Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Νέα Κινητοποίηση

         Νεα 4ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  έχει προκηρύξει για την  ΠΕΜΠΤΗ 1/11/12 η ΠΟΕΔΗΝ στις ώρες 11:00 - 15:00, με Συγκέντρωση για την Αττική στις 12:00 το μεσημέρι έξω από τοΥπουργείο Υγείας και για την Περιφέρεια έξω από τις κατά τόπους Υ.ΠΕ.
        Σ΄αυτήν την Κινητοποίηση, όπως πάντα, συμμετέχει και το Σωματείο μας, το οποίο καλεί όλους τούς Συνεδέλφους-Εργαζόμενους, στις11:00 το Πρωϊ στην Πύλη του Νοσοκομείου και στη συνέχεια παράσταση όλων μαζί έξω από την 6η Υ.ΠΕ.

Kαταγγελλία για ΑΠΡΕΠΗ συμπεριφορά Ιατρού.

         Με αφορμή το περιστατικό πού συνέβη την 3/10/12 στο Χειρουργείο του 409, όπου ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την Απαράδεκτη - Προκλητική και Απρεπή ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ και ΠΡΑΚΤΙΚΗ του συγκεκριμένου Ιατρού ενάντια στην εκεί Προϊσταμένη, Συναδέλφισσα και μέλος του Σωματείου μας
                 ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ και ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ
Ότι δεν θα ανεχθούμε πλέον από κανέναν άλλες τέτοιες συμπεριφορές και πώς εάν και εφ΄ όσον από τούδε και στο  εξής πέσουν στην αντίληψή μας  ή μας καταγγελθούν τέτοια περιστατικά, ή αντίδρασή μας, η αντιμετώπισή της και ή στάση  απέναντι στο όποιο φαινόμενο  θα είναι πολύ Σκληρή απ΄ όποιον κι αν αυτή προέρχεται.
                         ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Για την αποφυγή τέτοιων περιστατικών και όχι μόνον,  ΑΜΕΣΑ την παρέμβασή της, για την αυστηρή τήρηση του κανονισμού λειτουργίας των Χειρουργείων και των Κλινικών, προτού χρειαστεί ή δική μας παρέμβαση.

Ψήφισμα του Σωματείου μας για την ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ των Δ.Υ.

          Η Επικείμενη υλοποίηση της αξιολόγησης του Προσωπικού στον Δημόσιο Τομέα, αποτελεί βασικό μοχλό για την εφαρμογή της Αντιλαϊκής πολιτικής και όργανο για την απόλυση χιλιάδων Δημοσίων Υπαλλήλων.
         Η πολιτική πού τσακίζει τα λαϊκά διακαιώματα είναι η ίδια πού προσαρμόζει τον Δημόσιο Τομέα πιό αποτελεσματικά στις σημερινές ανάγκες του κεφαλαίου.
Με βάση τα παραπάνω:
     1. Μπλοκάρουμε με όρους συλλογικών αποφάσεων και όρους κινήματος την οποιαδήποτε απόπειρα εφαρμογής της αξιολόγησης και την ακυρώνουμε στην πράξη με αποφάσεις Δ.Σ, Γ.Σ και επιτροπών αγώνα.
     2. Δεν συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε διαδικασία που σχετίζεται με την εφαρμογή της αξιολόγησης (π.χ ερωτηματολόγια κ.α).
     3. Κανένα Στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης πού αναλαμβάνει οποιονδήποτε ρόλο στην εφαρμογή της αξιολόγησης δεν έχει θέση στο Συνδικαλιστικό Κίνημα. Εξω οι αξιολογητές από τα Συνδικάτα και τα Σωματεία.

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Για την Δικαστική Διεκδίκηση του Επιδόματος των 176 Ευρώ.

         Με αφορμή τα πάμπολλα ερωτήματα πού γίνονται από τους Συναδέλφους-Μέλη μας, για την Δικαστική Διεκδίκηση του Επιδόματος των 176 Ευρώ, σας γνωρίζουμε ότι οι σχετικές αγωγές, αν και κατατιθέμενες από το 2005 στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, δυστυχώς δεν έχουν προσδιοριστεί ακόμη για την  εκδίκασή τους.
        Αυτές οι Δικαστικές προσφυγές, από τις οποίες εμείς διεκδικούμε τα 176 Ευρώ από την πρώτη ημέρα που αυτά καταβλήθηκαν έως την 31/12/10 και για τα οποία σκεφτόμαστε να καταθέσουμε ακόμη μια καινούργια αγωγή και για το χρονικό διάστημα 1/1/11 - 31/12/12, στην Πάτρα καθυστερεί πάρα πολύ η εκδίκασή τους, εν αντιθέσει με άλλες περιοχές όπου προσδιορίζονται και εκδικάζονται πιο γρήγορα.
        Βέβαια οι πιο πολλές απ΄ αυτές τις περιπτώσεις πού ακούτε ότι κερδήθηκαν και καταβλήθηκαν τα σχετικά ποσά, δεν είναι αποφάσεις Πρωτοδικείου όπως είναι η δική μας προσφυγή, αλλά Ειρηνοδικείου όπου διεκδίκησαν συγκεκριμένα ποσά και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα πού δεν υπερβαίνει τα δύο έτη.
        Εμείς πάντως ως Δ.Σ κάποια στιγμή, λόγω και της οικονομικής κρίσης πού περνάμε, πήραμε την απόφαση για να παρέμβουμε στα Δικαστήρια, προκειμένου να ζητήσουμε την συντόμευση της εκδίκασης αυτών των αγωγών μας.
        Η παρέμβασή μας αυτή τελικά δεν έγινε, γιατί μας απέτρεψαν οι Δικηγόροι μας, με το σκεπτικό της αρνητικής εξέλιξης αυτών πού προσδιορίζονται και εκδικάζονται αυτήν την περίοδο. Τρανταχτό παράδειγμα ήταν οι αγωγές των Δικαστικών Υπαλλήλων, όπου για μεν τους Εργαζόμενους στο Πρωτοδικείο βγήκε θετική για δε τους υπόλοιπους  Εργαζόμενους των Δικαστηρίων βγήκαν αρνητικές.
        Δοθείσης της ευκαιρίας σας γνωρίζουμε ότι αυτήν την περίοδο, όπου επίκειται ό  προσδιορισμός της εκδίκασης αυτών των προαναφερόμενων  αγωγών μας, τόσο εμείς όσο και οι Δικηγόροι μας ψάχνουμε να βρούμε ανά την Ελλάδα τυχόν σχετικές θετικές αγωγές, προκειμένου να ενισχύσουμε την εκδίκαση των δικών μας αγωγών, μπάς  και καταφέρουμε να βγούν θετικές.
        Βέβαια  σας γνωρίζουμε ότι δεν θα πρέπει να θεωρείτε δεδομένη την καταβολή αυτών των χρημάτων άμεσα, εάν και εφ΄ όσον αυτές εκδικαστούν και βγούν θετικές. Υπάρχουν πάρα πολλές και μάλιστα χρονοβόρες διαδικασίες για την καταβολή των χρημάτων, η οποία δυσκολεύει και καθυστερεί ακόμη παραπάνω εάν και εφ΄ όσον γίνει προσφυγή στο Εφετείο,  όπως το επιβάλλουν οι κείμενες διατάξεις.
        Αναμονή λοιπόν. Όταν θα έχουμε νεώτερα θα σας ενημερώσουμε σχετικά και μάλιστα αμέσως.

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας Τριτέκνων.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ  ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
   ΓΟΝΕΩΝ  ΤΡΙΩΝ  ΠΑΙΔΙΩΝ
                 ΠΑΤΡΑ
------------------------------------------
Αγ. Γεωργίου 104 – Πάτρα 262 25                     Πάτρα: 25/10/12 
 Τηλ. 2610/624492 - 6974052943
Ε-mail: triteknoi_patra@yahoo.gr  
 
        ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ
       Δεν πάει άλλο!! Τα νέα προτεινόμενα μέτρα
υπερφορολόγησης της οικογένειας (κατάργηση
οικογενειακού αφορολόγητου και παιδικών
επιδομάτων ) οδηγούν την ελληνική οικογένεια
σε μαρασμό.
       Συμμετέχουμε όλοι (ανεξάρτητα αριθμού παιδιών) στη
συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ΤΕΤΑΡΤΗ, 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ,
από 11.οο-13.οο,στην είσοδο της Α΄ΔΟΥ ΠΑΤΡΩΝ (Κανακάρη 84).
       Διεκδικούμε το αυτονόητο : ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.
ΑΓΩΝΑΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ.
                             Για το Διοικητικό Συμβούλιο
           Ο  Πρόεδρος                          Η  Γραμματέας
Ανδρέας Αποστολόπουλος       Χριστίνα Ρογδάκη-Μπέκου

Μνημόνιο Νο3: Οι 56 αλλαγές που φέρνει στη ζωή μας και στην οικονομία.

         Ατελείωτη είναι η λίστα των σκληρών μέτρων που περιλαμβάνονται στο νέο Μνημόνιο και τα οποία θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση εντός της ερχόμενης εβδομάδας, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.
        Το δημοσιονομικό πακέτο έχει κλείσει στα 13,5 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία, εκ των οποίων τα 10,5 δισ. ευρώ θα προκύψουν από τη μείωση δαπανών και τα 3 δισ. ευρώ από την αύξηση της φορολογίας.
        Όμως ο βασικός κορμός των μέτρων άνω των 9,2 δισ. ευρώ θα εφαρμοστεί εντός του 2013. Εξ αυτών οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις φθάνουν τα 6,6 δισ. ευρώ. Το πιο ανησυχητικό είναι πως παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο τα μέτρα αυτά να μην είναι τα τελευταία. Κι αυτό καθώς στο Μνημόνιο ύστερα από τις πιέσεις της τρόικας έχει περιληφθεί ρήτρα «απόκλισης».
......................Διαβάστε ολόκληρο το σχετικό άρθρο,κάνοντας κλίκ στον παρακάτω σύνδεσμο: 
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=112940946

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Απόφαση 13ης/25.10.12 Συνεδρίασης του Δ.Σ του Σωματείου μας.

         Την  ΠEMΠTΗ 25/10/2012, συνεδρίασε  το Δ.Σ του Σωματείου μας, μετά από σχετική πρόσκληση του Προέδρου  Κώστα Πετρόπουλου, με τα παρακάτω  θέματα:
1.    Eκτιμήσεις Απεργιακών Κινητοποιήσεων – Κλιμάκωση.
2.    Κτιριακά – Προβλήματα και Καθυστερήσεις - Σύσκεψη Φορέων.
3.    Oργάνωση και Λειτουργία των Υπηρεσιών μας - Διοργάνωση Σύσκεψης.
4.    Δάνεια Συναδέλφων- Αντιμετώπιση Υπερχρέωσης.
5.    Οι επιπτώσεις των Μνημονίων-Δανειακών Συμβάσεων στους Εργαζόμενους – Ψήφισμα.
6.    Αξιολογήσεις – ψήφισμα.
7.    Προβλήματα Ηλεκτρολόγων.
8.    Προβλήματα Ογκολογικού Τμήματος.
9.    Διάφορες τρέχουσες Ενημερώσεις.
          Σ΄  αυτήν  την Συνεδρίαση, όπου ήταν όλοι παρόντες, μετά από σχετικές εισηγήσεις του Προέδρου του Σωματείου μας, τις σχετικές τοποθετήσεις των μελών του Δ.Σ  και φυσικά σχετικής  διαλογικής συζήτησης, είχαμε:
1. Αφού έγινε αναφορά στην πλούσια δράση που ανέπτυξε το Σωματείο μας στο διάστημα πού μεσολάβησε από την προηγούμενη συνεδρίασή μας μέχρι σήμερα, όπου υλοποιώντας πλήρως τις αποφάσεις του Δ.Σ είχαμε:
   - την οργάνωση δικών μας κινητοποιήσεων και βεβαίως την 
     στήριξη και συμμετοχή μας σ’ όλες τις κινητοποιήσεις της 
     ΑΔΕΔΥ  και της ΠΟΕΔΗΝ
  - το κάλεσμα δύο σχετικών Γενικών Συνελεύσεων και μιας 
     Συνέντευξης Τύπου. 
   - την πραγματοποίηση Συγκεντρώσεων στην Πύλη και 
     παραστάσεων στην Διοίκηση (Διοικητή  και Δ.Σ Νοσο). 
  - Συνάντηση μας με Γ.Γ Αποκεντρωμένης Περιφέρειας κλπ 
     άλλες δράσεις και παρεμβάσεις, ενάντια στα νέα μέτρα, 
     για τα κτιριακά μας, για τις Αργίες-Νύκτες, την λειτουργία 
     του Γραμμικού, για τις ελλείψεις Προσωπικού και Υλικών 
     κλπ άλλα προβλήματα.
με αφορμή τα νέα μέτρα που προωθούνται και τα προβλήματά μας πού παραμένουν άλυτα, αποφασίσαμε την συνέχιση των κινητοποιήσεων, αρχής γενομένης από την 4ωρη Στάση Εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ την Πέμπτη 1/11/12. Αποφασίσαμε επίσης την συμμετοχή μας και στις όποιες άλλες κινητοποιήσεις δρομολογήσουν η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕΔΗΝ, αλλά και την διοργάνωση δικών μας κινητοποιήσεων για τα ιδιαίτερα - τα ειδικά προβλήματα πού αντιμετωπίζουμε, όπως έχουμε αποφασίσει από την προηγούμενη, την 12η/12 σχετική συνεδρίασή μας.
          Επίσης αποφασίσαμε να απευθυνθούμε στην ΑΔΕΔΥ και στην ΠΟΕΔΗΝ για επανεξέταση των κινητοποιήσεών μας, με άλλες μορφές πού να συσπειρώνουν τους Εργαζόμενους και για να μπορούν να συμμετάσχουν  όλοι σ’  αυτές και βεβαίως παράλληλα να δημιουργούν το Πρόβλημα.
2. Σε ότι αφορά τα Κτιριακά μας, μετά την σχετική ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Σωματείου μας για την κατάσταση πού αυτά βρίσκονται, αποφασίσαμε σχετική ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ μέσα στον Νοέμβρη, για την αντιμετώπιση της κατάστασης, την αντιμετώπιση των προβλημάτων πού έχουν να κάνουν με τα Κτιριακά, τον Οργανισμό και τις Ελλείψεις  Προσωπικού και Υλικών.
         Σ’ αυτήν την σύσκεψη αποφασίστηκε να κληθούν και να συμμετάσχουν οι Βουλευτές του Νομού, ο Γ.Γ της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας, ο Δήμαρχος Πατρέων, ο Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας, το Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ, το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, η ΕΙΝΑ, η 5μελής των Ιατρών του Νοσοκομείου και φυσικά η Υ.ΠΕ και η Διοίκηση του Νοσοκομείου.
3. Απόφαση Σύσκεψης φορέων του Νοσοκομείου, Υπηρεσιακών Παραγόντων, Διευθυντών και Προϊσταμένων και φυσικά της Διοίκησης του Νοσοκομείου για να συζητήσουμε και να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση πού επικρατεί στο Νοσοκομείο, την λειτουργία των υπηρεσιών μας κλπ άλλα προβλήματα του Νοσοκομείου.
4. Με δεδομένη την υπερχρέωση πού υπάρχει και στους Συναδέλφους – Μέλη μας, αποφασίσαμε την ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ κατ’  αρχήν σχετικής διαπαραταξιακής επιτροπής, πού απαρτίζεται από τους Γιαννόπουλο Σπύρο, Παπαμήτρου Δήμο, Πολυκανδριώτη Βαγγέλη και Σουγλέρη Χρήστο, προκειμένου να συμμετέχουν εκπροσωπώντας το Σωματείο μας στις όποιες σχετικές διαδικασίες και πρωτοβουλίες παίρνονται στο Νομό μας, αλλά και για να καταγραφούν τα σχετικά στοιχεία και να δρομολογήσουμε σχετικές ενημερωτικές συγκεντρώσεις και συναντήσεις στήριξης των μελών μας, με σχετικούς φορείς και νομικούς παράγοντες.
        Επίσης αποφασίσαμε να απευθυνθούμε στο Ν.Τ ΑΔΕΔΥ, στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας και στην σχετική Επιτροπή  Δανειοληπτών πού υπάρχει στο Νομό μας, για την διοργάνωση μιας μεγάλης σχετικής Κινητοποίησης έξω από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, διεκδικώντας:
         - Προσαρμογή άμεσα  της μηνιαίας δόσης, για όλα τα
           δάνεια των Εργαζόμενων, στο 30  % του καθαρού
           μισθού του κάθε δανειολήπτη.
        - Την εφαρμογή του Ν.3845/2010 πού προβλέπει τη
           ρύθμιση των Δανείων και την μεταφορά τους στο
           Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
       - Το κούρεμα των δανείων σε ποσοστό 50 %, αντίστοιχη
          δηλ της  μείωσης πού έτυχε το Έλληνικό Δημόσιο από
          τούς Δανειστές.
       - Μείωση του επιτοκίου δανεισμού μας  στο 2 % από το
          Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αντίστοιχο μ΄ αυτό
          πού ισχύει για τούς Εργαζόμενους του συγκεκριμένου
          Ταμείου.
5. Αποφασίσαμε την έκδοση συγκεκριμένων ψηφισμάτων -τόσο για την πρόταση Νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση των Μνημονίων, των Δανειακών Συμβάσεων, των Μεσοπρόθεσμων και των Εφαρμοστικών Νόμων- όσο και για την Αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων, την διαδικασία πού σ αυτήν την συγκυρία θέλουν να χρησιμοποιήσουν ως εργαλείο απόλυσης χιλιάδων Εργαζόμενων του Δημοσίου, παίρνοντας σαφή και συγκεκριμένη θέση κατά της διαδικασίας του μπλοκαρίσματος αυτής και βεβαίως κατά των όποιων συμμετεχόντων σ’ αυτήν ως αξιολογητές.
6. Τέλος αποφασίσαμε την έκδοση σχετικής Ανακοίνωσης – Καταγγελίας για την απρεπή συμπεριφορά συγκεκριμένου Ιατρού του 409, ενάντια στην Προϊσταμένη του εκεί Χειρουργείου, ζητώντας άμεσα σχετική παρέμβαση της Διοίκησης για αποτροπή τέτοιων φαινομένων αλλά και για την αυστηρή τήρηση και  εφαρμογή  του Κανονισμού Λειτουργίας των Χειρουργείων και των Κλινικών.
7. Έκδοση άμεσα σχετικής ενημερωτικής ανακοίνωσης για την δικαστική διεκδίκηση του επιδόματος των 176 Ευρώ και  κάλεσμα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ των μελών μας, για την επιτυχία της οποίας αποφασίσαμε όλα τα μέλη του Δ.Σ να βγούμε στους χώρους δουλειάς, για να ενημερώσουμε και να καλέσουμε τα μέλη μας, για την αναγκαιότητα της Συμμετοχής τους σ’  αυτήν αλλά και στις όποιες άλλες δράσεις και διαδικασίες του Σωματείου μας.

Ψήφισμα του Σωματείου μας για την Πρόταση Νόμου του ΚΚΕ.

         Το Δ.Σ του Σωματείου μας, στην 12η/25.10.12 Συνεδρίασή του ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε την στήριξη της πρότασης Νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση των Μνημονίων, των Δανειακών Συμβάσεων, των Μεσοπρόθεσμων Προγραμμάτων και των Εφαρμοστικών Νόμων, ζητώντας από τα κόμματα της Βουλής να στηρίξουν την σχετική πρόταση, για να μπεί τέρμα στις θυσίες για την σωτηρία των δανειστών και των τραπεζιτών, για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα.

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Ρύθμιση δανείων με συνταγή... Πορτογαλίας – Ποια είναι τα μοντέλα που εξετάζει το υπουργείο Ανάπτυξης.

     Χαμηλώνουν τον πήχη των προσδοκιών των ελληνικών νοικοκυριών, ως προς το εύρος και το ύψος των δανείων που θα ρυθμιστούν, οι πρόσφατες αντίστοιχες νομοθετικές παρεμβάσεις στην Πορτογαλία και την Ισπανία.
     Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Εθνος της Κυριακής", η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης εξετάζει τα δύο μοντέλα που καθιερώθηκαν πριν από περίπου έναν με δύο μήνες και προβλέπουν ρυθμίσεις στεγαστικών δανείων με κριτήρια την αξία του ακινήτου και τη δεινή οικονομική θέση του νοικοκυριού (άνεργος ή μείωση κατά 35% του εισοδήματος).
     Οι διευκολύνσεις που κάνουν οι τράπεζες είναι η περίοδος χάριτος από 12 έως και 48 μήνες, η επιμήκυνση του δανείου μέχρι τα 50 χρόνια και η μείωση της δόσης στο 45% και το 50% του μηνιαίου εισοδήματος, και η ανταλλαγή της κατοικίας του δανειολήπτη με άλλη μικρότερης αξίας.
     Επιπλέον και σύμφωνα με πληροφορίες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο της άρσης της απαγόρευσης της αναστολής των πλειστηριασμών.
     Πιο συγκεκριμένα, πηγές του  "Έθνους της Κυριακής" αναφέρουν ότι οι συζητήσεις ανάμεσα στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και την Ελληνική Ενωση Τραπεζών για το θέμα της ρύθμισης δανείων που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τους δανειολήπτες λόγω της οικονομικής ύφεσης συνεχίζονται. Βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της ανταλλαγής απόψεων, με τις τράπεζες να επιδιώκουν το χαμηλότερο δυνατό κόστος. 
Οι δικαιούχοι  
     Η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης προσπαθεί με δεδομένη τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας να εντάξει όσο το δυνατόν περισσότερες κατηγορίες πολιτών, στους οποίους τα δάνεια θα ρυθμιστούν και σε καμία περίπτωση δεν θα «κουρευτούν».
      Ετσι, το βασικό σενάριο που κυριαρχεί στο υπουργείο είναι η υπαγωγή στις ρυθμίσεις δανείων ανέργων, πολυτέκνων και ατόμων με αποδεδειγμένη μείωση των εισοδημάτων τους.
 Ένα λοιπόν από τα σενάρια είναι το μοντέλο που εφαρμόζεται στην Πορτογαλία:
 -Οι διευκολύνσεις που κάνουν οι τράπεζες στην Πορτογαλία είναι η περίοδος χάριτος από 12 έως και 48 μήνες, η επιμήκυνση του δανείου μέχρι τα 50 χρόνια και η μείωση της δόσης στο 45% και στο 50% του μηνιαίου εισοδήματος.
- Το βασικό σενάριο που κυριαρχεί στο υπουργείο Ανάπτυξης είναι η υπαγωγή στις ρυθμίσεις ανέργων, πολυτέκνων και ατόμων με αποδεδειγμένη μείωση των εισοδημάτων τους. Μία από τις προτάσεις είναι να μπει όριο ανάμεσα στις 17.000 με 19.000 ευρώ στα εισοδηματικά κριτήρια.
      Αλλη μία προϋπόθεση είναι να αποδεικνύεται η συνέπεια στις πληρωμές των οφειλών στις τράπεζες. Επιπλέον εξετάζεται το ενδεχόμενο αν τα δάνεια θα είναι μόνο στεγαστικά ή δεν θα προσδιορίζεται, και έτσι θα μπορούν να υπαχθούν επιχειρηματικά και καταναλωτικά. Μάλλον, όμως, θα είναι στεγαστικά.
      Ο οφειλέτης για να ενταχθεί στη ρύθμιση δεν θα πρέπει να έχει στην ιδιοκτησία του άλλο ακίνητο, παρά μόνο την κύρια και μοναδική κατοικία του. Κριτήριο η αξία του ακινήτου και οχι το ποσό του δανείου 
Προϋπόθεση η «δεινή οικονομική κατάσταση της οικογένειας» 
     Για να ρυθμιστεί το στεγαστικό δάνειο μιας οικογένειας δεν θα πρέπει να έχει άλλα ακίνητα με εξαίρεση ένα γκαράζ και κτίρια αξίας το πολύ 20.000 ευρώ.
     Στο... μικροσκόπιο του υπουργείου Ανάπτυξης έχει μπει και η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης της Πορτογαλίας. Δεν αποκλείεται μάλιστα να αποτελέσει και μπούσουλα για την όποια πρόταση διαμορφωθεί από την ελληνική κυβέρνηση.
   Ειδικότερα, η νομοθεσία προβλέπει ένα ειδικό καθεστώς για την προστασία οφειλετών στεγαστικών δανείων που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση. Αυτό το καθεστώς έχει ημερομηνία λήξης και είναι η 31η Δεκεμβρίου του 2015.
 - Το πρώτο κριτήριο που μπαίνει είναι ότι η αξία του ακινήτου δεν μπορεί να υπερβαίνει συγκεκριμένα όρια (90.000, 105.000 ή 120.000 ευρώ, ανάλογα με την περιοχή). Θα πρέπει το δάνειο επίσης να εξασφαλίζεται με υποθήκη του ακινήτου, το οποίο είναι και η μόνιμη και κύρια κατοικία του δανειολήπτη.
 - Το δεύτερο κριτήριο που τίθεται είναι ο ορισμός της «δεινής οικονομικής κατάστασης». Τουλάχιστον ένας από τους δύο συζύγους να είναι άνεργος ή να έχει επέλθει στην οικογένεια μείωση εισοδημάτων 35% και πάνω.
 - Διαμορφώνεται δόση για το στεγαστικό ίση ή μεγαλύτερη του 45% του μηνιαίου εισοδήματος εφόσον υπάρχουν προστατευόμενα μέλη ή ίση με 50% και μεγαλύτερη όταν δεν υπάρχουν εξαρτώμενα μέλη.
 - Για να ρυθμιστεί το στεγαστικό δάνειο μιας οικογένειας δεν θα πρέπει να έχει άλλα ακίνητα, με εξαίρεση ένα γκαράζ και άλλα κτίρια αξίας το πολύ 20.000 ευρώ.
        Ετσι, αν πληρούνται οι προαναφερόμενες προϋποθέσεις, τότε οι οφειλέτες μπαίνουν σε σχέδιο αναδιάρθρωσης.
 -Οι τράπεζες προτείνουν και o δανειολήπτης μπορεί να επιλέξει είτε τη χορήγηση περιόδου χάριτος από 12 έως 48 μήνες, την επέκταση της διάρκειας αποπληρωμής του δανείου στα 50 χρόνια, ή τη χορήγηση νέου δανείου με καλύτερους όρους από το αρχικό.
 - Στον νόμο προβλέπεται μεταξύ άλλων αντί της κατάσχεσης του ακινήτου του οφειλέτη η ανταλλαγή με άλλο χαμηλότερης αξίας, με τη διαφορά της αξίας να πηγαίνει στην αποπληρωμή μέρους του πρώτου δανείου. 
Το Ισπανικό μοντέλο  
     Στην Ισπανία οι τράπεζες και το κράτος συμφώνησαν σε έναν κώδικα ορθών πρακτικών, όπου μετέχουν όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Δικαιούχοι ρύθμισης είναι όσοι έχουν εισόδημα κάτω από το όριο του «κοινωνικού αποκλεισμού».
Μεταξύ άλλων προβλέπεται κι εκεί η χορήγηση περιόδου χάριτος, η επιμήκυνση κ.λπ., ενώ ένα άλλο μέτρο είναι εκείνο που ορίζει πως αν η αξία του ακινήτου έχει πέσει από εκείνη που αποκτήθηκε, τότε αυτή η διαφορά μοιράζεται ανάμεσα στην τράπεζα και τον δανειολήπτη.
Το έσχατο μέτρο είναι η τράπεζα να κατασχέσει το σπίτι, αλλά να αφήσει τον δανειολήπτη να μείνει για δύο χρόνια έναντι ενοικίου.
    Tραπεζικά στελέχη αναφέρουν ότι καθώς τα νοικοκυριά έχουν υποστεί μείωση κατά 30% στα εισοδήματά τους, αδυνατούν σήμερα να αποπληρώσουν τις οφειλές τους.
    Σε μείωση κατά 30% των δόσεων στα στεγαστικά, επιχειρηματικά και καταναλωτικά δάνεια, προσανατολίζονται οι τράπεζες, προκειμένου να βοηθηθούν οι δανειολήπτες να αποπληρώνουν χωρίς καθυστερήσεις τις υποχρεώσεις τους.
Και ταυτόχρονα θα δίνουν τη δυνατότητα στον δανειολήπτη να αποπληρώσει μελλοντικά τη διαφορά της δόσης.
     Τα τραπεζικά στελέχη αναφέρουν ότι, καθώς τα νοικοκυριά έχουν υποστεί μείωση κατά 30% στα εισοδήματά τους, αδυνατούν σήμερα να αποπληρώσουν τις οφειλές τους.
    Ωστόσο ακόμη δεν έχουν καταλήξει εάν η προτεινόμενη ρύθμιση θα αφορά μόνο τα δάνεια που παρουσιάζουν καθυστερήσεις ή θα περιληφθούν και τα ενήμερα δάνεια.
    Ενώ οι τράπεζες θα συνεχίσουν την «ειδική» μεταχείριση για ευπαθείς ομάδες, όπως άνεργοι, συνταξιούχοι, δανειολήπτες με σοβαρά προβλήματα υγείας ή άλλη αιτία που επηρεάζει την οικονομική τους κατάσταση σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
     Στην περίπτωση αυτή θα δίνεται περίοδος χάριτος από 12-18 μήνες, με ανακεφαλαιοποίηση των τόκων και επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής.
     Ταυτόχρονα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να «ξεπαγώσουν» οι πλειστηριασμοί, ακόμα και όταν αφορούν την πρώτη κατοικία.
      Και εδώ αναζητείται η χρυσή τομή, ώστε να υπάρξει διαχωρισμός ανάμεσα σε εκείνους τους δανειολήπτες που είναι «κατ΄ επάγγελμα» κακοπληρωτές και σε εκείνους που λόγω της οικονομικής συγκυρίας βρέθηκαν σε αδυναμία να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα ασκεί έντονες πιέσεις να αρθεί η απαγόρευση των πλειστηριασμών, που είναι «παγωμένοι» από το 2008. Το ζήτημα είναι να βρεθεί ένας τρόπος ώστε:
 - Να επιτρέπονται οι πλειστηριασμοί.
- Οι δανειολήπτες να έχουν μία δεύτερη ευκαιρία να «κερδίσουν» το σπίτι τους.
- Να περιοριστεί η κατακόρυφη άνοδος των κόκκινων δανείων, που στα καταναλωτικά φτάνει στο 
   30% και στα στεγαστικά προσεγγίζει το 20%.
 Η λύση του ενοικίου αντί για δόσεις
      Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, ο δανειολήπτης που αντιμετωπίζει πρόβλημα λόγω της οικονομικής συγκυρίας θα μπορεί να μείνει στο σπίτι του και για ένα χρονικό διάστημα να πληρώνει μία δόση που θα είναι σαν ενοίκιο. Και στη συνέχεια, ανάλογα με την πορεία των οικονομικών του θα του χορηγείται νέο δάνειο -προφανώς χαμηλότοκο- για να μπορέσει να κρατήσει το σπίτι του.
      Επίσης, εξετάζονται αλλαγές στον νόμο Κατσέλη και κυρίως στο σκέλος του «παγώματος» της οφειλής μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση. Σήμερα, όσοι δανειολήπτες προσφεύγουν στα Ειρηνοδικεία και ζητούν υπαγωγή στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ, μέχρι να βγει η απόφαση του δικαστηρίου.
 Τα δάνεια του ΟΕΚ
      Λύση αναζητείται και για τα στεγαστικά δάνεια του ΟΕΚ που έχουν επιδότηση επιτοκίου, και τα οποία προς το παρόν δεν μπορούν να ρυθμιστούν, διότι αν αλλάξει η σύμβαση παύει να ισχύει το χαμηλό επιτόκιο που έχουν για περίοδο 9 ετών.
Σήμερα οι ρυθμίσεις αφορούν κυρίως την επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου έως και τα 45 χρόνια, εφόσον η ηλικία του δανειολήπτη δεν ξεπερνά τα 85 έτη, στη λήξη του δανείου.
Τα δύο σενάρια για τους πλειστηριασμούς
      Προβληματισμός επικρατεί στο υπουργείο Ανάπτυξης αναφορικά με το θέμα της χορήγησης νέας παράτασης στις αναστολές των πλειστηριασμών.
 Δύο είναι τα σενάρια που μελετά το υπουργείο.
    Το πρώτο θέλει σταδιακά να επιτρέψει τους πλειστηριασμούς, βάζοντας ως προϋποθέσεις τη χρονική διάρκεια των οφειλών. Η ηγεσία του υπουργείου εκτιμά ότι αν συνεχιστεί το καθεστώς των αναστολών των πλειστηριασμών, τότε όταν θα έρθει η περίοδος της ανάπτυξης, αυτή θα επηρεαστεί, καθώς θα βγει μαζικός αριθμός ακινήτων στο σφυρί...
     Το δεύτερο σενάριο είναι να δίνεται δεύτερη ευκαιρία στους δανειολήπτες. Δηλαδή να μένουν στην κατοικία για μερικά χρόνια έναντι ενοικίου και μετά η τράπεζα να επανεξετάζει την οικονομική κατάσταση του οφειλέτη, ίσως δίνοντάς του νέο δάνειο.
       Συγκεκριμένα μέχρι το τέλος του 2012, προστατεύονται από τη διαδικασία του πλειστηριασμού ακίνητα φυσικών και νομικών προσώπων που η αντικειμενική τους αξία είναι έως 200.000 ευρώ. Επίσης προστατεύεται η πρώτη κατοικία ανεξαρτήτως ποσού, ενώ όσοι δανειολήπτες προσφεύγουν στα δικαστήρια και ζητούν να υπαχθούν στον Νόμο Κατσέλη, «σώζουν» το σπίτι τους από τον πλειστηριασμό, αφού ο νόμος προβλέπει ότι δεν εκποιείται η πρώτη κατοικία, αν ρυθμιστεί ποσό που αντιστοιχεί στο 85% της εμπορικής αξίας.
      Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι χιλιάδες οι διαταγές πληρωμής που έχουν εκδοθεί από το 2008 και μετά για πλειστηριασμούς ακινήτων.
      Ομως σε καμιά περίπτωση -όπως αναφέρουν κυβερνητικά και τραπεζικά στελέχη- δεν θα βγουν μαζικά στο σφυρί ακίνητα. Κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε πλήρη κατάρρευση την αγορά ακινήτων

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Παράνομη η μείωση του κατώτατου μισθού.

          Παράνομη πλέον θεωρείται η μείωση του κατώτατου μισθού για τους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών στα δύο τρίτα του εθνικού κατώτατου μισθού. Η σπουδαιότητα της απόφασης αυτής από επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης είναι μεγάλη καθώς δίνει τη δυνατότητα στα ελληνικά συνδικάτα να προσφύγουν στα δικαστήρια και να ζητήσουν την κατάργηση των εργασιακών αλλαγών επειδή παραβιάζουν τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη.
      - Παράνομη κρίθηκε επίσης και η παράταση ενός έτους στην δοκιμαστική περίοδο που οι εργαζόμενοι μπορεί να απολυθούν χωρίς ειδοποίηση
Σύμφωνα με το Reuters, οι δύο μεταρρυθμίσεις που έγιναν υπό την πίεση των διεθνών δανειστών της Ελλάδας πρέπει να καταργηθούν.
         Οι δύο αποφάσεις που ελήφθησαν το 2010 αφορούν τη δοκιμαστική περίοδο κατά την οποία οι εργαζόμενοι μπορούν να απολυθούν χωρίς προειδοποίηση και τη μείωση των αμοιβών για τους νέους κάτω των 25 ετών στα δύο τρίτα του εθνικού κατώτατου μισθού.
    - Το Συμβούλιο της Ευρώπης θεωρεί πως η μείωση του μισθού στους νέους Έλληνες σημαίνει πως πλέον αμείβονται κάτω από το όριο της φτώχειας των 580 ευρώ το μήναΓια να καταλάβουμε το μέγεθος της απόφασης του Συμβουλίου της Ευρώπης πρέπει να γυρίσουμε στο 2010 όταν κατ' εντολή της τρόικας η τότε ελληνική κυβέρνηση προχώρησε σε μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά ώστε να μειωθεί το κόστος για τους εργοδότες.
Οι μεταρρυθμίσεις αυτές, που τώρα κρίνονται ως παράνομες, ήταν δύο:
- Η παράταση κατά ένα χρόνο στην δοκιμαστική περίοδο στην οποία οι εργαζόμενοι μπορεί να απολυθούν χωρίς ειδοποίηση
- Η μείωση στα 2\3 του εθνικού κατώτατου μισθού για τον κατώτατο μισθό για εργαζόμενους κάτω των 25 ετών
         Σύμφωνα με το σκεπτικό του Συμβουλίου της Ευρώπης η μείωση του μισθού στους νέους κάτω των 25 ετών σημαίνει πολύ απλά πως οι νέοι Έλληνες εργαζόμενοι έχουν πέσει κάτω από το όριο της φτώχειας των 580 ευρώ το μήνα.
         Επίσης σύμφωνα με το Συμβούλιο της Ευρώπης, η παράταση που επιβλήθηκε αντιβαίνει στο καταστατικό που αναφέρει πως οι εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα σε «λογική» ειδοποίηση πριν τερματιστεί η απασχόλησή τους.

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Απόφαση Εκτελεστικής Επιτροπής ΠΟΕΔΗΝ 19 Οκτωβρίου 2012.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ χαιρετίζει τους εργαζόμενους των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, του ΕΚΑΒ και της Πρόνοιας που με τη μαζική τους συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση στις 18 Οκτώβρη και τις απεργιακές συγκεντρώσεις εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους στα νέα βάρβαρα μέτρα που προωθούν κυβέρνηση και τρόικα, που καρατομούν τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα και διαλύουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας – Πρόνοιας.
Τα νέα μέτρα που προωθούνται στα πλαίσια του μνημονίου έρχονται να καταργήσουν και τα τελευταία εργατικά δικαιώματα αφού καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις, περικόπτουν δώρα συνάξεις και επιδόματα, προβλέπουν χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο, αυξάνουν τα όρια ηλικίας, φορτώνουν νέους φόρους στις πλάτες των εργαζομένων, προωθούν τις ιδιωτικοποιήσεις και την εκποίηση της Δημόσιας περιουσίας.
......................Διαβάστε όλη την Απόφαση κάνοντας κλίκ στον παρακάτω σχετικό σύνδεσμο: http://www.poedhn.gr/upload/art681.doc

Απολύσεις 25.000 υπαλλήλων ως το τέλος του 2013 προβλέπει το νέο Μνημόνιο.

         Απολύσεις 5.000 υπαλλήλων του Δημοσίου έως το τέλος του 2012 ως προαπαιτούμενη δράση για την εκταμίευση της δόσης - μαμούθ, (αφού, όπως ομολογείται στο κείμενο χάθηκε ο στόχος για 15.000 αποχωρήσεις από το Δημόσιο φέτος) και τουλάχιστον 5.000 απολύσεις ανα τρίμηνο μέσα στο 2013 προβλέπει μεταξύ άλλων το προσχέδιο του νέου Μνημονίου.
................περισσότερα κάνονταςκλίκ στον παρακάτω σχετικό σύνδεσμο: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63728888

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Συνεδρίαση του Δ.Σ του Σωματείου μας.

     Συνεδριάζει σήμερα Πέμπτη, 25/10/12 και ώρα 09:00 το πρωϊ, το Δ.Σ του Σωματείου μας, μετά από πρόσκληση του Προέδρου Κώστα Πετρόπουλου, με τα παρακάτω θέματα:
  1. Eκτιμήσεις Απεργιακών Κινητοποιήσεων – Κλιμάκωση.
  2. Κτιριακά – Προβλήματα και Καθυστερήσεις - Σύσκεψη Φορέων.
  3. Oργάνωση και Λειτουργία των Υπηρεσιών μας - Διοργάνωση Σύσκεψης.
  4. Δάνεια Συναδέλφων- Αντιμετώπιση Υπερχρέωσης.
  5. Οι επιπτώσεις των Μνημονίων-Δανειακών Συμβάσεων στους Εργαζόμενους – Ψήφισμα.
  6. Αξιολογήσεις – ψήφισμα.
  7. Προβλήματα Ηλεκτρολόγων.
  8. Προβλήματα Ογκολογικού Τμήματος.
  9. Διάφορες τρέχουσες Ενημερώσεις.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ και ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

         Σε  ότι αφορά την επαναλειτουργία της αδρανοποιημένης Επιτροπής για την Υγιεινή και Ασφάλεια των Εργαζόμενων στους χώρους δουλειάς, το Δ.Σ του Νοσοκομείου, μετά από σχετική παρέμβαση και του Εκπροσώπου των Εργαζόμενων στο Δ.Σ Κώστα Πετρόπουλου, στην τελευταία του Συνεδρίαση, με σχετική ΟΜΟΦΩΝΗ απόφασή του, εκτός από την κίνηση των διαδικασιών ΕΚΛΟΓΗΣ νέου οργάνου, ΟΡΙΣΕ ως ΙΑΤΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ τον ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟ ΤΑΚΗ και ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ και για ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ την ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, τον ΜΠΑΡΚΟΥΛΑ ΚΩΝ/ΝΟ και ΚΟΚΚΑΛΗ ΝΙΚΟ.

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Παρέμβαση του Σωματείου μας για τον Οργανισμό.

          O Nέος Οργανισμός του Νοσοκομείου μας που ήδη έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ, ως γνωστόν, έχει πάρα πολλά ¨λάθη και παραλήψεις¨, όπως και πολλών άλλων Νοσοκομείων της χώρας.
         Γι' αυτά τα λάθη και παραλήψεις, υπάρχει παρέμβαση του Σωματείου μας, αλλά και σχετική απόφαση του Δ.Σ του Νοσοκομείου, πού ζητάει την επανεξέταση του Οργανισμού σε συγκεκριμένη κατεύθυνση και μάλιστα σχετική απόφαση-ανακοίνωση του αρμόδιου Υπουργού πού αναστέλλει την εφαρμογή αυτών όλων των νέων Οργανισμών.
        Παρ΄ όλα αυτά στο Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας υπάρχει Ιατρός, για τον οποίο είναι εντονότατη η ΟΡΓΗ και ο ΘΥΜΟΣ όλων μας, ο οποίος βλέποντας το δένδρο και όχι το δάσος, την δική του δηλ προσωπική εξέλιξη (αλήθεια ποιος σου εγγυάται κύριε .... τη θέση του ΔΝΤΗ στο ενοποιημένο τμήμα πού επιδιώκεις) χάριν της οποίας θέλει - επιδιώκει - πιέζει και απειλεί για την εφαρμογή αυτού του Οργανισμού, πού εάν και εφ΄ όσον εφαρμοστεί όπως είναι, θέτει εκτός λειτουργίας αρκετά Τμήματα-Υπηρεσίες-Κλίνες-Ιατρούς και Εργαζόμενους του Νοσοκομείου μας, διεκδικώντας έτσι για όλα αυτά τα συμβαίνοντα πανελλαδική πρωτοτυπία
       Για το προαναφερόμενο πρόβλημα, μετά από σχετική παρέμβαση μας στον Διοικητή του Νοσοκομείου, ζητήσαμε να μην ενδώσει στις προαναφερόμενες πιέσεις του συγκεκριμένου Ιατρού, αλλά και οποιουδήποτε άλλου παράγοντα τολμήσει και επιχειρήσει την ίδια προαναφερόμενη πρακτική και να μην εφαρμόσει τον συγκεκριμένο οργανισμό, ζητώντας του παράλληλα άμεσα συγκεκριμένη σύσκεψη για να δούμε και να αντιμετωπίσουμε αυτήν την προαναφερόμενη κατάσταση.
        ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τον συγκεκριμένο Ιατρό αλλά και όποιον άλλον παράγοντα τολμήσει να λειτουργήσει στην ίδια την προαναφερόμενη απαράδεκτη κατεύθυνση.
       ΖΗΤΑΜΕ από το Υπουργείο ΑΜΕΣΑ την διευθέτηση του προαναφερόμενου προβλήματος, την επανεξέταση του Οργανισμού και την δημοσίευση του όπως τον έχει στείλει και ζητάει η Διοίκηση και οι φορείς του Νοσοκομείου.

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ και ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.

         Ακόμη μια παρέμβαση  του Σωματείου μας στην Διοίκηση  του Νοσοκομείου. Μιλάμε  για την παρέμβαση  του Προέδρου του Σωματείου μας Κώστα Πετρόπουλου, πού έγινε την ΔΕΥΤΕΡΑ 22/10/12, με την συμμετοχή του Αντιπροέδρου Σουγλέρη Χρήστου και του Ταμία Γιαννόπουλου Σπύρου, για:
-    Τον ΝΕΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ του Νοσοκομείου, όπου ζητήσαμε την μη εφαρμογή αυτού πού έχει δημοσιευτεί, γιατί όπως έχουμε πει έχει ¨λάθη και παραλήψεις¨ , λάθη και παραλήψεις πού θέτουν εκτός λειτουργίας τμήματα, υπηρεσίες, κλίνες. Ιατρούς και Προσωπικό, ζητώντας του παράλληλα άμεσα την διοργάνωση σχετικής σύσκεψης για την αντιμετώπιση του προαναφερόμενου προβλήματος..
-    Την λειτουργία των Διοικητικών Υπηρεσιών, όπου ζητήσαμε μέχρι την επόμενη εβδομάδα συγκεκριμένο οργανόγραμμα, συγκεκριμένο πλαίσιο οργάνωσης – λειτουργίας και κατανομής του Προσωπικού  σ’  αυτές.

Σκέψεις και Προβληματισμοί για το Υγειονομικό Κίνημα.

         Με αφορμή τις διάφορες δηλώσεις και απόψεις πού εκφράζονται χωρίς ντροπή από Γενικούς Συμβούλους της ΠΟΕΔΗΝ, για την κατάσταση του  Υγειονομικού Κινήματος στη  Πελοπόννησο, με αφορμή την πρόσφατη πολυδάπανη εξόρμηση της ΠΟΕΔΗΝ, στους Νομούς της Πελοποννήσου πλην Αχαϊας και Ηλείας, όπου 15 Γενικοί Σύμβουλοι, ναι καλά ακούσατε, 15 Γενικοί Σύμβουλοι πήγαν να καλύψουν μια Περιφερειακή Σύσκεψη 6 ατόμων, ακούγοντας όλοι μαζί τον μονόλογο του Προέδρου πού θύμιζε  τον  μαέστρο που συνέχιζε να παίζει μουσική την στιγμή πού βούλιαζε ο τιτανικός,  αναρωτιόμαστε και προβληματιζόμαστε εντόνως.
         Δεν ξέρουμε όμως και γι' αυτό προβληματιζόμαστε διπλά, αν απ' αυτήν την κατάσταση προβληματίζεται και η,  των ιδίων πάντα προσώπων, ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ, πού μετά την με ευθύνη τους  γραφειοκρατική λειτουργία της ομοσπονδίας τώρα προσπαθούν μάταια να την κάνουν αγωνιστική, με την επαναστατική γυμναστική των ανούσιων κινητοποιήσεων, σαν κι'  αυτήν πού αποφάσισαν προχθές, την άστοχη-ανούσια και άσφαιρη 5ωρη Στάση Εργασίας με την γνωστή πεπατημένη πλέον παράσταση στις ακέφαλες ΥΠΕ, όπου δυστυχώς ακόμη μια φορά λείπει ή κλιμάκωση και η φαντασία.

Πως σχεδιάζουν τις πρώτες 2.000 απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων.

          Μετακινήσεις, επανεκπαίδευση προσωπικού αλλά και απολύσεις περιλαμβάνει το σχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να τεθούν σε διαθεσιμότητα 2.000 δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι το τέλος του 2012.
       Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 2.000 “διαθεσιμότητες” δημοσίων υπαλλήλων, που αποφασίστηκαν στην τελευταία σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών έπειτα από πιέσεις της τρόικας, θα προκύψουν από καταργούμενους και συγχωνευόμενους οργανισμούς αλλά και από τον “σκληρό” πυρήνα των κρατικών υπηρεσιών, καθώς με τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων θα προκύψει πλεονάζον προσωπικό.
      Σύμφωνα με του υπουργείου, επιταχύνονται οι διαδικασίες οριστικοποίησης των νέων οργανογραμμάτων στα υπουργεία και στους εποπτευόμενους οργανισμούς καθώς και η λειτουργία των πειθαρχικών συμβουλίων ώστε να εκδικαστούν εκατοντάδες υποθέσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Στην τελική φάση βρίσκεται και η αξιολόγηση 1.500 φορέων του Δημοσίου, από τους οποίους θα επιλεγούν περισσότεροι απο 200 οργανισμοί οι οποίοι θα ενταχθούν σε νομοσχέδιο που θα αφορά το δεύτερο κύμα καταργήσεων και συγχωνεύσεων μέχρι το τέλος του '12.
“Κλειδί” για την εφαρμογή του σχεδιασμού είναι η κατάργηση οργανικών θέσεων, ακόμα και υπηρεσιών στα νέα οργανογράμματα.
       Σύμφωνα με τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα, οι μόνιμοι υπάλληλοι που καταργείται η οργανική τους θέση, τίθενται σε διαθεσιμότητα για ένα χρόνο με μηνιαίες απολαβές 75% των αποδοχών τους. Μέσα σε αυτούς τους 12 μήνες θα πρέπει να βρεθεί οργανική θέση, με τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά, προκειμένου να μετακινηθούν. Οι μετατάξεις θα γίνονται ανα την επικράτεια και όποιος αρνείται τη μετακίνηση, θα απολύεται.
       Οι μόνιμοι υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα κατατάσσονται σε πίνακες βάσει των προσόντων, την προϋπηρεσίας και της οικογενειακής τους κατάστασης, προκειμένου να μετακινηθούν.
Πηγή: Εθνος - newsit.gr

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Aίτημα Συνάντησης του Σωματείου μας με τον Διοικητή του Νοσοκομείου.

     Με σχετική επιστολή πού εστάλη την Παρασκευή 19/10/12 το Δ.Σ του Σωματείου μας, ζητάει το συντομότερο δυνατόν Συνάντηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα πού έχουν να κάνουν με:
      • Την Επαναλειτουργία του διώροφου Κτιρίου του Νοσοκομείου μας.
      • Την καταβολή των οφειλόμενων Αργιών - Νυκτερινών του 2011 αλλά και του τρέχοντος έτους.
      • Τα Προβλήματα του Τηλεφωνικού Κέντρου.
      • Τα Προβλήματα με τον εξοπλισμό στο τμήμα των Τραυματιοφορέων.
      • Την λειτουργία των Διοικητικών Υπηρεσιών.
      • Tην λειτουργία της Κεντρικής Αποστείρωσης.

Αποφάσεις Σύσκεψης για ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΟΥΣ.

         Μετά από σχετική παρέμβαση του Προέδρου του Σωματείου μας Κώστα Πετρόπουλου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19/10/12 ΣΥΣΚΕΨΗ υπό τον Διοικητή του Νοσοκομείου, προκειμένου να εξευρεθούν λύσεις στη λειτουργία του  τμήματος των Τραπεζοκόμων, του τμήματος πού οδηγείτε στο κλείσιμο μετά από τις Συνταξιοδοτήσεις πού έγιναν και ειδικά μετά απ' αυτές πού θα γίνουν μέχρι το τέλος του μήνα.
         Σ΄ αυτήν την σύσκεψη όπου συμμετείχαν εκτός από τον Διοικητή του Νοσοκομείου, η Διοικητή Διευθύντρια, ό Διοικητικός Υποδιευθυντής, η Διευθύντρια Νοσηλευτικής, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Διατροφής, ο Υπεύθυνος των Τραπεζοκόμων και ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, κατατέθηκαν και συζητήθηκαν αρκετές απόψεις και προτάσεις για τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει, όπως προαναφέρουμε, το τμήμα των Τραπεζοκόμων. Προτάσεις και απόψεις πού είχαν ως αποτέλεσμα, την ενίσχυση του προαναφερόμενου τμήματος με δύο άτομα από την Τετάρτη 24/10/12 και την επιπλέον ενίσχυσή του, σε 15 ημέρες περίπου, μέσα από τούς 5μηνίτες πού έρχονται  από το πρόγραμμα πού υλοποιεί το ΙΝΕ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
        Απ΄ αυτήν την σύσκεψη εξουσιοδοτήθηκαν, ή Διοικητική Διευθύντρια και ό Διοικητικός Υποδιευθυντής, για περαιτέρω διερεύνηση  και μάλιστα σε συγκεκριμένη κατεύθυνση, για επιπλέον ενίσχυση του προαναφερόμενου τμήματος με 2 έως 3 ακόμη άτομα.

Όλο το νέο μνημόνιο με τα σκληρά μέτρα που έρχονται.

          Σοκάρουν τα νεα μέτρα που προβλέπει το νέο μνημόνιο τα οποία παρουσίασε χθές το Βήμα της Κυριακής. Μεταξύ άλλων προβλέπονται περικοπές -αναδρομικές απο 1ης Αυγούστου- στα ειδικά μισθολόγια που θα ξεκινούν από 2% και θα φτάνουν κλιμακωτά ως και 35%. Προβλέπεται κούρεμα μισθών στις ΔΕΚΟ ώστε οι μεικτές αποδοχές των εργαζομένων να μην ξεπερνούν τα 1.900 ευρώ τον μήνα. Επίσης καταργούνται τα δώρα και επιδόματα σε Δημόσιο και ΟΤΑ πέραν του ενιαίου μισθολογίου.

-  3% έως 12% μειώνονται οι συντάξεις και κόβονται τα δώρα
-  2%-35% αναδρομικές περικοπές στα ειδικά μισθολόγια
-  Πόθεν έσχες για όσους παίρνουν επιδόματα
-  Τι αλλάζει στα εργασιακά

Διαβάστε όλο το σχετικό ρεπορτάζ,κάνοντας κλίκ στον παρακάτω σύνδερσμο: http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=169538&catid=3

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Θα πληρώνουμε ακριβά εισφορές αλλά και ιατρικές εξετάσεις;

       Περίπου 950 εκ. ευρώ είναι το πακέτο που θα προκύψει από περικοπές και εξοικονομήσεις στον τομέα της Υγείας. Σε συνάντηση που είχε χθες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος με τους επικεφαλής της τρόικας, η οποία διήρκεσε περίπου δύο ώρες περισσότερες από τον προγραμματισμό, δεσμεύτηκε στην εφαρμογή έξι σημείων που θα αποφέρουν τα απαιτούμενα από τους δανειστές μας στα κρατικά ταμεία.       Οι τέσσερις από τις έξι δράσεις αφορούν τιμές και χορήγηση φαρμάκων. Με τις άλλες δύο οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς διπλασιάζονται οι εισφορές υγείας που θα κληθούν να πληρώσουν οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ στον ΕΟΠΥΥ, ενώ παράλληλα μειώνεται η συμμετοχή του Δημοσίου στις ιατρικές εξετάσεις και τη νοσηλεία σε ιδιωτικά κέντρα.
      Η πρώτη δέσμευση της κυβέρνησης για την εξοικονόμηση 300 εκ. ευρώ θα τεθεί σε εφαρμογή αύριο Τετάρτη, με την έκδοση του νέου δελτίου τιμών φαρμάκων, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Οι τιμές των φαρμάκων θα είναι αρκετά χαμηλότερες, ώστε να μπορεί να εξοικονομηθεί το ποσό.
      Το δεύτερο είναι η θετική λίστα φαρμάκων με την οποία αναμένεται να εξοικονομηθούν 200 εκ. ευρώ. Η λίστα αυτή θα τεθεί σε ισχύ με υπουργική απόφαση που θα δημοσιευτεί ώς τις 30 Οκτωβρίου, σύμφωνα πάντα με όσα ανέφεραν πηγές του υπουργείου Υγείας, ενώ ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί με ποιόν τρόπο θα δημιουργηθεί.
       Το τρίτο μέτρο που αναμένεται να φέρει 150 εκ. ευρώ είναι η συνταγογράφηση από τον γιατρό μόνο της δραστικής ουσίας του φαρμάκου και η απόφαση του φαρμακοποιού για ποια εμπορική ονομασία φαρμάκου πρέπει να πάρει ο ασθενής. Οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν να συνταγογραφούνται τα φάρμακα με τη δραστική τους ουσία και να επιλέγει ο φαρμακοποιός ποιο σκεύασμα θα χορηγεί. Εκτιμούν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι το μέτρο θα αποδυναμώσει τη σχέση γιατρών και βιομηχανίας φαρμάκου, επιφέροντας σημαντική μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης και στο μέλλον.
      Το τέταρτο μέτρο για την εξοικονόμηση ακόμη 100 εκ. ευρώ είναι η αύξηση διείσδυσης των γενόσημων. Ασθενείς δηλαδή που λαμβάνουν χρόνια ένα συγκεκριμένο φάρμακο θα κληθούν να το αλλάξουν με κάποιο φθηνότερο.
    Το πέμπτο μέτρο για εξασφάλιση 200 εκ. ευρώ. αφορά στο ποσοστό συμμετοχής των ασφαλισμένων στον ΕΟΠΥΥ σε ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα. Το ποσοστό δεν έχει ακόμη συμφωνηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες θα προβλέπεται η αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ να υπερβαίνει το 30%. Επίσης, θα αλλάξει ο κανονισμός παροχών του Ταμείου με ψαλίδισμα στις αποζημιώσεις για εργαστηριακές εξετάσεις ή ιατρικές πράξεις. «Γιατί το ελληνικό δημόσιο να αποζημιώνει με 240 ευρώ μία αξονική τομογραφία και το γερμανικό να έχει πλαφόν τα 120 ευρώ;», είπε μετά τη συνάντηση ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Υγείας.  
     Το έκτο και τελευταίο μέτρο είναι ο διπλασιασμός της εισφοράς υγείας των ασφαλισμένων του ΟΓΑ από τα 12 ευρώ στα 24 ευρώ το μήνα, μέτρο το οποίο είχε ήδη ανακοινωθεί.
Αναδημοσίευση από την Εφημ. "ΤΑ ΝΕΑ".

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Παπούλιας: «Aν θέλετε και άλλα μέτρα να ψάξετε άλλο λαό»

   «Ο ελληνικός λαός έχει δώσει ό,τι μπορούσε να δώσει» τόνισε ο Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο την ηγεσία της ΓΣΕΕ. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπενθύμισε όσα είχε πει την προηγούμενη εβδομάδα στην Ανγκελα Μέρκελ: «Αν θέλετε και άλλα μέτρα, να αναζητήσετε άλλο λαό». Αναφερόμενος σε όσους φοροδιαφεύγουν είπε ότι «είναι απαράδεκτο άλλοι να πληρώνουν τους φόρους τους και κάποιοι άλλοι να έχουν βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό, έχοντας αγοράσει το μισό Λονδίνο».       Ο Κάρολος Παπούλιας αποκάλυψε ότι βρέθηκε σε δύσκολη θέση όταν η Καγκελάριος τον ρώτησε «τι κάνουν οι πλούσιοι Ελληνες;». Απάντησα, είπε, «ότι ο καθένας συνεισφέρει με βάση τον πατριωτισμό του».
      «Είναι απαράδεκτο άλλοι να διαφεύγουν, άλλοι να κάνουν τον κουτό και άλλοι να πληρώνουν. Όταν μιλάμε για κοινωνική συνοχή αυτή βασίζεται σε ισοδίκαιη κατανομή των βαρών. Δεν βρήκαμε τους εργαζόμενους να τους φορτώσουμε όλη την κρίση. Υπάρχουν και άλλοι κύριοι που έβγαλαν τα λεφτά τους δεξιά και αριστερά και έχουν αγοράσει το μισό Λονδίνο» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
      Ο κ. Παπούλιας επισήμανε προς τους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι «η χώρα μας δίνει μια μάχη για να επιζήσει» και πως «αν επιζήσει όλα τα υπόλοιπα θα τα βρούμε».
      Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τόνισε πως πρωταρχικός μεν στόχος είναι να σωθεί η χώρα, αλλά και οι Έλληνες να έχουν αξιοπρέπεια.
      «Οι πολιτικές που ασκούνται εμπεριέχουν μεγάλες ανισότητες για μισθωτούς και συνταξιούχους. Δεν συμβάλλουν όλοι και αυτό οι πολιτικοί το αποδέχονται» σημείωσε ο κ. Παναγόπουλος και πρόσθεσε ότι και στον ίδιο η κυρία Μέρκελ είχε επισημάνει ότι οι Ελληνες αγοράζουν ολόκληρα τετράγωνα στο Λονδίνο και πως ο ίδιος της απάντησε ότι «οι μίζες της Siemens επανέρχονται στον φυσικό τους χώρο».

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Παρέμβαση του Σωματείου μας στη Διοίκηση του Νοσοκομείου.

        Ακόμη μία παρέμβαση του Προέδρου του Σωματείου μας, Κώστα Πετρόπουλου στον Διοικητή του Νοσοκομείου Δημ Κοσμόπουλο, είχαμε την Τετάρτη 16/10/12, για τα παρακάτω θέματα:
  • Για τα προβλήματα των Τραπεζοκόμων, προβλήματα πού με τις επικείμενες συνταξιοδοτήσεις το τμήμα πλέον θα οδηγηθεί στο κλείσιμο, ζητώντας του άμεσα σχετική σύσκεψη αντιμετώπισης του προαναφερόμενου προβλήματος.
  • Για την κατάσταση πού επικρατεί στις Διοικητικές Υπηρεσίες, την άναρχη και χωρίς σχεδιασμό κατανομή του Προσωπικού καθώς και για τα προβλήματα συντονισμού πού παρουσιάζονται στην κορυφή της Διοιητικής ιεραρχίας, κλπ.
  • για την μετακίνηση της μοναδικής  Παρασκευάστριας από το Κ.Υ Ερυμάνθειας και την λαθεμένη αξιοποίησή της από τις Υπηρεσίες του Νοσοκομείου.
  • για την μη υλοποίηση της απόφασης του Δ.Σ του Νοσοκομείου, σε ότι έχει να κάνει με την επαναξέταση των προβλημάτων υγείας των Συναδέλφων μας, τόσο αυτών πού έχουν αντιμετωπιστεί και έχουν μετακινηθεί όσο και εκείνων πού δεν έχουν αντιμετωπιστεί.

Ο Κώστας Πετρόπουλος για την ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ και ΠΟΡΕΙΑ της 18ης του ΟΚΤΩΒΡΗ.


Μεσημεριανό Μαγκαζίνο :: O Πρόεδρος του Σωματείου μας Κώστας Πετρόπουλος, στο ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ του ACHAIA CHANEL  για την 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της 18ης του Οκτώβρη 2012, με την ιδιότητα του Προέδρου του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ.
          Δείτε το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ κάνοντας κλίκ στον παρακάτω σύνδεσμο:

Το Ν.Τ ΑΔΕΔΥ επανέρχεται για την Μεταστέγαση του ΚΕΤΧ.

        Στη χθεσινή συνεδρίαση του ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ, που έγινε παρουσία των Προέδρων των Σωματείων - Μελών μας και του Δ.Σ του Σωματείου Εργαζόμενων στο KETX, μεταξύ των θεμάτων πού συζητήσαμε, στην ημερήσια διάταξη ήταν και τα προβλήματα πού έχουν  προκύψει με την μεταστέγαση του ΚΕΤΧ και το Εργοστάσιο Απορριμμάτων.
         Σε ότι αφορά  το προαναφερόμενο πρόβλημα της μεταστέγασης του ΚΕΤΧ, μετά από σχετική πρόταση του Προέδρου του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ, αποφασίστηκε εάν και εφ΄ όσον συνεχιστεί η διαδικασία της μεταστέγασης, Ν.Τ ΑΔΕΔΥ-ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ και ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓ/ΝΩΝ ΚΕΤΧ, να πάρουμε την πρωτοβουλία για σχετική ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ, έτσι ώστε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της μεταστέγασης, το πρόβλημα που δημιουργείται και πού θα έχει τεράστιες επιπτώσεις πέρα από τούς  εκεί Εργαζόμενους και στην Τοπική Οικονομία πού βρίσκεται ήδη σε μεγάλη κάμψη.

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

To Ν.Τ ΑΔΕΔΥ στην σημερινή Απεργιακή Συγκέντρωση.

            Mετά το πρώτο Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο, που οδήγησαν σε πρωτόγνωρες περικοπές στους Μισθούς μας - τις Συντάξεις -τα Ασφαλιστικά και Εργασιακά Δικαιώματα, μέτρα με καταστροφικές συνέπειες για την Ελληνική Κοινωνία, Τρόϊκα και Συγκυβέρνηση, παρά την προγραμματική συμφωνία της τελευταίας και τις ρητές προεκλογικές δεσμεύσεις των τριών κομμάτων πού την στηρίζουν, ετοιμάζονται να επιβάλλουν ένα ακόμη δυσβάστακτο πακέτο μέτρων, κόβοντας και ξανακόβοντας μονομερώς και πάντα από τούς ίδιους, μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, οδηγώντας έτσι την Ελληνική Κοινωνία σε μεγαλύτερη απόγνωση-σε μεγαλύτερη εξαθλίωση.       
       Η κυβέρνηση και οι Τροϊκανοί παρά την καθολική διαπίστωση της λαθεμένης συνταγής των μνημονίων, πού έχουν αποτύχει παταγωδώς, επιμένουν στην ίδια αδιέξοδη αναποτελεσματική, υφεσιακή, αντεργατική και αντικοινωνική πολιτική, με νέο επώδυνο πακέτο μέτρων, πού περιλαμβάνει:
Ø     Απολύσεις στο Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Ø     Περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, με αφαίμαξη
        σ' αυτή τη φάση των υπολειμμάτων του 13ου και 14ου
        μισθού.
Ø    Περαιτέρω περικοπή του εφάπαξ πού αθροιστικά με
       την προηγούμενη περικοπή  θα φθάσει στο 42,8 %.
Ø    Συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημόσιων οργανισμών-
       υπηρεσιών και Νοσοκομείων για την μείωση του
       λειτουργικού κόστους, παρά τις προεκλογικές τους
       δεσμεύσεις.
Ø    Κατάργηση διατάξεων του Ασφαλιστικού, με αύξηση
       των ορίων συνταξιοδότησης, ρυθμίσεις  που θα
       οδηγήσουν σε μαζικές υποχρεωτικές
      συνταξιοδοτήσεις.
Ø   Κλπ.
    Την στιγμή πού η Ελληνική κοινωνία στενάζει από την ακρίβεια και τις περικοπές, τις φοροεπιδρομές των πρώτων μέτρων ύψους 4,5 δις Ευρώ, έρχονται και ζητούν - απαιτούν νέα βάρβαρα και εξοντωτικά μέτρα, πού το μεγαλύτερο βάρος, 9 περίπου δις, διπλάσιο του πρώτου, το επωμίζονται και πάλι οι Μισθωτοί, οι Συνταξιούχοι και οι Άνεργοι, με μικρότερα όμως αυτή τη φορά εισοδήματα.
      Τα χαράτσια, οι Κεφαλικοί φόροι, οι έκτακτες εισφορές, η φορομπηχτική επιδρομή που ανανεώνεται σε κάθε δόση έχουν τσακίσει την οικονομία, έχουν διαλύσει το οικογενειακό εισόδημα και τον προϋπολογισμό κάθε τίμιου πολίτη, βαθαίνουν το αδιέξοδο, την ύφεση, τη διάλυση του Κοινωνικού Ιστού.
       Αν λοιπόν μέσα σ’ αυτό το προαναφερόμενο τοπίο, ψηφιστούν και υλοποιηθούν αυτά τα νέα μέτρα, θα οδηγηθούμε σε πλήρη εξαθλίωση, σε διάλυση του Κοινωνικού κράτους, σε μεσαιωνικές συνθήκες στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα.
          Η πολιτική των Μνημονίων, της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας, της πλήρους ισοπέδωσης της εργασίας, των απολύσεων και της ανεργίας, της δραματικής μείωσης των εισοδημάτων μας, της ανατροπής των Εργασιακών και Ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, της διάλυσης της Υγείας-της Παιδείας και του Κοινωνικού Κράτους, η πολιτική  πού καταδικάζει την Ελληνική Κοινωνία στην φτώχεια και την εξαθλίωση, πρέπει να ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ.                      
       Η σημερινή Γενική Απεργία  είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς συμπίπτει με τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής, όπου η επιδίωξη των ευρωπαϊκών ελίτ είναι η επικύρωσή των μέτρων καταστροφής της ελληνικής Οικονομίας και Κοινωνίας αλλά και γενικότερα η κατάργηση των εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των λαών του Ευρωπαϊκού Νότου αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. 
        Καλούμε την Κυβέρνηση να αναλογιστεί σήμερα, αύριο θα είναι αργά, τις Κοινωνικές δεσμεύσεις της, να μην επιτρέψει άλλη καταστροφή στο βωμό της διάσωσης των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων, χρηματιστηριακών και τραπεζικών κερδών και σκοπιμοτήτων.
      Καλούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει τώρα οποιαδήποτε συζήτηση με ατζέντα νέων μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις, νέας μαζικής καταστροφής θέσεων απασχόλησης, νέας και ολικής αποδόμησης του δημόσιου υγειονομικού συστήματος και της κοινωνικής ασφάλισης.
      Καλούμε τον Πρωθυπουργό και τούς Αρχηγούς των κομμάτων πού στηρίζουν την Κυβέρνηση να σεβαστούν τις νωπές ακόμα προγραμματικές τους δεσμεύσεις απέναντι στον Ελληνικό Λαό και να σταματήσουν άμεσα τις μνημονιακές πολιτικές. Να θέσουν τέλος στην αυτό-ακύρωσή τους. Να τιμήσουν την επιλογή των Ελλήνων Πολιτών στις πρόσφατες εκλογές.
       Oι Εργαζόμενοι στο Δημόσιο, οι Εργαζόμενοι στον Ιδιωτικό τομέα, οι απασχολούμενοι σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι Συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι Νέοι και οι Νέες και όλοι όσοι πλήττονται από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που δεν αντέχουν άλλο την τιμωρητική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μαζί με τα Συνδικάτα  δίνουμε κοινό αγώνα, με στόχο την ανατροπή των πολιτικών του μνημονίου.
        Με τη συμμετοχή τους όλοι αυτοί και σ’ αυτή την Απεργιακή Κινητοποίηση επιβεβαιώνουν την καθολική αντίσταση της Κοινωνίας στα βάρβαρα μέτρα, ενώ ταυτόχρονα  δηλώνουν τη διάθεση νέας κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, με στόχο την ακύρωση των μέτρων και την ανατροπή της πολιτικής που συναποφασίζουν Τρόικα και Συγκυβέρνηση, των μέτρων που αφορούν – αγγίζουν και πλήττουν όλους μας.
              Στην Ελλάδα λοιπόν του 2012, στη χώρα πού οι Εργαζόμενοι καλούνται να εργαστούν σε συνθήκες όλο και μεγαλύτερης εργασιακής ανασφάλειας με όλο και μικρότερες οικονομικές απολαβές, στη χώρα πού οι Συνταξιούχοι καλούνται να ζήσουν με πενιχρές συντάξεις, στην χώρα του 1,5 εκ ανέργων και των εκατοντάδων λουκέτων σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, στη χώρα πού το κοινωνικό κράτος διαλύεται και ο χαρακτήρας της κοινωνικής ασφάλισης ανατρέπεται, οι αντοχές της Ελληνικής Κοινωνίας δοκιμάζονται ξανά μπροστά στην αναλγησία όσων, για άλλη μια φορά, δεν διστάζουν να επιβάλλουν ένα ακόμη επώδυνο πακέτο μέτρων.
       Οι  Εργαζόμενοι  και  η  Κοινωνία  απαιτούν  και  απαντούν
         Ως εδώ και μη παρέκει- Επιτέλους τέλος, δεν πάει άλλο.
            ΟΛΟΙ    ΜΑΖΙ   ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ   και   ΠΡΕΠΕΙ
            Να προστατεύσουμε τα Κοινωνικά Δικαιώματα
             τους Εργατικούς και  δημοκρατικούς θεσμούς.
Σ’ αυτή τη δύσκολη και άνιση μάχη απαιτείται η μέγιστη δυνατή ΕΝΟΤΗΤΑ στον αγώνα και στην πάλη. Δεν υπάρχει πλέον η πολυτέλεια ξεχωριστών δράσεων και διασπαστικών συμπεριφορών.
                        Ολοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε
                            την νεοφιλελεύθερη πολιτική      
                 Ολοι μαζί ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ για να ανατρέψουμε
                             ΜΕΤΡΑ και ΜΝΗΜΟΝΙΑ.

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΛΕΣΜΑ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ μας για την ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της 18ης ΟΚΤ.

      Συμμετέχουμε στην   24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, πού έχουν προκηρύξει για την   18η του OKTΩΒΡΗ ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενάντια στα Αντιλαϊκά μέτρα του Β΄ μνημονίου ύψους 9 δις από οριζόντιες περικοπές σε μισθούς-Συντάξεις-Κοινωνικά Επιδόματα-Απολύσεις στο Δημόσιο κλπ, εντάσσοντας  και τα ειδικότερα προβλήματα της Υγείας και βεβαίως και του Νοσοκομείου Αγ.  Ανδρέας
                                             ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ 
-  Τον Δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της Υγείας, πού είναι επιβεβλημένος σ αυτήν την περίοδο, την περίοδο της κρίσης, που οι Ελληνες ζουν στην φτώχεια και τον Κοινωνικό αποκλεισμό.
- Την Ανατροπή των ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, πού Συγχωνεύουν- καταργούν Νοσοκομειακές μονάδες, περικόπτουν μισθούς και συντάξεις, απολύουν Δ.Υ, ελαστικοποιούν τις εργασιακές σχέσεις, απαγορεύουν την πρόσληψη Μόνιμου Προσωπικού.
-  Την έκδοση επιτέλους των νέων Οργανισμών, χωρίς περικοπές Κλινών, Κλινικών,  Προσωπικού και Συγχωνεύσεις - Καταργήσεις Νοσοκομείων.
-     Εξόφληση των δεδουλευμένων μας, επιτέλους τέλος στην πολυκαθυστερημένη καταβολή των με αρκετές περικοπές  αργιών και Νυκτερινών.
-  Προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού, απέναντι στις μεγάλες ελλείψεις πού έχουμε, ελλείψεις πού οδηγούν αρκετά τμήματα στην υπολειτουργία και στο κλείσιμο.
-     Ενταξη στα Β.Α.Ε και επέκταση του επιδόματος των 150 
      ευρώ σ όλους  τους  Υγειονομικούς.
-     Κατάργηση των χαρατσιών και κούρεμα των δανείων.
-     Αμεσα επαναλειτουργία του διωρόφου κτιρίου.
        -    Αμεσα ολοκλήρωση της Δημοπρασίας και εγκατάστασης 
             του εργολάβου στο κεντρικό σεισμόπληκτο κτίριο.
        -    Σωστή οργάνωση και αποτελεσματική λειτουργία των 
             βαλτωμένων σε πάρα πολλούς τομείς Υπηρεσιών 
                μας.                                                                 
                                ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ
  ΄Ολους τούς Συναδέλφους-Εργαζόμενους-Μέλη μας, να ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ τόσο στην ΑΠΕΡΓΙΑ, όσο και στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, που συνδιοργανώνουν την ημέρα της ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 10:30 το Πρωϊ, το Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ και το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ στην Πλ. Εθνικής Αντίστασης.