Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Σουηδικό μοντέλο στην υγεία.

         Ψηφιοποίηση των υπηρεσιών υγείας: αυτή είναι η κεντρική ιδέα του σουηδικού μοντέλου, στη λειτουργία του οποίου το «άλφα και το ωμέγα» είναι η ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Με τον τρόπο αυτόν, μπορεί να επιτευχθεί κεντρικός έλεγχος στις υπηρεσίες υγείας βάζοντας φρένο στην υπερσυνταγογράφηση.
         Οι Σουηδοί, πρωτοπόροι στον συγκεκριμένο τομέα, έχουν δημιουργήσει ένα λογισμικό για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση στο οποίο καταγράφονται και ελέγχονται η ταυτότητα του γιατρού και του ασθενούς, η συμβατότητα της διάγνωσης και του φαρμάκου που συνταγογραφείται, η μέγιστη επιτρεπτή δόση για τον χρόνο εκτέλεσης της συνταγής, ακόμη και συνέργειες των φαρμάκων που χορηγούνται.
         Ωστόσο, όπως υπογραμμίζουν οι ειδικοί, για να επιτευχθεί η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών υγείας, στο δίκτυο πρέπει να «συναντηθούν» όλες οι δομές που συνθέτουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας - όπως είναι τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ, ακόμη και τα ιδιωτικά ιατρεία και τα φαρμακεία που εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους.

Σύλληψη γιατρού για φακελάκι.

          Για δωροδοκία συνελήφθη γυναικολόγος στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης επειδή απαίτησε από 38χρονο το ποσό των 250 ευρώ για να κάνει επέμβαση στη σύζυγό του. Ο 38χρονος ενημέρωσε την Ασφάλεια Τρίπολης και αφού προσημειώθηκαν τα χρήματα επέστρεψε στο νοσοκομείο και παρέδωσε στο γιατρό το φακελάκι. Επενέβη τότε η Αστυνομία και συνελήφθη ο γιατρός.

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Aκόμη μια πετυχημένη Xριστουγεννιάτικη Γιορτή του Σωματείου μας.

        Με πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος  και συγκεκριμένα την Παρασκευή 23/12/11  στο Ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ, ή καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Σωματείου μας.
          Η εκδήλωση μας αυτή, που ξεκίνησε με τούς σύντομους σχετικούς χαιρετισμούς του Προέδρου του Σωματείου μας Κώστα Πετρόπουλου και του Διοικητή του Νοσοκομείου μας Δημήτρη Κοσμόπουλου, συνεχίστηκε με το πλούσιο Καλλιτεχνικό πρόγραμμα, τον ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ πού καθήλωσε  όλους τούς μικρούς μας φίλους και το εντυπωσιακό χορευτικό της Παραλίας Πατρών με χοροδιδάσκαλο τον Συνάδελφό μας Δημήτρη Αναγνώστου, πού ικανοποίησε όλους τούς παρευρισκόμενους.

          Σ΄  αυτήν μας την εκδήλωση, όπου προσφέρθηκαν σε όλους τα καθιερωμένα Μελομακάρονα-Κουραμπιέδες και Αναψυκτικά προσφορά του Νοσοκομείου, καθώς επίσης και καφέδες σ΄ όλους τούς μεγάλους προσφορά του Σωματείου μας, παραβρέθηκαν εκτός από τούς προαναφερόμενους ομιλητές, το μέλος του Δ.Σ του Νοσοκομείου μας Δημ. Δημακόπουλος, ή Νοσηλευτική Διευθύντρια Παπαναγοπούλου Γωγώ ή Τομεάρχης Νοσηλευτικής Μιχαλαριά Πάτρα, σύσσωμο το Δ.Σ του Σωματείου μας, αρκετοί Συνάδελφοι με τα παιδιά τους, στα οποία στο τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκαν τα καθιερωμένα ΔΩΡΑ πού για φέτος ήταν ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ αξίας 25 Ευρώ για κάθε παιδί.
             Παρακάτω δέστε όλες τις  σχετικές Φωτογραφίες:





=
                  
                           
                                                                  KAΛΕΣ   ΓΙΟΡΤΕΣ