Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Διήμερο Δράσης και η Aπεργιακή Κινητοποίηση 14ης Δεκέμβρη 2012.

        Σε ότι αφορά την Διήμερη Δράση της 13ης και 14ης  του Δεκέβρη,   πού διοργάνωσε το Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ σε συνεργασία με την  ΑΔΕΔΥ στην περιοχή μας, μπορούμε να πούμε ότι ήταν απόλυτα επιτυχής. 
         Η διήμερη αυτή δράση, στην οποία συμμετείχαν εκτός από τα μέλη της Ε.Γ του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ, οι Αντιπρόεδροι  Ντριβαλάς Οδυσσέας και Σπανού Δέσποινα, ο Γεν. Γραμμ Ηλιόπουλος Ηλίας και τα μέλη της Ε.Ε Κουτσουμπέλης Σταύρος και Κασσές Ερμής έκ μέρους της ΑΔΕΔΥ ,  αλλά και οι Γιαννάκος Μιχάλης και Δάλλα Σωτηρία από την ΠΟΕΔΗΝ,
ξεκίνησε την Πέμπτη με:
-  την καθιερωμένη ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ, την οποία μπορείτε
   να δείτε κάνοντας κλίκ στον σύνδεσμο πού ακολουθεί.
(http://www.achaianews.gr/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=55&Itemid=191&limitstart=20)
-  την πραγματοποίηση σχετικών ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ σε
   χώρους δουλειάς όπως, στα Νοσοκομεία (Αγ. Ανδρέας,
   ΠΠΝΡΙΟΥ, ΝΝΘώρακος, ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ και Αιγίου), στον
   Δήμο Πατρέων, στο ΚΕΤΧ, στο ΥΠΕΧΩΔΕ και στούς
   Μηχανικούς του ΤΑΣ, αλλά και στα ΤΕΙ.
- την απογευματινή Συγκέντρωση - Σύσκεψη των
   Συνδικαλιστικών Στελεχών.
και ολοκληρώθηκε την Παρασκεύη με:
- την 4ωρη Στάση Εργασίας στις ώρες 11:00 - 15:00. 
- την ΣΥΓΕΝΤΡΩΣΗ στις 12 το
   μεσημέρι στην Πλ  Γεωργίου
   και την πορεία στούς κεντρικούς
   δρόμους της Πάτρας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO        Γι΄ αυτό το Συλλαλητήριο, την Απεργιακή Κινητοποίηση, που διοργάνωσε η ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που πραγματοποιεί στην περιφέρεια, σχετικό είναι το ΒΙΝΤΕΟ, που παραπλεύρως σας κοινοποιούμε, καθώς επίσης  και το ΨΗΦΙΣΜΑ πού μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας κλίκ στον παρακάτω σχετικό σύνδεσμο: 

   Παρακάτω σας κοινοποιούμε ολόκληρη, την εκ μέρους του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ, ΟΜΙΛΙΑ  στην προαναφερόμενηΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ:  

        " Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι Εργαζόμενοι, αυτήν την περίοδο ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, για να μην υλοποιηθούν να μην εφαρμοστούν οι πολιτικές των μνημονίων, τα μέτρα πού εξαθλιώνουν όλη την Ελληνική ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
         Με μια Αντισυνταγματική Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου, η τρικομματική Κυβέρνηση δείχνει την ¨πόρτα εξόδου¨ σε χιλιάδες Συναδέλφους μας, σε χιλιάδες Εργαζόμενους – Δημοσίους Υπαλλήλους.
         H Τρικομματική Κυβέρνηση εμμένοντας στην ανάλγητη και καταστροφική πολιτική των απολύσεων Δημοσίων Υπαλλήλων, οδηγεί με συνοπτικές διαδικασίες σε διάλυση τις Δημόσιες Υπηρεσίες.
         Στο πλαίσιο αυτό, σε μια προσπάθεια να διασπάσει την συνοχή των Εργαζόμενων και το κοινό μέτωπο, εφαρμόζει και υλοποιεί την πρωτοφανή διαδικασία ένταξης σε διαθεσιμότητα όλων των ΔΕ-ΙΔΑΧ, μπλοκάροντας το σύστημα πληρωμής στη μισθοδοσία από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, ανεξάρτητα  από το αν οι συγκεκριμένοι Εργαζόμενοι εμπίπτουν στις διατάξεις αυτού του αντισυνταγματικού και αντεργατικού Νόμου.
        Η εξέλιξη αυτή δείχνει ακόμη μια φορά τον αυταρχικό κατήφορο της Κυβέρνησης, η οποία παραβιάζοντας κάθε  έννοια στοιχειώδους νομιμότητας, καταφεύγει στον εκβιασμό και στην αυθαιρεσία, προκειμένου να καθυποτάξει τις αντιδράσεις του Σ.Κ και των ιδίων των Εργαζόμενων  στο Δημόσιο, παρακάμπτει ακόμη και την Βουλή, αφού δεν διστάζει να δείξει την έξοδο στους Δ.Υ ακόμη και με Αντισυνταγματικές και Αντιδημοκρατικές πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.
        Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι Εργαζόμενοι είμαστε εδώ για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στα μέτρα της μονόπλευρης λιτότητας, την αντίθεσή μας και την αντίδρασή μας, ακόμη μια φορά, στις απολύσεις των Συναδέλφων Δημοσίων υπαλλήλων.
-    Απολύσεις πού σήμερα με τον μανδύα της διαθεσιμότητας ήλθαν για τούς ΔΕ-ΙΔΑΧ.
-    Απολύσεις πού συνεχίζονται με τούς επίορκους, βάσει της φασιστικής νέας διάταξης, πού θέτει πλέον σε ομηρεία όλους τούς Δημοσίους Υπαλλήλους. Απολύσεις των δήθεν επίορκων όπως θέλει να βαφτίζει όλους τούς Δημοσίους Υπαλλήλους η κυβέρνηση, ανεξαρτήτως παραπτώματος, για να παραπλανά έτσι την κοινή γνώμη, συνεχίζοντας έτσι την συκοφαντική προσπάθειά της για όλους τούς Δ.Υ.
-    Απολύσεις πού θα συνεχιστούν στο επόμενο δύσκολο 14άμηνο πού ακολουθεί, μέσα από τις Συγχωνεύσεις – Καταργήσεις Οργανισμών-Τμημάτων και Υπηρεσιών.
-    Απολύσεις πού θα ολοκληρωθούν με το απαράδεκτο μέτρο των αξιολογήσεων.
        Για ΟΛΑ ΑΥΤΑ λοιπόν, πού δεν είναι και τα μόνα, επιβάλλεται ή ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ και η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ. Ολοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε την νεοφιλελεύθερη πολιτική.      
   Ολοι μαζί ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ για να ανατρέψουμε ΜΕΤΡΑ και ΜΝΗΜΟΝΙΑ.
ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ- ΟΛΟΙ   ΜΑΖΙ  μπορούμε να  ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ".      

Δεν υπάρχουν σχόλια: