Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Απόφαση της 2ης/30.1.2014 Συνεδρίασης του Δ.Σ του Σωματείου μας.

         Την ΠΕΜΠΤΗ 30/1/2014, συνεδρίασε  το Δ.Σ του Σωματείου μας, με θέμα τον ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ του Δ.Σ, για την διετή θητεία του, για τα έτη 2012-2013.   
            Σ΄  αυτήν  την Συνεδρίαση, από την οποία  απουσίαζε  μόνον ο Παπαμήτρου  και στην οποία παραβρέθηκαν τα νέα μέλη του Δ.Σ, ΖΑΦΕΙΡΗ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛΑ στη θέση του παραιτηθέντα λόγω Συνταξιοδότησης Αν. Γραμματέα ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΤΩΝΗ και ΤΟΜΠΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ στη θέση του μέλους ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΟΛΥΚΑΝΔΡΙΩΤΗ  που πρόωρα και ξαφνικά έφυγε από κοντά μας, είχαμε:
ü Κατ΄ αρχήν την εκλογή της ΜΑΥΡΙΚΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ στη θέση της κενής θέσης του Αν. Γραμματέα, όπως προαναφέρουμε, με 9 ψήφους  υπέρ (Συνδικαλιστική Αλλαγή-ΔΑΚΕ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ) και 3 λευκών της Ενωτικής Συσπείρωσης Υγειονομικών.
ü Στη συνέχεια την εισήγηση, εκ μέρους  του Προέδρου του Σωματείου μας, τόσο του ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ, απολογισμό που μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί ( https://workspaces.acrobat.com/?d=Vpqy2tiEHf6nhiewj4sEZw),  όσο και του ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ, απολογισμό που μπορείτε επίσης  να διαβάσετε κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί (https://workspaces.acrobat.com/?d=r946XB3cCTJa7uv5SCIFhw).
          Μετά από τις προαναφερόμενες εισηγήσεις, τις τοποθετήσεις των μελών και την σχετική διαλογική συζήτηση, είχαμε:
ü Την κατά πλειοψηφία έγκριση του Διοικητικού Απολογισμού με 9 ψήφους  υπέρ (Συνδικαλιστική Αλλαγή-ΔΑΚΕ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ)  και  3 κατά (Ενωτική Συσπείρωση Υγειονομικών).
ü Την κατά πλειοψηφία έγκριση του Οικονομικού Απολογισμού με 8 ψήφους  υπέρ (Συνδικαλιστική Αλλαγή-ΔΑΚΕ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ), 1 παρών (Τόμπρος επειδή ως νέο μέλος δεν είχε γνώση)   και  3 Λευκών της Ενωτικής Συσπείρωσης Υγειονομικών, επειδή διαφωνούσαν με τον τρόπο έκδοσης του μηνιαίου Ενημερωτικού μας εντύπου.
ü Την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση προσδιορισμού της ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ του Σωματείου μας, αρχικά για την Τρίτη 4/2/14 και σε περίπτωση μη απαρτίας την 7/2/14. Σε περίπτωση νέας μη απαρτίας, οριστικά και τελεσίδικα την Τετάρτη 12/2/14 στις 9 πμ.
ü Την ΟΜΟΦΩΝΑ απόφαση προσδιορισμού,  για την 25η και 26η Φλεβάρη του 2014, της διεξαγωγής των ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ μας ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ, για την ΑΝΑΔΕΙΞΗ νέου Δ.Σ, Εξελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπροσώπους για το επόμενο Συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ.
ü Την κάλυψη στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΠΟΤΩΝ και ΤΡΟΦΙΜΩΝ, που ζητήθηκε εκ των υστέρων, μετά την προαναγγελία δίωξής τους από τον Υποδιοικητή του Νοσοκομείου για την ΚΑΤΑΛΗΨΗ που έκαναν στο Γρ. Κινήσεως των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων, διαμαρτυρόμενοι για τα χαράτσια στο χώρο της Υγείας, στηλιτεύοντας παράλληλα κατά πλειοψηφία την εκ μέρους τους απαράδεκτη και προκλητικότατη αγνόηση του Σωματείου μας, για την προαναφερόμενη κίνησή τους.

Εκπαιδευτικές Άδειες Εργαζομένων.

         Σε ότι αφορά τις Εκπαιδευτικές άδειες, σχετική είναι η παρακάτω Ανακοίνωση-Επιστολή της ΠΟΕΔΗΝ, την οποία μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας κλικ πάνω σ΄ αυτήν.

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Συνεδριάζει Σήμερα το Δ.Σ του Σωματείου μας.

         Σας κάνουμε γνωστό ότι, σήμερα ΠΕΜΠΤΗ  30/1/14  και ώρα 09:00 π.μ, ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ το Δ.Σ του Σωματείου μας. Στη συνεδρίαση του αυτή, το Δ.Σ του Σωματείου μας θα ασχοληθεί με τον ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ της θητείας  του, των πεπραγμένων της περιόδου 2012-2013.

Eπιτέλους....ήλθε ο Νέος Διοικητής στο Νοσοκομείο μας, όχι όμως και η κάλυψη του κενού στο Δ.Σ

         Σας κάνουμε γνωστό ότι μετά από μια θρίλερ διαδικασία και βεβαίως πάρα πολύ μεγάλη καθυστέρηση, προχθές Τρίτη 28/1/14 ορκίσθηκε επιτέλους ο Νέος Διοικητής του Νοσοκομείου ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ.  Μιλάμε για τον Κον ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΛΕΤΣΙΟ που χθες Τετάρτη 29/1/14 ανέλαβε και επισήμως πλέον τα καθήκοντά του.
        Βέβαια τα προβλήματά μας, σε ότι έχει να κάνει με την άσκηση Διοίκησης στο Νοσοκομείο, δεν τελειώνουν εδώ, δεδομένου ότι δεν έχει καλυφθεί ακόμη η από  22/6/13 κενή θέση ενός μέλους του Δ.Σ, με αποτέλεσμα αυτό να παραμένει για πάνω από 7 μήνες ανενεργό.

«Μεγάλο αδελφό» για τους μισθούς στο Δημόσιο ετοιμάζει το Υπουργείο Οικονομικών.

          «Μεγάλο αδελφό» στη μισθοδοσία όλων των υπαλλήλων του Δημοσίου (υπουργεία, ΔΕΚΟ, Ταμεία, νοσοκομεία, φορείς κλπ) προωθεί το υπουργείο Οικονομικών με την εφαρμογή μιας νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας στη ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων. 
         Όπως αναφέρεται στο Έθνος της Δευτέρας, στόχος είναι να εντοπιστούν οι περιπτώσεις καταστρατήγησης του ενιαίου μισθολογίου και χορήγησης έκτακτων αποδοχών με τη μορφή επιδομάτων, υπερωριών κλπ.
       Για το έργο έχει ήδη προκηρυχθεί διαγωνισμός, ενώ ο προϋπολογισμός του υπολογίζεται σε 4,8 εκατ. ευρώ.
       Με το σύστημα θα υπολογίζεται η μισθοδοσία κάθε υπαλλήλου με βάση τα στοιχεία που θα αποστέλλονται κάθε μήνα από τους φορείς. Οι ίδιοι οι φορείς δεν θα υπολογίζουν τις αποδοχές κάθε υπαλλήλου, παρά μόνο θα στέλνουν τα στοιχεία με τις αποδοχές που πρέπει να εισπράξει.
       Ο υπολογισμός θα γίνεται από το ηλεκτρονικό σύστημα. Με τον τρόπο αυτόν, παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν ότι θα γνωρίζουν πόσα πληρώνει το δημόσιο ταμείο και σε πόσους υπαλλήλους, ενώ θα έχει εικόνα αν εφαρμόζεται το ενιαίο μισθολόγιο σε όλο το Δημόσιο.

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Συνεδρίαση Δ.Σ Σωματείου.

         Σας κάνουμε γνωστό ότι, την ΠΕΜΠΤΗ  30/1/14  και ώρα 09:00 π.μ, ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ το Δ.Σ του Σωματείου μας. Στη συνεδρίαση αυτή το Δ.Σ θα ασχοληθεί με τον ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ της θητείας  του, των πεπραγμένων της περιόδου 2012-2013.

Κατατέθηκαν οι Υποψηφιότητες για τις Εκλογές του Εκπροσώπου.

        Σας κάνουμε γνωστές τις  υποψηφιότητες που  κατατέθηκαν για τις εκλογές του Εκπροσώπου των Εργαζόμενων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου, που είναι  οι εξής:
        - ΑΣΛΑΝΙΔΗ               ΚΑΤΕΡΙΝΑ
        - ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗΣ   ΓΙΑΝΝΗΣ
        - ΠΕΛΕΚΟΥΔΑΣ        ΔΗΜΗΤΡΗΣ
        - ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ      ΚΩΣΤΑΣ

Συνεδρίασε η Εξελεγκτική Επιτροπή του Σωματείου μας.

       Σας κάνουμε γνωστό ότι χθες, μετά από σχετική πρόσκληση του Προέδρου του Σωματείου μας, ακόμη μια φορά κλήθηκε η εξελεγκτική Επιτροπή του Σωματείου μας, για να κάνει τον σχετικό καθιερωμένο έλεγχο επί των  οικονομικών του Σωματείου μας, εν΄ όψει της Εκλογοαπολογιστικής διαδικασίας που ξεκινάει σε λίγες ημέρες.
     Μετά  απ΄ αυτόν τον καθιερωμένο έλεγχο, που ήταν συνέχεια πολλών άλλων τέτοιων διαδικασιών στη διάρκεια της θητείας αυτού του οργάνου, συντάχθηκε σχετικό πρακτικό για τα αποτελέσματα αυτού του ελέγχου που βρέθηκαν όλα καλώς.

¨Ανακυκλώνω στην πηγή»

       Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση για την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, κάνοντας κλιk στον παρακάτω σχετικό σύνδεσμο:  https://workspaces.acrobat.com/?d=64Df7O9DjdbCkRA0d84qqQ

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

H ΚΟΠΗ της ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ του Σωματείου μας.

        Με πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκεύη 24/1/14 στις 12 το μεσημέρι η ΚΟΠΗ της ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΤΑΣ του Σωματείου μας.
        Στη κατάμεστη, από τους Εργαζόμενους και τους Συνταξιούχους του 2013, αίθουσα και στην ως συνήθως πανηγυρικού χαρακτήρα εκδήλωσή μας, είχαμε:
- Κατ΄ αρχήν την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας, πού έφερε την αφιέρωση « 2014 Ευχές για να Συνεχίσουμε να Εργαζόμαστε », από τον Πρόεδρο του Σωματείου μας Κώστα Πετρόπουλο, και στη συνέχεια την σχετική ομιλία του, όπου αναφέρθηκε στα πιo σοβαρά προβλήματα πού αντιμετωπίζουμε ως Νοσοκομείο και Εργαζόμενοι σ΄ αυτό, ομιλία που μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί (https://workspaces.acrobat.com/?d=0St3jvAdTcypr7w9znf9PA ).
- Στη συνέχεια είχαμε τούς καθιερωμένους χαιρετισμούς, από τον Διοικητή του Νοσοκομείου τον Κον Κοσμόπουλο, την Υποδιοικήτρια του ΝΝΘώρακος και μέλος της Διοίκησης του Νοσοκομείου μας Κα Σιάμου Κων/να, τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαϊας  Κον Αλεξόπουλο Γρηγόρη, τον Βουλευτή Αχαΐας και πρώην Συνάδελφό μας  Χατζηλάμπρου Βασίλη,  την Εκπρόσωπο του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ Βάσω Λυμπέρη, τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου της Πάτρας και Ιατρούς του Νοσοκομείου μας Κον Νίκο Μακρή και Χρυσανθακοπούλου Γεωργία, τον Εκπρόσωπο της 5μελούς Επιτροπής των Ιατρών Τάκη Γεωργακόπουλο, τούς Προέδρους των Σωματείων του ΠΠΝΡΙΟΥ Αθανασόπουλο Αποστόλη και ΝΝΘώρακος Βλάχο Δημοσθένη, την Διοικητική Διευθύντρια του Νοσοκομείου μας Τζίφα Δέσποινα  και την Εκπρόσωπο  της Νοσηλευτικής μας Υπηρεσίας Κα Μιχαλαριά Πάτρα.
-  Την κλήρωση των τυχερών, όπου το ΦΛΟΥΡΙ, τον πρώτο Λαχνό πού ήταν μια ΧΡΥΣΗ ΛΙΡΑ, προσφορά του Σωματείου μας, κέρδισε η Συναδέλφισσα ΓΙΩΤΗ ΜΑΡΙΑ Βοηθός Φαρμακείου. Επίσης κληρώσαμε, μία 3ήμερη άδεια πού κέρδισε ο Οδηγός ΓΚΑΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ και μία 2ήμερη άδεια που κέρδισε  η  Νοσηλεύτρια ΤΣΑΒΛΙΡΗ-ΣΑΜΑΝΤΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ.
-  Ενός λεπτού σιγή για τον απελθόντα Συνάδελφο μας και μέλος του Δ.Σ του Σωματείου μας, ΠΟΛΥΚΑΝΔΡΙΩΤΗ ΒΑΓΓΕΛΗ, που ξαφνικά και πρόωρα έφυγε πριν λίγες ημέρες από κοντά μας.
Τέλος τον αποχαιρετισμό των 59 Συνταξιούχων της χρονιάς πού πέρασε και την απονομή εκ μέρους του Σωματείου μας, σχετικού ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟΥ για την πολύχρονη διαδρομή και προσφορά τους στο Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας. 

























































































































































































 








                                             XΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ   -   ΚΑΛΗ   ΧΡΟΝΙΑ
Συνεχίστε κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί: http://flashstar.skaipatras.gr/site/?p=54783