).
- και  Η  ΔΑΚΕ με 11 υποψηφίους, τους οποίους επίσης μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί (https://workspaces.acrobat.com/?d=rcTc4AYbq9fozWq1oc3KzA) και της οποίας  την σχετική ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ, μπορείτε να την διαβάσετε, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που  επίσης ακολουθεί ( https://workspaces.acrobat.com/?d=WJjy8PIj7p9vxugpslvWUQ ).

Εγκύκλιος Χορήγησης άδειας ανατροφής.

        Διαβάστε ολόκληρη την εγκύκλιο την σχετικά με την άδεια ανατροφής τέκνου, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί: http://www.poedhn.gr/search/item/download/1020_276bc642e680a69f3e7f39cbac7bebeb

Παρέμβαση της ΠΟΕΔΗΝ για ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ.

Συνάδελφοι,
      Με έγγραφο της η ΠΟΕΔΗΝ, μαθαίνουμε ότι γνωστοποίησε στον Υπουργό Υγείας, τις εκκρεμότητες που προέκυψαν τα προηγούμενα έτη στις δεδουλευμένες πρόσθετες αμοιβές και τις νέες που θα δημιουργηθούν στο τρέχον έτος, από τη νέα μεγάλη μείωση του ετήσιου κονδυλίου (11.942.300€ λιγότερα από πέρυσι).
               Η ΠΟΕΔΗΝ ζήτησε συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας. Μεταξύ των άλλων θεμάτων θα τεθεί το ζήτημα των οφειλόμενων και του μειωμένου εφετινού κονδυλίου των πρόσθετων αμοιβών
.
 

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Την 25η και 26η του ΦΛΕΒΑΡΗ οι ΕΚΛΟΓΕΣ στο Σωματείο μας.

        Ως γνωστόν την ΤΡΙΤΗ και την ΤΕΤΑΡΤΗ, 25 και 26 Φλεβάρη και συγκεκριμένα στις ώρες 08:00 πμ - 07:00 μμ,  θα διεξαχθούν οι ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ του Σωματείου μας, για την ανάδειξη του ΝΕΟΥ 13μελούς ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ μας  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, της 5μελούς ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ  ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ και των ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ μας  για το επόμενο ΣΥΝΕΔΡΙΟ της ΠΟΕΔΗΝ.
          Σ΄ αυτές τις Εκλογικές Διαδικασίες, την ψήφο των 816 εγγεγραμμένων Μελών μας, την διεκδικούν οι παρακάτω τέσσερις Παρατάξεις.
Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ  ΑΛΛΑΓΗ με 42 υποψηφίους, τους οποίους μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί (https://workspaces.acrobat.com/?d=T9yu71QdtFxXhoE8yWuqyw ) και της οποίας  την σχετική ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ, μπορείτε να την διαβάσετε, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που  επίσης ακολουθεί ( https://workspaces.acrobat.com/?d=QPcH9aDEuGeGZLWVIpnK5g ).
Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ με 25 υποψηφίους, τους οποίους μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί (https://workspaces.acrobat.com/?d=BttcC8WDb7Unwgxb9tiKpg) και της οποίας  την σχετική ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ, μπορείτε να την διαβάσετε, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που  επίσης ακολουθεί (https://workspaces.acrobat.com/?d=JXk6L11EPE4RSxu6Rz2RTA ).
Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ με 7 υποψηφίους, τους οποίους μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί (https://workspaces.acrobat.com/?d=HwNMs7HKvI4fcS5-M190bg ) και της οποίας  την σχετική ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ, μπορείτε να την διαβάσετε, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που  επίσης ακολουθεί ( https://workspaces.acrobat.com/?d=kGfIp3NWYPwwMtnwfdm0kg ).
- και  Η  ΔΑΚΕ με 11 υποψηφίους, τους οποίους επίσης μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί (https://workspaces.acrobat.com/?d=rcTc4AYbq9fozWq1oc3KzA) και της οποίας  την σχετική ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ, μπορείτε να την διαβάσετε, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που  επίσης ακολουθεί (https://workspaces.acrobat.com/?d=WJjy8PIj7p9vxugpslvWUQ  ).

Έκδοση Απόφασης του ΣτΕ που κρίνει αντισυνταγματική την Προσυνταξιοδοτικη Διαθεσιμότητα - Εφεδρεία

              Συνάδελφοι
        Η ΑΔΕΔΥ με τη συμμετοχή της ΠΟΕΔΗΝ προσέφυγαν στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενάντια στη ΠΡΟΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ – ΕΦΕΔΡΕΙΑ του Ν.4024/2011.
         Με την υπ' αριθμ. 3354/2013 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας ακυρώθηκε ως αντισυνταγματική.
          Κατόπιν τούτου πρέπει όσοι τέθηκαν σε προσυνταξιοδοτική εφεδρεία προκειμένου να αιτηθούν στην υπηρεσία τους, την καταβολή των αναδρομικών αποδοχών με βάση την σχετική δικαστική απόφαση.
 

Η λειτουργία της Χειρουργικής κλινικής στο Νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας" βάρεσε ‘’κόκκινο’’!

         "Η λειτουργία της Χειρουργικής κλινικής στο Νοσοκομείο μας βάρεσε ‘’κόκκινο’’!" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τριμελής Επιτροπή Γιατρών του Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας.
Και συνεχίζει η ανακοίνωση:
        "χθες ο διοικητής του Νοσοκομείου υποχρέωσε τους γιατρούς να καλύψουν με υπεράριθμες εφημερίες την γενική εφημερία, παρά το ότι εδώ και ενάμιση μήνα είναι ενημερωμένη και η διοίκηση και η 6η ΥΠΕ πως οι γιατροί στο Νοσοκομείο ‘’Άγιος Ανδρέας’’  ΔΕΝ επαρκούν για να καλύψουν το πρόγραμμα εφημεριών όλο τον μήνα!
        Σε μία κίνηση επίδειξης επιβολής, ο διοικητής του νοσοκομείου συμπλήρωσε τις κενές ημέρες εφημερίας με ένα γιατρό για κάθε ημέρα γενικής εφημερίας (!) θέτοντας έτσι σε επικινδυνότητα την εφημέρευση του Γ. Ν. Πατρών (πρώην ‘’Άγιος Ανδρέας’’).
         Η Τριμελής Επιτροπή Ιατρών του Νοσοκομείου καταγγέλλει την τακτική αυτή που θέτει σε κίνδυνο και τους ασθενείς αλλά και τους εφημερεύοντες γιατρούς που δέχονται υπέρμετρη ψυχοσωματική πίεση με συνέπεια να καθίστανται εν δυνάμει επικίνδυνοι και για τους ασθενείς και για τον εαυτό τους.
        Ζητάμε από την 6η ΥΠΕ άμεσα να εξασφαλίσει γιατρούς για την λειτουργία της Χειρουργικής κλινικής, είτε μετακινώντας προσωρινά, είτε προσλαμβάνοντας άμεσα επικουρικούς γιατρούς, αφού είναι γνωστό ότι οι προσλήψεις και οι προκηρύξεις των κενών θέσεων έχουν ανασταλεί με την εγκύκλιο Λοβέρδου από το 2012.
         Το Νοσοκομείο μας με πλείστους τρόπους, διαρκώς υποχρηματοδοτείται και υποβαθμίζεται, με συνέπεια να δυσκολεύεται να προσφέρει υγειονομικές υπηρεσίες στους πολίτες με την επάρκεια και την ασφάλεια που απαιτεί η σύγχρονη ιατρική και έχει ανάγκη ο λαός μας.

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ.

         Ως γνωστόν την ΤΡΙΤΗ και την ΤΕΤΑΡΤΗ, 25 και 26 Φλεβάρη και συγκεκριμένα στις ώρες 08:00 πμ - 07:00 μμ,  θα διεξαχθούν οι ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ του Σωματείου μας, για την ανάδειξη του ΝΕΟΥ 13μελούς ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ μας  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, της 5μελούς ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ  ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ και των ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ μας  για το επόμενο ΣΥΝΕΔΡΙΟ της ΠΟΕΔΗΝ.
          Σ΄ αυτές τις Εκλογικές Διαδικασίες, την ψήφο των 816 εγγεγραμμένων Μελών μας, την διεκδικούν οι παρακάτω τέσσερις Παρατάξεις.
Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ  ΑΛΛΑΓΗ με 42 υποψηφίους, τους οποίους μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί (https://workspaces.acrobat.com/?d=T9yu71QdtFxXhoE8yWuqyw ) και της οποίας  την σχετική ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ, μπορείτε να την διαβάσετε, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που  επίσης ακολουθεί ( https://workspaces.acrobat.com/?d=QPcH9aDEuGeGZLWVIpnK5g ).
Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ με 25 υποψηφίους, τους οποίους μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί (https://workspaces.acrobat.com/?d=BttcC8WDb7Unwgxb9tiKpg) και της οποίας  την σχετική ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ, μπορείτε να την διαβάσετε, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που  επίσης ακολουθεί (https://workspaces.acrobat.com/?d=JXk6L11EPE4RSxu6Rz2RTA ).
Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ με 7 υποψηφίους, τους οποίους μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί (https://workspaces.acrobat.com/?d=HwNMs7HKvI4fcS5-M190bg ) και της οποίας  την σχετική ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ, μπορείτε να την διαβάσετε, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που  επίσης ακολουθεί ( https://workspaces.acrobat.com/?d=kGfIp3NWYPwwMtnwfdm0kg ).
- και  Η  ΔΑΚΕ με 11 υποψηφίους, τους οποίους επίσης μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί (https://workspaces.acrobat.com/?d=rcTc4AYbq9fozWq1oc3KzA) και της οποίας  την σχετική ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ, μπορείτε να την διαβάσετε, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που  επίσης ακολουθεί ( https://workspaces.acrobat.com/?d=WJjy8PIj7p9vxugpslvWUQ ).

Στα νοσοκομεία τοποθετούνται 200 Νοσηλευτές

          Διακόσιοι νοσηλευτές που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα της κινητικότητας του υπουργείου Παιδείας τοποθετούνται σε νοσοκομεία της επικράτειας, προκειμένου να καλυφθούν κενά στο νοσηλευτικό προσωπικό.
          Τη σχετική απόφαση, σε συνεργασία και με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπέγραψε προχθές ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μητσοτάκης: «Με εξετάσεις η επιλογή διευθυντών και τμηματαρχών στο Δημόσιο»

        Τη δέσμευση της κυβέρνησης έναντι της τρόικας για 11.000 απομακρύνσεις στο Δημόσιο εντός του 2014 επανέλαβε ο αρμόδιος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι ο στόχος των 4.000 του 2013 έχει σχεδόν κλείσει.
       Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο Mega, o υπουργός είπε ότι στο στόχο αυτόν θα προσμετρηθούν όσοι διαπιστωθεί ότι είχαν πλαστά πτυχία, οι περίπου 1.650 που πέτυχαν προσωρινές αποφάσεις από δικαστήρια, αλλά και οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι επιλέγουν το ιατρείο τους από τον νέο Πρωτοβάθμιο Φορέα Υγείας.
        Σχετικά με τους 1.650 που πέτυχαν προσωρινές αποφάσεις, διευκρίνισε ότι ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί και ότι η ελληνική πλευρά έχει επιχειρήματα να πείσει την τρόικα να συμπεριληφθούν στον συνολικό αριθμό αποχωρήσεων.
       Για τους σχολικούς φύλακες, απέρριψε τα περί προσπάθειας διάσπασης, λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή υπήρξε λύση για τους 526 που θα εργαστούν ως βοηθοί θαλάμων σε νοσοκομεία. «Σε αυτή τη φάση αυτό μπορούσαμε να κάνουμε και το κάναμε με κοινωνικά κριτήρια» σημείωσε.
        Για τους υπόλοιπους 1.500 δεσμεύθηκε να δώσει απάντηση εντός των επόμενων 10 ημερών για το αν μπορούν να μεταφερθούν σε άλλον φορέα.
       Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνισε ότι θα αλλάξει ο τρόπος αξιολόγησης στο Δημόσιο. Προανήγγειλε επίσης νέο σύστημα για την επιλογή νέων γενικών διευθυντών και τμηματαρχών με εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ.
   

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 2014 από το Σωματείο μας.

          Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το Σωματείο μας τηρώντας τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας, διοργάνωσε την καθιερωμένη πλέον ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ, μια γιορτή που και φέτος, έχοντας σύμμαχο και τον πολύ καλό καιρό, σημείωσε αρκετά μεγάλη επιτυχία.
           Το ΤΣΙΚΝΙΣΜΑ  ξεκίνησε από το πρωϊ και κράτησε μέχρι αργά το μεσημέρι, στις ψησταριές  που στήθηκαν από το Σωματείο μας, τόσο στον περιβάλλοντα χώρο του  κεντρικού κτιρίου στα Προκάτ, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο του 409, αλλά και στα Κ.Υ ευθύνης μας, όπως είναι το Κ.Υ Κ. ΑΧΑΪΑΣ, το Κ.Υ ΕΡΥΜΑΝΘΕΙΑΣ και το Κ.Υ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑΣ, αλλά και στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας.
        Απ΄αυτές τις ψησταριές πέρασαν αρκετοί, πάρα πολλοί Συνάδελφοι Εργαζόμενοι, Ιατροί και Πολίτες, η Διοίκηση του Νοσοκομείου αλλά και εκπρόσωποι φορέων, απολαμβάνοντας  τα καλοψημένα πάμπολα Σουβλάκια  και τό άφθονο καλό κρασί πού πρόσφερε σ΄ ολους το Σωματείο μας.
                  Σχετικές μ΄ αυτή την ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ οι παρακάτω Φωτογραφίες
  











































Σε ποιες Υγειονομικές Περιφέρειες «μεταφέρονται» τα Πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ.

         Διαβάστε τον κατάλογο όπως αναρτήθηκε στη Διαύγεια με υπογραφή του υφυπουργού Υγείας, Αντώνη Μπέζα, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί:
http://www.protothema.gr/greece/article/355118/se-poies-ugeionomikes-perifereies-metaferodai-ta-poluiatreia-tou-eopuu/

Πρωτόγνωρες καταστάσεις στον "Άγιο Ανδρέα".

           Στα χέρια της Διοίκησης του Νοσοκομείου "Άγιος Ανδρέας" βρίσκεται η "καυτή πατάτα" της έλλειψης εφημερευόντων γιατρών στην Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου.
          Να σημειωθεί δε, οτι εκκρεμεί ακόμη η κάλυψη των τεσσάρων οργανικών  θέσεων γιατρών της Κλινικής που όσο εξακολουθούν να είναι κενές το πρόβλημα θα διογκώνεται
          Στο δια ταύτα: Σήμερα τις ανάγκες ολόκληρης της κλινικής καλύπτουν μόνο ένας ειδικευμένος και ένας ειδικευόμενος γιταρός, με ότι αυτό συνεπάγεται για την λειτουργία της και την αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών που ενδεχομένως θα κληθούν να αντιμετωπίσουν

Μέσα σε 10 ημέρες η απόφαση για τους σχολικούς φύλακες

          «Θετικό παράδειγμα κινητικότητας» χαρακτήρισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης την απορρόφηση της συντριπτικής πλειονότητας των 2.900 δημοτικών αστυνομικών, ενώ δεσμεύθηκε να δώσει εντός 10 ημερών απάντηση για το μέλλον των 1.500 σχολικών φυλάκων που δεν έχουν ακόμη τοποθετηθεί σε άλλα πόστα του δημόσιου τομέα.
         Μιλώντας στο Mega ο κ. Μητσοτάκης απέρριψε τις κατηγορίες ότι επιχειρείται διάσπαση των σχολικών φυλάκων και στάθηκε στο ότι υπήρξε λύση για τους 526 που μπορούν να εργαστούν ως βοηθοί θαλάμων σε νοσοκομεία, κάτι που, όπως είπε, αποφασίστηκε με κοινωνικά κριτήρια.

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ σήμερα και βεβαίως το ΤΣΙΚΝΙΖΟΥΜΕ.

      ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ σήμερα 20.2.14 και , όπως όλη ή ΠΑΤΡΑ, έτσι και εμείς, στο Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας, το τσικνίζουμε.
       Καλούνται λοιπόν σήμερα στις ώρες 10:30-15:00, ΟΛΟΙ οι Eργαζόμενοι στις ΨΗΣΤΑΡΙΕΣ του Σωματείου μας, στον Περιβάλλοντα χώρο στα ΠΡΟΚΑΤ, στον περιβάλλοντα χώρο του 409, στο Κ.Ψ.Υ  k΄ στα Κέντρα Υγείας, να το τσικνίσουμε δεόντως..

Κατατέθηκαν οι Υποψηφιότητες για τις ΕΚΛΟΓΕΣ του Σωματείου μας.

     Τέσσερις είναι τελικά οι ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ  που διεκδικούν την ψήφο των 816 εγγεγραμμένων μελών του Σωματείου μας, στις επικείμενες ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ, που θα γίνουν την 25η και 26η του Φλεβάρη, για την ανάδειξη του ΝΕΟΥ 13μελούς ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ μας  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, της 5μελούς ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ  ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ και των ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ μας  για το επόμενο ΣΥΝΕΔΡΙΟ της ΠΟΕΔΗΝ.
       Οι παρατάξεις αυτές είναι:
- Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ  ΑΛΛΑΓΗ με 42 υποψηφίους, τους οποίους μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί (https://workspaces.acrobat.com/?d=T9yu71QdtFxXhoE8yWuqyw ).
Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ με 25 υποψηφίους, τους οποίους μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί (https://workspaces.acrobat.com/?d=BttcC8WDb7Unwgxb9tiKpg ).
Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ με 7 υποψηφίους, τους οποίους μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί (https://workspaces.acrobat.com/?d=HwNMs7HKvI4fcS5-M190bg  ).
- και  Η  ΔΑΚΕ με 11 υποψηφίους, τους οποίους επίσης μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί (https://workspaces.acrobat.com/?d=rcTc4AYbq9fozWq1oc3KzA ).

Όλες οι αλλαγές στις Επικουρικές.

         Αλλαγές τόσο στις εισφορές όσο και στον υπολογισμό των συντάξεων για 2,6 εκατομμύρια εργαζομένους και συνταξιούχους μπαίνουν σε εφαρμογή από φέτος στις επικουρικές συντάξεις, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.
         Οι αλλαγές που δρομολογούνται είναι:
..........Διαβάστε όλες τις αλλαγές, κάνοντας κλίκ στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.enikos.gr/economy/214707,Epikoyrikes-Oles_oi_allages.html

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Λήγει σήμερα στις 11:30 η κατάθεση των Υποψηφιοτήτων για τις Εκλογές του Σωματείου μας.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι:
         Την ΤΡΙΤΗ και ΤΕΤΑΡΤΗ 25 και 26 ΦΛΕΒΑΡΗ 2014, και συγκεκριμένα στις ώρες 8:00πμ – 07:00μμ, έχουμε ΕΚΛΟΓΕΣ στο Σωματείο μας, για την ΑΝΑΔΕΙΞΗ, Νέου Δ.Σ, ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ και Αντιπροσώπων στη ΠΟΕΔΗΝ. 
                          Όπου σας καλούμε όλους
    να προσέλθετε με το Βιβλιάριο ΥΓΕΙΑΣ και να ΨΗΦΙΣΕΤΕ 
Σ΄ αυτήν την κρίσιμη και δύσκολη περίοδο για ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ και το Νοσοκομείο, η συμμετοχή ΟΛΩΝ σ΄ αυτές τις Εκλογές είναι ΑΝΑΓΚΑΙΑ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ και ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ.
         Γνωρίζουμε επίσης σε όλους ότι η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ θα γίνει στο Γρ. του Σωματείου, την ΤΕΤΑΡΤΗ 19/2/14 στις ώρες 10:30 - 11:30 πμ.         

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ αύριο και όπως πάντα το ΤΣΙΚΝΙΖΟΥΜΕ.

        Αύριο  ΠΕΜΠΤΗ 20.2.14 και συγκεκριμένα στις ώρες 10:30-15:00, όπως όλη ή ΠΑΤΡΑ, έτσι και εμείς, στο Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας, το τσικνίζουμε.
    Καλούνται λοιπόν  ΟΛΟΙ οι Eργαζόμενοι στις ΨΗΣΤΑΡΙΕΣ του Σωματείου, στον Περιβάλλοντα χώρο στα ΠΡΟΚΑΤ, στον περιβάλλοντα χώρο του 409, στο Κ.Ψ.Υ k΄ στα Κέντρα Υγείας, για να το ΤΣΙΚΝΙΣΟΥΜΕ δεόντως.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ με τους ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΙΣ στη ΔΙΟΙΚΗΣΗ.

         Την ΔΕΥΤΕΡΑ 17/2/14, ο Πρόεδρος του Σωματείου μας Πετρόπουλος Κώστας, μαζί με τούς Συνεδέλφους - Εργαζόμενους ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΙΣ, έκαναν ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στη Διοίκηση του Νοσοκομείου.
       Στην ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ αυτή, όπου συμμετείχαν από το Δ.Σ του Σωματείου μας και οι Γιαννόπουλος, Μαυρίκη, Παπαμήτρου, Λάππας και Ασλανίδη, παρουσία της Διευθύντριας της Νοσηλευτικής Παπαναγοπούλου Γωγώ και του Διευθυντή της  Ιατρικής Υπηρεσίας  Μαζαράκη Ανδρέα, τέθηκαν στην Διοίκηση, στον Διοικητή Απόστολο Λέτσιο και τον Υποδιοικητή Καραμπελιά Βασίλη, τα ζητήματα, τα προβλήματα που αυτήν την περίοδο απασχολούν τούς ελάχιστους εναπομείναντες Συναδέλφους μας Τραυματιοφορείς, όπως:
     - Η απαραίτητη ενίσχυση του τμήματός τους με προσωπικό, απέναντι στις μεγάλες ελλείψεις που έχουν. Ελλείψεις που έχουν οδηγήσει αυτόν τον κλάδο να εργάζεται σε κάποιες βάρδιες με ένα άτομο, γεγονός ανεπίτρεπτο και επικίνδυνο και με πληθώρα οφειλόμενων ρεπό και αδειών.
     - Τα προβλήματα με τις εξετάσεις των Κ/Δ περιστατικών, τους υπερήχους, όπου προτείναμε και συγκεκριμένη λύση.
     - Τα προβλήματα με τον χώρο ξεκούρασής τους.
    - και βεβαίως τα προβλήματα που παρουσιάζονται και που είναι πολύ σοβαρά και επικίνδυνα, με την ανυπαρξία ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ στον χώρο των ΤΕΠ και όχι μόνον.
        Αφού αναλύθηκαν όλα τα προαναφερόμενα και όχι μόνον, μέσα από την σχετική διαλογική συζήτηση που έγινε, η νέα  Διοίκηση του Νοσοκομείου δεν δεσμεύτηκε επι της ουσίας σε τίποτε. Αρκέστηκε μόνον στην εξέταση των προβλημάτων με σκοπό και στόχο στο αμέσως επόμενο διάστημα να δώσει κάποιες λύσεις. Λύσεις που άν δεν δοθούν, οι ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΙΣ όπως δήλωσαν, είναι έτοιμοι και αποφασισμένοι να δυναμιτίσουν το κλίμα, να προχωρήσουν στον μονόδρομο των κινητοποιήσεων, γιατί η κατάσταση που βιώνουν δεν πάει άλλο.

Προκήρυξη Απεργιακών Κινητοποιήσεων από την ΑΔΕΔΥ.

Αγωνιστική – απεργιακή απάντηση στην Κυβέρνηση, που συνεχίζει τη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών, της Υγείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, της Παιδείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και των Υπηρεσιών της Κεντρικής Διοίκησης, μέσω των συνεχιζόμενων και διαδοχικών διαθεσιμοτήτων – απολύσεων χιλιάδων εργαζομένων, αποφάσισε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., κλιμακώνοντας τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε όλο το Δημόσιο Τομέα.
Συγκεκριμένα, η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε:
1. Την πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας τις ημέρες συζήτησης και ψήφισης του Νομοσχεδίου «Διοικητικές Απλουστεύσεις- Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα- Τροποποίηση διατάξεων Π.Δ. 318/1992 (Α 161) και λοιπές ρυθμίσεις» που κατέθεσε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΥΔΜΗΤ). Η Κυβέρνηση με την προώθηση και την ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, επιχειρεί την κατάργηση  Νομικών Προσώπων του Δημοσίου και την άμεση απόλυση ή τη διαθεσιμότητα κι άλλων Δημοσίων Υπαλλήλων. Ταυτόχρονα, προωθεί την καθιέρωση ενός μόνιμου μηχανισμού δημιουργίας δεξαμενών νέων διαθεσιμοτήτων, μέσω της εφαρμογής νέου συστήματος «αξιολόγησης» και της καθιέρωσης υποχρεωτικής ποσόστωσης. 
2.Την πραγματοποίηση νέας 48ωρης απεργίας στο Δημόσιο, στις 13 και 14 Μαρτίου, με κλιμάκωση του αγώνα την επόμενη εβδομάδα ενόψει της 22ας  Μαρτίου, ημερομηνίας κατά την οποία προβλέπεται να απολυθούν χιλιάδες Δημόσιοι Υπάλληλοι, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα πριν από οχτώ μήνες.
Η Κυβέρνηση  και η Τρόικα προωθούν νέα επώδυνα, καταστροφικά μέτρα πλήρους ισοπέδωσης της εργασίας τόσο στο Δημόσιο όσο και στον Ιδιωτικό Τομέα, περαιτέρω διάλυσης των Κοινωνικών Υπηρεσιών, της Παιδείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης και της Υγείας (με τη διάλυση του ΕΟΠΥΥ), καθώς και νέες μειώσεις στα εφάπαξ και τις επικουρικές συντάξεις.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί κάθε Ομοσπονδία του Δημοσίου, κάθε Πρωτοβάθμιο Σύλλογο ή Σωματείο και τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συσπειρωθούν μέσα από τις Γενικές τους Συνελεύσεις και να απαντήσουν δυναμικά στα σχέδια διάλυσης των Δημοσίων Υπηρεσιών, να αποτρέψουν τις νέες απολύσεις που προωθούνται με το μανδύα της διαθεσιμότητας, να βάλουν φραγμό στο σύστημα διαρκούς συρρίκνωσης του Δημόσιου Τομέα και των Κοινωνικών Αγαθών.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., επίσης,  καλεί τα Συνδικάτα του Ιδιωτικού Τομέα, τους Κοινωνικούς και Επαγγελματικούς Φορείς να αναλάβουν πρωτοβουλίες στήριξης και γενίκευσης του αγώνα. 
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Λήγει αύριο η προθεσμία των Υποψηφιοτήτων για τις ΕΚΛΟΓΕΣ του Σωματείου μας.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι:
         Την ΤΡΙΤΗ και ΤΕΤΑΡΤΗ 25 και 26 ΦΛΕΒΑΡΗ 2014, και συγκεκριμένα στις ώρες 8:00πμ – 07:00μμ, έχουμε ΕΚΛΟΓΕΣ στο Σωματείο μας, για την ΑΝΑΔΕΙΞΗ, Νέου Δ.Σ, ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ και Αντιπροσώπων στη ΠΟΕΔΗΝ. 
                          Όπου σας καλούμε όλους
    να προσέλθετε με το Βιβλιάριο ΥΓΕΙΑΣ και να ΨΗΦΙΣΕΤΕ 
Σ΄ αυτήν την κρίσιμη και δύσκολη περίοδο για ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ και το Νοσοκομείο, η συμμετοχή ΟΛΩΝ σ΄ αυτές τις Εκλογές είναι ΑΝΑΓΚΑΙΑ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ και ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ.
         Γνωρίζουμε επίσης σε όλους ότι η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ θα γίνει στο Γρ. του Σωματείου, την ΤΕΤΑΡΤΗ 19/2/14 στις ώρες 10:30 - 11:30 πμ.         

Οργανωτικό Πλαίσιο για την Ανάπτυξη Αγωνιστικού – Απεργιακού Προγράμματος Δράσης της ΑΔΕΔΥ.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
      Όπως είναι γνωστό, το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κατά τη συνεδρίασή του, την Δευτέρα, 3-02-2014, έλαβε ΑΠΟΦΑΣΗ για κλιμάκωση και εντατικοποίηση των αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα ενάντια στην καταστροφική για το κοινωνικό σύνολο, ασκούμενη κυβερνητική πολιτική, μέσα από την όξυνση της επίθεσης στο Δημόσιο.
          Ειδικότερα, το Γ.Σ., συνεκτιμώντας:
...............................................................................................................................................
.....Διαβάστε ολόκληρο το Οργανωτικό Πλαίσιο της ΑΔΕΔΥ, για την ανάπτυξη αγωνιστικού – απεργιακού προγράμματος δράσης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κατά τη διάρκεια του διμήνου Φεβρουαρίου – Μαρτίου 2014, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί:
 https://workspaces.acrobat.com/?d=2tgDrpiCl6iDi36HKwmf9w

Ερχονται νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις από το Μάρτιο

         Με νέες μειώσεις στους μισθούς τους που ενδέχεται να αγγίξουν ακόμη και τα 70 ευρώ το μήνα θα έρθουν αντιμέτωποι 7 στους 10 δημοσίους υπαλλήλους από τον Μάρτιο καθώς τίθενται σε εφαρμογή οι νέες ενιαίες κρατήσεις για την επικουρική ασφάλιση στο σύνολο πλέον των αποδοχών τους.
         Συγκεκριμένα μέχρι σήμερα οι κρατήσεις των δημοσίων υπαλλήλων για τις επικουρικές συντάξεις υπολογίζονταν στο βασικό τους μισθό με πλαφόν μάλιστα τα 1.666 ευρώ. Από τον Μάρτιο οι κρατήσεις της τάξης του 3% θα υπολογίζονται στο σύνολο των αποδοχών συμπεριλαμβανομένων και των επιδομάτων και μάλιστα χωρίς το όριο που ίσχυε, οι επιπλέον κρατήσεις μάλιστα δεν είναι ξεκάθαρο αν θα συνεισφέρουν τελικά στο ποσό της σύνταξης που θα εισπράξουν.
         Μειώσεις όμως στο ποσό των επικουρικών συντάξεων που εισπράττουν θα δουν και εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι, καθώς από τα μέσα του χρόνου το ποσό της επικουρικής που μέχρι σήμερα φορολογείτο αυτοτελώς θα προστίθεται στην κύρια σύνταξη και θα υπόκεινται στη γενική κλίμακα φορολογίας εισοδήματος . Έτσι οι απώλειες θα ξεκινούν από τα 17 ευρώ το μήνα για σύνολο συντάξεων 900 ευρώ και θα φτάνει έως και τα 116 ευρώ το μήνα για υψηλές συντάξιμες αποδοχές πάνω από 2.500 ευρώ.
        Αντίστροφα όμως μετρά ο χρόνος και για τις μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις τόσο εκείνων που θα βγουν στη σύνταξη μέσα στο 2014 όσο και εκείνων που λαμβάνουν ήδη επικουρική. Μεγαλύτερες φαίνεται πως θα είναι το "ψαλίδι" για τους ασφαλισμένους των ειδικών ταμείων που θα βγουν στη σύνταξη μέσα στο 2014.
         Ο νέος κανονισμός παροχών του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης αναμένεται να προβλέπει ποσοστό αναπλήρωσης που δεν θα ξεπερνά το 20% όταν σήμερα στα ειδικά ταμεία φτάνει ακόμη και το 40% έτσι οι επικουρικές συντάξεις ενδέχεται να μειωθούν ακόμη και το μισό δηλαδή επικουρικές που σήμερα αγγίζουν τα 600€ θα πέσουν στα 300 ευρώ.
Πηγή: Mega

Πως λειτουργεί το ηλεκτρονικό παράβολο και που το χρησιμοποιούμε

         Σας  κάνουμε γνωστό ότι άνοιξε  ηλεκτρονική εφαρμογή «e - παράβολο» στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι θα μπορούν να προμηθεύονται και να εξοφλούν παράβολα που χρειάζονται χωρίς να πρέπει να καταφεύγουν στο ταμείο της εφορίας.
..........Περισσότερα γι΄ αυτήν την εφαρμογή, που είναι ήδη αναρτημένη και στην ιστοσελίδα μας και συγκεκριμένα στην αριστερή πλευρά της σελίδας μας στον ΙΣΤΟΤΟΠΟ ¨ΔΙΑΦΟΡΑ - ΧΡΗΣΙΜΑ ¨ , μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί:
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=27686&subid=2&pubid=113210384

Την ενοχή 4 διοικητών Aσφαλιστικών Tαμείων για το σκάνδαλο με τα δομημένα ομόλογα ζήτησε ο Eισαγγελέας.

         Να κριθούν ένοχοι για το κακούργημα της απάτης τέσσερις πρώην διοικητές ασφαλιστικών ταμείων γιατί επένδυσαν σε δομημένα ομόλογα αξίας 280 εκατ. ευρώ, ζήτησε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο εισαγγελέας Σοφοκλής Λογοθέτης.         Επίσης, πρότεινε την ενοχή των εκπροσώπων της Χρηματιστηριακής εταιρίας «Ακρόπολης» καθώς και του εκπροσώπου της εταιρίας «ΝΑΜ» Γιώργο Παπαμαρκάκη, για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
         Για άλλους τρεις κατηγορούμενους, που ενεπλάκησαν στη διαδρομή του ομολόγου, ζήτησε κατά περίπτωση να κηρυχθούν ένοχοι για άμεση και απλή συνέργεια σε απάτη, ενώ εισηγήθηκε την αθώωση του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Απασχόλησης, Ευγένιου Παπαδόπουλου.
        Ο εισαγγελέας είχε τη γνώμη ότι μέσα από την πολύμηνη διαδικασία, δεν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της απιστίας και της εγκληματικής οργάνωσης για κανέναν από τους κατηγορούμενους.
        Μετά την αγόρευση του εισαγγελέα θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται τους επόμενους μήνες.

........Διαβάστε επίσης σχετικά κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:
 http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63964767

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Δυτική Ελλάδα: Μειώνονται κατα 22% τα εργαστήρια του ΕΣΥ;

         Για την πιο ορθολογική στελέχωση των κλινικών των νοσοκομείων οι συντάκτες της μελέτης προτείνουν μία σειρά παρεμβάσεων «αναδιοργάνωσης του ΕΣΥ», που περιλαμβάνουν κυρίως συνενώσεις κλινικών, μεταφορά-μετακίνηση προσωπικού μεταξύ των υγειονομικών περιφερειών και επιλεγμένες προσλήψεις.
         Ειδικά για το νοσηλευτικό προσωπικό προτείνεται η πρόσληψη 3.000 νέων νοσηλευτών, προκειμένου, όπως αναφέρεται στη μελέτη, ο δείκτης νοσηλευτών ανά 1.000 κατοίκους να ξεπεράσει το 2 από 1,79 που είναι σήμερα. Είναι ενδεικτικό ότι στις προτάσεις επισημαίνεται η ανάγκη αύξησης των γιατρών και νοσηλευτών των πνευμονολογικών κλινικών της 2ης ΥΠΕ κατά 132% και 176% αντίστοιχα.
..........Διαβάστε ολόκληρη την σχετική μελέτη, για το τι περιλαμβάνει ο χάρτης των...συνενώσεων στις κλινικές και τα εργαστήρια των νοσοκομείων, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί: http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/248656

Κλειστά" απο Σήμερα τα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ-Σε διαθεσιμότητα 280 υπάλληλοι και γιατροί.

Για τον ένα μήνα περίπου που θα διαρκέσει η διαθεσιμότητα,  όπως επικαλείται το Υπουργείο, οι ασθενείς παραπέμπονται αναγκαστικά στους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΠΥ γιατρούς και στα νοσοκομεία.

Εφάπαξ-Οι μειώσεις και τι να προσέξετε

         Μειώσεις που σε ορισμένες περιπτώσεις θα ξεπερνούν και το 30% προκαλεί στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων ο νέος μαθηματικός τύπος που θα χρησιμοποιείται πλέον για τον υπολογισμό του βοηθήματος.
         Το κλειδί στον νέο τύπο είναι ο συντελεστής βιωσιμότητας που θα είναι διαφορετικός κάθε χρόνο καθώς θα εξαρτάται από πέντε βασικές παραμέτρους:
1. Από τα έσοδα του Ταμείου Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων.
2. Απο τις υποχρεώσεις του, δηλαδή από τον αριθμό του συνόλου των χορηγούμενων εφάπαξ.
3. Απο τις εισφορές που έχουν πληρώσει οι υπάλληλοι για τον χρόνο ασφάλισης τους μέχρι το τέλος του 2013.
4. Από την περιουσία του Ταμείου (ομόλογα, μετοχές, κ.α.) και
5. Από τα εφάπαξ που οφείλονται σε όσους έχουν ήδη αποχωρήσει και δεν έχουν πάρει το βοήθημα.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, τα δεδομένα αυτά θα αλλάζουν κάθε χρόνο και θα βγάζουν διαφορετικά ποσά εφάπαξ. Αν ο συντελεστής βιωσιμότητας είναι 1 τότε το εφάπαξ δεν θα έχει μειώσεις. Αν όμως, όπως είναι βέβαιο ότι θα συμβεί για να μην υπάρχουν ελλείμματα, ο συντελεστής είναι 0,5 ή 0,6 ή 0,8 τότε αυτό σημαίνει μειώσεις στα χορηγούμενα ποσά.
Δείτε παραδείγματα.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Δημοψήφισμα για δημόσια υγεία

         Υστερα από προετοιμασίες μηνών, όλα είναι έτοιμα για να στηθούν οι κάλπες με θέμα την καταστροφή της υγειονομικής περίθαλψης στο νησί της Πάρου και την απόφαση για καθολική απεργία στις 26 Φεβρουαρίου
......Διαβάστε σχετικά κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί:http://www.efsyn.gr/?p=174555