Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Ο Πρόεδρος του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ στη χθεσινή Απεργιακή Συγκέντρωση.

              Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι Εργαζόμενοι
       Aκόμη μια φορά βρισκόμαστε στους δρόμους, ακόμη μια φορά ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ενάντια στην καταστροφική Μνημονιακή Πολιτική, ενάντια στην Ανάλγητη-Αντεργατική και Αντισυνταγματική διάταξη των ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ
                                       ΕΝΑΝΤΙΑ στις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
-     που χθες ξεκίνησαν με την ΕΦΕΔΡΕΙΑ και την ΠΡΟΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ.
-     που σήμερα συνεχίζονται με τους ΔΕ Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου.
-     Και πού αύριο δυστυχώς, μέσα δηλ στο επόμενο 14άμηνο, θα πάρουν μορφή χιονοστιβάδας και θα επεκταθούν σε όλους μας.
Μέσα από την υλοποίηση αυτών των προαναφερόμενων κυβερνητικών δεσμεύσεων, για άμεσες δηλ. αποχωρήσεις προσωπικού, σε συνάρτηση με την συνεχή περικοπή της χρηματοδότησης, τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις Υπηρεσιών και Δημόσιων Οργανισμών, τα Δημόσια αγαθά, η Παιδεία, η Υγεία η Κοινωνική Ασφάλιση κλπ καταρρέουν.
        Στο όνομα των ελλειμμάτων και του Δημόσιου χρέους το κράτος αποσύρεται σταδιακά από την υποχρέωση του να υπερασπίζεται, να κατοχυρώνει και να εγγυάται Δημόσια Αγαθά. Προωθείται το ξεπούλημα των Δημόσιων Επιχειρήσεων Στρατηγικής Σημασίας. Σκοπίμως και συστηματικά οι Δημόσιες Υπηρεσίες εγκαταλείπονται με προφανή σκοπό την υποβάθμιση της αξίας, της ύπαρξης και του ρόλου τους, με σκοπό στη συνέχεια να θυσιαστούν στο βωμό της Ιδιωτικής Πρωτοβουλίας, να τις αρπάξουν οι κερδοσκόποι και οι δανειστές.               
               Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι Εργαζόμενοι
    Απέναντι σ΄ αυτές τις πολιτικές δεν πρέπει να μένουμε ΑΠΑΘΕΙΣ. Επιβάλλεται και πρέπει να διαλυθούν οι όποιες ψευδαισθήσεις και ο εφησυχασμός που καλλιεργούνται ανάμεσά μας, ότι τα μέτρα αυτά δεν αγγίζουν και δεν αφορούν όλους μας.
     Η εξαίρεση κάποιων απ΄ αυτό το πρώτο πακέτο των απολύσεων, είναι επικοινωνιακό τρύκ, απέναντι στην καταιγίδα πού έρχεται των 25.000 απολύσεων μέσα στο 2013 και την γενικότερη μείωση του ανθρώπινου δυναμικού στο Δημόσιο κατά 150.000 μέχρι το 2015.
                    Στόχο που θα επιδιώξουν να πετύχουν
-    τόσο μέσα από τις καταργήσεις και Συγχωνεύσεις Οργανισμών-Τμημάτων και   Υπηρεσιών.
-    όσο και μέσα από την Αξιολόγηση των υπηρεσιών και του Προσωπικού, το
     εργαλείο πού θα χρησιμοποιήσουν για να νομιμοποιήσουν τις χιλιάδες   
Αφίσα 19-12-2012     Απολύσεις.
                     Για να πετύχουν αυτούς τους στόχους
- από την μια καταφεύγουν στον εκβιασμό και την αυθαιρεσία για να καθυποτάξουν τις αντιδράσεις του Συνδικαλιστικού Κινήματος, και των Εργαζόμενων. Δεν διστάζουν να μας δείξουν την Πόρτα της εξόδου ακόμη και με αμφισβητούμενες ως προς την Συνταγματικότητα τους πράξεις νομοθετικού περιεχομένου,  καταργώντας ακόμη  και την Βουλή.
-  και από την άλλη προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν για ακόμη μια φορά την κοινή γνώμη, για να απαλλαγούν από την πολιτική ευθύνη, στοχοποιούν ξανά τους Εργαζόμενους στο Δημόσιο, ψηφίζοντας νέες δρακόντειες πειθαρχικές διατάξεις.
            Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι Εργαζόμενοι
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO    Εκτός από τα προαναφερόμενα, η συνέχιση των περικοπών σε μισθούς, συντάξεις, εφάπαξ, κατώτατο μισθό, η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η κατάργηση των κοινωνικών επιδομάτων ακόμη και για ΑΜΕΑ και πολύτεκνες οικογένειες, η ελαστικοποίηση των μορφών απασχόλησης σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, η κατάργηση των αποζημιώσεων για απολύσεις, η νέα φορολογική επιδρομή σε Μισθωτούς Συνταξιούχους και Μικρομεσαίους είναι μερικά από τα ΔΥΣΒΑΣΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ πού μας επιφυλάσσουν για το 2013.
        Η Πολιτική του Μνημονίου, της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας, της πλήρους ισοπέδωσης της Εργασίας, των απολύσεων και της Ανεργίας, της δραματικής μείωσης των εισοδημάτων, της ανατροπής των εργασιακών και Ασφαλιστικών Δικαιωμάτων, της διάλυσης των Δημόσιων Υπηρεσιών και της ακύρωσης των κοινωνικών Αγαθών, πού επιβάλλεται από την Τρόϊκα και το ΔΝΤ και εκτελείται κατά γράμμα από την τρικομματική Κυβέρνηση, απαιτεί από όλους μας να βρισκόμαστε στους δρόμους, σε συνεχή και διαρκή αγώνα για την ανατροπή της.
        Ο αγώνας μας είναι  μαραθώνιος και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποστείλουμε τη σημαία, αλλά να εντείνουμε τις δράσεις μας με αυτοπεποίθηση, ένταση, διάρκεια, συντονισμό και αλληλεγγύη. Όσο δύσκολη αποδείχθηκε η υπερψήφιση του Μνημονίου από τους αγώνες των Εργαζόμενων, τόσο δυσκολότερη θα είναι η εφαρμογή του από την απόφασή μας για Αντίσταση, σε κάθε βήμα υλοποίησης αυτής της πολιτικής, πού πλήττει τα λαϊκά δικαιώματα και ισοπεδώνει την κοινωνία και τους Εργαζόμενους.
                                          Γι’  αυτό και εμείς
                         Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον Αγώνα
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ
-         Για να μην περάσουν οι Απολύσεις.
-         Για να σταματήσει η πολιτική της εξαθλίωσης και της φτώχειας.
-         Για να προστατέψουμε τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Δημόσια Κοινωνικά Αγαθά την  
           Υγεία, την Παιδεία, την Κοινωνική Ασφάλιση, το δικαίωμα στη δουλειά.
-         Για να σταματήσουμε τη φορολογική λαίλαπα σε βάρος μας και να πληρώσουν 
          επιτέλους οι έχοντες και κατέχοντες.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
       Μπορούμε να ανατρέψουμε τις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές
           ΜΠΛΟΚΟ λοιπόν στη Μνημονιακή  Πολιτική της Εξαθλίωσης.
                                       ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
                              ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: