Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Μειώνονται οι μισθοί με την αυξημένη παρακράτηση φόρου.

          Μια πρώτη γεύση των νέων ρυθμίσεων του φορολογικού νομοσχεδίου θα πάρουν από τον Ιανουάριο οι μισθωτοί και συνταξιούχοι.
         Από τον πρώτο κιόλας μήνα του 2013 θα εφαρμόζεται η νέα φορολογική κλίμακα για τον υπολογισμό των μηνιαίων κρατήσεων φόρου εισοδήματος από τους μισθούς και τις συντάξεις.
          Πολλοί μισθωτοί με παιδιά που έχουν μεσαία εισοδήματα θα βρεθούν αντιμέτωποι με νέες εισοδηματικές απώλειες. Θα δουν τις μηνιαίες αποδοχές τους να «ψαλιδίζονται» ακόμη περισσότερο εξαιτίας της αύξησης της παρακράτησης φόρου.
Απώλειες          Συγκεκριμένα, οι μισθωτοί με δύο ή περισσότερα παιδιά και μεικτές μηνιαίες αποδοχές πάνω από 1.000 και μέχρι 2.500 ευρώ θα υποστούν εισοδηματικές απώλειες από 40 έως και 118 ευρώ το μήνα. Γενικά, το αποτέλεσμα της άμεσης εφαρμογής των νέων ρυθμίσεων για τη φορολογική κλίμακα θα είναι αυξηθούν κατά 5% έως και 333% οι μηνιαίες κρατήσεις φόρου μισθωτών υπηρεσιών από τον επόμενο μήνα, για τους περισσότερους μισθωτούς με προστατευόμενα τέκνα και ετήσια εισοδήματα μεγαλύτερα των 9.000 ευρώ καθώς επίσης και για όσους μισθωτούς και συνταξιούχους δεν βαρύνονται με τέκνα και έχουν ετήσια εισοδήματα μεγαλύτερα από 25.000 ευρώ.

..................Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο και δείτε τον σχετικό πίνακα, κάνοντας κλίκ στον παρακάτω σχετικό σύνδεσμο:  http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=112961368

Δεν υπάρχουν σχόλια: