Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

«Ψαλίδι» στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων.

          Πρόταση για την καταβολή των εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων με αυστηρότερους όρους έχει καταθέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, στον υπηρεσιακό υπουργό Εργασίας Αντώνη Ρουπακιώτη η διοίκηση του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων. Σύμφωνα με την πρόταση, το εφάπαξ θα καταβάλλεται μόνο στους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν συμπληρώσει 25 χρόνια ασφάλισης στο Δημόσιο, ενώ όσοι έχουν λιγότερα χρόνια προϋπηρεσίας είτε θα παίρνουν πίσω τα χρήματα που έχουν καταβάλει, είτε θα χάνουν τις εισφορές τους.
         Το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα ρευστότητας, καθώς βάσει των αναλογιστικών μελετών το μακροπρόθεσμο έλλειμμά του ξεπερνά τα 3 δισ. ευρώ. Μάλιστα, εκτιμάται ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ταμείο θα οξυνθούν ακόμη περισσότερο στο τέλος του καλοκαιριού, όταν, όπως συνηθίζεται, πολλοί εκπαιδευτικοί θα καταθέσουν χαρτιά για τη συνταξιοδότησή τους. Μάλιστα, κάποιοι εκτιμούν ότι, στο τέλος του 2012, για να λάβει κάποιος εφάπαξ θα πρέπει να περιμένει κατά μέσο όρο 7 χρόνια.
          Σύμφωνα με την πρόταση, μόνον όσοι έχουν συμπληρώσει 25 χρόνια ασφάλισης στο Δημόσιο θα δικαιούνται εφάπαξ από το ΤΕΑΔΥ. Όσοι έχουν λιγότερα χρόνια προϋπηρεσίας, είτε θα παίρνουν πίσω τα χρήματα που έχουν καταβάλει, είτε θα χάνουν τις εισφορές τους.
          Συγκεκριμένα, προτείνεται οι υπάλληλοι με ασφάλιση από 25 έτη και πάνω να λαμβάνουν κανονικά το εφάπαξ, ενώ όσοι είναι ασφαλισμένοι στο ταμείο από 12 έως 24 χρόνια να λαμβάνουν μόνον όσα χρήματα αντιστοιχούν στις εισφορές τους, συν τον τόκο.
         Όσοι έχουν από 6 έως 12 χρόνια ασφάλισης στο ΤΠΔΥ, θα παίρνουν πίσω το ποσό των εισφορών που έχουν καταβάλει άτοκα ή το 70% έντοκα. Τέλος, για εκείνους που έχουν προϋπηρεσία από 1 έως 6 έτη, δεν προβλέπεται καθόλου η χορήγηση εφάπαξ.
         Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με μελέτη του ταμείου, το εφάπαξ βοήθημα που καταβαλλόταν στους δημοσίους υπαλλήλους πριν από τις περικοπές ήταν μεγαλύτερο από εκείνο που αντιστοιχούσε στις εισφορές τους κατά 40%, ενώ τώρα υπερβαίνει τις εισφορές περίπου κατά 23%.

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Συγχώνευση Γραφείων Προμηθειών;

          Με αφορμή τις μεγάλες ελλείψεις υλικών, πού δεν είναι απόρροια μόνον οικονομικών προβλημάτων και ιδιαιτέρως την  δυσλειτουργία, την αναποτελεσματικότητα των Γρ. Προμηθειών των Νοσοκομείων της Πάτρας και ιδιαιτέρως του Νοσοκομείου Αγ. Ανδρέας, την προηγούμενη εβδομάδα προέκυψαν  σενάρια ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ όλων αυτών των τμημάτων. Συγχώνευσή τους σε ένα ενιαίο- κεντρικό τμήμα και μάλιστα στο ΠΠΝΡΙΟΥ, υπό την ευθύνη και  δικαιοδοσία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, το ποίο θα αναλάμβανε και την σχετική ευθύνη της προμήθειας των Νοσοκομείων με τα αντίστοιχα σχετικά υλικά.
          Η προαναφερόμενη διαδικασία σαφώς και δεν μας βρήκε σύμφωνους και ποτέ δεν θα μας βρεί, γιατί ανοίγει την κεκόπορτα για Συγχώνευση κι΄ άλλων παρεμφερών τμημάτων και υπηρεσιών, πολιτική και πρακτική πού αντιπαλέψαμε κατά το παρελθόν και που σαφώς θα συνεχίσουμε να την αντιπαλεύουμε όποτε αυτή θα προκύπτει.

Αναστολή των κινητοποιήσεων από την 1η Ιουλίου αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί.

          Αναστολή των κινητοποιήσεών τους από την 1η Ιουλίου αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί στην Αττική και σε όλη τη χώρα, μετά από ομόφωνη απόφαση του δ.σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, καθώς άρχισαν από σήμερα να τους καταβάλλονται οι οφειλές του Απριλίου από τον ΕΟΠΥΥ. Η διοίκηση του Οργανισμού δέσμευσε την Τετάρτη το ποσό των 127 εκατ. ευρώ προκειμένου να εξοφλήσει τους φαρμακοποιούς για το μήνα Απρίλιο

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Ιδιωτικά Συνεργεία και στις Διοικητικές Υπηρεσίες;

         Διοίκηση και Διεύθυνση  είχαν προσανατολιστεί στην Πρόσληψη ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ, όπου είχαν εναποθέσει πλέον και τις ελπίδες τους,  προκειμένου να ολοκληρωθούν οι σοβαρές εκκρεμότητες πού υπήρχαν στο Γρ. Κινήσεως του Νοσοκομείου Αγ.  Ανδρέας.
          Η προαναφερόμενη διαδικασία απετράπη μετά από σχετική παρέμβαση του Σωματείου μας, το οποίο έδωσε λυτρωτική λύση για το Νοσοκομείο, δεδομένου ότι αυτή ή εκκρεμότητα θα έπρεπε νά ολοκληρωθεί μέχρι την 20/7/12 και σαφώς συμφέρουσα για τούς Συναδέλφους Εργαζόμενους.
          Αξίζει να τονίσουμε ότι το Σωματείο μας παρενέβη στην προαναφερόμενη διαδικασία γιατί θεωρούσε κακή αρχή και μάλιστα προσβλητική για την Υπηρεσία μας και τούς Συναδέλφους μας, την είσοδο Ιδιωτικών Συνεργείων στίς Διοιητικές μας Υπηρεσίες, οι οποίες σημειωτέον, μετά τις πρόσφατες πάμπολες Συνταξιοδοτήσεις, στενάζουν από τις πάρα πολύ μεγάλες Ελλείψεις Προσωπικού, ελλείψεις πού και αυτές έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στην δυσλειτουργία και την αναποτελεσματικότητα κάποιων τμημάτων των Διοικητικών μας Υπηρεσιών.

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Συνεδρίαση Δ.Σ Σωματείου.

Συνεδριάζει σήμερα στις 09:00 πμ το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας, με τα παρακάτω θέματα: 
I.      Καθυστερήσεις εκδίκασης Δικαστικών  Προσφυγών.
II.     Καταβολή Αργιών-Νυκτερινών.
III.   Λειτουργία Νοσοκομείου-Ελλείψεις Υλικών - ΕΟΠΥΥ.
IV.    Προβλήματα Εργαζόμενων Τηλεφωνικού Κέντρου.
V.     Διάφορες τρέχουσες Ενημερώσεις .

Εγκαταστάθηκε ο Γραμμικός Επιταχυντής στο Νοσοκομείο μας.

         Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση του Γραμμικού Επιταχυντή και του Συστήματος Εξομοίωσης Θεραπείας στο νοσοκομείο ο Άγιος Ανδρέας. Με την προμήθεια αυτή ενισχύεται σημαντικά η υποδομή του νοσοκομείου προς όφελος των κατοίκων.
.................περισσότερα κάνοντας κλίκ στους παρακάτω σχετικούς συνδέσμους:
1.http://achaianews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=29558:2012-06-26-14-47-53&catid=55:politics&Itemid=191
2.http://www.patrastimes.gr/arthro.php?id=19331

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Νέα ¨πρωτοβουλία¨ από το ΠΠΝΡΙΟΥ για Συγχώνευση Υπηρεσιών.

          Μετά από σχετική παρέμβαση και του Σωματείου μας, ΑΠΕΤΡΑΠΗ τελικά η πρωτοβουλία του Νοσοκομείου του ΠΠΝΡΙΟΥ κλπ άλλων παραγόντων, πού επεδίωκαν και  ήθελαν την ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ των ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ των Νοσοκομείων της Πάτρας, την λειτουργία δηλ. των ΜΑΓΕΙΡΕΙΩΝ και των ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΩΝ των Νοσοκομείων της Πάτρας σε μια κεντρική, κοινή και ενιαία Υπηρεσία όλων, υπό την ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ και ευθύνη του ΠΠΝΡΙΟΥ και βεβαίως  στούς χώρους του Περιφερειακού Νοσοκομείου, στο ΠΠΝΡΙΟΥ, με απώτερο βέβαια στόχο την Ιδιωτικοποίηση του.

Συνεδρίαση Δ.Σ Σωματείου.

          Μετά από σχετική πρόσκληση του Προέδρου του Σωματείου μας, Κώστα Πετρόπουλου, συνεδριάζει αύριο 27/6/12 στις 09:00 πμ το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας, με τα παρακάτω θέματα: 
I.       Καθυστερήσεις εκδίκασης Δικαστικών  Προσφυγών.
II.     Καταβολή Αργιών-Νυκτερινών.
III.   Λειτουργία Νοσοκομείου-Ελλείψεις Υλικών - ΕΟΠΥΥ.
IV.    Προβλήματα Εργαζόμενων Τηλεφωνικού Κέντρου.
V.     Διάφορες τρέχουσες Ενημερώσεις .

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Αρχισαν οι Εγγραφές στη Νοσηλευτική Σχολή του Νοσοκομείου μας.

         Αρχισε ήδη ή κατάθεση των σχετικών αιτήσεων εγγραφής μαθητών στη ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ του Νοσοκομείου Αγ.  Ανδρέας. Για τίς προαναφερόμενες αιτήσεις εγγραφής, πού γίνονται δεκτές στον 1ο όροφο του Ταχυρύθμου μέχρι την 30/6/12, χρειάζεται:
 - Πιστοποιητικό Γέννησης όπου θα φαίνεται και το γένος της Μητέρας.
 - Αποδεικτικών Σπουδών.
 - και 4 Φωτογραφίες.

Επιπλέον άδεια για όποιον αρρωστήσει στις διακοπές του.

          Οι εργαζόμενοι που αρρωσταίνουν μέσα στο διάστημα της κανονικής άδειας μετ'αποδοχών μπορούν να διεκδικήσουν το διάστημα της ασθένειας ως κανονική άδεια αργότερα, αποφάσισε το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η απόφαση είναι δεσμευτική για όλη την ΕΕ. 
                       Διαβάστε την απόφαση.
        Το Δικαστήριο έκρινε ότι η Οδηγία της ΕΕ για τον Χρόνο Εργασίας προβλέπει για τους εργαζόμενους τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες κανονικής άδειας ακόμα και αν αυτή συμπέσει με άδειες ασθένειας. Kατά το Δικαστήριο, ο εργαζόµενος που τελεί «σε κατάσταση ανικανότητας προς εργασία πριν από την έναρξη της περιόδου ετήσιας άδειας, δικαιούται να λάβει την εν λόγω άδεια σε περίοδο άλλη από αυτή που συµπίπτει µε την περίοδο της αναρρωτικής άδειας». Κατά συνέπεια «ο εργαζόµενος δικαιούται να λάβει µεταγενέστερα την ετήσια άδειά του µετ' αποδοχών η οποία συµπίπτει µε περίοδο αναρρωτικής άδειας· τούτο δε, ανεξαρτήτως της χρονικής στιγµής επελεύσεως της ανικανότητας προς εργασία».  Παλαιότερη απόφαση του ίδιου Δικαστηρίου έδινε στους εργαζόμενους τη δυνατότητα να μετακινήσουν την κανονική άδεια σε άλλη περίοδο αν συμπίπτει με άδεια ασθενείας.
Πηγή: tovima.gr

ΑΧΑΪΑ: Συνεχίζουν οι φαρμακοποιοί - χωρίς πίστωση τα φάρμακα.

Ο
λοκληρώθηκε  η γενική συνέλευση των φαρμακοποιών της Αχαϊας. Με ψήφους 105 υπέρ και 70 κατά, οι αχαιοί φαρμακοποιοί αποφάσισαν να συνεχιστεί το καθεστώς, σύμφωνα με το οποίο δεν χορηγούνται φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους. Αυτό σημαίνει ότι από αρχές της εβδομάδας οι δικαιούχοι μπαίνουν σε νέα μεγάλη ταλαιπωρία ψάχνοντας σε πολλές περιπτώσεις τα φάρμακα που έχουν άμεση ανάγκη σε γειτονικούς νομούς. Πάντως, δραματικές διαστάσεις έχει λάβει πλέον η κατάσταση μεταξύ των ασθενών-ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ. Ενας σημαντικός άριθμός έχει διακόψει την φαρμακευτική περίθαλψη, καθώς δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει τα φάρμακα από την τσέπη του. Μεταξύ αυτών είναι κυρίως χρόνιοι πάσχοντες, καρδιοπαθείς, διαβητικοί, υπερτασικοί κ.ά., οι οποίοι καλούνται σε μηνιαία βάση να καταθέσουν το ποσό των 200 και πλέον ευρώ για να πάρουν τα φάρμακά τους.

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Πλήρης επαναλειτουργία από τη Δευτέρα του Νοσοκομείο Πύργου.


          Την Δευτέρα ξεκινά η πλήρης επαναλειτουργία του νοσοκομείου Πύργου, μετά από σχεδόν πέντε μήνες από τις καταστροφικές πλημμύρες της 5ης Φεβρουαρίου. Τα ηλεκτροπαραγωγά Την Δευτέρα ξεκινά η πλήρης επαναλειτουργία του νοσοκομείου Πύργου, μετά από σχεδόν πέντε μήνες από τις καταστροφικές πλημμύρες της 5ης Φεβρουαρίου. Τα ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη και η γεννήτρια μπορεί να μην είναι ακόμα έτοιμα, όμως η λύση που δίδεται σε αυτή την χρονική στιγμή, είναι για να μην υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις. Το νοσοκομείο σύμφωνα με τη διοίκηση θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία με ηλεκτροδότηση από υποσταθμό της ΔΕΗ και με την δυνατότητα παροχής ρεύματος από τρεις έως εφτά ώρες σε περίπτωση διακοπής. Η πλήρης αποκατάσταση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων θα γίνει το αργότερο σε δύο εβδομάδες.

       Μιλώντας στην «Πρώτη» η διοικήτρια του νοσοκομείου Πύργου Ελένη Φιλιπποπούλου, τόνισε πως το νοσοκομείο τις τελευταίες ημέρες είναι έτοιμο για την επαναλειτουργία του, ωστόσο αυτό θα συμβεί τη Δευτέρα αφού θα ολοκληρωθούν όλες οι δοκιμές των συστημάτων. Οι χώροι του νοσοκομείου καθαρίστηκαν και απολυμάνθηκαν και όλα είναι έτοιμα για την Δευτέρα. Όλα τα τμήματα ακόμα και οι ειδικές μονάδες, θα λειτουργήσουν κανονικά, όπως και οι κλινικές.
            Το προσωπικό σταδιακά μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε επιστρέφει από το νοσοκομείο της Αμαλιάδας και όλοι θα βρίσκονται στη θέση τους τη Δευτέρα για την επαναλειτουργία του νοσοκομείου. Όμως αυτή η επαναφορά θα βρει το «Ανδρέας Παπανδρέου» με περισσότερους γιατρούς. Στο χρονικό διάστημα που το νοσοκομείο παρέμεινε σε μερική λειτουργία ολοκληρώθηκαν οι προσλήψεις τριών γιατρών. Πλέον το νοσοκομείο Πύργου θα διαθέτει και πάλι νευροχειρουργό, ενώ προστέθηκαν στο ιατρικό δυναμικό ένας παθολόγος και ένας ωτορινολαρυγγολόγος.
Πηγή: ilialive.gr

Υπό διάλυση Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας - Σοβαρές ελλείψεις υλικών - Δεν εξαιρείται η Πάτρα.

         Μάχη» για σύριγγες, αντισηπτικά, γάζες, γάντια και άλλα ταπεινά πλην όμως αναγκαία αναλώσιμα υλικά δίνουν καθημερινά πλέον οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Στο πλευρό τους έχουν σε πολλές περιπτώσεις και τους ασθενείς που διαπιστώνουν ιδίοις όμμασι την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλεται για να κρατηθεί όρθιο το ΕΣΥ. Τα χρέη των νοσηλευτικών ιδρυμάτων προς τους προμηθευτές, η πληρωμή τους με το σταγονόμετρο και η μειωμένη ροή εισαγομένων υλικών προς τις ελληνικές εταιρίες από τις μητρικές αποτελούν τους προβληματικούς κρίκους της αλυσίδας τροφοδοσίας με υγειονομικό υλικό στο ΕΣΥ. Το θέμα γνωστό και επανέρχεται κάθε τόσο στην επικαιρότητα  ................................................................................................
περισσότερα κάνοντας κλίκ στον παρακάτω σύνδεσμο: 

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Τεράστιες ελλείψεις σε αναλώσιμα στα νοσοκομεία.

         Τεράστιες ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά παρατηρούνται σε πολλά νοσοκομεία τόσο της Αττικής όσο και της περιφέρειας.
        Οι γιατροί του ΕΣΥ διευκρινίζουν ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα σημειώνονται στα υπερχρεωμένα νοσοκομεία, όπου η τροφοδοσία από τους προμηθευτές γίνεται με το σταγονόμετρο. Αγκάθι για το ΕΣΥ, σύμφωνα με τον πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών του νοσοκομείου Ευαγγελισμός Ηλία Σιώρα, «είναι τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς το ΕΣΥ που αγγίζουν τα 1,7 δισ. ευρώ».
         Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», ενδεικτικό παράδειγμα της κατάστασης που επικρατεί είναι η απόφαση της διοίκησης του Νοσοκομείου Αττικόν να αναστείλει τη λειτουργία της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής.
         Στο ΑΧΕΠΑ, μετά το Καρδιολογικό Ιατρείο, μέσω του οποίου κλείνονται και τα ραντεβού για όσους πρέπει να υποβληθούν σε στεφανιαιογραφία ή τοποθέτηση στεντ, λουκέτο έβαλε και η Αγγειοχειρουργική Κλινική, αφού τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι ακριβά και δεν υπάρχουν τα χρήματα για την αγορά τους. Προβλήματα αναμένεται να προκύψουν και στην Οφθαλμολογική Κλινική λόγω έλλειψης ενδοφακών.
         Η διοίκηση του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης σχετικά με τις ελλείψεις. Η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Ιωάννα Κατσή διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν από την αναστολή της προμήθειας αναλώσιμων υλικών τελούνται τα αδικήματα της έκθεσης σε κίνδυνο εις βάρος ασθενών και της παρεμπόδισης αποτροπής κοινού κινδύνου.
        Στη Χίο, οι συγγενείς των ασθενών αγοράζουν οι ίδιοι καθετήρες ή γύψο, ενώ ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στις Σέρρες ή στη Λάρισα, όπου οι νοσηλευόμενοι σιτίζονται καθημερινά με κοτόπουλο, αφού δεν υπάρχουν χρήματα για ψάρι ή μοσχάρι.
        Στη Θεσσαλονίκη, δύο σύλλογοι εθελοντών αιμοδοτών διέθεσαν χρήματα για να προμηθεύσουν το Κέντρο Αιμοδοσίας του Ιπποκρατείου με ασκούς αίματος. Επιπλέον, έχουν σταματήσει οι μεταγγίσεις, αφού δεν μπορούν να ελεγχθούν 700-800 φιάλες αίματος που έχουν συλλεχθεί επειδή δεν υπάρχουν αντιδραστήρια.
       Στη Ρόδο, σύμφωνα με τον χειρουργό - εντατικολόγο και πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών Βασίλη Κινού, οι λίστες αναμονής στη Χειρουργική Κλινική αγγίζουν τους 6 μήνες και στην Ορθοπεδική τον έναν χρόνο λόγω ελλείψεων υλικών και κυρίως προσωπικού.

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Aποφάσεις στην 19η/12 Συνεδρίαση του Δ.Σ του Νοσοκομείου.

      Στην χθεσινή (21/6/12) συνεδρίαση του Δ.Σ του Νοσοκομείου, όπου συζητήθηκαν 31 συνολικά θέματα, είχαμε: 
α). Από τα 18 οικονομικά θέματα της σχετικής ημερήσιας διάταξης, ξεχωρίζει η προκήρυξη επιτέλους του διαγωνισμού για την καθαριότητα του Νοσοκομείου και ο έντονος προβληματισμός του Δ.Σ  για την πολυκαθυστερημένη πορεία των διαγωνισμών από το Γρ. Προμηθειών, οι διαδικασίες πού τηρούνται κλπ άλλα σχετικά προβλήματα.          
β). Από τα 13 Διοικητικά θέματα ξεχωρίζει,  η έγκριση του πάγιου αιτήματος του Σωματείου μας για την ΧΟΡΗΓΗΣΗ της ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ των 10 ΗΜΕΡΩΝ στο Νοσηλευτικό Προσωπικό των ΤΕΠ και στο Προσωπικό τής μονάδας AIDS, καθώς  επίσης  και η έγκριση ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ στο Νοσοκομείο μας, σε Συνταξιούχο πρώην Συναδέλφισσά μας.         

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Παρέμβαση του Σωματείου μας για τα Προβλήματα των Εργαζόμενων στο Τηλεφωνικό Κέντρο.

Αριθμ. Πρωτ:……...............97.
Πάτρα………...............21.6.12.                    ΠΡΟΣ: ΔΚΣΗ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.
   
           Τα προβλήματα των Συναδέλφων – Εργαζόμενων στo THΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, όπως αυτά κατατέθηκαν στη συνάντηση που είχαμε  μαζί τους την ΤΕΤΑΡΤΗ 20/6/12, είναι αρκετά και μάλιστα πάρα πολύ σοβαρά. 
          Το μεγαλύτερο και το πιο σημαντικό πρόβλημα  και γι΄ αυτούς τους Συναδέλφους μας, είναι οι μεγάλες ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. Ελλείψεις πού έχουν φθάσει σε δραματικά επίπεδα μετά  τις  πρόσφατες Συνταξιοδοτήσεις και κυρίως μετά τις  τελευταίες  4 μετακινήσεις.
           Για την ομαλή, την καλή λειτουργία του προαναφερόμενου τμήματος, επιβάλλεται και πρέπει:
-         Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΜΕΣΑ του προαναφερόμενου τμήματος τουλάχιστον με δύο επιπλέον άτομα, είτε μέσω της επιστροφής των μετακινημένων, είτε μέσω άλλων λύσεων.
-         Η αντιμετώπιση ΑΜΕΣΑ του ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟΥ τους προβλήματος. Την λειτουργία τους σε  χώρους λειτουργικούς και ασφαλείς, με τουαλέτες κλπ δυνατότητες για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.
-         Η ενίσχυση άμεσα με τον άκρως απαραίτητο ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ, όπως compiuter τηλεφωνικού καταλόγου, πρόγραμμα για τυφλούς, ασύρματο τηλέφωνο και βεβαίως ηχητικό προώθησης κλήσεων στους αποδέκτες παρακάμπτοντας το τηλεφωνικό κέντρο.              
          Για τα προαναφερόμενα προβλήματα, που δεν είναι και τα μόνα, επιβάλλεται και πρέπει ΑΜΕΣΑ συνάντηση μαζί σας, προκειμένου να βρεθούν οι άκρως απαραίτητες λύσεις, δεδομένου ότι η επικρατούσα κατάσταση στο  συγκεκριμένο τμήμα είναι πάρα πολύ σοβαρή.

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Συνάντηση Σωματείου με Εργαζόμενους Τηλεφωνικού Κέντρου.

         Σήμερα ΤΕΤΑΡΤΗ  20/6/12 και ώρα 10:30 πμ, το Σωματείο μας θα συναντηθεί με τούς Συναδέλφους Εργαζόμενους στο ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ του Νοσοκομείου, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους  τα Προβλήματα του Χώρου  τους.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ: Αγωνία για γάζες και σύριγγες.

Τ
α νοσοκομεία του ΕΣΥ άγγιξαν το «κόκκινο», η αγωνία ασθενών και συγγενών βρίσκεται στο ζενίθ, ενώ οι γιατροί μιλούν για πρωτόγνωρες καταστάσεις ακόμα και στον χώρο της δημόσιας υγείας.
Η αρχή του ντόμινο βρίσκεται στα χρέη των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές, με συνέπεια οι παραδόσεις νοσηλευτικών υλικών να γίνονται με το σταγονόμετρο και το υγειονομικό προσωπικό σε καθημερινή βάση να βιώνει ένα ιδιότυπο «κυνήγι υλικών πρώτης ανάγκης», αναζητώντας γάντια, σύριγγες, ακόμα και βαμβάκι.
Αυτό είναι το «δείγμα» εκκρεμοτήτων ενώπιον των οποίων θα βρεθεί αντιμέτωπη η επόμενη κυβέρνηση στην Υγεία.
         Στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, η παντελής έλλειψη σε χειρουργικά γάντια, γάζες και σύριγγες από τα χειρουργεία, αλλά και οι ελλείψεις σε φίλτρα αναισθησιολογικών μηχανημάτων παρ' ολίγον να οδηγήσουν σε ακύρωση των τακτικών επεμβάσεων. Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή η διοίκηση, εκπέμποντας SOS, συνεννοήθηκε με προμηθευτή και κατάφερε να αποτρέψει τη δραματική εξέλιξη.
         Στο νοσοκομείο Αττικόν, η ίδια εικόνα: στην εφημερία της Τρίτης, αντί για 20άρες σύριγγες υπήρχαν 5άρες. Στο ίδιο νοσοκομείο υπήρξαν στιγμές που αποστειρωμένα γάντια χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά δειγμάτων αίματος στα εργαστήρια, λόγω έλλειψης ειδικών φιαλιδίων!
         Στο Γενικό Κρατικό Αθηνών, στις αρχές της περασμένης εβδομάδας το προσωπικό έψαχνε από τμήμα σε τμήμα για πεταλούδες αιμοληψίας. Το συγκεκριμένο νοσοκομείο είναι ένα εκ των έξι (Ευαγγελισμός, Αττικόν, Σωτηρία, Ρόδου και Αλεξανδρούπολης τα υπόλοιπα) στα οποία οι προμηθευτές αναλώσιμου υγειονομικού υλικού επέλεξαν να κάνουν «εμπάργκο» λόγω των συσσωρευμένων χρεών.

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Θα μειώσει Προσωπικό και μισθούς στα Νοσοκομεία η ΝΔ; Σε αναμονή οι Εργαζόμενοι.

Μ
έσα σε κλίμα αβεβαιότητας και ανησυχίας ζουν τα τελευταία 24ωρα οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων, καθώς ουδείς μπορεί να προσδιορίσει τι μέλλει γενέσθαι για τον τομέα της υγείας δεδομένης της ρευστής πολιτικής κατάστασης. Θα κλείσουν νοσοκομεία, θα απολυθούν εργαζόμενοι, θα κοπούν και άλλο οι μισθοί είναι ορισμένα από τα ερωτήματα που απασχολούν το προσωπικό του ΕΣΥ μια που τα εκλογικά δεδομένα δεν ξεκαθαρίζουν αυτή τη στιγμή το μέλλον αλλά επιβάλουν την τήρηση του μνημονίου έστω με την ελπίδα της βελτίωσης.
         Όπως και να χει, το βέβαιον είναι ότι το μέλλον των εργαζομένων στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα θα είναι εξαιρετικά γκρίζο. Και αυτό επειδή οι διαθέσεις της τρόικας- δεδομένου ότι θα συνεχίσει να επισκέπτεται τη χώρα μας- είναι άγριες απέναντι στο ΕΣΥ αφού θεωρεί ότι παραμένει ένα σπάταλο και ανίκανο σύστημα υγείας που χωρά και άλλες περικοπές.
         Εξάλλου η τρόικα εδώ και καιρό είχε θέσει στον Ανδρέα Λοβέρδο το ζήτημα της περαιτέρω μείωσης των δαπανών στο σύστημα. Μάλιστα ο μόνιμος διάλογος ήταν "κόψτε και άλλο από τα νοσοκομεία".
         Βέβαια το ζήτημα είναι ότι γιατροί και εργαζόμενοι δε σκοπεύουν να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια καθώς έχουν προαναγγείλει κινητοποιήσεις σε περίπτωση που πειραχτούν εκ νέου οι αμοιβές τους.
         Άλλωστε οι εργαζόμενοι τη βγάζουν πλέον πέρα με ψίχουλα αν υπολογίσει κανείς ότι συνολικά είδαν τις αμοιβές τους να μειώνονται κατά περίπου 40%. Γι αυτό και δεν είναι τυχαίο ότι τα περισσότερα νοσοκομεία τους τελευταίους μήνες υπολειτουργούν από τις επισχέσεις των εργαζομένων που ζητούν απλά να αμείβονται για αυτό που προσφέρουν.
         Πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως δεν είναι στα σχέδια των πρώτων δύο μηνών του Αντώνη Σαμαρά, να «πειράξει» κατ αυτόν τον τρόπο τα νοσοκομεία. Βέβαια δε θα λείψουν οι μετακινήσεις υπαλλήλων από το ένα νοσοκομείο στο άλλο ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες εκεί όπου υπάρχουν κενά.
 

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

ΟΟΣΑ: Προτείνει αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης.

          Οι κυβερνήσεις πρέπει να αυξήσουν τα όρια εξόδου στη σύνταξη και να προωθήσουν ιδιωτικά συνταξιοδοτικά προγράμματα προκειμένου να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα των εθνικών συνταξιοδοτικών ταμείων απέναντι στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής εκτιμά σε έκθεση του ο ΟΟΣΑ.
         Μέσα στα επόμενα 50 χρόνια, το προσδόκιμο της ζωής αναμένεται να αυξηθεί κατά επτά χρόνια στις αναπτυγμένες οικονομίες, τονίζει ο διεθνής Οργανισμός.
         Η ηλικία συνταξιοδότησης θα πρέπει να αυξηθεί στα 65 στις μισές από τις χώρες του ΟΟΣΑ (Καναδάς, Ιαπωνία, Κορέα, Ελβετία, Τουρκία, Νέα Ζηλανδία, Μεξικό, Σουηδία κλπ) και στα 67 με 69 χρόνια σε άλλες 13 (Γερμανία, Νορβηγία, Ισλανδία, Ισπανία, ΗΠΑ, Βρετανία, Δανία, Ιταλία κλπ).
         Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ «Προοπτικές για τις Συντάξεις το 2012», η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης έχει δρομολογηθεί, ή προβλέπεται, σε 28 από τις 34 χώρες μέλη του.
         «Το γκρέμισμα των εμποδίων που ωθούν τους ανθρώπους να σταματούν να εργάζονται πέραν των επίσημων ορίων συνταξιοδότησης είναι αναγκαίο ώστε να εξασφαλισθεί στα παιδιά και τα εγγόνια μας ότι θα μπορέσουν να χαρούν μία επαρκή σύνταξη κατά τη λήξη του εργασιακού τους βίου», αναφέρει ο γγ του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία.
         «Μολονότι οι μεταρρυθμίσεις μπορεί να είναι κάποιες φορές ελάχιστα δημοφιλείς κι οδυνηρές, στην προκειμένη συγκυρία των στενών δημοσιονομικών πλαισίων και της περιορισμένης δυνατότητας άσκησης χρηματοοικονομικής και νομισματικής πολιτικής αυτές οι μεταρρυθμίσεις ενδέχεται να χρησιμεύσουν για την προώθηση της πολυπόθητης ανάπτυξης στις γηράσκουσες οικονομίες», προσθέτει ο ίδιος.
         Από την πλευρά του ο ΟΟΣΑ σημειώνει ότι «οι κυβερνήσεις οφείλουν να προσανατολισθούν στην επίσημη σύνδεση της συντάξιμης ηλικίας με το προσδόκιμο ζωής, όπως στη Δανία, ή την Ιταλία και να διπλασιάσουν τις προσπάθειες για να προωθήσουν τα ιδιωτικά συνταξιοδοτικά προγράμματα», προκειμένου τα δικά τους εθνικά συνταξιοδοτικά συστήματα να γίνουν ταυτόχρονα «χρηματοοικονομικώς βιώσιμα και προσαρμοσμένα».
        Οι μεταρρυθμίσεις που έχουν πραγματωθεί κατά την τελευταία δεκαετία μειώνουν τα επιδόματα κοινωνικής κάλυψης που θα διατίθενται στο μέλλον από τα δημόσια συνταξιοδοτικά συστήματα, σε γενικές γραμμές κατά 20% με 25%, αναφέρει η έκθεση.
        Οι άνθρωποι που εργάζονται σήμερα θα πρέπει να αναμένουν μία καθαρή, δημόσια, σύνταξη περίπου ισοδύναμη με το μισό των καθαρών κερδών τους, σε περίπτωση που αποσυρθούν εργασιακά στην επίσημα καθορισμένη ηλικία συνταξιοδότησης, λέει ακόμη ο ΟΟΣΑ.
        Ομως, στις 13 χώρες, που έχουν θεσπίσει υποχρεωτικά ιδιωτικά συνταξιοδοτικά προγράμματα (όπως η Αυστραλία, ή η Χιλή), οι συνταξιοδοτούμενοι μπορούν να ευελπιστούν ότι θα απολαύσουν το 60% των καθαρών κερδών τους.
         Στις χώρες όπου το εθνικό συνταξιοδοτικό σύστημα είναι σχετικώς αδύναμο και όπου τα ιδιωτικά προγράμματα έχουν καθαρά εθελοντικό χαρακτήρα (Γερμανία, Κορέα, ΗΠΑ, Ιρλανδία, Ιαπωνία), «μεγάλα τμήματα του πληθυσμού θα πρέπει να αναμένουν κάθετη πτώση των εισοδημάτων τους», επισημαίνει ο ΟΟΣΑ.
Πηγή: tovima.gr

Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Ανεργία - σοκ: 22,6% το α΄τρίμηνο του 2012.

         Στο 22,6% διαμορφώθηκε η ανεργία στο πρώτο τρίμηνο του 2012 από 20,7% το τέταρτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας από το 1998. Στο πρώτο τρίμηνο του 2011, η ανεργία είχε ανέλθει στο 15,9%.

περισσότερα κάνοντας κλίκ στον παρακάτω σχετικό σύνδεσμο:

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

«Φέσι» 1,2 δισ. ευρώ των δημόσιων νοσοκομείων στους προμηθευτές.

         Κραυγή αγωνίας απευθύνουν οι προμηθευτές που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της υγείας και σε επιστολή τους προς τον πρόεδρο της κυβέρνησης, τον υπουργό υγείας, τους αρχηγούς των κομμάτων, το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και την Ένωση των Ελληνικών Τραπεζών θέτουν ανοικτά θέμα βιωσιμότητας.
          Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προμηθευτών Επιστημών και Υγείας (ΣΕΠ), ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών (ΠΑ.ΣΥ.Π.Ι.Ε) και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Εμφυτεύσιμου Ορθοπεδικού Υλικού (ΠΑ.ΣΥ.Π.Ο.Υ), τα χρέη των δημόσιων νοσοκομείων αγγίζουν τo 1,2 δις, ενώ οι επιχειρήσεις- μέλη τους παραμένουν ουσιαστικά απλήρωτες εδώ και μια πενταετία.
Πιο συγκεκριμένα:
• Τα έτη 2008 και όλο το 2009 οι προμηθευτές πληρώθηκαν με ομόλογα, η τρέχουσα αξία τους όμως μετά το κούρεμα υπολογίζεται κάτω από το 20% της αρχικής τους αξίας. Για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, συμπεριλαμβανομένων και παλαιότερων ετών, υπάρχουν ανεξόφλητες οφειλές που για διάφορους λόγους δεν εντάχθηκαν στη διαδικασία πληρωμής με Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου. Οι οφειλές αυτές διεκδικούνται κατά πλειοψηφία δικαστικά και εκτιμώνται στο ποσό των 200 εκατ. ευρώ.
• Για το 2010 μένει απλήρωτο ένα δίμηνο, δηλαδή 130 εκατ. ευρώ.
• Για το 2011 υπάρχουν οφειλές εννέα μηνών, που αντιστοιχούν σε 562 εκατ. ευρώ.
• Οι οφειλές για το 2012, ανέρχονται σε 302 εκατ. ευρώ έως σήμερα.
         Την ίδια ώρα οι προμηθευτές κάνουν λόγο για μεγάλη πίεση που δέχονται από τις τράπεζες, προκειμένου να αποπληρώσουν τα δάνεια που έχουν πάρει. Επειδή όμως οι αδυνατούν να ικανοποιήσουν αυτές τις απαιτήσεις, οι τράπεζες προχωρούν με εντεινόμενο ρυθμό, σε καταγγελίες των δανειακών συμβάσεων, αξίωση επιστροφής του συνόλου των χρημάτων που δάνεισαν (μαζί με υψηλούς τόκους και πανωτόκια), έκδοση διαταγών πληρωμής σε βάρος των επιχειρήσεων και κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων για τη δέσμευση κάθε περιουσιακού στοιχείου των επιχειρήσεων, καθώς και των σπιτιών και των περιουσιών των εγγυητών των δανείων αυτών.
        Οι προμηθευτές ζητούν από την πολιτεία να δώσει άμεση και βιώσιμή λύση, ώστε να μπορέσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις να παραμείνουν ζωντανές.

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Παρατείνονται οι εγγραφές στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.


        Από τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων, ανακοινώθηκε, ότι παρατείνεται για μία εβδομάδα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εγγραφής - επανεγγραφής των νηπίων για το έτος 2012 - 2013 μέχρι δηλαδή τις 22 Ιουνίου 2012.
        Υπενθυμίζεται, ότι όπως και πέρυσι, θα γίνουν δεκτά, 950 παιδιά, αφού λόγω των σημερινών δεδομένων δεν υπάρχει η δυνατότητα για περαιτέρω προσλήψεις, έτσι ώστε να γίνουν δεκτά, 50 επιπλέον παιδιά.
         Σε ό,τι αφορά τα κριτήρια επιλογής, απαραίτητη προϋπόθεση να είναι εργαζόμενη η μητέρα πλην του Α1 & το παιδί να έχει συμπληρώσει τα 2,5 έτη (στις 31 Αυγούστου) και να αυτοεξυπηρετείται.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
-Αίτηση
-Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
-Βεβαίωση εργασίας μητέρας & επικυρωμένο αντίγραφο ενσήμων.
-Βεβαίωση γιατρού για την καλή υγεία του παιδιού καθώς και πρωτότυπο βιβλιαρίου υγείας με τα εμβόλια που προβλέπονται.
-Υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 Ν. 1599/1986.
-Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος της εφορίας επικυρωμένο. Εάν δεν υπάρχει, το αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του τρέχοντος έτους.
Για την εγγραφή παιδιών αλλοδαπών γονέων εκτός των προηγούμενων δικαιολογητικών απαραίτητη προϋπόθεση είναι και η άδεια νόμιμης παραμονής στη χώρα μας, όπως αυτή αποδεικνύεται κάθε φορά από τις ισχύουσες διατάξεις.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΗΣ
-Αίτηση
-Βεβαίωση εργασίας μητέρας & επικυρωμένο αντίγραφο ενσήμων.
-Βεβαίωση γιατρού για την καλή υγεία του παιδιού καθώς και πρωτότυπο βιβλιαρίου υγείας με τα εμβόλια που προβλέπονται.
-Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος της εφορίας επικυρωμένο. Εάν δεν υπάρχει, το αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του τρέχοντος έτους.

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Παρέμβαση ΕΚΠΟΙΖΩ για τις παρακρατήσεις σε μισθούς και συντάξεις από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

          Την άμεση παύση των παρακρατήσεων από μισθούς και συντάξεις ζήτησε η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής με επιστολή της από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
         Η ΕΚΠΟΙΖΩ απέστειλε σήμερα επιστολή στον πρόεδρο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Κλ. Παπαδόπουλο, αναφορικά με τη στάση του ιδρύματος στο θέμα των δανείων προς δημόσιους υπαλλήλους.
          Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, όπως σημειώνει στην επιστολή της η ΕΚΠΟΙΖΩ, επιμένει να παρακρατεί τις δόσεις από τους μισθούς και τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων, παρά τις επιστολές ανάκλησης των σχετικών εντολών που αποστέλλουν οι δανειολήπτες. Απειλεί μάλιστα τους οφειλέτες ότι σε περίπτωση που επιμείνουν στην ανάκληση της εντολής, θα καταγγείλουν τη σύμβαση και θα αυξήσουν το επιτόκιο.
          «Εν μέσω της πρωτοφανούς αυτής κρίσης που βιώνει η χώρα μας, η συμπεριφορά αυτή είναι εκτός από παράνομη και αντικοινωνική» σημειώνει η ΕΚΠΟΙΖΩ και ζητάει από τη διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου την άμεση παύση των πρακτικών αυτών.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Oi συνθήκες νοσηλείας στα Δημόσια Νοσοκομεία:

Για τριτοκοσμικές συνθήκες νοσηλείας στα δημόσια νοσοκομεία και στην Πάτρα, κάνουν αναφορά τα τοπικά ΜΜΕ . Αρκετά Νοσοκομεία έχουν ξεμείνει από αναλώσιμα υλικά όπως γάζες , σύριγγες και πολλά απαραίτητα είδη ακόμα και για χειρουργικές επεμβάσεις . Οργή και αγανάκτηση από τους ασθενείς ενώ το Σωματείο μας τονίζει ότι το πρόβλημα δεν προκύπτει μόνο λόγω της οικονομικής κατάστασης αλλά και της έλλειψης προσωπικού........
Περισσότερα.....όλο το σχετικό ρεπορτάζ,  κάνοντας κλίκ στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://achaianews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=28986:2012-06-11-12-56-25&catid=55:politics&Itemid=191

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Συνάντηση της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

          Τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι στον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ), καθώς και οι εργαζόμενοι σε αυτόν, συζητήθηκαν σε συνάντηση αντιπροσωπείας της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με τη Διοίκηση του Οργανισμού. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εξέφρασε τη διαμαρτυρία των ασφαλισμένων, καθώς και των εργαζομένων στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., για τη σημερινή κατάσταση του Οργανισμού, ο οποίος μέσα στους πέντε –μόλις- πρώτους μήνες λειτουργίας του αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά, οργανωτικά και λειτουργικά προβλήματα και ζήτησε την άμεση επίλυσή τους............................................................................................................................................................

περισσότερα, ολόκληρη την σχετική ανακοίνωση κάνοντας κλίκ στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.adedy.gr/adedy_cms_files/dynamic/c1645443/file/0/862012-4_el_GR.doc

Τα ΝΕΑ ΣΕΝΑΡΙΑ για το ΕΦΑΠΑΞ.

Διαβάστε σχετικά κάνοντας κλίκ στούς παρακάτω συνδέσμους:
1. http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=112875391
2. http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63665618

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Δημοσιεύματα για Νοσοκομείο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ.

Διαβάστε σχετικά κάνοντας κλίκ στούς παρακάτω συνδέσμους:
1. http://www.patrastimes.gr/arthro.php?id=17817
2. http://www.dete.gr/news.php?article_id=96202
3. http://www.dete.gr/news.php?article_id=95905

Πικραμμένος: Κάντε κάτι με τις προμήθειες, για να μην έχουμε νεκρούς!...

          Επιστολές προς τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου απέστειλε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος, ζητώντας την... άμεση επίλυση των εκκρεμών υποθέσεων προμήθειας υλικών (ιατροτεχνολογικών προϊόντων, φαρμάκων, κ.λπ.) που είναι απολύτως αναγκαία για τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων.Με νεότερη επιστολή του, την Πέμπτη, ο κ. Πικραμμένος επανέρχεται στο «μείζον ζήτημα της θεώρησης χρηματικών ενταλμάτων πληρωμής για την προμήθεια» των εν λόγω υλικών, επισημαίνοντας ταυτόχρονα στον κ. Καραβοκύρη τους κινδύνους που εγκυμονεί η καθυστέρηση επίλυσής του.
«Επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος, οι οποίοι ανάγονται στην προστασία της δημόσιας υγείας, απαιτούν την άμεση λύση του εν λόγω θέματος» εκτιμά ο πρωθυπουργός, με σκοπό, όπως αναφέρει, «να αποφευχθεί διακινδύνευση ανθρώπινης ζωής και τελικά αποφυγή απρόβλεπτων γεγονότων, όπως είναι ο θάνατος ασθενών».
          Ο κ. Πικραμμένος παρακαλεί επίσης τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου να λάβει υπόψη ότι η παρούσα κυβέρνηση έχει αναλάβει την αποστολή της σύμφωνα με την επιταγή του Συντάγματος και έχει επωμισθεί μεγάλο βάρος, το οποίο καλείται να φέρει εις πέρας παρά τις όποιες δυσκολίες, καθώς επίσης ότι η χώρα τελεί σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.
Ως εκ τούτου, καταλήγει, «η κατεπείγουσα επίλυση των σχετικών εκκρεμών υποθέσεων προμήθειας των νοσοκομείων από το Δικαστήριο σας είναι επιτακτική».

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

8/6/12: 4 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΙ

          4  χρόνια μετά τον σεισμό της 8ης Ιουνίου του 2008, τον σεισμό που έπληξε την Πόλη μας και που έθεσε εκτός λειτουργίας το Κεντρικό κτίριο του Νοσοκομείου ΑΓ.  ΑΝΔΡΕΑΣ και δυστυχώς παραμένουμε ακόμη σε σεισμόπληκτη κατάσταση, με αρκετά τμήματα και υπηρεσίες να υπολειτουργούν, παρά τις αυξημένες ανάγκες της περιοχής μας, των πολιτών που καθημερινά υπόκεινται σε μια απίστευτη ταλαιπωρία.
         Αν εξαιρέσουμε την, μετά από τεράστιες δυσκολίες- κοροϊδίες και παλινωδίες, ολοκλήρωση της αντισεισμικής θωράκισης, πού πέρασε από χίλια-μύρια κύματα, όλα τα υπόλοιπα δυστυχώς βρίσκονται στον αέρα. 
        Το διώροφο κτίριο, του οποίου η ολοκλήρωση παραπέμπεται από 6άμηνο σε 6άμηνο και που ευελπιστούμε βάσει των τελευταίων δεσμεύσεων ότι θα παραδοθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, θα συναντήσει δυστυχώς τεράστιες οικονομικές δυσκολίες (χρειάζονται 400.000 Ευρώ πού μέχρι σήμερα δυστυχώς δεν υπάρχουν), για να εγκατασταθούν και επιτέλους να λειτουργήσουν σ΄ αυτό οι υπηρεσίες που προβλέπονται.
        Το κεντρικό κτίριο, που μετά τούς δύο άκαρπους διαγωνισμούς, τους σχετικούς με την ολοκλήρωση των Εργασιών, βρίσκεται στη φάση της τρίτης επαναληπτικής δημοπράτησης, βλέπουμε να έχει πολύ δρόμο ακόμη για την αποκατάσταση των ζημιών, την ολοκλήρωσή του και  κατ΄ επέκταση την  επαναλειτουργία του.
 ...................................................................................................................................................................     
Διαβάστε περισσότερα, ολόκληρη την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ του Σωματείου μας κάνοντας κλίκ στον παρακάτω σχετικό σύνδεσμο:https://acrobat.com/?d=EieO7x0QKbTdIXmveDn-jQ

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Aποφάσεις στην 15η/12 Συνεδρίαση του Δ.Σ του Νοσοκομείου.

      Στην προχθεσινή (5/6/12) συνεδρίαση του Δ.Σ του Νοσοκομείου, εκτός από την έγκριση της πληθώρας  των Οικονομικών θεμάτων της συγκεκριμένης πρόσκλησης, είχαμε: 
α). Την έγκριση της δεύτερης 3μηνης παράτασης στη λειτουργία του Ιδιωτικού Συνεργείου Καθαριότητας, απόφαση πού πάρθηκε κατά πλειοψηφία. Την  παράταση δεν ψήφισε  ό   Εκπρόσωπος των Εργαζόμενων στο Δ.Σ, Κώστας Πετρόπουλος, ό οποίος ζήτησε ακόμη μια φορά την προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού, ένας διαγωνισμός  πού δυστυχώς, χωρίς να ευθύνεται το Δ.Σ, δεν έχει γίνει  ακόμη.           
β). Την απόρριψη του  αιτήματος της Οφθαλμολογικής Κλινικής, πού ζητούσε να της επιτραπεί να κάνει  Οφθαλμολογικές Επεμβάσεις σε όσους Ασθενείς προμηθεύονται από μόνοι τους, με δαπάνες τους, τα σχετικά υλικά.
          Επίσης σ΄ αυτή τη Συνεδρίαση,  μετά από παρέμβαση του Εκπροσώπου των Εργαζόμενων στο Δ.Σ, Κώστα Πετρόπουλου, τέθηκε και συζητήθηκε εκτός ημερησίας,  το ζήτημα των Αργιών-Νυκτερινών, όπου ΟΜΟΦΩΝΑ αποφασίστηκε να ζητηθεί από το Υπουργείο:
- Η καταβολή των οφειλόμενων χρημάτων για τον Δεκέμβρη 
  του 2011 και τον Μάρτη του 2012.
- Η αύξηση των σχετικών κονδυλίων για τούς επόμενους 
  μήνες, γιατί μόνον έτσι θα μπορέσουμε να καλύψουμε 
  τις ανάγκες του Νοσοκομείου χωρίς προβλήματα. 
 

Βουλιάζει ο ΕΟΠΥΥ από τα χρέη.

          Στον αέρα βρίσκεται η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των 9,5 εκατ. ασφαλισμένων του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας - ΕΟΠΥΥ. Τα συσσωρευμένα χρέη αποτελούν θηλιά για τον νεοσύστατο ασφαλιστικό φορέα, με αποτέλεσμα το εγχείρημα της ενοποίησης των κλάδων υγείας να ακροβατεί.
          Ενδεικτικό της ασφυκτικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί είναι οι επ' αόριστον κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών της χώρας, οι οποίοι έχουν σταματήσει την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων. Εκατομμύρια ασφαλισμένοι είναι εγκλωβισμένοι σε μια ταλαιπωρία χωρίς τέλος, αφού αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους και εν συνεχεία να διεκδικούν τα χρήματα από το Ταμείο.
          Την ίδια ώρα, τα συναρμόδια υπουργεία Υγείας και Εργασίας αναζητούν επιτακτικά πόρους σε μία προσπάθεια να φρενάρουν το πιθανό ντόμινο αντιδράσεων στον χώρο της υγείας, με τις ιδιωτικές κλινικές, τα διαγνωστικά κέντρα και τους συμβεβλημένους γιατρούς να αιτούνται επίσης άμεση εξόφληση.
           Στο πλαίσιο αυτό, με ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας ζητά για ακόμη μία φορά από τους φαρμακοποιούς να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της υπηρεσιακής κυβέρνησης για αναστολή των κινητοποιήσεών τους.
           Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι σε «μία δύσκολη κατά γενική ομολογία οικονομική συγκυρία» η κυβέρνηση υλοποιεί τις δεσμεύσεις της προς το κλάδο, καθώς «καταβάλλονται ήδη άλλα 125 εκατ. σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα για τη δεύτερη δόση».
          Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, τα συναρμόδια υπουργεία φαίνεται να έχουν εξασφαλίσει ακόμη 100 εκατ. ευρώ για να αποπληρώσουν μέρος των χρεών προς τους ιδιώτες που του παρέχουν υπηρεσίες. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται και στην κάλυψη των νεφροπαθών, καθώς το τελευταίο διάστημα εντοπίζονται τραγικές ελλείψεις στα φίλτρα αιμοκάθαρσης τόσο στο ΕΣΥ όσο και στις ιδιωτικές κλινικές, γεγονός που αποτελεί ευθεία απειλή για τη ζωή των ασθενών.
          Η διοίκηση του ενιαίου Ταμείου επικαλείται από την πλευρά της την οικονομική ύφεση, την οποία αναδεικνύει ως την μοναδική πηγή του κακού. «Το πρόβλημα δεν είναι ο ΕΟΠΥΥ αλλά το γεγονός ότι το ασφαλιστικό σύστημα υγείας είναι στενά συνδεδεμένο με την οικονομία» τονίζει στα «ΝΕΑ» ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Κυριάκος Σουλιώτης. Και προσθέτει ότι η ίδρυση του νέου Ταμείου - πάγιο αίτημα των δανειστών της χώρας - έχει επιτύχει τον στόχο του σε ό, τι αφορά την ισότιμη πρόσβαση των ασφαλισμένων στη δημόσια και ιδιωτική υγεία. «Παλαιότερα το πρόβλημα ήταν οι υπερβολικές δαπάνες, ενώ τώρα πλέον είναι τα μειωμένα έσοδα των ασφαλιστικών φορέων» προσθέτει ο κ. Σουλιώτης συμπληρώνοντας ότι οι εισφορές στο ΙΚΑ έχουν μειωθεί κατά 10%-15% εξαιτίας της ανεργίας.
          Και ενώ ο πρόεδρος Γεράσιμος Βουδούρης παραδέχεται ότι τα αποθεματικά του Ταμείου δεν ξεπερνούν τα 5 εκατ. ευρώ, σήμα κινδύνου στέλνει και η Πανελλήνια Ενωση Φαρμακοβιομηχανίας υπογραμμίζοντας ότι «η αδυναμία εξόφλησης των φαρμάκων από τον ΕΟΠΥΥ απειλεί με πάγωμα ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα στον χώρο του φαρμάκου».
Αναδημοσίευση από Εφημ ΤΑΝΕΑ.

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Το Δ.Σ του Νοσοκομείου για τα ¨ΛΑΘΗ και τις ΠΑΡΑΛΗΨΕΙΣ¨ στον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ.

      Τα ¨ΛΑΘΗ και οι  ΠΑΡΑΛΗΨΕΙΣ¨ πού υπάρχουν στον νέο Οργανισμό του Νοσοκομείου, αυτόν πού πρόσφατα εγκρίθηκε και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, απασχόλησαν εκτός από το Δ.Σ του Σωματείου μας και το Δ.Σ του Νοσοκομείου μας, μετά από σχετική παρέμβαση του Εκπροσώπου των Εργαζόμενων στο Δ.Σ, Κώστα Πετρόπουλου. Η απόφαση πού πάρθηκε μπορείτε να την διαβάσετε ολόκληρη κάνοντας κλίκ στον παρακάτω σχετικό σύνδεσμο:
https://acrobat.com/?d=CoihUoQ7llvyyqiG-X*1sQ

Βουλιάζουν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σ
ε ελεύθερη πτώση βρίσκονται τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων και η κατάσταση ενώ το μέλλον προβλέπεται ακόμα πιο δυσοίωνο λόγω της παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης.
Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής αν δεν υπάρξει θεαματική πρόοδος στην αγορά τους επόμενους μήνες, η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές θα πρέπει να αναζητήσει επιπλέον πόρους ύψους 1, 4 έως 1, 5 δισεκατομμυρίων ευρω έως το τέλος του 2012.
          Παράλληλα, τα ταμεία δυσκολεύονται να εξυπηρετήσουν ασφαλισμένους για τη χορήγηση των συντάξεων. Οι εκκρεμότητες στις κύριες και επικουρικές συντάξεις υπερβαίνουν τις 300.000, την ώρα που μόνο στο Ταμείο Πρόνοιας μέχρι το τέλος του 2012 οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση αναμένεται να φτάσουν τις 60.000.
          Η αναμονή φτάνει από 7 ως και 18 μήνες, στην περίπτωση της διαδοχικής σύνταξης.
Στο μεταξύ, οι διευθύνσεις ταμείων έχουν χάσει σχεδόν το 1/3 των έμπειρων υπάλληλων τους που έσπευσαν ή εξαναγκάστηκαν σε συνταξιοδότηση.
 

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ΚΛΟΠΕΣ στο Νοσοκομείο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ.

Διαβάστε σχετικά κάνοντας κλίκ στούς παρακάτω συνδέσμους:
1. http://www.dete.gr/news.php?article_id=94926
2. http://achaianews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=28623:------q-q&catid=55:politics&Itemid=191

Διακόπτουν την προμήθεια ιατρικού υλικού στο ΕΣΥ οι εταιρίες;

          Μετά τους φαρμακοποιούς τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων παίρνουν οι προμηθευτές ιατρικού υλικού στο ΕΣΥ. Όπως ανακοίνωσαν οι εταιρίες – μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών (ΠΑΣΥΠΙΕ), κατόπιν ομόφωνης απόφασης της γενικής συνέλευσής τους, από σήμερα Τρίτη 5 Ιουνίου και… μέχρι νεοτέρας διακόπτουν τις παραδόσεις υγειονομικού υλικού, όπως γάζες, βαμβάκι, σύριγγες, γάντια, κα, στα δημόσια νοσοκομεία, λόγω των υπέρογκων ποσών που τους οφείλονται.
          Τα νοσοκομεία - «πρωταθλητές» σε χρέη προς την ΠΕΣΥΠΙΕ  στα οποία θα κλείσει από το πρωί της Τρίτης η στρόφιγγα της τροφοδοσίας είναι ο Ευαγγελισμός, το «Γ. Γεννηματάς», το «Αττικόν», η «Σωτηρία» στην Αθήνα, το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.
          Για το θέμα των χρεών του ΕΣΥ ο Σύλλογος των Προμηθευτών απέστειλε και  επιστολή-έκκληση προς τον Πρωθυπουργό κ. Παναγιώτη Πικραμμένο και τους Υπουργούς Υγείας και Δικαιοσύνης, κκ. Χρήστο Κίττα και Χρήστο Γεραρή, επισημαίνοντας το εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη μη θεώρηση από το αρμόδιο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου των σχετικών ενταλμάτων πληρωμής, αναφορικά με τις δαπάνες των Νοσοκομείων για Ιατροτεχνολογικό Υλικό, οι οποίες έπρεπε να εξοφληθούν σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 28 του αρ. 66 του ν.3984/2011.