Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Απολύονται όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι IΔΑΧ-ΔΕ εδώ και τώρα!

         Με την επισήμανση ότι «η νόμιμη προθεσμία έχει εκπνεύσει», το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης εξέδωσε... 
...διευκρινιστική εγκύκλιο ζητώντας απ' όλους τους φορείς που υπάγονται στις διατάξεις της εφεδρείας να ολοκληρώσουν άμεσα τη διαδικασία καταχώρισης των στοιχείων και να προβούν στην αποδέσμευση των υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα.
              Η εγκύκλιος
         Η εγκύκλιος προειδοποιεί ότι «εφόσον η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί ή παραμένει ημιτελής (δηλαδή, χωρίς την τελική αποδέσμευση των υπαλλήλων), το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι υποχρεωμένο, κατ' εφαρμογή των διατάξεων του νόμου, να αποδεσμεύσει το σύνολο των υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Διοικητικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΙΔΑΧ ΔΕ) των φορέων που υπάγονται στις διατάξεις του ν. 4093/2012, βάσει των διαθέσιμων στοιχείων του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου κατά τη 12η Νοεμβρίου 2012 (ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου)».
         Τονίζεται δε ότι «οι υπηρεσιακές μεταβολές στην κατάσταση των υπαλλήλων ΙΔΑΧ ΔΕ που γίνονται στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου μετά τις 12.11.2012, δεν μπορούν να ανατρέψουν ή να αναστείλουν ως προς τους υπαλλήλους αυτούς τις συνέπειες του νόμου, που ανατρέχουν στην έναρξη ισχύος του. Καμιά μεταβολή που έλαβε χώρα μετά την έναρξη της εφαρμογής του νόμου δεν θα ληφθεί υπόψη».
         Επιπλέον, αναφέρεται ότι για τις ανάγκες εφαρμογής της ρύθμισης, στον συνολικό αριθμό των τακτικών υπαλλήλων της υπηρεσίας ή του φορέα (προκειμένου να διαπιστωθεί η συνδρομή των αριθμητικών κριτηρίων που θέτει η διάταξη), προσμετρώνται και όσοι δεν καταλαμβάνονται από τις διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα (πχ. διπλωματικοί υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί, δικαστικοί λειτουργοί, μέλη ΔΕΠ, ένστολο προσωπικό, πυροσβέστες, λιμενικοί, κ.λπ.).
          Στην εγκύκλιο υπενθυμίζεται ότι στον υπάλληλο που τίθεται σε διαθεσιμότητα καταβάλλεται το 75% του συνόλου των αποδοχών (τακτικές και επιδόματα), που λάμβανε την ημέρα που τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Επίσης, εξακολουθούν να καταβάλλονται οι ασφαλιστικές εισφορές, ασφαλισμένου και εργοδότη, για κύρια σύνταξη και επικουρική ασφάλιση, πρόνοια και υγειονομική περίθαλψη.
        Εξάλλου, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης περίπου 700 επίορκοι υπάλληλοι (εφοριακοί, πολεοδόμοι, αστυνομικοί, καθηγητές, γιατροί κ.λπ.), που βαρύνονται με βαριά παραπτώματα, έχουν τεθεί εδώ και τρεις εβδομάδες σε αυτοδίκαιη αργία.

Πηγή: newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: