Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Συνέχεια Απεργιακών Κινητοποιήσεων Σήμερα από την ΠΟΕΔΗΝ.

        Η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ ύστερα από εξουσιοδότηση του Γ.Σ. προκηρύσσει 3ΩΡΗ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ Στάση Εργασίας την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012 από 12 – 3μ.μ. και Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 13:00μ.μ. κάτω από το ΥΥΚΑ.
         Η Στάση προκηρύσσεται για να καλύψει πρωτοβουλία Σωματείων της Περιφέρειας και της Αθήνας υπό συγχώνευση Νοσοκομείων που αντιδρούν σε αυτές τις πολιτικές.
         Τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας καλύπτονται από 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ για την συμμετοχή τους σε αυτή τη Δράση.
                   Διεκδικούμε:
  •  ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
  •  ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ
  •  ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΣΥ – ΕΟΠΠΥ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ
  •  ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΑΡΓΙΕΣ – ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ – ΕΞΑΙΡΕΣΙΜΑ
  •  ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.
                                     ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Συνέχεια Απεργιακών Κινητοποιήσεων Σήμερα από ΑΔΕΔΥ.

        Η τρικομματική κυβέρνηση του Μνημονίου, με μπροστάρη το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, έχει θέσει σε προτεραιότητα την ανάλγητη και αδιέξοδη πολιτική των απολύσεων Δημοσίων Υπαλλήλων και κατ' εντολή των επικυρίαρχων δανειστών - τοκογλύφων οδηγεί σε διάλυση, με συνοπτικές διαδικασίες, τις Δημόσιες Υπηρεσίες.

       Ήδη, έχουν περιέλθει σε γνώση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. 21 διαθεσιμότητες στο ΓΕΣ και 11 στην Αεροπορία.

      Οι τελευταίες εξελίξεις, απαιτούν να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις, δίνοντας τη μάχη μαζί με τις Ομοσπονδίες που αντιστέκονται στην ανθρωποφαγική πολιτική των απολύσεων, που αφήνει πίσω της κοινωνικά ερείπια.

        Σε αυτό το πλαίσιο, η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε σήμερα να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις, προχωρώντας σε πανελλαδική στάση εργασίας την Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012, από τις 11.30 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου εργασίας. Από το πρωί της ίδιας ημέρας σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες θα πραγματοποιούνται Γενικές Συνελεύσεις, προκειμένου οι εργαζόμενοι να ενημερωθούν, πληρέστερα, για τα κυβερνητικά σχέδια και να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

         Την ίδια ημέρα, Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012, στις 12.30 μ.μ. η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και οι Ομοσπονδίες που βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις (ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΟΕΔΗΝ) θα πραγματοποιήσουν κοινό απεργιακό συλλαλητήριο στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Η συμμετοχή όλων των εργαζομένων, στη στάση εργασίας και το Συλλαλητήριο είναι αποφασιστικός παράγοντας αντίστασης απέναντι στα αντεργατικά, αντιλαϊκά και ανάλγητα μέτρα κυβέρνησης και δανειστών.

                   Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Οι Γερμανοί "παρακολουθούν" τα δύο Νοσοκομεία της Πάτρας.

Τ
α νοσοκομεία ΠΠΝΠ του Ρίου και ΠΓΝΠ «Άγιος Ανδρέας συμπεριλαμβάνονται σύμφωνα με πηγές του υπουργείου υγείας στη λίστα των Νοσοκομείων που έχουν καταρτίσει Γερμανοί ελεγκτές της λεγόμενης ομάδας «άμεσης επέμβασης» τα οποία θα επισκεφτούν προκειμένου να διαπιστώσουν τις συνθήκες, όρους και τα κόστη λειτουργίας τους και στη συνέχεια να συντάξουν την έκθεση πάνω στην οποία πρέπει να κινηθεί απαρέγκλιτα η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να είναι εντός στόχων μνημονίου 3 και στο χώρο της υγείας.
         Οι Γερμανοί «ειδικοί» θα κάνουν την εμφάνιση τους απροειδοποίητα ενώ την ίδια ώρα μέλη της ιατρικής κοινότητας αλλά και των εργαζομένων στις δύο μεγάλες νοσοκομειακές μονάδες της περιοχής σχεδιάζουν να αντιδράσουν δυναμικά.
          Οι Γερμανοί δεν θα διστάσουν όχι μόνο να ελέγξουν την λειτουργία των δυο νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Αχαΐας που είναι από τα μεγαλύτερα στη Δυτική Ελλάδα, αλλά και να επιχειρήσουν σύσκεψη με τις διοικήσεις τους προκειμένου να δώσουν τις πρώτες κατευθυντήριες γραμμές.
      Ήδη έχουν διενεργήσει ελέγχους στα Νοσοκομεία «Αττικον» και «Ευαγγελισμός» στην Αθήνα, με τους ελεγκτές made in Germany να αναγκάζονται από τους εργαζόμενους σε άτακτη υποχώρηση και σε συναντήσεις με ορισμένα από τα δοτά στελέχη των διοικήσεών τους εκτός νοσοκομείων προκειμένου να αποσπάσουν πληροφορίες.
   ..............................
Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, κάνοντας κλίκ στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.poedhn.gr/deltia-typoy/item/685-anepithymitoi-oi-elegktes-tis-troΪkas-sta-nosokomeia

400.000 δημόσιοι υπάλληλοι αποχώρησαν το διάστημα 2009-2012.

Σ
χεδόν 400.000 λιγότερους δημόσιους υπάλληλους θα έχει η χώρα στο τέλος του 2012 σε σχέση με τον όγκο του δημόσιου τομέα το 2009, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλέστηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός μιλώντας στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, εξήγησε ότι έως το τέλος του τρέχοντος έτους οι νέες συνταξιοδοτήσεις θα ξεπεράσουν τις 40.000 (!) και πρόσθεσε «το 2009 οι δημόσιοι υπάλληλοι ήταν σχεδόν 1 εκατομμύριο. Σήμερα ανέρχονται σε 640 χιλιάδες. Αν υπολογίσουμε ότι εως το τέλος του έτους οι συνταξιοδοτήσεις θα ξεπεράσουν τις 40.000 τότε και οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα είναι περισσότεροι από 600.000».
Με τον τρόπο αυτό ο κ. Μανιτάκης είπε ότι «έχει καλυφθεί και η διατύπωση για 150.000 απολύσεις που είχε γίνει το 2010» ενώ τόνισε ότι «έως σήμερα δεν έχει γίνει ούτε μια απόλυση. Εγώ δεν πρόκειται να βάλω την υπογραφή μου ούτε σε μια απόλυση». Επιπροσθέτως, τα νέα αριθμητικά δεδομένα αποδεικνύουν - σύμφωνα με τον υπουργό -«πόσο αναγκαία είναι η ανακατανομή του προσωπικού και να αξιοποιήσουμε με τα χρήματα που διαθέτουμε τους δημοσίους υπαλλήλους.
Οι περιορισμοί στις προσλήψεις υπάρχουν. Δεν είναι η αναλογία που δεν μας επιτρέπει προσλήψεις αλλά τα έσοδα». Πέραν αυτών ο κ. Μανιτάκης παραδέχθηκε ότι η τρόικα είχε ζητήσει 15.000 αναγκαστικές αποχωρήσεις υπαλλήλων, όμως με τις επίμονες διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης αποφεύχθηκαν. Σημείωσε δε ότι « Το μέτρο της κινητικότητας είχε στοιχεία σχετικής αυθαιρεσίας αλλά ήταν το λιγότερο οδυνηρό και άδικο από οποιοδήποτε άλλο.
Ηταν αναγκαίο να το πάρουμε γιατί ηταν προαπαιτούμενη ενέργεια. Αυτή η ενέργεια κατέληγε σε 2.000 υπαλλήλους να μπουν σε σχήμα της κινητικότητας. Αυτό προσπάθησα να κάνω σεβόμενος αναγκαιότητα στιγμής και τις υποχρεώσεις που είχαμε. Δεν θέλω να πω για τις 15.000 αναγκαστικές αποχωρήσεις που υπήρχαν το 2012».

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Για την επικρατούσα κατάσταση στο Νοσοκομείου.

       Οι τελευταίες παρεμβάσεις του Σωματείου μας, οι πιέσεις πού ασκήσαμε, μπορούμε ευθέως να πούμε ότι έφεραν κάποια αποτελέσματα.
       Κατ' αρχήν παραδόθηκε μέρος του διωρόφου κτιρίου, όπου από την 5/11/12 λειτουργεί πλέον ο τελευταίας τεχνολογίας πολύτιμος και άκρως απαραίτητος ΓΡΑΜΙΚΟΣ ΕΠΙΤΑΧΥΝΤΗΣ, καθώς επίσης και η νέα σύγχρονη και μάλιστα τελευταίας γενιάς γ' camera, από την 16/12/12, ενώ παράλληλα παραδίδεται ο πολυκαθυστερημένος λόγω των χρονοβόρων ενστάσεων ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΣ και ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΣ εξοπλισμός της νέας πτέρυγας.
     Ως συνέχεια λοιπόν αυτών των προαναφερόμενων παρεμβάσεων, είναι και η χθεσινή συνάντησή μας με τον Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ, όπου μέσα στην πληθώρα των προβλημάτων πού θέσαμε, επιμείναμε στην επίσπευση της διαδικασίας παράδοσης όλου του διωρόφου κτιρίου και στην χρηματοδότηση του Νοσοκομείου για την εκεί μεταστέγαση και λειτουργία, επιτέλους άμεσα σ' αυτό το χώρο, κάποιων σημαντικότατων υπηρεσιών πού σήμερα λόγω του σεισμού υπολειτουργούν και μάλιστα κάτω από τις πιο άθλιες συνθήκες.
        Πέρα όμως από τα προαναφερόμενα, η επικρατούσα κατάσταση στο Νοσοκομείο γενικά δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι ότι το καλύτερο. Πολλά πράγματα δυστυχώς είναι ενταγμένα στον αυτόματα πιλότο:
  • Δεν λειτουργεί το Δ.Σ του Νοσοκομείου λόγω ελλιπέστατης σύνθεσης.
  • Δεν λειτουργεί το Επιστημονικό Συμβούλιο.
  • Δεν λειτουργεί ο Δντής Ιατρικής Υπηρεσίας λόγω λήξης της θητείας του.
  • Δεν λειτουργεί η Επιτροπή για την Υγιεινή και Ασφάλεια των Εργαζόμενων.
ενώ παράλληλα υπάρχει σοβαρό έλλειμμα στην Οργάνωση και τεράστια δυσλειτουργία των Υπηρεσιών μας, πού απορρέει από τις τεράστιες ελλείψεις πού έχουμε και όχι μόνον.
         Για όλα αυτά τα ζητήματα, αξίζει να τονίσουμε ότι ως Σωματείο, έχοντας πάρει ήδη τις σχετικές αποφάσεις, προχωράμε στο αμέσως επόμενο διάστημα σε:
  • ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ για τα μεγάλα προβλήματα του Νοσοκομείου, όπως είναι το ΚΤΙΡΙΑΚΟ, ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ, η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ κλπ άλλα ζητήματα.
  • Αλλά και ΣΥΣΚΕΨΗΣ με τούς υπηρεσιακούς παράγοντες για την καλύτερη ΟΡΓΑΝΩΣΗ και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ των υπηρεσιών μας.

Κλειδί η 25ετία και τα πλασματικά χρόνια.

         Στο Δημόσιο η θεμελίωση δικαιώματος γίνεται με τη συμπλήρωση 25 ετών ασφάλισης, ακόμα και αν δεν έχει συμπληρωθεί το όριο ηλικίας. Στην 25ετία συμπεριλαμβάνεται κάθε χρόνος που έχει διανυθεί σε άλλο φορέα κύριας ασφάλισης (π.χ. ΙΚΑ) και φυσικά ο χρόνος στο Δημόσιο. Για τη συμπλήρωση της 25ετίας λαμβάνονται υπόψη και οι πλασματικοί χρόνοι του νόμου Λοβέρδου (Ν. 3865/2010) ανάλογα με το πότε επιθυμεί κάποιος να θεμελιώσει.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο πού αφορά τις Προϋποθέσεις για να θεμελιώσετε δικαίωμα συνταξιοδότησης,κάνοντας κλίκ στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4769044

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Συνάντηση του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ με τον ΔΚΤΗ της 6ης Υ.ΠΕ.

         Mε τον Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ, τον Κον Παναγιώτη Κατσίβελα, συναντήθηκε χθές το πρωϊ το Δ.Σ του Σωματείου μας.
         Η Συνάντηση αυτή πού έγινε μετά από σχετική πρωτοβουλία του Σωματείου μας και στην οποία συμμετείχαν οι Πετρόπουλος Κώστας, Γιαννόπουλος Σπύρος, Σουγλέρης Χρήστος, Αγγελακοπούλου Νάνσυ, Λάππας Κώστας και Λιώλη Βενεδίκτη, συζητήθηκαν όλα εκείνα τα ζητήματα πού αυτήν την περίοδο μας απασχολούν, τα προβλήματα πού έχουν νά κάνουν με τις μεγάλες ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ σε Προσωπικό, τις μεγάλες ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ, τις εκκρεμότητες στα ΚΤΙΡΙΑΚΑ μας, την  σοβαρή εκκρεμότητα στον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ του Νοσοκομείου, την ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ του, την μη λειτουργία του ΕΛΛΕΠΈΣΤΑΤΟΥ Δ.Σ του Νοσοκομείου και φυσικά την καταβολή των Οφειλόμενων Αργιών και Νυκτερινών, κλπ.
          Σ΄ αυτήν μας την συνάντηση, εκτός από τα προανααφερόμενα, εκ μέρους του Σωματείου μας, κατατέθηκε στον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ σχετικό ΥΠΟΜΝΗΜΑ.
        Το ΥΠΟΜΝΗΜΑ αυτό ολόκληρο μπορείτε να το διαβάσετε, κάνοντας κλίκ στον παρακάτω σχετικό σύνδεσμο: https://workspaces.acrobat.com/?d=nVRvwlpxbQoyrj5sHDNyHw

Το νέο τοπίο στους μισθούς του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ.

           Την διαδικασία εφαρμογής των περικοπών στα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ καταγράφει η εγκύκλιος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα. Σε αυτή μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται και οι αλλαγές που έχουν προκύψει στις αμοιβές αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης και ειδικών γραμματέων των υπουργείων.
Μεταξύ των σημαντικότερων αλλαγών είναι:
1. Καταργούνται πλήρως σε όλο το Δημόσιο, ΔΕΚΟ, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ κλπ. από την 1/1/2013 τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας. Για φέτος θα καταβληθούν κανονικά. Επίσης, αναστέλλεται η περαιτέρω μείωση αποδοχών στους υπαλλήλους του Δημοσίου, οι οποίοι λόγω του ενιαίου μισθολογίου χάνουν πάνω από 25% των αποδοχών τους. Οι αποδοχές τους παγώνουν στο επίπεδο που διαμορφώθηκαν στις 31/10/2012.
...................Διαβάστε όλο το σχετικό ρεπορτάζ, αλλά και την σχετική εγκύκλιο, κάνοντας κλίκ στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.ert.gr/ellada/item/26069-To-neo-topio-stoys-misthoys-toy-Dhmosioy-kai-twn-DEKO

Λύσεις σε γρίφους της συνταξιοδότησης.

       Είμαι δημόσιος υπάλληλος με 24 έτη ασφάλισης μέχρι σήμερα. Είμαι πατέρας 4 παιδιών. Εχω θεμελιωμένο δικαίωμα; Πότε μπορώ να συνταξιοδοτηθώ;
       Εχετε θεμελιωμένο δικαίωμα ως τρίτεκνος και μπορείτε να συνταξιοδοτηθείτε από το 52ο έτος της ηλικίας σας και έπειτα με πλήρη σύνταξη. Το δικαίωμά σας αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποτεδήποτε στο μέλλον. Μπορείτε να εξαγοράσετε και πλασματικά χρόνια για προσαύξηση της σύνταξης.
Δέκα ερωτήσεις και απαντήσεις που δείχνουν τον δρόμο στους ασφαλισμένους. (Αναδημοσίευση από τα ΝΕΑ)
Διαβάστε ολόκληρο το σχετικό άρθρο κάνοντας κλίκ στον παρακάτω σύνδεσμο:

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Συνάντηση του Σωματείου μας με τον Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ.

       Με τον Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ τον Κον Κατσίβελα Παναγιώτη, συναντάται σήμερα στις 11:30 το πρωϊ το Δ.Σ του Σωματείου μας.
     Στη συνάντηση αυτή, πού γίνεται μετά από σχετική πρωτοβουλία του Προέδρου του Σωματείου μας, θα αναφερθούμε σ΄ όλα εκείνα τα προβλήματα πού αντιμετωπίζουν, το Νοσοκομείο, τα Κέντρα Υγείας ευθύνης μας αλλά και οι Συνάδελφοι Εργαζόμενοι σ΄ αυτά, όπως:
      • Οι μεγάλες ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ σε Προσωπικό.
      • Οι μεγάλες ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ.
      • Οι εκκρεμότητες στα ΚΤΙΡΙΑΚΑ.
      • Η εκκρεμότητα στον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ.
      • Η ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ μας.
      • Τα οφειλόμενα για τις ΑΡΓΙΕΣ-ΝΥΚΤΕΣ.
      • Η μη λειτουργία του ΕΛΛΕΙΠΈΣΤΑΤΟΥ Δ.Σ του Νοσοκομείου.
        κλπ άλλα προβλήματα πού θα κατατεθούν και γραπτώς στον Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ υπό μορφή ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΟΣ.

Τι αλλάζει στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης - Όλη η εγκύκλιος.

Στη δημοσιότητα δόθηκε η εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας για τις αλλαγές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.
Όπως επισημαίνεται στη σχετική εγκύκλιο, «με τις διατάξεις αυτές από 01.01.2013 καθορίζεται για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος ως γενικό όριο ηλικίας το 67° έτος και ελάχιστος χρόνος ασφάλισης τα 15 έτη ασφάλισης (στα πλαίσια της Διεθνούς Σύμβασης Εργασίας 102/1952). Επίσης από 01.01.2013 ως γενική προϋπόθεση συνταξιοδότησης καθορίζεται η συμπλήρωση 40 ετών ασφάλισης και του 62ου έτους της ηλικίας».

Διάφορα Τοπικά Νοσοκομειακά Δημοσιεύματα.

Διαβάστε διάφορα δημοσιεύματα σχετικά με τα Νοσοκομεία της περικοχής μας, κάνοντας κλίκ στούς παρακάτω σχετικούς συνδέσμους:
1. http://www.dete.gr/news.php?article_id=121190
2. http://www.patrastimes.gr/arthro.php?id=29308

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Ξεκίνησε και επίσημα το Μνημόνιο και χωρίς τη δόση - 18 εγκύκλιοι από το υπουργείο Εργασίας για όλες τις αλλαγές.

Διαβαστε όλα τα σχετικά κάνοντας κλίκ στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=175693&catid=3

Πάτρα: Εισαγγελική παρέμβαση στο Νοσοκομείο του Ρίου.

          Σε «περίεργες» αντικαταστάσεις, υπόγειες μετακινήσεις και ξαφνικές απομακρύνσεις στελεχών μέσω αλλοιωμένων και πλαστογραφημένων εγγράφων φέρεται να εμπλέκεται το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών (Ρίο), σύμφωνα με τα έγγραφα ντοκουμέντα που αποκαλύπτει η zougla.gr.

......................Διαβάστε ολόκληρο το σχετικό δημοσίευμα, κάνοντας κλίκ στον παρακάτω σύνδερσμο: http://www.patrastimes.gr/arthro.php?id=29277


 

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Νέες μειώσεις στα εφάπαξ από την 1η Ιανουαρίου.

          Ακόμη μικρότερα εφάπαξ θα εισπράττουν όσοι συνταξιοδοτούνται από την 1/1/2014. Μετά τις μειώσεις έως 83% που θα δουν στα σχετικά ποσά όσοι έχουν βγει στη σύνταξη και δεν έχουν εισπράξει το εφάπαξ, προβλέπεται να εκδοθεί μέχρι το τέλος του χρόνου υπουργική απόφαση η οποία θα καθορίζει «νέα τεχνική βάση με την οποία θα υπολογίζεται το εφάπαξ βοήθημα από 1/1/2014 σε όλα τα Ταμεία Πρόνοιας».
          Οπως προαναγγέλλει η εγκύκλιος της Γ.Γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων, «η θέσπιση νέου τρόπου υπολογισμού του εφάπαξ σε όλους τους φορείς-τομείς πρόνοιας ήταν επιβεβλημένη μετά τη ρητή μνημονιακή δέσμευση του ν. 4046/2012 για να γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, ώστε να εξαλειφθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές και τα ελλείμματα στους φορείς Πρόνοιας».
ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ
         Αμεσα θα «κουρευτούν» τα ποσά εφάπαξ για τους ασφαλισμένους μέχρι 31/12/1992 που αποχώρησαν από 1/8/2010 και μετά και στους οποίους δεν έχει εκδοθεί η απόφαση χορήγησης του εφάπαξ βοηθήματος μέχρι την δημοσίευση του νόμου (δηλ μέχρι τις 12/11/2012).
Ειδικά στα Ταμεία όπου είχαν γίνει και το 2011 μειώσεις, (στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων και στο ΤΑΠ - ΔΕΗ του ΤΑΥΤΕΚΩ) οι περικοπές θα διενεργούνται χωριστά και όχι αθροιστικά.
Τέλος για όσους και όσες δεν έχουν καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές για εφάπαξ, καθορίζεται ως ανώτατο όριο παροχής το ποσό των 15.000 ευρώ.
Παράδειγμα
[1] Για παράδειγμα, στους ασφαλισμένους του Τομέα Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων του ΤΠΔΥ που αποχώρησαν από την υπηρεσία τους από την 1/8/2010 μέχρι και την 31/12/2010 και δεν έχει εκδοθεί μέχρι την ημερομηνία έναρξης ισχύος του νέου νόμου (12/11/2012) η απόφαση χορήγησης εφάπαξ, στο ποσό του εφάπαξ βοηθήματος επιβάλλεται πρώτα το ποσοστό μείωσης κατά 15% (με βάση το ν. 4024/2011) και στη συνέχεια στο προκύπτον ποσό επιβάλλεται η νέα μείωση κατά 22,67%.
Τέλος τα δώρα
Από την 1/1/2013 καταργούνται τα δώρα εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και το επίδομα αδείας στους συνταξιούχους. Θα συνεχίσουν να λαμβάνουν, ως προσαύξηση της σύνταξής τους κατ΄ εξαίρεση, τα δώρα οι βαριά ανάπηροι συνταξιούχοι που λαμβάνουν εξωϊδρυματικό επίδομα. Από την 1η Ιανουαρίου θα σταματήσει και η καταβολή συντάξεων σε πρώην συνδικαλιστές (η παροχή διατηρείται «εφόσον δεν εργάζονται και δεν λαμβάνουν σύνταξη από οποιονδήποτε άλλο φορέα κύριας ή επικουρικής ασφάλισης, ανεξαρτήτως ονομασίας και νομικής μορφής, ή το Δημόσιο».
Αναδημοσίευση από ΗΜΕΡΗΣΙΑ.

Εργασιακός μεσαίωνας - Η εγκύκλιος που τσεκουρώνει μισθούς - αποζημιώσεις.

         Σημαντικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και ειδικότερα στις συνολικές αμοιβές των εργαζομένων, στη διευθέτηση του ωραρίου εργασίας, και στις αποζημιώσεις, επέρχονται με την εφαρμοστική εγκύκλιο για τα εργασιακά του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας.
         H εγκύκλιος έχει ήδη αποσταλεί στους εκπροσώπους των δανειστών και πρόκειται να υπογραφεί τις επόμενες ημέρες.         Σε ό,τι αφορά τα οικογενειακά επιδόματα, η εγκύκλιος αναφέρει ότι όσοι εργοδότες δεν είναι μέλη των εργοδοτικών οργανώσεων, που υπογράφουν την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας θα μπορούν από 12/11/12 να διακόψουν την καταβολή του επιδόματος, το οποίο αναλογεί στο 10% του μισθού των εργαζομένων που το λαμβάνουν.
          Οι επιχειρήσεις και οι εργοδότες που είναι μέλη των εργοδοτικών οργανώσεων, θα συνεχίσουν την καταβολή του επιδόματος.
          Το οικογενειακό επίδομα είναι υποχρεωμένες να καταβάλουν και οι επιχειρήσεις που έχουν υπογράψει κλαδικές ομοιεπαγγελματικές ή επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας που προβλέπουν το συγκεκριμένο επίδομα, ενώ οι επιχειρήσεις που δεν έχουν υπογράψει τέτοιες συμβάσεις δεν υποχρεούνται, αλλά «δύνανται να συνεχίζουν κανονικά την καταβολή του επιδόματος γάμου».
         Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όλοι οι όροι των συμβάσεων μπορούν να αλλάξουν με νέα συλλογική ή και ατομική σύμβαση, όμως όλοι οι εργοδότες είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν τον κατώτατο μισθό που ορίζεται από το νόμο.
         Ο κατώτατος μισθός και το ημερομίσθιο των εργατοτεχνιτών καθορίζονται έως τη λήξη του μεσοπρόθεσμου προγράμματος ως εξής:
α) Για τους ηλικίας 25 ετών και άνω, ορίζεται για τους υπαλλήλους κατώτατος μισθός στα 586,08 ευρώ και για τους εργατοτεχνίτες κατώτερο ημερομίσθιο στα 26,18 ευρώ.
β) Για τους ηλικίας κάτω των 25 ετών, ο κατώτατος μισθός των υπαλλήλων ορίζεται στα 510,95 ευρώ και για τους εργατοτεχνίτες κατώτερο ημερομίσθιο στα 22,83 ευρώ.
         Οι ωριμάνσεις εξακολουθούν να ισχύουν, αλλά η καταβολή τους αναστέλλεται, έως ότου η ανεργία διαμορφωθεί σε ποσοστό κάτω του 10%.
Αλλαγές επέρχονται και στο θέμα των υπερωριών         Καταργείται η προέγκριση των υπερωριών, ενώ ο εργοδότης θα μπορεί να αναγγέλλει τις υπερωρίες στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, μία ημέρα μετά την πραγματοποίησή τους.
         Μέχρι τώρα, για υπερωρίες «κατ' εξαίρεση», δηλαδή χωρίς προέγκριση, ο εργοδότης κατέβαλε ωρομίσθιο προσαυξημένο κατά 80%, ενώ για τις υπερωρίες με προέγκριση η προσαύξηση ήταν 40%.
Η διάκριση αυτή καταργείται και η προσαύξηση για όλες τις υπερωρίες θα είναι στο εξής 40%.
         Σε ό,τι αφορά τα ωράρια εργασίας, καταργείται η απαγόρευση απασχόλησης των εργαζομένων τις ώρες που δεν λειτουργούν τα καταστήματα, ενώ η εβδομαδιαία 40ωρη εργασία μπορεί να κατανεμηθεί από τον εργοδότη σε εξαήμερο αντί για πενθήμερο χρόνο εργασίας.
Σημαντικές αλλαγές επέρχονται με την εγκύκλιο και στο θέμα των αποζημιώσεων         Ο χρόνος προειδοποίησης για την καταβολή μισής αποζημίωσης μειώνεται από τους 6 στους 4 μήνες, ενώ για τον υπολογισμό της αποζημίωσης λαμβάνονται υπόψη οι τακτικές αποδοχές του τελευταίου μήνα, πριν την καταγγελία της σύμβασης εργασίας.
         Οι αλλαγές αυτές δεν επηρεάζουν όσους εργαζόμενους έχουν συμπληρώσει 16 χρόνια εργασίας στον ίδιο εργοδότη,
           Όσοι έχουν έως τις 12-11-2012 συμπληρώσει 17 έτη υπηρεσίας και άνω στον ίδιο εργοδότη, εκτός της προβλεπόμενης κατά τα ανωτέρω αποζημίωσης, σε περίπτωση καταγγελίας της σύμβασής τους, οποτεδήποτε και αν απολυθούν, δικαιούται, επιπλέον αποζημίωση που αυξάνεται κατά ένα μηνιαίο μισθό για κάθε επιπλέον έτος υπηρεσίας μέχρι και 12 μηνιαίους μισθούς, χωρίς ο μισθός αυτός να ξεπερνά τις 2.000 ευρώ.

Πάτρα:Ενημερώσεις σε σχολεία για τον εθισμό των εφήβων στο διαδίκτυο.

Πάτρα:Ενημερώσεις σε σχολεία για τον εθισμό των εφήβων στο διαδίκτυο        Με πρωτοβουλία του Γραφείου Υποστήριξης του Πολίτη του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ» και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και το Τμήμα Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης , θα  πραγματοποιθούν  ενημερώσεις σε Δημοτικά σχολεία που βρίσκονται στα όρια του Δήμου Πατρέων
         Η πρωτοβουλία αυτή είναι σε συνέχεια του  προγράμματος κατάρτισης του Κ.Ε.Κ. του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με την κωδική ονομασία «ΑΡΙΑΔΝΗ», που αφορά την εκπαίδευση εκπαιδευτικών και επαγγελματιών ψυχικής υγείας στο πολύ σοβαρό πρόβλημα του εθισμού των εφήβων στο Διαδίκτυο, αλλά και της ασφαλούς χρήσης του Διαδικτύου.
         Οι κοινωνικοί λειτουργοί Κανέλλα Κοντονή ,Περικλέους Ελένη και Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, που ολοκλήρωσαν την παραπάνω εκπαίδευση πραγματοποίησαν κατά την περυσινή χρονιά ενημερώσεις σε 14 σχολεία της Πάτρας σε σύνολο 473 μαθητών.
         Η πρωτοβουλία  αυτή θα συνεχιστεί  και κατά τη φετινή σχολική χρονιά, στα ίδια σχολεία στους ίδιους μαθητές , που φέτος θα βρίσκονται στην Ε και ΣΤ ταξη προκειμένου να:
Να διερευνηθεί το κατά πόσο επιτεύχθηκε η ευαισθητοποίηση των μαθητών στη σωστή και ασφαλή χρήση του διαδικτύου .
Να αξιολογηθεί η πιθανή αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο πλοηγούνται στο διαδίκτυο οι μαθητές.
Να αξιολογηθεί η αλλαγή στη διαχείριση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών.
Να αξιολογηθεί η εμπέδωση της περσινής ενημέρωσης από τους μαθητές.
          Ανάλογες πρωτοβουλίες πρέπει να ενισχυθούν και να στηριχτούν απ’ όλους τους φορείς, καθώς η πρόληψη και η έγκαιρη παρέμβαση είναι προτιμότερη από τη «θεραπεία». Με αυτή την έννοια η συνεργασία των φορέων της Εκπαίδευσης με τους αντίστοιχους της Υγείας πρέπει να αποκτήσει μόνιμη διάσταση στα πλαίσια οργανωμένων προληπτικών παρεμβάσεων. 

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Νέα ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ από Ν.Τ ΑΔΕΔΥ.

Πραγματοποιήθηκε  με επιτυχία η χθεσινή Απεργιακή Κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, η νέα 4ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ενάντια στο ΑΝΑΛΓΗΤΟ-ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ και ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ μέτρο της Απόλυσης Δημοσίων Υπαλλήλων.   
        Ο Δημοσιοϋπαλληλκός τομέας της περιοχής μας, πέρα από την συμμετοχή του στην προαναφερόμενη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ, συμμετείχε  και στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ πού διοργανώσαμε στις 12 το μεσημέρι στην ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, όπου αφού δεν κατέστη δυνατόν να συναντηθούμε με τον Γ.Γ της Αποκεντρωμένης (απουσίαζε), ολοκληρώσαμε  την διαμαρτυρία μας με το 10λεπτο κλείσιμο της Εθνικής Οδού και την μηχανοκίνητη πορεία  προς το κέντρο της Πάτρας.
      Η  Σοβαρότητα των προβλημάτων πού αντιμετωπίζουμε και η κρισιμότητα των καταστάσεων πού όλοι βιώνουμε, σηματοδότησαν την ΚΟΙΝΗ – ΕΝΩΤΙΚΗ και ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ όλων μας στην ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ.
         Ο Αγώνας μας δεν σταματάει  με την ψήφιση της  όποιας αρνητικής διάταξης, συνεχίζεται ΔΥΝΑΜΙΚΑ και ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ για την μη εφαρμογή της.
          Συνεχίζουμε λοιπόν τον ΑΓΩΝΑ, στηρίζοντας την όποια κίνηση και πρωτοβουλία είναι προς αυτή την προαναφερόμενη κατεύθυνση. Στηρίζουμε και καλύπτουμε κάθε Σωματείο και κάθε Εργαζόμενο στον αγώνα πού δίνει για τα προαναφερόμενα.
                              ΚΑΛΟΥΜΕ λοιπόν ΟΛΟΥΣ


Να δώσετε Μαζικό και Δυναμικό παρών στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ πού Συνδιοργανώνουν οι φορείς της Πόλης μας Σήμερα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  24/11/12 στις 06:00 το Απόγευμα στην Πλατεία Γεωργίου, ενάντια στο απαράδεκτο και προκλητικό, το αντεργατικό και αντισυνταγματικό μέτρο των ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ.

                     
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO             ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ  Δυναμικά  και  ανυποχώρητα,
         Συνεχίζουμε τον  ΑΓΩΝΑ  και  την  ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
 
Δείτε τα ΒΙΝΤΕΟ τόσο παραπλεύρως όσο και στον παρακάτω σύνδεσμο, τα σχετικά με την χθεσινή κινητοποίηση-παράσταση διαμαρτυρίας πού πραγματοίησε το Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ, με τούς δημοτικούς υπαλλήλους, τούς υπαλλήλους της Περιφέρειας κλπ Δημοσίους Υπαλλήλους, στα γραφεία της αποκεντρωμένης περιφέρειας, αντιδρώντας στην εγκύκλιο της διαθεσιμότητας, δηλώνοντας ότι δεν θα επιτρέψουν την απόλυση  Συναδέλφων.
      http://www.dete.gr/news.php?article_id=121200

Ρευστό στα νοσοκομεία! 47.390.000 στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Μ
ε το πόσο των 300 εκατ. ευρώ το οποίο φυσικά και φαντάζει λίγο μπροστά στις συνολικές οφειλές του ΕΣΥ, θα ... αιμοτοδοτηθούν τα νοσοκομεία όλης της χώρας. Πως θα κατανεμηθούν.
Στην έγκριση 300 εκατομμυρίων Ευρώ στα νοσοκομεία όλης της Επικράτειας για την αποπληρωμή ανεξόφλητων υποχρεώσεων προς τρίτους, προχώρησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος.
         Τα χρήματα θα δοθούν κυρίως και πρωτίστως σε προμηθευτές των ειδικών μονάδων (Μ.Ε.Θ, Μ.Α.Φ, Μ.Τ.Ν κλπ) ώστε να μπορέσουν και να λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα. Άλλωστε πολλές ειδικές μονάδες παρουσιάζουν πολλές ελλείψεις με συνέπεια να δυσκολεύεται απίστευτα το έργο των εργαζομένων στα νοσοκομεία.
Όπως σημειώνεται από το υπουργείο Υγείας, με το ποσό των 300 εκατ. ευρώ εκταμιεύεται πλήρως η σχετική διαθέσιμη πίστωση του προϋπολογισμού του Υπουργείου Υγείας για το οικονομικό έτος 2012 και "ενισχύονται εγκαίρως οι νοσοκομειακές δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία τους και συνακόλουθα η παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες".

Απόφαση Γενικού Συμβουλίου ΠΟΕΔΗΝ 16 Νοεμβρίου 2012

          Η κυβέρνηση υλοποιεί τα μέτρα με ταχύτατους ρυθμούς αφού είχε έτοιμες τις κανονιστικές πράξεις και ξεκίνησε με  απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων.
         Πρώτο βήμα είναι η απόλυση από το Δημόσιο πάνω από 2000 εργαζομένων προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για μαζικές απολύσεις, που σύμφωνα με τους δικούς τους ισχυρισμούς θα φτάσουν τις 25.000 το 2013. Από τη διαδικασία αυτή βεβαίως δεν εξαιρείται ο χώρος της Υγείας., Συγκεκριμένα στην πρώτη φάση θα τεθούν σε αργία μαζί με περιπτώσεις επίορκων υπαλλήλων και υπάλληλοι που έχουν κατηγορηθεί με αστήρικτες κατηγορίες. Όμως το μεγάλο «μαχαίρι» θα πέσει με την λεγόμενη αξιολόγηση υπηρεσιών και προσωπικού, τους νέους κουτσουρεμένους οργανισμούς και τις λίστες πλεονάζοντος προσωπικού.
           Ο νέος νόμος του μεσοπρόθεσμου βεβαίως φέρνει και νέες περικοπές στις αποδοχές των εργαζομένων στο Δημόσιο, με την κατάργηση των ήδη κουτσουρεμένων δώρων, περικοπές στα ποσά των πρόσθετων αμοιβών, ενώ με τις ρήτρες αναπλήρωσης, όταν οι δημοσιονομικοί στόχοι δεν θα πιαστούν, προβλέπονται και νέες μειώσεις στις αποδοχές των εργαζομένων στο Δημόσιο.
           Οι ανατροπές στο ασφαλιστικό συνεχίζονται με αύξηση των ορίων ηλικίας από το 2013 κατά 2 χρόνια. Η ρυθμίσεις αυτές είναι προκλητικές, οδηγούν σε συνθήκες μεσαίωνα και δεν απαντούν στα προβλήματα χρηματοδότησης της Κοινωνικής Ασφάλισης. Αυξάνουν τα όρια ηλικίας ακόμα και σε κλάδους, όπως το Νοσηλευτικό Προσωπικό που εργάζονται κάτω από δύσκολές συνθήκες, λόγω της ανθυγιεινότητας και των κυκλικών ωραρίων. Την ίδια ώρα περικόπτουν το εφάπαξ κατά 23% επιπλέον, με αποτέλεσμα η μείωση σωρευτικά μαζί με τις προηγούμενες να φτάνει στο 43%.
          Οι συγχωνεύσεις των Νοσοκομείων σε συνδυασμό με την προώθηση των συμπράξεων με ιδιώτες είναι προ των πυλών, με αποτέλεσμα το ουσιαστικό κλείσιμο κρίσιμων δομών υγείας και τη συρρίκνωση του ΕΣΥ. Ο ΕΟΠΥΥ, ενώ βρίσκεται υπό κατάρρευση, βλέπει για μια χρονιά ακόμα να μειώνεται η κρατική χρηματοδότηση. Το ίδιο συμβαίνει και για τα Νοσοκομεία και την ίδια ώρα από το 2013 καλούνται οι πολίτες να πληρώνουν 1 ευρώ για κάθε συνταγή και 25 ευρώ για είσοδο στα Νοσοκομεία.
......................περισσότερα, διαβάστε ολόκληρη την σχετική απόφαση, κάνοντας κλίκ στον παρακάτω σχετικό σύνδεσμο:http://www.poedhn.gr/apofaseis/item/681-apofasi-genikoy-symvoylioy-16-noemvrioy-2012

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

4ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

22  NOEMΒΡΗ  2012 - 4ωρη ΣΤΑΣΗ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ
                 Στις   ώρες  11:00    15:00
 Με  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ  στις  11:00 στην Είσοδο  του  Νοσοκομείου.
     Και  στις 12 στην ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  Δυναμικά και ανυποχώρητα, Συνεχίζουμε τον αγώνα και την αντίσταση
ΕΝΑΝΤΙΑ στο ΑΝΑΛΓΗΤΟ-ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ και ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ μέτρο των Απολύσεων που το παρουσιάζουν με τον μανδύα της διαθεσιμότητας, αποκρύπτοντας έτσι την οδυνηρή πραγματικότητα πού ξημερώνει για χιλιάδες Εργαζόμενους τούς επόμενους 14 μήνες.          
                      ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ  ΜΠΟΡΟΥΜΕ  ΝΑ  ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
  Να ανατρέψουμε τις πολιτικές που συνθλίβουν την κοινωνία και εξαθλιώνουν τους πολίτες.
  Να σταματήσουμε το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας.
  Να προστατεύσουμε το δικαίωμα της εργασίας.       
         ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΑΝΤΙΑ στα ΜΕΤΡΑ που ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ τη ΖΩΗ μας
    και ΔΙΑΛΥΟΥΝ την ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, για να μείνει η ΕΛΛΑΔΑ στούς ΕΛΛΗΝΕΣ.

Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Σήμερα οι Δημόσιοι Υπάλληλοι.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEOΚινητοποίηση  για τις Απολύσεις διοργανώνει σήμερα  και το Ν.Τ  ΑΔΕΔΥ  ΑΧΑΪΑΣ, το οποίο με αφορμή την σημερινή Πανελλαδική 4ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ της ΑΔΕΔΥ, στις ώρες 11:00-15:00, έχει προγραμματίσει  Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:00 το μεσημέρι στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση στο νέο δρόμο, όπου καλεί όλους τούς Δημοσίους Υπαλλήλους του Νομού μας.

Στυγνός εκβιασμός από το Υπουργείο: Αν δεν στείλετε τις λίστες, θα τεθούν σε διαθεσιμότητα όλοι οι υπάλληλοι ΔΕ.

          Όλους τους δημοσίους υπαλλήλους αορίστου χρόνου παίρνει η μπάλα, από την άρνηση των δημάρχων, αλλά και των συνδικαλιστών, ν' αποστείλουν τις λίστες με τις διαθεσιμότητες στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Στην εγκύκλιο, που εστάλη από το Υπουργείο, αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:"...η παράλειψη των φορέων να αποστείλουν στοιχεία αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την εκκίνηση του μηχανισμού της κινητικότητας που αποσκοπεί στην αξιοποίηση του προσωπικού που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα σε φορείς που παρουσιάζουν άμεσες και ιδιαιτέρως επιτακτικές ανάγκες ενίσχυσης σε προσωπικό. Καθυστερεί, δηλαδή, τη δυνατότητα μεταφοράς των υπαλλήλων και την έξοδό τους από το καθεστώς διαθεσιμότητας στο οποίο έχουν ήδη τεθεί εκ του νόμου. Άλλωστε, η παράλειψη των υπηρεσιών να αποστείλουν στοιχεία θα αποβεί σε βάρος των υπαλλήλων εκείνων οι οποίοι θα εξαιρούντο από την εφαρμογή του νόμου, είτε επειδή εισήχθησαν στο Δημόσιο με διαγωνιστική διαδικασία ή με διαδικασίες για πρόσληψη τακτικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, είτε επειδή ως προς αυτούς συντρέχει προσωπικός λόγος απαλλαγής (υπάγονται δηλ. στις προνοιακές εξαιρέσεις), δεδομένα τα οποία μπορούν να εξαχθούν μόνο από τα προσωπικά μητρώα των υπαλλήλων".Προσωρινή μείωση αποδοχών στο 75% του βασικού μισθού
         Πρόβλημα αναμένεται να υπάρξει και με τη μισθοδοσία, αφού οι οικονομικές υπηρεσίες των δήμων δεν λειτουργούν, λόγω καταλήψεων από τους εργαζόμενους, οι οποίοι αντιδρούν στις απολύσεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην έχουν σταλεί, εκτός των άλλων, και τα επικαιροποιημένα στοιχεία της απογραφής του προσωπικού, που αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση, ώστε η Ενιαία Αρχή Πληρωμών να καταβάλει τη μισθοδοσία.
         Αυτό που θα δούμε να γίνεται, αν δεν βρεθεί λύση στο αδιέξοδο και σύμφωνα πάντα με την εγκύκλιο, είναι να τεθούν όλοι οι υπάλληλοι της κατηγορίας ΔΕ διοικητικού, που εργάζονται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, σε διαθεσιμότητα και κατόπιν να ζητήσει το Υπουργείο από τους ίδιους τους υπαλλήλους και τις οικονομικές υπηρεσίες να βεβαιώσουν τις εξαιρέσεις.
          Αυτό σημαίνει ότι για την κατηγορία αυτή των υπαλλήλων θα υπάρξει "κάθετη" μείωση των αποδοχών τους στο 75% του βασικού τους μισθού, η οποία θ' αποκατασταθεί μόνον όταν οι ίδιοι ή οι υπηρεσίες τους βεβαιώσουν ότι εξαιρούνται.
Όπως προβλέπεται, ο υπάλληλος που τίθεται σε διαθεσιμότητα παίρνει το 75% του μισθού του.
.............Διαβάστε ολόκληρη την σχετική εγκύκλιο κάνοντας κλίκ στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.nomotelia.gr/photos/File/27052-12.doc

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ.

         Στα πλαίσια της Νέας Απεργιακής Κινητοποίησης, της 4ωρης ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, πού έχει προκηρύξει για την ΠΕΜΠΤΗ 22/11/12 η ΑΔΕΔΥ, στις ώρες 11πμ - 03μμ, ενάντια στο ΑΝΑΛΓΗΤΟ-ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ και ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ μέτρο των Απολύσεων, πού συνεχίζουν να το παρουσιάζουν με τον μανδύα της διαθεσιμότητας, προσπαθώντας έτσι να αποκρύψουν την οδυνηρή πραγματικότητα πού ξημερώνει για χιλιάδες Δημοσίους Υπαλλήλους τούς επόμενους 14 μήνες.   
                 ΚΑΛΟΥΜΕ όλα τα Δ.Σ των Σωματείων – Μελών
           Να  Συμμετάσχουν  με  όλες  τους  τις  δυνάμεις
- τόσο στην προαναφερόμενη Πανελλαδική  Στάση Εργασίας,
- όσο και στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ πού διοργανώνουμε στις 12 το  
  μεσημέρι έξω από τα Γραφεία της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας.
   Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
-   Για την καλύτερη Οργάνωση της προαναφερόμενης 
    Κινητοποίησης.
-   Για την επανεκτίμηση της κατάστασης πού έχει διαμορφωθεί 
    στους χώρους δουλειάς μας.
-   Για να καταγράψουμε τις ελλείψεις Προσωπικού και ιδιαιτέρως 
    όλους αυτούς πού αγγίζουν οι επαπειλούμενες απολύσεις αυτής 
    της περιόδου.
-   Για την κίνηση διαδικασιών σχετικά με τα υπερχρεωμένα 
    νοικοκυριά.
-   και βεβαίως για τον Συντονισμό της δρασης μας απέναντι 
    σ΄ αυτήν την λαίλαπα των νέων επώδυνων μέτρων του 
    Μνημονίου Νο 3.
        ΚΑΛΟΥΜΕ όλα τα Δ.Σ των ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ – ΜΕΛΩΝ
     σε ΣΥΣΚΕΨΗ, στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης 21/11/12,
      στην Ισόγεια Αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Πάτρας
      Η  Σοβαρότητα των προβλημάτων πού αντιμετωπίζουμε και η κρισιμότητα των καταστάσεων πού όλοι βιώνουμε, δεν αφήνουν περιθώρια για χωριστές - μικροπαραταξιακές και διασπαστικές κινήσεις, απεναντίας επιβάλλουν την Συμμετοχή όλων μας σε ΜΑΖΙΚΕΣ και ΕΝΩΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.
       ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ Δυναμικά και ανυποχώρητα,
    Συνεχίζουμε τον ΑΓΩΝΑ και την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.

Διπλό «μαχαίρι» στο εφάπαξ από 10% έως και 45%.

         Διπλό «μαχαίρι» στα ποσά του εφάπαξ βάζει η κυβέρνηση. Μετά τη μείωση έως και 83% που επιβλήθηκε για την κάλυψη των ελλειμμάτων των Ταμείων Πρόνοιας το υπουργείο Οικονομικών προχωρά και στη φορολόγηση με συντελεστές από 10% έως και 45% των εφάπαξ με αποτέλεσμα τα καθαρά ποσά τα οποία θα εισπράττουν όσοι συνταξιοδοτούνται να «κουρεύονται» ακόμη και πάνω από 50%.
         Οι αντιδράσεις που ήδη προκαλούν οι μεγάλες απώλειες μετά το σχεδιαζόμενο διπλό «ψαλίδισμα» των εφάπαξ, προβληματίζουν το υπουργείο Οικονομικών το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, προσανατολίζεται να επανεξετάσει την κλίμακα φορολόγησης του εφάπαξ και να ορίσει ένα ύψος αφορολόγητου ορίου. Και αυτό γιατί η διπλή μείωση αγγίζει ακόμη και μεσαία ποσά των εφάπαξ (π.χ. 45.000 ευρώ του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων).

.......................Διαβάστε ολόκληρο το σχετικό άρθρο κάνοντας κλίκ στον παρακάτω σύνδεσμο:

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ για τις απολύσεις και το πρόγραμμα δράσης.

        Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη χθεσινή της συνεδρίαση αποφάσισε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο Δημόσιο ενάντια στο ανάλγητο, αντεργατικό και αντισυνταγματικό μέτρο των απολύσεων που η τρικομματική κυβέρνηση συνεχίζει να το παρουσιάζει με το μανδύα της διαθεσιμότητας, προσπαθώντας να αποκρύψει την οδυνηρή πραγματικότητα που ξημερώνει για χιλιάδες Δημόσιους Υπαλλήλους τους επόμενους 14 μήνες.

Αναλυτικά, η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

1.- Σήμερα Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των Ομοσπονδιών - μελών της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. προκειμένου να συζητηθεί και να διασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή συμμετοχή σε όλες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Ακολούθως στις 12:00 θα υπάρξει συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΠΟΕ – ΟΤΑ, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

2.- Την πραγματοποίηση 4ωρης Στάσης Εργασίας (από 11.00 έως τη λήξη του ωραρίου) την Πέμπτη, 22 Νοέμβρη 2012 και συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 12.30 μ.μ. Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης,

3.- Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε ακόμα τη σύγκληση Γενικού Συμβουλίου την Τετάρτη, 5 Δεκέμβρη 2012, ενώ στο μεσοδιάστημα θα πραγματοποιηθούν αγωνιστικές κινητοποιήσεις διαφόρων μορφών, προκειμένου να συνεχιστεί ο συντονισμένος αγώνας των εργαζομένων κατά των απολύσεων, αλλά και της διάλυσης των δημοσίων υπηρεσιών που με διαδικασίες αμφίβολης συνταγματικότητας επιταχύνει η τρικομματική κυβέρνηση.

                 Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Μεγάλες ελλείψεις στο Nοσοκομείο "ο Άγιος Ανδρέας"

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEOΟι ελλείψεις σε προσωπικό στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας είναι πλέον πολύ μεγάλες. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Παθολογικής Κλινικής όπου επειδή δεν έγιναν οι προσλήψεις γιατρών που χρειάζονται το ήδη υπάρχον προσωπικό αναγκάζεται να δουλεύει ασταμάτητα για να μπορεί να λειτουργήσει η κλινική.

Η Τρόικα θα ελέγχει κάθε μήνα τα έξοδα των Νοσοκομείων.

Έ
λεγχοι κάθε μήνα θα πραγματοποιούνται σε όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ από δω και πέρα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τηρούν αυστηρά το πρόγραμμα της περικοπής των δαπανών.
Οι τροϊκανοί είναι αποφασισμένοι να παρακολουθούν στενά τον τομέα της Υγείας τον οποίο θεωρούν άλλωστε και τον πιο δαπανηρό, για να βλέπουν εάν τηρείται αυστηρά το πρόγραμμα των περικοπών. 
          Όπως επισημάνθηκε και χθες στο περιθώριο της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, τα τεστ στα νοσοκομεία θα γίνονται κάθε μήνα από τις ελληνικές αρχές και με την επίβλεψη των εκπροσώπων της τρόικας.  
      Σκοπός να παρακολουθούνται οι μηνιαίες δαπάνες σχετικά με τις προμήθειες, τα λειτουργικά έξοδα αλλά και τα έσοδα που θα πρέπει να υπάρξουν. Διαφορετικά, θα έρθουν τα δύσκολα...  
          Αν διαπιστωθεί ότι οι δαπάνες έχουν ξεφύγει, θα ληφθούν έκτακτα μέτρα περικοπών.
Τα όποια μέτρα από κει και πέρα θα εφαρμόζονται αυτόματα ώστε να μην περισταλούν δαπάνες από άλλους τομείς όπως στις συντάξεις.

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Κατάργηση Θέσεων και Ειδικοτήτων Εξαίρεση Νοσοκομείων.

        Παρακάτω σας κοινοποιούμε την διάταξη του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ Νο 3, βάσει της  οποίας  καταργούνται Θέσεις και Ειδικότητες σε πάρα πολλές Υπηρεσίες στο  Δημόσιο,  εκτός απο τα Νοσοκομεία, όπως φαίνεται στο υπογραμμισμένο κείμενο. 

   ΥΠΟΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Ζ.4. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΕΩΝ

1. 1.Από την έναρξη της ισχύος του παρόντος νόμου καταργούνται οι θέσεις στις υπηρεσίες ή στους φορείς που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της υποπαραγράφου Ζ.1.1., οι οποίες απαριθμούνται στη συνέχεια κατά κατηγορία, κλάδο και ειδικότητα:
        Οι θέσεις της κατηγορίας ΔΕ των ειδικοτήτων Διοικητικού, Διοικητικού−Λογιστικού, Διοικητικού−Οικονομικού και Διοικητικών Γραμματέων των υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, οι οποίοι δεν έχουν προσληφθεί με διαγωνισμό ή με διαδικασία επιλογής σύμφωνα με προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια υπό τον έλεγχο ανεξάρτητης αρχής ή με ειδικές διαδικασίες επιλογής που περιβάλλονται με αυξημένες εγγυήσεις διαφάνειας και αξιοκρατίας και εφόσον ο αριθμός των υπαλλήλων αυτών: αα) είναι ίσος ή μεγαλύτερος των δέκα (10) ανά υπηρεσία ή φορέα και ββ) ανέρχεται σε ποσοστό μικρότερο του 25% του συνολικού αριθμού των υπαλλήλων των ως άνω κλάδων και ειδικοτήτων ή το 10% του συνόλου του τακτικού προσωπικού που υπηρετούν στην οικεία υπηρεσία ή φορέα. Στο συνολικό αριθμό των υπαλλήλων της υπηρεσίας ή του φορέα που λαμβάνεται ως μέγεθος αναφοράς υπολογίζονται οι μόνιμοι πολιτικοί υπάλληλοι και οι υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ανεξαρτήτως εκπαιδευτικής βαθμίδας. Από την εφαρμογή της διάταξης αυτής εξαιρούνται οι φορείς κοινωνικής ασφάλισης και φροντίδας, ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, τα νοσοκομεία και η Γενική Γραμματεία Πολιτισμού του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.
2. Οι υπάλληλοι των οποίων οι θέσεις καταργούνται τίθενται σε διαθεσιμότητα σύμφωνα με την υποπαράγραφο Ζ.2 του παρόντος.
3. Εντός πέντε (5) ημερών από τη δημοσίευση του παρόντος, οι Διευθύνσεις προσωπικού των υπηρεσιών ή φορέων που καταλαμβάνονται από τις υποπαραγράφους Ζ2 και Ζ3 αποστέλλουν στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κατάλογο των ονομάτων των υπαλλήλων οι οποίοι:
α) τίθενται σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης της θέσης τους,
β) τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία.
4. Εντός δέκα (10) ημερών από τη δημοσίευση του παρόντος, οι Διευθύνσεις προσωπικού των φορέων της περίπτωσης 1 αποστέλλουν στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης:
α. τον αριθμό των θέσεων που καταργούνται σύμφωνα με την προηγούμενη περίπτωση του παρόντος, καθώς και αντίγραφα των ατομικών διοικητικών πράξεων θέσης σε διαθεσιμότητα των υπαλλήλων που, κατά τη δημοσίευση του παρόντος, καταλαμβάνουν τις καταργούμενες οργανικές θέσεις,
β. τις πράξεις με τις οποίες τίθενται, μετά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, σε αυτοδίκαιη αργία υπάλληλοι, κατ’ εφαρμογή της υποπαραγράφου Ζ.3 του νόμου αυτού.
5. Η μη αποστολή των στοιχείων των περιπτώσεων 3 και 4 εντός της ανωτέρω προθεσμίας αποτελεί σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα για το οποίο επιβάλλεται πειθαρχική ποινή προστίμου, η οποία ισούται με το Ό των αποδοχών των υπαλλήλων.
                         ......................................................
         Κάνοντας κλίκ στον παρακάτω σύνδεσμο, διαβάζετε την σχετική μ΄αυτή την εξαίρεση Επιστολή - Ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:
http://www.poedhn.gr/anakoinoseis/item/671-exairesi-pronoiakon-monadon-apo-tin-diathesimotita-tis-ypoparagrafoy-z4
                          ..........................................
       Επίσης παρακάτω σας κοινοποιούμε την ΥΠ.Δ.Μ.Η.Δ. ΔΙΔΑΔ/ΔΙΠΙΔΔ/ΟΙΚ.26188/12-11-12  Εγκύκλιο, πού αφορά την Διαθεσιμότητα και Αργία των Δημοσίων Υπαλλήλων καθώς και την κατάργηση των θέσεων ΙΔΑΧ. Αυτήν την εγκύκλιο ολόκληρη μπορείτε να την διαβάσετε κάνοντας κλίκ στον παρακάτω σχετικό σύνδεσμο: http://www.nomotelia.gr/photos/File/26188-12.pdf