Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Η Βουλή ψήφισε «μαχαίρι» στο επίδομα χιλιάδων πολύτεκνων οικογενειών.

Διαβάστε σχετικά, κάνοντας κλίκ στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.protothema.gr/politics/article/289658/psifisan-to-mahairi-sto-epidoma-hiliadon-poluteknon-oikogeneion/

Πώς θα γίνει η αναδιάρθρωση στο Δημόσιο.

         Στα χέρια των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων βρίσκεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την αναδιάρθρωση του Δημοσίου, μετά και την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης.
...............Διαβάστε σχετικά κάνονταςκλίκ στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.patrastimes.gr/arthro.php?id=42495

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

ΕΝΤΟΣ 2013 ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ** ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΕΦΑΠΑΞ: Κούρεμα χωρίς πλαφόν

          ΝΕΕΣ οριζόντιες περικοπές 5-10% σε συντάξεις, στα νέα εφάπαξ βοηθήματα από 25-60%, αλλά και στη βασική σύνταξη του ΤΕΒΕ (30-50%) σχεδιάζει εντός του έτους η κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών, έπειτα από υποδείξεις της τρόικας.
          Οι έλεγχοι που διενήργησαν τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών έδειξαν δύο σημαντικές επιβαρύνσεις: α) ότι η «μαύρη τρύπα» στα ασφαλιστικά ταμεία ανέρχεται πλέον στα 23 δισ. ευρώ και β) ότι όσες εισφορές «μαζεύουν» τα Ταμεία δεν είναι αρκετές προκειμένου να καλύψουν το κόστος των συντάξεων.
          Είναι χαρακτηριστικό ότι το ΙΚΑ έλαβε απόφαση πριν από 10 μέρες για «εσωτερικό δανεισμό» από το επικουρικό του ΕΤΕΑ (πρώην ΕΤΕΑΜ), ύψους 500 εκατ. ευρώ, αλλά το επικουρικό αρνήθηκε, με το πρόσχημα ότι δεν έχει αποδώσει από υπόλοιπα δανεισμού 50 εκατ. ευρώ. Ετσι την περασμένη Τρίτη η διοίκηση του Ιδρύματος «κατέβασε» τον πήχη στα 390 εκατ. ευρώ και απέστειλε εκ νέου το αίτημα.
         Χαρακτηριστικό της κατάστασης στο ΙΚΑ είναι ότι τα ταμειακά του διαθέσιμα ανέρχονται στο ποσό των 225.260.326,91, ενώ «το συνολικό καθυστέρημα» από εισφορές φτάνει στα 8 δισ., σύμφωνα με στοιχεία που αντλήθηκαν έως την 29.3.2013.
         Ο επικεφαλής των ελέγχων, κ. Καρόνε, ζήτησε τη λήψη νέων μέτρων προκειμένου να αποφευχθεί το «κραχ» στις συντάξεις. Ετσι το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται σενάρια για νέες οριζόντιες περικοπές στις κύριες συντάξεις, που θα κινούνται γύρω στο 10% και δεν θα περιλαμβάνουν «πλαφόν» από ένα ποσό και πάνω.
         Είναι χαρακτηριστικό, όπως επεσήμαινε στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών στην «Κ.Ε.», ότι είναι «απροσδιόριστο το δημοσιονομικό κενό» και πρέπει «τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο να ληφθούν νέα μέτρα», τα οποία θα έχουν τις εξής παραμέτρους:
    1 Νέες περικοπές σε φάρμακα, νοσήλια και δαπάνες Υγείας, μετά τη διαπίστωση ότι το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ βρίσκεται στα 600 εκατ. και θα ανέλθει στο τέλος του έτους στα 1,1 δισ. ευρώ. Στην κατεύθυνση αυτή κινείται ήδη η απόφαση του κ. Σαλμά για κατάργηση 5 νοσοκομείων, ενώ βρίσκονται εκ νέου σε τεταμένο κλίμα οι σχέσεις Σαλμά με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Λ. Παπαγεωργόπουλο, τον οποίο κατηγορεί ότι «δεν πήρε έγκαιρα μέτρα».
      2 Στον ΟΑΕΕ μεταφέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η επιβολή του ειδικού πόρου επί του τζίρου των επιχειρήσεων (1 τοις χιλίοις), που ήταν μνημονιακή υποχρέωση από το πρώτο Μνημόνιο και ουδέποτε εφαρμόστηκε, από την 1.1.2014. Ταυτόχρονα σχεδιάζεται η περικοπή 30-50% στη βασική σύνταξη του ΤΕΒΕ (220 ευρώ), καθώς οι συντάξεις που αποδίδει το συγκεκριμένο Ταμείο σε περίπου 300.000 συνταξιούχους είναι πολύ υψηλές σε σχέση με τα υπόλοιπα δύο ασφαλιστικά ταμεία (ΤΑΕ και ΤΣΑ) που έχουν ενσωματωθεί στο συγκεκριμένο φορέα. Η κατάσταση στον ΟΑΕΕ είναι πολύ πιο δραματική, καθώς θα κλείσει με έλλειμμα 1,1 δισ., καθώς μόλις 4 στους 10 ελεύθερους επαγγελματίες πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές και χρειάζεται 35 εκατ. το μήνα περισσότερα από τις εισπράξεις προκειμένου να χορηγήσει συντάξεις σε 600.000 δικαιούχους.
      3 Με βάση τις εκτιμήσεις, η απόκλιση είναι περίπου 600 εκατομμύρια, και τώρα το βάρος πέφτει στη ρύθμιση χρεών, αλλά και στην ενιαία αρχή είσπραξης που θα λειτουργήσει στο ΙΚΑ (ώστε να μη χρειαστεί να υπάρξουν πρόσθετες παρεμβάσεις).
     4 Από το φθινόπωρο θα προωθεί σχέδιο νόμου που θα αφορά την κατάργηση των κοινωνικών πόρων, καθώς και στη μείωση -στα επίπεδα του ΙΚΑ- των υψηλότερων εισφορών και των συντάξεων που καταβάλλονται σε ΔΕΚΟ και τράπεζες.
     5 Νέο πλήγμα στις εισπράξεις των ασφαλιστικών ταμείων και κυρίως του ΙΚΑ θα αποτελέσει και το σχέδιο νόμου που επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας, που θα προβλέπει τη σταδιακή, εντός τριών ετών (2014, 2015 και 2016), μείωση κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες των εργοδοτικών εισφορών του ΙΚΑ (επιπλέον της μείωσης κατά 1,1 ποσοστιαία μονάδα που ήδη ισχύει μετά την κατάργηση του ΟΕΚ και της Εργατικής Εστίας) και την κατάργηση των εισφορών υπέρ τρίτων-κοινωνικών πόρων.
      6 Από τον Ιανουάριο του 2014, και όχι από το 2015 που αρχικά είχε υπολογιστεί, θα προχωρήσει ο νέος τρόπος υπολογισμού για το εφάπαξ του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων και του ΤΑΥΤΕΚΩ (ΔΕΚΟ-τράπεζες). Σύμφωνα με το νέο υπολογισμό, τα εφάπαξ που θα καταβάλλονται θα περιοριστούν έως 5.500 ευρώ κατ' άτομο, αν τα ποσά υπολογίζονται με βάση τις εισφορές μόνο των εν ενεργεία υπαλλήλων. Σύμφωνα με το σχέδιο, το εφάπαξ από Δημόσιο, ΔΕΚΟ και τράπεζες θα μετατρέπεται σε έντοκη επιστροφή εισφορών, ενώ στις παραμέτρους που μπαίνουν για το νέο εφάπαξ ζητείται να υπολογιστεί η αξία των αποθεματικών των Ταμείων με ημερομηνία 31.12.2012, δηλαδή μετά το «κούρεμα» κατά 53%, που σημαίνει ότι οι νέες μειώσεις στο εφάπαξ θα είναι πολύ πάνω από 10% και 20%.

Aναδημοσίευση από Dete.gr

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Πετυχημένη η χθεσινή 5ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

         ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ μπορούμε να πούμε ότι ήταν η χθεσινή ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, η 5ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ της ΠΟΕΔΗΝ, τουλάχιστον για τον χώρο μας.
      Οι Συνάδελφοι - Εργαζόμενοι συμμετείχαν στην Στάση Εργασίας, όχι όμως και στις προσδιορισμένες ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ, με αποτέλεσμα να μην γίνει η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ  στην 6η Υ.ΠΕ, για την οποία αξίζει να τονίσουμε ότι δεν υπήρξε  καθόλου ενδιαφέρον, καμιά συμμετοχή από τα υπόλοιπα Νοσοκομεία της περιοχής μας και δυστυχώς κανένας συντονισμός από την πλευρά της ΠΟΕΔΗΝ.
                     
         Εμείς πάντως στον χώρο του Νοσοκομείου μας, πραγματοποιήσαμε την προγραμματισμένη ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην ΠΥΛΗ του Νοσοκομείου, όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες που παραπλεύρως σας κοινοποιούμε.   
          Σ΄ αυτήν την προσυγκέντρωση αξίζει να τονίσουμε ότι,  μετά από την σχετική αναφορά - ενημέρωση που έγινε από τον Πρόεδρο του Σωματείου μας Κώστα Πετρόπουλο, για το πλαίσιο και τις διεκδικήσεις της συγκεκριμένης αυτής Κινητοποίησης, αλλά και για όλα εκείνα τα δεινά που έρχονται στο χώρο της υγείας και εκείνες τις πολιτικές που βρίσκονται σε εξέλιξη, ακολούθησε σχετική διαλογική συζήτηση για μια και πλέον ώρα, με τούς παραβρισκόμενους.                                          
                                        ............................
         Γι΄ αυτήν την κινητοποίηση σχετικό είναι και το ρεπορτάζ που μπορείτε να δείτε κάνοντας κλίκ στον παρακάτω  σχετικό σύνδεσμο:

Αποφάσεις της 18ης/2013 Συνεδρίασης του Δ.Σ του Νοσοκομείου.

       Την Παρασκευή  21/6/13 Συνεδρίασε εκ νέου το Δ.Σ του Νοσοκομείου, όπου από τα 35 Οικονομικά θέματα και τα 13 Διοικητικά της ημερήσιας διάταξης, είχαμε:
-    Την προκήρυξη νέου διαγωνισμού για την σίτιση των Ασθενών του ΝΝΘώρακος, όπου το σχετικό τμήμα έχει πλέον ιδιωτικοποιηθεί προ πολλού και μέσα απ΄ αυτήν την διαδικασία ενίσχυση με 3 άτομα  του δικού μας τμήματος των Τραπεζοκόμων.
-    Έγκριση σκοπιμότητας και τεχνικών προδιαγραφών για την ετήσια   συντήρηση του συστήματος επεξεργασίας του νερού στον Νεφρό.
-    Την αντικατάσταση μελών της Επιτροπής Ενδονοσομειακών  Λοιμώξεων.
-    Την μείωση κατά ένα των χειρουργικών τραπεζιών, τόσο στο κεντρικό κτίριο όσο και στο 409, προκειμένου το Προσωπικό να πάρει την Καλοκαιρινή  κανονική του άδεια.
-    Την παραπομπή του Ιατρού Μαζαράκη Ανδρέα, στην Υ.ΠΕ για επιβολή μεγαλύτερης ποινής, πέρα από την δικαιοδοσία του Δ.Σ του Νοσοκομείου, για τις προσβλητικές και συκοφαντικές του δηλώσεις σε τοπικό ραδιοσταθμό, για το Δ.Σ και τους Εργαζόμενους.
-    Την ενίσχυση του χειρουργείου του 409 με Βοηθό Θαλάμου και την αυστηρή τήρηση του Κανονισμού Λειτουργίας, αλλά  και την εξουσιοδότηση – εντολή στη  Νοσηλευτική,  για την εξεύρεση και άλλων δυνατοτήτων-λύσεων  ενίσχυσης του χειρουργείου αλλά  και του κλάδου των Βοηθών Θαλάμων, καθώς επίσης και της απαλλαγής των Βοηθών Θαλάμων από εργασίες που σήμερα επιφορτίζονται.
-    Την ενοποίηση του τμήματος της Ασφάλειας και των  Θυρωρών, την ένταξη όλων επί ίσοις όροις σε ένα κοινό και ενιαίο πρόγραμμα, κάλυψης  κατά προτεραιότητα του Κεντρικού Κτιρίου και των ημερών γενικής εφημερίας.
-     Την μετακίνηση του Ιατρού Λιάνα από το Κ.Υ Ερυμάνθειας στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου, για 2 καθημερινές ημέρες την εβδομάδα και την κατά ένα  τρίμηνο παράταση απόσπασης των επί θητεία Ιατρών του Κ.Υ κ Αχαϊας στα ΤΕΠ του Αγ.  Ανδρέα.

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Συμμετέχουμε στην σημερινή 5ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

         ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ σήμερα 27/6/2013 στην 5ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ της ΠΟΕΔΗΝ, στις ώρες 10:00 - 15:00 και στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 11:00 π.μ στην Υ.ΠΕ.
         Μ΄ αυτήν την Κινητοποίηση, όπου ενσωματώσαμε και την δική μας σχετική κινητοποίηση, που είχε αποφασίσει για την 20/6/13 το Δ.Σ του Σωματείου μας, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
- ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ 
   ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. 
- ΑΜΕΣΑ και ΠΛΗΡΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του ΔΙΩΡΟΦΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ.
- ΑΜΕΣΑ ΕΠΑΝΑΔΙΑΤΥΠΩΣΗ του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ του
  Νοσοκομείου,  συμπεριλαμβάνοντας σ΄ αυτόν όλα τα μέχρι
  τώρα λειτουργούντα τμήματα και υπηρεσίες. ΟΧΙ στην
  εφαρμογή αυτού του δημοσιευμένου λειψού οργανισμού που 
   συρρικνώνει περαιτέρω το Νοσοκομείο ΑΓ.  ΑΝΔΡΕΑΣ.
- ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. Ενίσχυση ΑΜΕΣΑ των 
   τμημάτων που λειτουργούν οριακά, ακόμη και κάτω από τα όρια 
   ασφαλείας  και  που δυστυχώς κινδυνεύουν με κλείσιμο.
- Την ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ των ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΑΡΓΙΩΝ–
   ΝΥΧΤΕΡΙΝΩΝ  2011-2012.       
              ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ τους ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ να ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ, τόσο στην  προαναφερόμενη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, όσο και στην ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 10:15 πμ, στην κεντρική ΠΥΛΗ του Νοσοκομείου.  

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ Εργαζόμενων Χειρουργείου 409

         Με αφορμή τα προβλήματα του Χειρουργείου του 409, προβλήματα που έχουν να κάνουν με την μη τήρηση του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, αλλά και την μη πλήρη κάλυψη με Βοηθούς Θαλάμων, την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΛΩΝ των εκεί Συναδέλφων - Εργαζόμενων, παρουσία του Δ.Σ του Σωματείου.
          Σ΄ αυτήν την συγκέντρωση, που έγινε στο χώρο του χειρουργείου και στην οποία παραβρέθηκαν έκ μέρους του Δ.Σ του Σωματείου ο Πρόεδρος  μας Πετρόπουλος Κώστας και το μέλος  Λιώλη Βενεδίκτη και αφού συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα που απασχολούν τούς εκεί Συναδέλφους, μετά από σχετική πρόταση του Προέδρου του Σωματείου μας, αποφασίστηκε ή ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΖΙ στην ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του Δ.Σ του Νοσοκομείου, την Παρασκευή 21/6/13, προκειμένου να εκθέσουμε στη Διοίκηση, ενώπιων όλων των μελών του Δ.Σ, όλα αυτά τα πολύ σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν σ΄ αυτόν τον ευαίσθητο χώρο.
           Μετά απ΄ αυτήν την παράσταση των Συναδέλφων, που έγινε με την Συμμετοχή και παρουσία του Προέδρου του Σωματείου μας και του Αντιπροέδρου Λάππα Κώστα και αφού  ειπώθηκαν και  αναλύθηκαν τα σχετικά προβλήματα, το Δ.Σ ασχολούμενο μ΄ αυτά έδωσε εντολή στη Νοσηλευτική τόσο για την αυστηρή και άμεση τήρηση του Κανονισμού Λειτουργίας, όσο και την εκ των ενόντων ενίσχυση του Χειρουργείου με Βοηθό Θαλάμου, αλλά και για την διερεύνηση  της παραπέρα ενίσχυσης,  είτε με την επαναφορά των όποιων μετακινημένων, είτε με την ανάθεση καθηκόντων πού σήμερα έχουν οι Β.Θ σε άλλες κατευθύνσεις.
         Το Σωματείο μας, αξίζει να τονίσουμε ότι  παρακολουθεί από κοντά την όλη διαδικασία, πανέτοιμο για να αντιμετωπίσει την κατάσταση με κινητοποιήσεις, κινητοποιήσεις που θα πρέπει να γενικεφυθούν, δεδομένου ότι αυτά τα προβλήματα, τα προβλήματα των ελλείψεων σε Προσωπικό, αγγίζουν και αφορούν το σύνολο των τμημάτων και των  Συναδέλφων - Εργαζόμενων.


Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Ξεκινούν οι εργασίες στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας.


alt
Ξεκινούν στα μέσα Ιουλίου οι εργασίες ανακατασκευής του επταόροφου κτιρίου του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας . Μετά από πέντε χρόνια άναψε το πράσινο φως και σε λίγες ημέρες ο περιφερειάρχης δυτικής Ελλάδας υπογράφει τη σχετική σύμβαση . Αξίζει να αναφερθεί ότι η χρηματοδότηση έχει εξασφαλιστεί μέσω ΕΣΠΑ.

       ..........................

.......... Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ, κάνοντας κλίκ στον παρακάτω σύνδεσμο:     http://achaianews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=43143:2013-06-25-15-13-14&catid=55:politics&Itemid=191

Τα σχόλια για την τοποθέτηση Γεωργιάδη στο υπουργείο υγείας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO
Ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις έχει προκαλέσει η τοποθέτηση του Άδωνη Γεωργιάδη στο υπουργείο υγείας . Οι εργαζόμενοι στα νοσηλευτικά ιδρύματα μιλούν για μεγάλη έκπληξη ενώ παράλληλα τονίζουν ότι θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική με τους προκατόχους του που έχει στόχο το κλείσιμο των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και την κατάρρευση της δημόσιας υγείας .

.......Δείτε το σχετικό ΒΙΝΤΕΙΟ, κάνοντας κλίκ στον παρακάτω σύνδεσμο: http://achaianews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=43144:2013-06-25-15-19-53&catid=39:politics&Itemid=190

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ του Σωματείου μας για την Αυριανή ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ του Κλάδου μας.

    27  IOYNΗ  2013 - 5ωρη ΣΤΑΣΗ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  Στις ώρες 10:00–Λήξη Ωραρίου κ΄ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 11:00  στην Υ.ΠΕ. ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  στις 10:15 στη ΠΥΛΗ του ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ.                                                                                                                                                                      
   Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
            Η κυβέρνηση πρόθυμη όπως πάντα στις ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ, μετά το πραξικοπηματικό λουκέτο που έβαλε στην ΕΡΤ, συνεχίζει την καταστροφική πολιτική στο κοινωνικό κράτος συγχωνεύοντας καταργώντας Νοσοκομειακές Μονάδες.
           Πάνω από πενήντα μικρά και μεσαία Νοσοκομεία διασυνδέθηκαν με μεγαλύτερα ως ενιαία Νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (Ν. 4052/2011). Το ΚΛΙΜΑΚΙΟ της ΤΡΟΪΚΑ ζήτησε από τον Υπουργό Υγείας επιτάχυνση του χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης της κατάργησής τους. Η κυβέρνηση άρχισε ήδη να διαρρέει πληροφορίες για λουκέτα σε Νοσοκομεία η την μετατροπή τους σε Κέντρα Υγείας αστικού τύπου.  
          Το προσωπικό των καταργημένων Νοσοκομείων κινδυνεύει να μείνει χωρίς οργανική κάλυψη. Έτσι τίθεται σε διαδικασία κινητικότητας ή απόλυσης. Ταυτόχρονα οι Οργανισμοί των Νοσοκομείων «μαγειρεύονται» για μεγάλο χρονικό διάστημα με προφανή μεθόδευση την περαιτέρω μείωση τμημάτων, κλινών, κλινικών και Οργανικών θέσεων.
            Για όλα αυτά τα ζητήματα, που αγγίζουν και αφορούν ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ και που δεν είναι και τα μόνα  και με δεδομένες  πλέον τις ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ που έχουμε σε ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ που μας έχουν οδηγήσει σε λειτουργία αρκετών τμημάτων κάτω και από τα όρια ασφαλείας, ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ που οδηγούν αρκετά τμήματα στο κλείσιμο, με ότι συνεπάγεται, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ  Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ  στην προαναφερόμενη ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ.                                                                                                                        
                              Α Ν Τ Ι Σ Τ Ε Κ Ο Μ Α Σ Τ Ε
- Στην ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ και ΔΙΑΛΥΣΗ του ΕΣΥ και του ΕΟΠΠΥ.
- Στην ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ και την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΦΥΞΙΑ 
   της Υγείας.
- Στις ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ-ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΦΟΡΕΩΝ-ΤΜΗΜΑΤΩΝ και
  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, στη ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ και τις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.
- Στην υποβάθμιση των δικαιωμάτων των Εργαζόμενων και των 
  πολιτών στο ΕΣΥ.
                                    Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε
- ΑΜΕΣΑ και ΠΛΗΡΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του ΔΙΩΡΟΦΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ.
- ΑΜΕΣΑ ΕΠΑΝΑΔΙΑΤΥΠΩΣΗ του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ του Νοσοκομείου, 
   συμπεριλαμβάνοντας σ΄ αυτόν όλα τα μέχρι τώρα 
   λειτουργούντα τμήματα και υπηρεσίες. ΟΧΙ στην εφαρμογή 
   αυτού του δημοσιευμένου λειψού οργανισμού που 
   συρρικνώνει περαιτέρω το Νοσοκομείο ΑΓ.  ΑΝΔΡΕΑΣ.
- ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. Ενίσχυση ΑΜΕΣΑ των 
   τμημάτων που λειτουργούν οριακά, ακόμη και κάτω από τα όρια 
   ασφαλείας  και  που δυστυχώς κινδυνεύουν με κλείσιμο.
- Την ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ των ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΑΡΓΙΩΝ–
   ΝΥΧΤΕΡΙΝΩΝ  2011-2012.
- ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ 
   ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.                                                             
 Η Μαζική συμμετοχή και ο αγώνας θα φέρουν αποτελέσματα.          
ΟΛΟΙ μαζί ΜΠΟΡΟΥΜΕ να ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ τις αντιλαϊκές πολιτικές.

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Προχωρούν οι διαδικασίες εγκατάστασης του Εργολάβου στο 7όροφο Κτίριο.

         Την εβδομάδα που πέρασε κοινοποιήθηκε επιτέλους στη ΔΕΠΕΝΟΜ η απόφαση του ΕΛΕΓΧΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ, η σχετική  με τον νέο διαγωνισμό-την εργολαβία, που αφορά την ολοκλήρωση των εργασιών στο κεντρικό σεισμόπληκτο πολυόροφο κτίριο του Νοσοκομείου μας.
         Μετά απ΄ αυτήν την εξέλιξη και συγκεκριμένα στις 2 του Ιούλη, θα έχουμε την προσκόμιση από την κατασκευάστρια εταιρεία στη ΔΕΠΑΝΟΜ, όλων των σχετικών εγγράφων και δικαιολογητικών, την κατάθεση της σχετικής εγγυητικής επιστολής και αμέσως μετά, γύρω στις 15 Ιουλίου, την εγκατάσταση του σ΄ αυτό το πολυόροφο σεισμόπληκτο κτίριο του Νοσοκομείου, το οποίο βάσει της σχετικής ρήτρας  υποχρεούται να παραδώσει μαζί με τον εξοπλισμό του μετά από ενάμιση χρόνο, δηλ στα τέλη του 2014.

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

27/6/13: 5ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

         Η κυβέρνηση πρόθυμη όπως πάντα στις ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ μετά το πραξικοπηματικό λουκέτο που έβαλε στην ΕΡΤ συνεχίζει την καταστροφική πολιτική στο κοινωνικό κράτος συγχωνεύοντας καταργώντας Νοσοκομειακές Μονάδες.
          Πάνω από πενήντα μικρά και μεσαία Νοσοκομεία διασυνδέθηκαν με μεγαλύτερα ως ενιαία Νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (Ν. 4052/2011). Το ΚΛΙΜΑΚΙΟ της ΤΡΟΪΚΑ ζήτησε από τον Υπουργό Υγείας επιτάχυνση του χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης της κατάργησής τους.
         Η κυβέρνηση άρχισε ήδη να διαρρέει πληροφορίες για λουκέτα σε Νοσοκομεία η μετατροπή τους σε Κέντρα Υγείας αστικού τύπου.
        Το προσωπικό των καταργημένων Νοσοκομείων κινδυνεύει να μείνει χωρίς οργανική κάλυψη. Έτσι τίθεται σε διαδικασία κινητικότητας ή απόλυσης. Ταυτόχρονα οι Οργανισμοί των Νοσοκομείων «μαγειρεύονται» μεγάλο χρονικό διάστημα με προφανή μεθόδευση την περαιτέρω μείωση τμημάτων, κλινών, κλινικών και Οργανικών θέσεων.
Η κυβέρνηση επιδιώκει από τη διαδικασία των καταργήσεων Νοσοκομείων να επιτύχει:
  • Την κάλυψη των μεγάλων κενών που επιδεινώθηκε από τις Μνημονιακές πολιτικές (μηδενικές προσλήψεις, αθρόες συνταξιοδοτήσεις, εργασιακή εφεδρεία), με μετακινήσεις προσωπικού σε μεγάλες αποστάσεις διαλύοντας οικογενειακούς προγραμματισμούς.
   Ήδη ξεκίνησαν οι μετακινήσεις προσωπικού από Νοσοκομεία που έχουν τεθεί στο στόχαστρο των ΤΡΟΪΚΑΝΩΝ.
  • Την συμβολή του Υπουργού Υγείας στην κυβερνητική δέσμευση προς την ΤΡΟΪΚΑ για την επίτευξη του στόχου των διαθεσιμοτήτων και απολύσεων.
Το κλιμάκιο της ΤΡΟΪΚΑ διαπίστωσε χρηματοδοτικό κενό στον ΕΟΠΥΥ πάνω από 1,5 δις ευρώ και η κυβέρνηση ετοιμάζεται για την πλήρη ιδιωτικοποίηση του συστήματος Πρωτοβάθμιας περίθαλψης.
Οφείλονται στους Υγειονομικούς δεδουλευμένα, νυχτερινά, αργίες, υπερωρίες από το έτος 2011.
                 
Η βάρβαρη πολιτική ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ                     ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Την ΠΕΜΠΤΗ 27/06/2013 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΜΕ 5ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 10Π.Μ. – 3Μ.Μ.
      Συγκεντρώσεις 11π.μ.
  • Για την ΑΤΤΙΚΗ έξω από το Υπουργείο Υγείας
  • Για την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ έξω από τα γραφεία των Υγειονομικών Περιφερειών.
ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
          ΔΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  • ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΕΣΥ
  • ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
  • ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ – ΝΥΧΤΕΡΙΝΩΝ – ΑΡΓΙΩΝ.

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Πώς μπορείτε να ρυθμίσετε τα χρέη σας στην Εφορία έως 100 δόσεις - Όλη η εγκύκλιος

          Μια άτυπη δήλωση «πόθεν έσχες» θα πρέπει να υποβάλουν υποχρεωτικά οι οφειλέτες του Δημοσίου προκειμένου να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους σε έως και 100 μηνιαίες δόσεις.
        Μαζί με την αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν στην εφορία ή το τελωνείο υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 στην οποία θα αναγράψουν το σύνολο των περιουσιακών τους στοιχείων (κινητή και ακίνητη περιουσία οποιασδήποτε μορφής).

.........Διαβάστε σχετικά κάνοντας κλίκ στον παρακάτω σύνδεσμο:

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Συνεχίζεται η κόντρα για τις διακομιδές.

         Μπαλάκι οι ασθενείς στα νοσοκομεία με αφορμή της διακομιδές ασθενών. Εμμένουν στην θέση τους α Σωματεία και οι οδηγοί στα νοσοκομεία αναφέροντας πώς τα περιστατικά πρέπει να τα διακομίζει εξειδικευμένο προσωπικό. Στον εισαγγελέα για το ζήτημα οι εργαζόμενοι την επόμενη εβδομάδα.

......................Δείτε το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ, κάνοντας κλίκ στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://achaianews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=42962:2013-06-21-14-23-39&catid=55:politics&Itemid=191

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Συνεδρίαση Δ.Σ Νοσοκομείου και ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ σ΄ αυτό των Εργαζόμενων του Χειρουργείου του 409.

          Σας κάνουμε γνωστό ότι σήμερα 21/6/13 και ώρα  1 το μεσημέρι, συνεδριάζει και πάλι  το Δ.Σ του Νοσοκομείου. Τα θέματα που θα απασχολήσουν αυτήν την συνεδρίαση, μπορείτε να τα διαβάσετε κάνοντας κλικ στον παρακάτω σχετικό σύνδεσμο: 
          Αξίζει να τονίσουμε ότι σ΄ αυτήν την συγκεκριμένη συνεδρίασης θα παραστούν μαζί με το Δ.Σ του Σωματείου, όλοι οι Εργαζόμενοι του Χειρουργείου του 409,  όπως αποφασίστηκε στη συγκέντρωση που έγινε χθές το πρωϊ στο χειρουργείο του 409, παρουσία του Προέδρου του Σωματείου μας, για να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ιδιαιτέρως για τις ελλείψεις Βοηθών Θαλάμων, ελλείψεις που επιβαρύνουν και δυσχεραίνουν περαιτέρω την εργασία τους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ.

          Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
          Το τελευταίο διάστημα ζούμε την εφαρμογή της νέας πρωτόγνωρης και πρωτοφανούς διαδικασίας, με την οποία η κυβέρνηση θα Συγχωνεύει και θα Καταργεί Δημόσιους Οργανισμούς – Φορείς – Τμήματα και Υπηρεσίες, στέλνοντας έτσι στην ΑΝΕΡΓΙΑ χιλιάδες Εργαζόμενους.
          Μιλάμε για τις πράξεις Νομοθετικού περιεχομένου, σαν κι΄ αυτήν την πραξικοπηματική, που αποφάσισε τον ξαφνικό θάνατο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, που βάζει λουκέτο στην ΕΡΤ με έναν ΑΝΑΛΓΗΤΟ και ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΟ τρόπο.
Η Κυβέρνηση που με τρόπο μεθοδικό και αυταρχικό, βήμα-βήμα ΚΑΤΑΡΓΕΙ εδώ και καιρό, ένα-ένα τα δικαιώματα των Εργαζόμενων και των Πολιτών, είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα την ίδια συνταγή, την ίδια πρακτική και για άλλους Οργανισμούς του στενού και ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, με μοναδικό σκοπό την ικανοποίηση των μνημονιακών της δεσμεύσεων απέναντι στην Τρόϊκα.
           Ο στόχος τους είναι προφανής και σ΄ αυτήν την πρώτη φάση, αφορά την ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΛΥΣΗ συγκεκριμένων ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΦΟΡΕΩΝ που θα δώσουν τις 14.500 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ που έχουν δεσμευτεί στην Τρόϊκα μέχρι το τέλος Ιουλίου.
         Η Στοχοποίηση του Δημόσιου Τομέα συνεχίζεται και νέες Νομοθετικές Ρυθμίσεις προωθούνται από την τρικομματική Κυβέρνηση προς υλοποίηση των μνημονιακών επιλογών για κατάργηση υπηρεσιών και για χιλιάδες απολύσεις Εργαζόμενων στο Δημόσιο.
          Ήδη έχει δοθεί για διαβούλευση, προκειμένου να κατατεθεί στη Βουλή, ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ με τίτλο ¨Οργάνωση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες Διατάξεις¨ το οποίο αν υλοποιηθεί οι ανατροπές στη δομή της Διοίκησης στη διαδικασία επιλογής προϊσταμένων και στα δικαιώματα των Εργαζόμενων θα είναι τεράστιες.
                  Για όλα αυτά και όχι μόνον
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ, ΟΛΑ ΤΑ Δ.Σ των Σωματείων – Μελών μας να παραβρεθείτε σήμερα Παρασκευή 21/6/13 και ώρα 07:00 το Απόγευμα στην  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΦΟΡΕΩΝ, που γίνεται στην Πλατεία Γεωργίου, μετά από σχετική Πρωτοβουλία των Εργαζόμενων της ΕΡΤ.

ΚΗΔΕΥΕΤΑΙ σήμερα στις 12:00 ο Συνάδελφος ΠΑΤΕΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ.

          Το Δ.Σ του Σωματείου μας εκφράζει τα ΘΕΡΜΑ του ΣΥΛΛΥΠΗΤΉΡΙΑ, στην Οικογένεια του Συνάδελφου ΠΑΤΕΛΗ ΑΓΓΕΛΟΥ, που κηδεύεται σήμερα στις 12 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό της Αγιαλεξώτισσας.
        Ο Συνάδελφος ΠΑΤΕΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ, του οποίου η Τραγική είδηση της αυτοκτονίας, έπεσε ως  κεραυνός εν αιθρία στο χώρο του Νοσοκομείου, ήταν πατέρας 8 παιδιών ηλικίας από 2 έως 19 ετών, ενώ η γυναίκα του εγκυμονεί το 9ο, είχε προσληφθεί στο Νοσοκομείο το 2010 ως Τραυματιοφορέας.
        

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Ο Διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ, Διαψεύδει ότι κλείνουν Νοσοκομεία.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO         Διαψεύδει το υπουργείο υγείας την έντονη φημολογία για το λουκέτο σε νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας. Από την πλευρά της 6 ΥΠΕ αποδίδουν το γεγονός σε σκοπιμότητες που έχουν στόχο να σπείρουν τον πανικό στους πολίτες.

..........Αξίζει να δείτε με προσοχή τις δηλώσεις του Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ, κάνοντας κλίκ στον παρακάτω σχετικό σύνδεσμο:http://achaianews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=42885:2013-06-19-15-11-18&catid=55:politics&Itemid=191

Nέα Συνεδρίαση του Δ.Σ του Νοσοκομείου

       Σας κάνουμε γνωστό οτι αύριο 21/6/13 και ώρα  1 το μεσημέρι, συνεδριάζει και πάλι  το Δ.Σ του Νοσοκομείου. Τα θέματα που θα απασχολήσουν αυτήν την συνεδρίαση, μπορείτε να τα διαβάσετε κάνοντας κλίκ στον παρακάτω σχετικό σύνδεσμο:

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 35ου ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

         Σας κάνουμε γνωστό ότι η ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 30, κεφ. Α’, παρ. 2 και 3 του καταστατικού και την από 24.05.2013 απόφαση του Γενικού Συμβουλίου, προκήρυξε το 35ο Τακτικό Συνέδριο της, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 27, 28 και 29 Νοεμβρίου 2013 στην Αθήνα.

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Aποφάσεις της 15ης/13 Συνεδρίασης του Δ.Σ του Νοσοκομείου.

    Σας κάνουμε γνωστό ότι την Δευτέρα 17/6/13 Συνεδρίασε  έκ νέου το Δ.Σ του Νοσοκομείου, όπου από τα 19 Οικονομικά θέματα και τα 4 Διοικητικά, της ημερήσιας διάταξης, έχουμε:
- Κατ΄ αρχήν την αναβολή του θέματος που αφορούσε την ανάθεση της σίτισης των Ασθενών του ΝΝΘώρακος σε Ιδιωτικό Συνεργείο.
- Την κατά πλειοψηφία (μειοψήφισε ο Εκπρόσωπος των Εργαζόμενων) απόφαση, επέκτασης της εφαρμογής του νέου Οργανισμού, πέρα από την Συγχώνευση των δύο Καρδιολογικών Κλινικών και των δύο Αναισθησιολογικών Τμημάτων, την μετατροπή της Διεύθυνσης Τεχνικού σε Υποδιεύθυνση, την συγχώνευση των υποδιευθύνσεων Διοικητικού και Οικονομικού, την συγχώνευση των αυτοτελών γραφείων Επιστασίας και Ιματισμού, την αυτοτελή λειτουργία του τμήματος Πληροφορικής υπό τον Διοικητή   και στα τμήματα Διαιτολογίας-Διατροφής, Παραϊατρικού Προσωπικού και Κοινωνικής Εργασίας, που θα αποτελούν πλέον λοιπά τμήματα της Ιατρικής Υπηρεσίας.
- Την ομόφωνη απόφαση ανάθεσης Προκαταρκτικής εξέτασης για τα προβλήματα στη Σχολή Νοσοκόμων.
- Καμία απόφαση επί της ουσίας στο θέμα της Διοικητικής Υπηρεσίας, παρά την σχετική πολύωρη συζήτησή του.
- Ομόφωνη απόφαση για να παρθεί πίσω το τελεσίγραφο του ΕΚΑΒ Πάτρας, για τις ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ, γιατί δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε υπό τις παρούσες συνθήκες, παρά μόνον εάν και εφ΄ όσον και όποτε προσληφθούν από το Νοσοκομείο Οδηγοί και Πληρώματα Ασθενοφόρων, που δεν προβλέπονται στον υπάρχοντα οργανισμό .
     Σ΄αυτήν την συνεδρίαση συζητήθηκαν, μετά από σχετική πρόταση του εκπροσώπου των Εργαζόμενων Κώστα Πετρόπουλου και τα ζητήματα πού έχουν να κάνουν με τις Βοηθούς Θαλάμων και συγκεκριμένα την κάλυψη του Χειρουργείου του 409, την απαράδεκτη επικρατούσα κατάσταση στον  περιβάλλοντα χώρο του Νοσοκομείου και της Ασφάλειας του Νοσοκομείου και συγκεκριμένα η λειτουργία της Ασφάλειας και των Θυρωρών, θέματα για τα οποία, αφου αναφέρθηκαν πάρα πολλά δεν πάρθηκε καμία απόφαση, αλλά συμφωνήθηκε αφού επεξαργαστούν από τα αρμόδια τμήματα να έλθουν με συγκεκριμένες εισηγήσεις και προτάσεις, πρός λήψη αποφάσεων στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΦΑΠΑΞ

Σε συνέχεια σειράς ερωτημάτων, που δεχόμαστε σχετικά με το θέμα της περικοπής του εφάπαξ και των ενεργειών, στις οποίες δικαιούται να προβεί ο κάθε υπάλληλος, σας ενημερώνουμε για τα κάτωθι:
1) Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχει ήδη αναρτήσει στην ιστοσελίδα της, υπόδειγμα προσφυγής σχετικά με τις περικοπές του εφάπαξ, το οποίο μπορεί ο κάθε δικαιούχος να υποβάλλει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου συμπληρώνοντας απλά τα στοιχεία του. Η εν λόγω προσφυγή –ένσταση κατατίθεται εντός τριών μηνών από τη λήψη της απόφασης χορήγησης του εφάπαξ και όπως γνωρίζουμε μέχρι σήμερα θα λάβει αρνητική απάντηση από το Ταμείο, πράγμα απολύτως αναμενόμενο.
2) Μετά την παραλαβή της αρνητικής απόφασης, ο κάθε δικαιούχος μπορεί εντός δύο μηνών να προβεί στην υποβολή προσφυγής στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, ζητώντας την ακύρωση της απάντησης του ταμείου και την καταβολή του πλήρους ποσού του εφάπαξ. Τα βασικά επιχειρήματα της εν λόγω προσφυγής έχουν ήδη παρουσιαστεί στο κείμενο της ενστάσεως, που έχουμε αναρτήσει στην ιστοσελίδα μας. Τονίζεται, ότι για το διάστημα από 1/7/2013 μέχρι και 15/9/2013 αναστέλλονται οι δικαστικές προθεσμίες.
3) Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και για εκείνους, που είτε έχασαν την τρίμηνη προθεσμία για υποβολή της ενστάσεως είτε έχασαν την προθεσμία των δύο μηνών από την παραλαβή της απάντησης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου είτε δεν επιθυμούν να κινηθούν, λόγω κόστους, σε επίπεδο προσφυγής, δικαιούνται να προσφύγουν εντός 2 ετών στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, υποβάλλοντας ομαδικά δικόγραφο αγωγής, που επιφέρει τα ίδια έννομα αποτελέσματα, διεκδικείται δηλαδή το υπόλοιπο του ποσού του εφάπαξ που περικόπηκε εξαιτίας των μνημονιακών νόμων. 
            Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
                    ..............................................................
......Δείτε το σχετικό υπόδειγμα προσφυγής, σχετικά με την περικοπή στο ΕΦΑΠΑΞ,  κάνοντας κλίκ στον παρακάτω σχετικό σύνδεσμο: http://www.adedy.gr/adedy_cms_files/dynamic/c2310935/file/0/1142013-2_el_GR.doc

Εκλογή νέου Προέδρου και ανασυγκρότηση ΕΕ της ΑΔΕΔΥ

          Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κατά τη σημερινή της συνεδρίαση έκανε δεκτή την παραίτηση του Κώστα Τσικρικά από τη θέση του Προέδρου, ο οποίος αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης και προχώρησε στην εκλογή νέου Προέδρου καθώς και σε ανασυγκρότησή της.
   Στη θέση του νέου Προέδρου εξέλεξε το συνάδελφο Οδυσσέα Ντριβαλά, ο οποίος προέρχεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ). Ο κ. Ντριβαλάς, στέλεχος με πλούσια συνδικαλιστική δράση, συμμετέχει στη Διοίκηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. από το 2006 και έχει προσφέρει από διάφορες θέσεις. Από τον Ιανουάριο του 2010 –μετά την εκλογή της νέας Διοίκησης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. που προέκυψε από το 34ο Συνέδριο- κατείχε τη θέση του Οργανωτικού Γραμματέα, ενώ από τον Οκτώβριο  του 2011 κατείχε και τη θέση του ενός εκ των τριών Αντιπροέδρων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
   Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. προχώρησε και στην ανασυγκρότησή της, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 16 παρ. Γ «Υποχρεώσεις Μελών Ε.Ε. – Ανάκληση» του Καταστατικού της, από την οποία προέκυψαν τα εξής:
      Πρόεδρος: Οδυσσέας Ντριβαλάς
Αντιπρόεδρος: Δέσποινα Σπανού
Αντιπρόεδρος: Αντώνης Αντωνάκος
Γενικός Γραμματέας: Ηλίας Ηλιόπουλος
Οργανωτική Γραμματέας: Τάνια Καραγιάννη
Ταμίας: Κώστας Μπόικος.
Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας: Δημήτρης Κίτσιος
Μέλη: Αλέκος Αρβανιτίδης, Ερμής Κασσές, Σταύρος Κουτσιουμπέλης, Κώστας Μπέσης, Δημήτρης Μπράτης, Βέτα Πανουτσάκου, Σπύρος Παπασπύρος, Βασίλης Πολυμερόπουλος,  Κώστας Τσικρικάς και Γιώργος Χαρίσης.
Η θέση του τρίτου Αντιπροέδρου θα καλυφθεί, σύμφωνα με την απόφαση της Ε.Ε., στην αμέσως επόμενη συνεδρίασή της.
    Σε ξεχωριστή ψηφοφορία και σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 17 περ. 6 του Καταστατικού της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., η Ε.Ε. αποφάσισε ότι η Αντιπρόεδρος, Δέσποινα Σπανού, αναπληρώνει τον Πρόεδρο κωλυόμενο ή απόντα.
Επιπλέον, η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κατά τη σημερινή της συνεδρίαση εξέτασε τις παρεμβάσεις του Δημοσιοϋπαλληλικού Κινήματος το επόμενο διάστημα και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με δεδομένες τις πρόσφατες αποφάσεις της Κυβέρνησης για κατάργηση Οργανισμών του Δημοσίου και απολύσεις εργαζομένων σε υλοποίηση των ήδη ειλημμένων δεσμεύσεών της προς την Τρόικα.

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Προβλήματα Χειρουργείου 409.

         Αντιπροσωπεία των Εργαζόμενων του Χειρουργείου του 409, αποτελούμενη από τίς Συναδέλφισσες Κωνσταντινοπούλου, Μπάλλα, Οικονόμου και τον Συνάδελφο Γιαννάκη, επισκέφθηκαν χθές το πρωϊ το Σωματείο μας, όπου συζήτησαν με τον Πρόεδρο του Σωματείου μας Κώστα Πετρόπουλο, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο χώρο δουλειάς τους  με τις ελλείψεις Βοηθών Θαλάμων αλλά και με τις απειλητικές παρεμβάσεις ανάθεσης σ΄αυτές, όπως ανέφεραν, των εργασιών των βοηθών θαλάμων, προβλήματα που αναφέρονται και στο σχετικό έγγραφο που κατέθεσαν στο Σωματείο, έγγραφο που σας κοινοποιούμε παραπλεύρως και το οποίο μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας διπλό κλίκ πάνω σ΄ αυτό. 
          Ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, αφου τούς ανέφερε τις παρεμβάσεις που έκανε για το προαναφερόμενο θέμα, πρίν από λίγες ημέρες, τόσο  αμέσως μετά την σχετική  ενημέρωσή του κατά την επίσκεψή του στο Χειρουργείο, όσο και για την σχετική ανεπιτυχή πρόσκλησή του να επισκεφθούν όλοι μαζί την Νοσηλευτική Διεύθυνση και τον Διοικητή και αφού έκανε άμεσα εκ νέου σχετική παρέμβαση στη Νοσηλευτική Διεύθυνση, δεσμεύτηκε να μεταφέρει το θέμα στη Συνεδρίαση του Δ.Σ του Νοσοκομείου, κάτι που έγινε και πού λόγω της πληθώρας των θεμάτων, μεταφέρθηκε για να συζητηθεί σήμερα στις 10 το πρωϊ, κατά την συνέχεια της συνεδρίασης του Δ.Σ.

Ενταξη και κατοχύρωση όλων των Εργαζόμενων στον Νέο Οργανισμό.

     Με το υπ΄ αριθ. 21003/14.6.13 έγγραφο του Νοσοκομείου, το έγγραφο που παραπλεύρως σας κοινοποιούμε, έγγραφο που μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας διπλό κλίκ πάνω σ΄ αυτό, γνωστοποιείται η κατάταξη όλων των Συναδέλφων μας στον νέο Οργανισμό του Νοσοκομείου.
        Με το έγγραφο αυτό, που κυκλοφόρησε πρίν λίγες ημέρες σε όλα τα τμήματα και όλους τούς Συναδέλφους Εργαζόμενους,  επιβεβαιώνονται με τον καλύτερο τρόπο, όλες εκείνες οι προσπάθειες  και επιτυχείς παρεμβάσεις του Σωματείου μας, για την παραμονή και  κάλυψη όλων των Συναδέλφων μας στον νέο οργανισμό του Νοσοκομείου σε αντίστοιχες οργανικές θέσεις και την αυτόνομη  Διοικητική ύπαρξη του Νοσοκομείου μας.

Aποφάσεις της 14ης/13 Συνεδρίασης του Δ.Σ του Νοσοκομείου.

         Σας κάνουμε γνωστό ότι την Τετάρτη 12/6/13 Συνεδρίασε το Δ.Σ του Νοσοκομείου, όπου από τα 23 Οικονομικά θέματα και τα 3 Διοικητικά, της ημερήσιας διάταξης, έχουμε:
         Α). Την αναβολή της συζήτησης των 2 από τα 3 Διοικητικά θέματα. Μιλάμε  για τα θέματα που είχαν να κάνουν με την πειθαρχική δίωξη κατά του Διευθυντή του Κ.Υ Ερυμάνθειας και την εφαρμογή του νέου Οργανισμού του Νοσοκομείου, αυτού με "τα λάθη και τις παραλήψεις", εν αντιθέσει με το τρίτο θέμα που αφορούσε την ΕΔΕ για τον Κον Γκινόπουλο, όπου το Δ.Σ ενέκρινε το ένα  αίτημα του Γκινόπουλου που αφορούσε την χορήγηση σχετικών με την ΕΔΕ εγγράφων, απορρίπτοντας το δεύτερο που αφορούσε την εξαίρεση του διενεργούντα την ΕΔΕ.
         Β). Από τα Οικονομικά θέματα ξεχωρίζει η αξιολόγηση του διαγωνισμού, που αφορούσε την ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΗΞΗ του ΑΓ.  ΑΝΔΡΕΑ και του ΝΝΘώρακος  από ιδιωτικό συνεργείο για 2 χρόνια έναντι του ποσού των 35.000 Ευρώ. Διαδικασία - Ανάθεση με την οποία έχει διαφωνήσει ο εκπρόσωπος των Εργαζόμενων, γιατί ανοίγει την κεκόπορτα της ιδιωτικοποίησης τμημάτων της Διοικητικής Υπηρεσίας.
          Αξίζει να τονίσουμε ότι  σ΄ αυτήν την συνεδρίαση, είχαμε την έντονη αντιπαράθεση του Εκπροσώπου των Εργαζόμενων Κώστα Πετρόπουλου με τον Διοικητή του Νοσοκομείου και ιδιαιτέρως  την Διοικητική Διευθύντρια και κατ΄ επέκταση την αποχώρησή του από την συνεδρίαση του Δ.Σ, για τα ζητήματα των διακομιδών - της λειτουργίας των Διοικητικών υπηρεσιών - και την λειτουργία της Σχολής, ζητήματα που δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη και δεν ήταν έτοιμα για συζήτηση, όπως είχε ζητήσει από προηγούμενες συνεδριάσεις ο εκπρόσωπος μας  Κώστας Πετρόπουλος.

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Παρέμβαση της ΠΟΕΔΗΝ για το πρόβλημα με τις ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ.

          Σε ότι αφορά το γνωστό πρόβλημα που έχει προκύψει με τις διακομιδές των Ασθενών από τα Νοσοκομεία στις Οικίες, πέρα από τις παρεμβάσεις των Σωματείων μας υπήρξε και από την ΠΟΕΔΗΝ παρέμβαση στον Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ, με σχετική επιστολή που μπορείτε να διαβάσετε, κάνοντας κλίκ στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://workspaces.acrobat.com/?d=xxdQVzrlCSA0lvr-WDrrLQ

Συνεδριάζει σήμερα το Δ.Σ του Νοσοκομείου.

      Σας κάνουμε γνωστό οτι συνεδριάζει σήμερα στις 12 το μεσημέρι το Δ.Σ του Νοσοκομείου. Τα θέματα που θα απασχολήσουν αυτήν την συνεδρίαση, μπορείτε να τα διαβάσετε κάνοντας κλίκ στον παρακάτω σχετικό σύνδεσμο:  https://workspaces.acrobat.com/?d=Ani1ZaDnURJNQxc1NLXKyg

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

ΑΔΕΔΥ: Δεν υποχωρούμε - Αγώνας μέχρι τέλους για την ΕΡΤ.

         Το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι η κορυφή του παγόβουνου , λέει η ΑΔΕΔΥ και σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι ακολουθούν λουκέτα και σε άλλους οργανισμούς που θα συνοδεύονται με χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο. Δηλώνει μάλιστα ανυποχώρητη και αποφασισμένη να φτάσει μέχρι τέλους για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση
         «Ο αγώνας των εργαζομένων συνεχίζεται, η οργή όλων σχεδόν των φορέων της κοινωνίας μεγεθύνεται, η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών ξεσηκώνεται. Ακόμα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι ουδέποτε ερωτήθηκε και εξέφρασε με ανακοίνωσή της ρητά τις αντιρρήσεις της.
         Πλέον το κλείσιμο της ΕΡΤ και ο τρόπος που επιλέγει αποδεικνύει επίσης ότι η ΕΡΤ είναι μόνο η αρχή και θα ακολουθήσουν δεκάδες άλλοι οργανισμοί και υπηρεσίες που θα έχει σαν αποτέλεσμα ότι χιλιάδες εργαζόμενοι στο Δημόσιο και τον Ευρύτερο Δημόσιο τομέα θα απολυθούν και ο ελληνικό λαός θα στερηθεί βασικών κοινωνικών αγαθών.
         Επίσης διαπιστώνεται ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ φέρνει έντονες ανησυχίες για τη φίμωση της ελευθερίας του Τύπου.
         Εξάλλου είναι γνωστό ότι στις χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης τα βασικά μέσα ενημέρωσης είναι οι κρατικοί τηλεοπτικοί σταθμοί. Μόνο για την Ελλάδα και τους Έλληνες επιμένουν στο αντίθετο.
        Την Κυβέρνηση διαψεύδουν ακόμα οι δηλώσεις εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι χαρακτηριστική και αποκαλυπτική η υπενθύμιση ότι σε ένα πρωτόκολλο της συνθήκης του Άμστερνταμ αναφέρεται ότι «το σύστημα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις δημοκρατικές, κοινωνικές και πολιτισμικές ανάγκες της κάθε κοινωνίας καθώς και την ανάγκη να διασφαλίζεται η πολυφωνία στα μέσα ενημέρωσης».
         Εκ των ανωτέρω τα κράτη – μέλη της Ε.Ε. «οφείλουν να μεριμνούν για τη χρηματοδότηση της».
Στην Ελλάδα των μνημονίων, της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης συμβαίνουν τα αντίθετα, με ακραίο αυταρχισμό που αποδεικνύει η Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου με την οποία εκφράζεται βιαιότητα, απάνθρωπη και εγκληματική πορεία, βάρβαρη ανατροπή της δημοκρατίας, των εργασιακών δικαιωμάτων και της ενημέρωσης. Διαλύουν και καταργούν κάθε δημόσια υπηρεσία απαραίτητη για την κοινωνία και την ποιότητα ζωής του λαού μας.
     Συνάδελφοι εργαζόμενοι,
        Συνεχίζουμε να είμαστε κοντά στους εργαζόμενους στο Ραδιομέγαρο και το Σαββατοκύριακο, ο αγώνας μας είναι κοινός. Η απόφασή μας να φτάσουμε μέχρι το τέλος, που οδηγεί στην αναστολή κατ' αρχήν του κλεισίματος της ΕΡΤ και την πλήρη αποκατάσταση της λειτουργίας της, είναι σταθερή, δυνατή και ανυποχώρητη».

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Το Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ για την 24ωρη της 13ης ΙΟΥΝΗ 2013.

        Το Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ χαιρετίζει τους εκατοντάδες-χιλιάδες Εργαζόμενους, όλους τούς Πολίτες της περιοχής μας, που συμμετείχαν Μαζικά-Δυναμικά στην χθεσινή Πανελλαδική Πανεργατική ΑΠΕΡΓΙΑ των ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ, στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ που διοργάνωσαν στην Πλατεία Γεωργίου το Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ και το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ, ενάντια στο κλείσιμο της κρατικής Τηλεόρασης και την πραξικοπηματική μαζική απόλυση 2.600 Εργαζομένων.
         Απέναντι σ΄ αυτές τις μαζικές απολύσεις που η κυβέρνηση σε πρώτη φάση ετοιμάζει μέχρι το τέλος του Ιούλη, το κλείσιμο Οργανισμών και τον αυταρχικό τρόπο με τον οποίο επιχειρεί να επιτύχει όλα αυτά τα δεινά για τούς ΄Ελληνες Πολίτες
             η ενότητα η αποφασιστικότητα και η δυναμική
των Εργαζόμενων, των Ανέργων, των Συνταξιούχων, των Νέων και όσων θίγονται απ΄ αυτήν την απαράδεκτη πολιτική, αποτελεί μοναδική συνθήκη για την ανατροπή της.
         Αυτή όμως η ενότητα για την περιοχή μας δυστυχώς είναι ζητούμενο, παρά το πολύ θετικό και σημαντικό βήμα που έγινε χθες με την κοινή συγκέντρωση στην Πλατεία Γεωργίου, αν λάβουμε υπ΄ όψιν μας την χθεσινή στάση-συμπεριφορά και πρακτική ελάχιστων - μελών του ΣΥΡΙΖΑ, που εναντιώθηκαν στον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, ενέργεια ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΑ και ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ.
        Οι κομματικές θέσεις και αντιπαραθέσεις και ιδιαιτέρως οι προπηλακισμοί δεν χρειάζονται και δεν προσφέρουν τίποτε στο κίνημα ειδικά αυτήν την περίοδο, το οποίο το ξανατονίζουμε, χρειάζεται ΕΝΟΤΗΤΑ - ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ και ΔΥΝΑΜΙΚΗ, για να αποτρέψουμε τα σχέδια της Κυβέρνησης και της Τρόϊκας που με συνοπτικές διαδικασίες επιδιώκουν να διαλύσουν τους Δημόσιους φορείς, να συρρικνώσουν τα Δημόσια και Κοινωνικά αγαθά και να προσθέσουν χιλιάδες Εργαζόμενους στις λίστες των ανέργων.

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Με τον Διοικητή της Υ.ΠΕ ΣΥΝΑΝΤΑΤΑΙ σήμερα το Δ.Σ του Σωματείου μας.

          Σας κάνουμε γνωστό ότι, η προγραμματισμένη για χθες το πρωϊ  και αναβληθείσα λόγω της  24ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΣ, συνάντηση του Σωματείου μας με τον Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 09:30 το πρωϊ, για να συζητήσουμε τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με:
   - Τις οφειλόμενες ΑΡΓΙΕΣ και ΝΥΚΤΕΡΙΝΑ του Δεκέμβρη
      του 2011.
   - Τον Οργανισμό του Νοσοκομείου.
   - Τίς μεγάλες ελλείψεις που έχουμε σε Προσωπικό.
   - Την επαναλειτουργία του διωρόφου.
   - και βεβαίως τις διακομιδές των Ασθενών.

Σύσταση Υπηρεσιακού Συμβουλίου ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ.

          Σας κάνουμε γνωστό ότι, με βάσει την  νέα Υπουργική Απόφαση, που εκδώθηκε και που μπορείτε να διαβάσετε, κάνοντας κλίκ  στον σχετικό σύνδεσμο που ακολουθεί(http://www.poedhn.gr/search/item/download/815_e13ed25198376b4d1b03ff9bd888328a), ορίζεται ΝΕΟ 5μελές ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ για το Νοσοκομείο μας, κοινό για τον ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ και το ΝΝΘΩΡΑΚΟΣ.
        Γι΄ αυτό το  ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ του ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ, όπως λέγεται και που θα απαρτίζεται από 5 μέλη, τρείς διορισμένους και δύο εκλεγμένους εκπροσώπους μας και στο οποίο όταν τεθείσε εφαρμογή,  δεν θα ισχύουν οι εκπρόσωποι που σήμερα έχουμε,  θα πρέπει να προχωρήσουμε σε νέες εκλογικές διαδικασίες ανάδειξης των δύο αυτών αιρετών  εκπροσώπων μας, όπου θα συμμετάσχουν οι Εργαζόμενοι του ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ -των Κέντρων Υγείας ευθύνης μας και του ΝΝΘώρακος.

Το Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ στην χθεσινή ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ.

                     Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
         Από προχθές ζούμε την εφαρμογή της νέας πρωτόγνωρης και πρωτοφανούς διαδικασίας με την οποία η κυβέρνηση θα Συγχωνεύει και θα Καταργεί Δημόσιους Οργανισμούς – Φορείς – Τμήματα και Υπηρεσίες, στέλνοντας έτσι στην ΑΝΕΡΓΙΑ χιλιάδες Εργαζόμενους.
     Μιλάμε για τις πράξεις Νομοθετικού περιεχομένου, σαν κι΄ αυτήν την προχθεσινή - την πραξικοπηματική, που αποφάσισε τον ξαφνικό θάνατο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, που βάζει λουκέτο στην ΕΡΤ με έναν ΑΝΑΛΓΗΤΟ και ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΟ τρόπο.
                                       Το Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ
         ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ αυτήν την ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ ενέργεια της Κυβέρνησης.
         ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ την κυβέρνηση γι΄ αυτήν της την πολιτική, γι΄ αυτήν την απαράδεκτη πρακτική της.
         ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ αυτήν την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική, που αφαιρεί δικαιώματα και κατακτήσεις, που κλείνει Υπηρεσίες και Επιχειρήσεις, που οδηγεί Εργαζόμενους στην ΑΝΕΡΓΙΑ.
        ΕΚΦΡΑΖΕΙ την ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ του στους Εργαζόμενους της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ.
          ΚΑΛΕΙ όλους τούς ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ όλους τούς ΠΟΛΙΤΕΣ να αγωνιστούμε για την ανατροπή των καταστροφικών σχεδίων της Κυβέρνησης και της Τρόϊκας.
          Η Κυβέρνηση που με τρόπο μεθοδικό και αυταρχικό, βήμα-βήμα ΚΑΤΑΡΓΕΙ εδώ και καιρό, ένα-ένα τα δικαιώματα των Εργαζόμενων και των Πολιτών, είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα την ίδια συνταγή, την ίδια  πρακτική και για άλλους Οργανισμούς του στενού και ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, με μοναδικό σκοπό την ικανοποίηση των μνημονιακών της δεσμεύσεων απέναντι στην Τρόϊκα.
         Ο στόχος τους είναι προφανής και σ΄ αυτήν την πρώτη φάση, αφορά την ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΛΥΣΗ συγκεκριμένων ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΦΟΡΕΩΝ που θα δώσουν τις 14.500 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ που έχουν δεσμευτεί στην Τρόϊκα μέχρι το τέλος Ιουλίου.
         Η Στοχοποίηση του Δημόσιου Τομέα συνεχίζεται και νέες Νομοθετικές Ρυθμίσεις προωθούνται από την τρικομματική Κυβέρνηση προς υλοποίηση των μνημονιακών επιλογών για κατάργηση υπηρεσιών και για χιλιάδες απολύσεις Εργαζόμενων στο Δημόσιο.
         Ήδη έχει δοθεί για διαβούλευση, προκειμένου να κατατεθεί στη Βουλή, ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ με τίτλο ¨Οργάνωση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες Διατάξεις¨το οποίο αν υλοποιηθεί οι ανατροπές στη δομή της Διοίκησης στη διαδικασία επιλογής προϊσταμένων και στα δικαιώματα των Εργαζόμενων θα είναι τεράστιες.
                                 Για όλα αυτά και όχι μόνον
συνεχίζουμε τον αγώνα για να ανατρέψουμε τα σχέδια της Κυβέρνησης και της Τρόϊκας που με συνοπτικές διαδικασίες επιδιώκουν να διαλύσουν τους Δημόσιους Οργανισμούς και Φορείς, να συρρικνώσουν τα Δημόσια και Κοινωνικά αγαθά και να προσθέσουν χιλιάδες Εργαζόμενους στις λίστες των ανέργων.
           Η Τρόϊκα θέτει ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα  για την ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ, ακόμη και Σχολείων-Νοσοκομείων- Προνοιακών μονάδων κλπ και δυστυχώς η Κυβέρνηση με προθυμία τρέχει να υλοποιήσει.
                                 ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ως εδώ και μη Παρέκει
          ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ τον ΑΓΩΝΑ. ΜΑΖΙΚΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.
         ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ για να αποτρέψουμε αυτές τις ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ-ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ και ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ.
        ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για την ΑΠΟΣΥΡΣΗ της κατάπτυστης πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που καταργεί την ΕΡΤ.
          Συνεχίζουμε τον ΑΓΩΝΑ  για όσο θα συνεχίζεται η κυβερνητική επίθεση  στα Δικαιώματά μας και στις κατακτήσεις μας.

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ η Συνάντηση του Σωματείου μας με τον Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ.

        Σας κάνουμε γνωστό ότι λόγω της σημερινής 24ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΣ, των ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ όπου συμμετέχουμε, ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ η προγραμματισμένη για σήμερα το πρωϊ συνάντηση του Σωματείου μας με τον Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ.
         Η συνάντησή μας αυτή, όπου πάμε για να συζητήσουμε τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με:
   - Τις οφειλόμενες ΑΡΓΙΕΣ και ΝΥΚΤΕΡΙΝΑ του Δεκέμβρη
      του 2011.
   - Τον Οργανισμό του Νοσοκομείου.
   - Τίς μεγάλες ελλείψεις που έχουμε σε Προσωπικό.
   - Την επαναλειτουργία του διωρόφου.
   - και βεβαίως τις διακομιδές των Ασθενών.
επαναπροσδιορίστηκε για αύριο ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/6/13 στις 09:30 το πρωϊ στην Υ.ΠΕ.