Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Αποτελέσματα Σύσκεψης Δ.Σ Σωματείων.

         Πραγματοποιήθηκε  χθες με μεγάλη επιτυχία ή ΣΥΣΚΕΨΗ των Δ.Σ των Σωματείων των Νοσηλευτικών μονάδων της Δυτικής  Ελλάδας.
         Στη Σύσκεψη αυτή, πού έγινε μετά από πρωτοβουλία του Δ.Σ του Σωματείου μας, μας απασχόλησαν τα προβλήματα πού σήμερα αντιμετωπίζουμε όλες οι Νοσηλευτικές μονάδες και οι Εργαζόμενοι σ’  αυτές, όπως:
       -  Η  Υποχρηματοδότηση του Συστήματος.
       -  Οι μεγάλες Ελλείψεις Υλικών.
       -  Οι τεράστιες Ελλείψεις σε Προσωπικό και Ιατρούς, σε 
          συνάρτηση με τις επερχόμενες Εφεδρείες.
       -  Η επικίνδυνη εκκρεμότητα των Οργανισμών και τα 
          σενάρια Συγχώνευσης Νοσοκομειακών Μονάδων- 
          Τμημάτων και Υπηρεσιών.
       - Τα Μισθολογικά μας και ιδιαιτέρως η 
          πολυκαθυστερημένη και με αρκετές περικοπές 
          καταβολή των Αργιών-Νυκτερινών.
        - κλπ άλλα
  Γι΄  αυτά τα Προβλήματα πού είναι ΚΟΙΝΑ, που αγγίζουν και αφορούν όλους μας
                                          ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ
Α). Παράσταση του κάθε Δ.Σ, στην αμέσως επόμενη πρώτη Συνεδρίαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου ευθύνης τους και όλων μαζί των Δ.Σ στον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, με σκοπό και στόχο την κατάθεση των προαναφερόμενων προβλημάτων, τα οποία θα ζητήσουμε παρουσία μας να μεταφερθούν στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Μετά απ΄ αυτές τις παραστάσεις, εκ νέου ΣΥΣΚΕΨΗ για εκτίμηση της κατάστασης και εάν και εφ΄ όσον δεν έχει δοθεί λύση τουλάχιστον στα οφειλόμενα των Αργιών και Νυκτερινών, ΚΑΤΑΛΗΨΗ επ΄ αόριστον της 6ης ΥΠΕ.
Β). Συναντήσεις όλων μας με τον Γ.Γ Αποκεντρωμένης Περιφέρειας, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και βεβαίως την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
Γ). Όλα τα προαναφερόμενα μεταφέρονται στα Δ.Σ των Σωματείων μας προς έγκριση και λήψη των σχετικών απαραίτητων αποφάσεων, αλλά και στις ΓΕΝΙΚΕΣ μας ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ, έτσι ώστε να προετοιμάσουμε τούς Συναδέλφους-Μέλη μας  για δυναμικές Κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από την διοργάνωση ενός  μεγάλου ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ στο  πρώτο 10ήμερο του Οκτώβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: